Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 10:44

Caceres nas nie zbawi bo on bramek ogórom bramek strzelał nie będzie, a ja mam dość tych remisów z "potęgami" Serie A

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 10:50

Virgil pisze:Ja ogólnie jest przeciwny wydawaniu majątku na zawodników tak młodych jak Gotze, nie mówię że to zły zawodnik, jest genialny ale kosztowałby lekko 40mln+, nie wiadomo jakby się przystosował do innej drużyny, kraju itd. Nie jest do końca jeszcze ukształtowany zawodnik.
Ogólnie kupowanie zawodników za 40 mln + ma tylko sens jeśli zawodnik jest dosyć młody, ale ogólnie zgadzam się z tym co piszesz, tez nie lubię wydawania większości kasy na jednego gościa. Z drugiej strony powoli może bedzie mozna sobie na jeden większy zakup pozwolić, bo niby te fundamenty mamy. Dajmy na to Moggi, można dyskutować czy nie przepłacił np. Vieiry, ale zespół był z solidnym trzonem i mógł sobie na cos takiego pozwolić. No zobaczymy na jakim etapie będziemy po sezonie, ale i tak wątpie że Marotta skusi się na Niemca.
Virgil pisze: Lepiej kupić Jovetica, dać 1-2 zawodników Violi + starczy kasy na jeszcze jednego zawodnika. Gdyż myślę że kwota transakcji za Jovetica zmieściłaby się w 30mln. Ale to tylko oczywiście przypuszczenia.
Czyli coś jak wymiana z Melo? :) Tylko nie wiem czy kogoś mamy niepotrzebnego by zainteresować Violę. Chyba że faktycznie rezygnujemy z Elii/Krasica (jednego z nich). Hmm, tylko nie wiem czy Jovetic jest wart te 30 mln, myślę, że górę damy jak coś 20 + ew. z haczykiem. Tak w ogóle to Beppe lub Conte jest zainteresowany Joveticeiem? Był jakiś news na ten temat?
alina pisze:Kompilacja Lichtsteinera z meczu z Cagliari:

No i miewał lepsze mecze. Wszystko było pewnie fajnie, gdyby tyle razy piłki nie zgubił, dlatego nie rozumiem czemu dostał najwyższą notę, choć płuca + zaangażowanie jak najbardziej pozytywnie.
Castiel pisze:gdyby nie Bonucci to pewnie byłaby jeszcze lepsza.
Tak się zastanawiam właśnie. Z Caceresem na lewej i Chiellinim w środku teoretycznie wygląda to ciekawiej (zwłaszcza z przodu), ale biorąc pod uwagę, że Martin będzie takim odbiciem Szwajcara, to z defensywą może być krucho, zwłaszcza, że i Chielliniemu się babole zdarzają jak gra na środku.
Dobry Mudżyn pisze:10 mln? Za Bocheta? :shock: O panie, idz pan w ...wiesz gdzie ;)
Juz za Kolarova pewnie City zazyczyloby sobie mniej !
Ja się właśnie zastanawiam czemu nietórzy myśleli, że Ruscy puszczą Bocchetiego za jakieś drobne. Kolarov za mniej niż 10 mln? Chyba możemy pomarzyć, choć może być tak, że ich przypili by spełnić "fair play", czyli nie mieć więcej kosztów niż przychodów.
Szaq pisze:Podobno kandydatami na środek pomocy są Candreva i Parolo.Jeżeli to prawda i znowu ściągniemy najgorszy szrot to Marotta powinien wylecieć.Póki ,co mam nadzieję ,że to tylko plotka i Beppe jednak pójdzie po rozum do głowy
Taa, napewno będzie tak, że Marotta załatwi Candrevę i za to go wywalą :roll: Sam nie wiem, póki co do środka potrzeba uzupełnienia, który jakos tam porywalizuje, ale głównie pomoże nam doczekać w miare bezpiecznie lata. Taki Candreva za grosze? ... Tego drugiego to nawet nie znam.
jakku1 pisze:6. Wczoraj czy przedwczoraj poszla wypowiedz Guarina o tym, ze chce grac tylko dla Juve. To podobno mogl byc fejk. Celem bylo sprawienie wrazenia, ze interesujemy sie takze innym pilkarzem bez paszportu, co obnizyloby zadania Sevilli.
Wszystko fajnie aż do tego punktu. Ja wiem, że jest wiele sprzecznych informacji, ale żeby wywiad z piłkarzem był fakem? Musiałby sam ściemniać, nie wiem czy to jest w jego interesie. Pytanie tylko czy faktycznie "kocha tylko Juve", czy po prostu nikt inny na niego nie zwrócil uwagi.
Virgil pisze:A Na tuttojuve pojawił się też news, że Marotta potajemnie (cokolwiek by to miało znaczyć) spotkał się z Celino i zaproponował za Nainggolana 15mln, jednocześnie oferując samemu zawodnikowi 1,2 mln pensji za sezon.
Tego to już w ogóle nie rozumiem. Kto to jest w ogóle? Koleś który ma tyle kosztować powinien się jakoś wyróżniać na tle zespołu, a jakoś tego nie widziałemw niedzielę. Nie chce za bardzo po nim jechać, po prawdopodobnie widziałem go raz 1-2 w życiu, więc co ja tam wiem, ale skoro taki Vidal przyszedł za 10 mln, to to jakiś śmiech, swoją drogą byłby najdroższym pomocnikiem środka pola u nas :D Pomijając to wszystko, nie sądze, że zimą tyle wydamy. To akurat raczej ploty, przynajmnie co do ceny.
rekrut86 pisze:Caceres nas nie zbawi bo on bramek ogórom bramek strzelał nie będzie, a ja mam dość tych remisów z "potęgami" Serie A
Akurat w takich meczach może ożywić grę z przodu. Goli nie strzeli pewnie, ale da więcej możliwości w atakach.
@alina - no za 10, tak to jest jak chce sie szybko napisac
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2012, 14:38 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 10:56

