Seriale
- steru
- Qualità Juventino
No to jestem po pilocie Alcatraz. Słyszeli o tym serialu?
Pilot dość interesujący. Szczególnie sceny pokazujące rok 1960. Pierwsze minuty mocno klimatyczne, bardzo dobrze wprowadzają nas w klimat więzienia. Fabuła z założenia jest interesująca, tzn. 50 lat temu wszyscy więźniowie i strażnicy wyparowali z więzienia i oczywiście nikt nie wie co się stało. Dziś zaczynają pojawiać się w San Francisco, a żeby było ciekawiej, w ogóle się nie postarzeli.
Bohaterowie póki co mnie do siebie nie przekonali. Pani policjant mi zupełnie mi nie pasuje do tej roli. Hugo z Losta nic się nie zmienił od 5 lat i dalej widzę w nim tą samą postać.
Liczę, że w fabule będzie jeszcze więcej odniesień do przeszłości i czasów działania Alcatraz a trochę mniej teraźniejszości - wtedy ten serial będzie bardziej przystępny. Póki co daję mu szansę i kilka odcinków obejrzę.
PS. Mentalista wreszcie w formie. Każdy odcinek związany z Red Johnem jest kilka razy bardziej interesujący niż pozostałe. Oby częściej trzymano się tego wątku.
Pilot dość interesujący. Szczególnie sceny pokazujące rok 1960. Pierwsze minuty mocno klimatyczne, bardzo dobrze wprowadzają nas w klimat więzienia. Fabuła z założenia jest interesująca, tzn. 50 lat temu wszyscy więźniowie i strażnicy wyparowali z więzienia i oczywiście nikt nie wie co się stało. Dziś zaczynają pojawiać się w San Francisco, a żeby było ciekawiej, w ogóle się nie postarzeli.
Bohaterowie póki co mnie do siebie nie przekonali. Pani policjant mi zupełnie mi nie pasuje do tej roli. Hugo z Losta nic się nie zmienił od 5 lat i dalej widzę w nim tą samą postać.
Liczę, że w fabule będzie jeszcze więcej odniesień do przeszłości i czasów działania Alcatraz a trochę mniej teraźniejszości - wtedy ten serial będzie bardziej przystępny. Póki co daję mu szansę i kilka odcinków obejrzę.
PS. Mentalista wreszcie w formie. Każdy odcinek związany z Red Johnem jest kilka razy bardziej interesujący niż pozostałe. Oby częściej trzymano się tego wątku.
Zgodzę się. Bardzo fajny serial. Szkoda, ze taki krotki (3. sez ma być ostatni). Sezony też zdecydowanie za krotkie, nie ma czasu głębiej poznać bohaterów, czy rozwinąć jakichś wątków pobocznych.beka pisze:+1Juras_Senat pisze:Koniecznie obczaj Luthera. Naprawdę zacny klimat.
Obejrzalem na poczatku tego miesiaca i strasznie mnie wciagnelo.
- annihilator1988
- Juventino
Obejrzałem ostatnio jeden z odcinków Klanu i "zwariowałem".Dżizis :doh:, co tam się dzieje. Żona Rysia, podpieprzyła dziecko swojej sąsiadki i wmawia rodzinie, że to ich najnowszy bobas. Jerzy, liże się z jakąś babą na Sadybie, podczas gdy jego żona robi obiad. Rudej, chłopak znowu zwariował,a Maciuś będzie bił się z "opiekunem" swojej narzeczonej
A myślałem, że ten serial schodzi na psy, miłe zaskoczenie. Wartka, porywająca fabuła
Czekam na dalszy bieg wydarzeń
Edit
Bartek88-okłamałeś mnie przeklęty draniu z przeklętego kraju, Rysiu żyje i ma się dobrze!
Jeszcze nie wykopyrtnął w kalendarze. Ale chyba są pierwsze oznaki, że coś złego się z nim dzieje. Nie powiedział "Kasiu, Bożenko, Maciusiu, umyjcie rączki". Btw. Dzięx za polecone seriale, na pewno skorzystam
Maciuś jest twardy, teraz będzie walczył o serce swojej dziewczyny z tajemniczym amantem. Gościu grał jej na harmonijce, co bardzo dziewczynie się podobało 

Edit
Bartek88-okłamałeś mnie przeklęty draniu z przeklętego kraju, Rysiu żyje i ma się dobrze!

Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2012, 17:31 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 3 razy.
- Bartek88
- Juventino
LOL. To ty chyba nigdy nie ogladales 'dlaczego Ja' albo 'trudne chwile' :lol:annihilator1988 pisze:Obejrzałem ostatnio jeden z odcinków Klanu i "zwariowałem".Dżizis :doh:, co tam się dzieje. Żona Rysia, podpieprzyła dziecko swojej sąsiadki i wmawia rodzinie, że to ich najnowszy bobas. Jerzy, liże się z jakąś babą na Sadybie, podczas gdy jego żona robi obiad. Rudej, chłopak znowu zwariował,a Maciuś będzie bił się z "opiekunem" swojej narzeczonejA myślałem, że ten serial schodzi na psy, miłe zaskoczenie. Wartka, porywająca fabuła
Czekam na dalszy bieg wydarzeń
Polecam
W ogole jak w serialu Macius przyjal smierc Ryska? Co teraz pocznie bez taty? Kto dla niego teraz bedzie autorytetem? Oraz najwazniejsze nurtujace mnie pytanie KTO i CZYM bedzie wozic Macka do szkoly?
- steru
- Qualità Juventino
Te swoje rozmowy o Klanie to przenieście do pokoju o żartach bo tego tematu żal zaśmiecać Panowie... Sami powiedzcie... 8)
Jestem po finale Sherlocka. Oglądał też ktoś? Ogólnie świetny odcinek. Moriarty to genialna postać i według mnie w tym odcinku przyćmił wszystkich innych. Koniec mega zaskakujący, czekam na wyjaśnienie w 3 sezonie - sensowne. Pytanie tylko kiedy powstanie bo Sherlock kręci Star Treka 2 a Watson ma zobowiązania w Hobbicie. Grunt, że już potwierdzono, że sezon powstanie.
Jestem po finale Sherlocka. Oglądał też ktoś? Ogólnie świetny odcinek. Moriarty to genialna postać i według mnie w tym odcinku przyćmił wszystkich innych. Koniec mega zaskakujący, czekam na wyjaśnienie w 3 sezonie - sensowne. Pytanie tylko kiedy powstanie bo Sherlock kręci Star Treka 2 a Watson ma zobowiązania w Hobbicie. Grunt, że już potwierdzono, że sezon powstanie.
- Bartek88
- Juventino
Niedziala bo FBI zablokowalo megavideo.
http://www.haxite.org/index.php3?site=n ... ew&id=6010
I raczej dlugo dzialac nie bedzie... :? Zna ktos jakis alternatywny serwis do serialy?
http://www.haxite.org/index.php3?site=n ... ew&id=6010
I raczej dlugo dzialac nie bedzie... :? Zna ktos jakis alternatywny serwis do serialy?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Hmm.. Ja tam jestem tradycjonalistą. Nie lubię oglądania w necie.
Bartku, sprytnie pochwaliłeś się własnym newsem, przejrzałem Cię dzięki brakowi polskich znaków w komentarzu do niego.
Obejrzałem pilota Luck, w momencie jak usłyszałem Massive Atack w czołówce zostałem zaczarowany i teraz oficjalnie jestem fanbojem tego serialu.
Dwóch największych gwiazd serialu nie było za dużo w pierwszym odcinku, ale wydaje mi się, że lepiej wypada Nolte. Czekam jeszcze na to co pokaże Rosati.
Generalnie bardzo interesująca pozycja, bez wartkiej akcji (na razie), ale z ciekawymi postaciami i rewelacyjnie nakręcona. No i ta muzyka.
Polecam
Bartku, sprytnie pochwaliłeś się własnym newsem, przejrzałem Cię dzięki brakowi polskich znaków w komentarzu do niego.
Obejrzałem pilota Luck, w momencie jak usłyszałem Massive Atack w czołówce zostałem zaczarowany i teraz oficjalnie jestem fanbojem tego serialu.

- Pan Mietek
- Juventino
Przeczytałem tu o serialu BBC Luther więc postanowiłem obejrzeć pierwszy odcinek i muszę przyznać, że jest bardzo intrygujący. A Idris Elba to fajny mudżyn (w The Wire też był znakomity)
No i mówią tutaj z angielskim akcentem co bardzo lubię 

- annihilator1988
- Juventino
Steru, byku. Ty wiesz wszystko o serialach. Czy możesz polecić jakiś dobry serial o tematyce paranaukowej ? Nie Fringe. Coś innego
Btw. Niech żyje Klan