BTW podobno zaproponowaliśmy Celino 2mln + drugą połówkę karty Ekdala + 9mln po sezonie za Nainggolana. Moim zdaniem trochę za wysoka oferta.Ale wszędzie jest napisane że Conte chce jego i tylko jego.

Co do Jovetica to nie wiem czy jest zainteresowanie Juve, ale chłopak gra naprawdę świetnie w tym sezonie, więc myślę że w przypadku poszukiwania napastnika napewno takie nazwisko się pojawi. Przemawia za nich kilka faktów. W przeciwieństwie do innych nazwisk, które się pojawią chociaż wiadomo że to mogą być plotki jak Higuain, Dzeko, Gotze, Suarez, Damiao Jovetić
- byłby najtańszy ( o 30mln pisałem jako o kwocie całego transferu) gdyż myślę że da się go sprowadzić za ok. 20mln + np. Ziegler + ktoś jeszcze, tak że wartość to będzie to 30mln, ale pozbędziemy się niechcianych/niepotrzebnych piłkarzy. Quaga bym się nie pozbywał, jak odejdzie Boriello to zostanie nam Matri, Quag na ataku + nowy nabytek no i Vucinic. Dlatego myślę że trzeba będzie sprowadzić Giovinco aby była jakaś głębia. Atak w 4-3-3 : Quag, Matri, Jovetic, Vucinic, Pepe, Giovinco wyglądałby bardzo solidnie.
- ograny w Serie A to ważne przy takich transferach bo zmniejsza to ryzyko nieudanej aklimatyzacji czy dostosowania się do danej ligi.
- posiada umiejętności, których najbardziej nam brakuje. Z nim nasza gra kombinacyjna wyglądałaby napewno nieziemsko.

EDIT Deszczowy ja pisałem o ewentualnych transferze Koralova ale za mniej niż 15mln. Jeżeli Caceres się sprawdzi na lewej a kasy pewnie nie będzie dużo to szkoda kasy na Koralova, wolę wtedy kupić killera do ataku a nie można zapominać że w lecie za Caceresa i Nainggolana (jeżeli w ogóle dojdzie do transferu)trzeba będzie zapłacić łącznie z 15-16mln( a nie wiadomo czy Marottcie nie przyjdzie do głowy kupowanie Boriello on m takie odpały). Nie będzie wtedy kasy na Koralova, chyba że kupimy Koralova i półśrodek do ataku a to mi się nie podoba. Do ataku musi przejść zawodnik klasy światowej.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2012, 11:12 przez Virgil, łącznie zmieniany 3 razy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 11:00

Kolarov za mniej, niż 10 baniek? Chyba ktoś tu ma dobrą bombę :shock:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 11:12

@D@$ pisze:Pomijając to wszystko, nie sądze, że zimą tyle wydamy. To akurat raczej ploty, przynajmnie co do ceny.
Bo nie wydamy. Wypożyczenie z wykupem w lecie.
Nad Nainggolanem akurat ostatnio rozpływają się eksperci. Przeciwko Juve akurat zagrał przeciętnie pierwszy raz od kilku spotkań [ale taki Vidal czy Markiz nie pokazali wiele więcej].
Trochę drogo ale teraz ciężko wyrwać jakiegokolwiek wyróżniającego się piłkarza obojętnie jakiej ekipy Serie A za mniej niż 10 baniek.

Tak ogólnie to ostatnio zgadzam się praktycznie ze wszystkim co pisze Virgil.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 11:15

A porównywanie kwoty transfery Nainggolana ( a myślę że więcej niż 12 nie powinniśmy dać) czy Guarina do transferu Vidala to nie porozumienie, gdyż Vidal był kupowany w innych warunkach , Leverkusen musiało go puścić a naszym jedynym przeciwnikiem był Bayern. Jeżeli Vidalowi nie kończyłby się kontrakt nigdy nie kupilibyśmy go za 11mln, a raczej ok. 20. Oczywiście chwała naszemu dyrektorowi że go sprowadził ale to są nieczęste sytuacje, kiedy można topowego zawodnika (jeden z dwóch najlepszych obok Sahina pomocników tamtego sezonu w BL) za takie pieniądze. Dlatego patrzenie na ewentualne transfery pod tym kontem nie ma sensu.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 11:29

W kontekście transferu Nainggolana mówi się też o dołożeniu połówki Marrone. Cellino czysto teoretycznie wyszedłby przy tej transakcji na duży +. Kasa za Nainggolana (łącznie około 10 milionów Euro) + druga połówka Ekdala + połówka Marrone, który prawdopodobnie z miejsca zająłby miejsce Belga. Celliono zarabia i odrazu ma zastępcę dla piłkarza, którego sprzedaje.

Jeżeli Conte na prawdę go chce, to i dla nas ten deal byłby niezły.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 11:39

Niebezpiecznie powracają informacje o naszym zainteresowaniu Pizarro :/ Ponoć sam zawodnik by już blisko Fiorentiny, ale wstrzymał swój transfer, bo ponownie pojawiła się opcja przejścia do Juve. Nie wiem, na ile w tym prawdy, ale takie plotki są niepokojące. Pizarro za parę groszy lub Nainggolan za furę pieniędzy... kurna, sytuacja pasuje do definicji tragizmu :|

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 11:48

Za tego Belga Cagliari za duzo sobie zyczy. Z tego co wiem to on dopiero pierwszy sezon gra na poziomie. Moze okazac sie jednosezonowcem lub strzalem w ''10''. Szczerze to wolalbym Guarina i do tego np. Astoriego. Przesuniecie Chielliniego z powrotem na srodek to moze byc zly ruch, a przyjscie Caceresa by oznaczalo powrot Kielona na srodek.

My tu gadu gadu o Joveticiu, a czy przypadkiem nie jest on ofensywnym pomocnikiem/lewym skrzydlowym? Z tego co mi wiadomo szukamy prawego napastnika i nie wiem czy mlody Czarnogorzec moze tam grac.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 12:25

Nainngolan to niesamowicie waleczny zawodnik, podobała mi się jego gra zwłaszcza w meczu przeciwko Milanowi. Był wtedy wyróżniającym się zawodnikiem na tle zawodników OBU drużyn. Myślę, że stać go na osiągnięcie wysokiego poziomu. Szczególnie swoim charakterem powinien pasować do stylu preferowanego przez Conte. Jego przybycie z pewnością rozruszałoby naszych pomocników, bo teraz mając poczucie bezpiecznego miejsca w składzie wszyscy spuścili mocno z tonu.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 12:36

koki90 pisze:Nainngolan to niesamowicie waleczny zawodnik, podobała mi się jego gra zwłaszcza w meczu przeciwko Milanowi. Był wtedy wyróżniającym się zawodnikiem na tle zawodników OBU drużyn. Myślę, że stać go na osiągnięcie wysokiego poziomu. Szczególnie swoim charakterem powinien pasować do stylu preferowanego przez Conte. Jego przybycie z pewnością rozruszałoby naszych pomocników, bo teraz mając poczucie bezpiecznego miejsca w składzie wszyscy spuścili mocno z tonu.
To prawda że to niesamowicie waleczny i ambitny zawodnik, podoba mi się że Conte chce tylko takich graczy, gdyż czego jak czego to Caceresowi też nie można odmówić walecznego charakteru i ambicji. Mi się to podoba że nasz trener ma taką wizję , gdyż te dwa nazwiska to według prasy jego pomysły.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 12:47

Wydaje mi się, że płacenie za tego Belga z Cagliari +10mln jest błędem. Nie sądzę (choć przyznam, że wielu meczów z jego udziałem nie widziałem), by był wart takiej kasy, ponieważ to tej pory jakoś się nie wyróżniał. Za 15 baniek myślę, że moglibyśmy wyciągnąć z Realu Sahina. Nuri jest w tym samym wieku co Belg, a osiągnął i potrafi na pewno więcej. Mógłby zostać godnym następcą Pirlo - nie wielu jest zawodników na rynku o podobnej charakterystyce, co Andrea, a Sahin takim jest i sądzę, że można go spokojnie z Realu (w obecnej sytuacji) wyciągnąć. Wiem, że Sahin to inna rola na boisku niż Nainggolan, ale myślę, że Sahin w ogólnym rozrachunku dałby nam więcej niż Nainggolan.

Jeżeli to prawda, że Guarin ma przyjść w lato, to na prawdę nie widzę sensu kupowania Naingollana w zimie za 10+, ponieważ jest to zawodnik o bardzo podobnej charakterystyce, co Guarin.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 12:55

koki90 pisze:Nainngolan to niesamowicie waleczny zawodnik
Zgoda. Problem w tym, że waleczność czasami nie wystarczy. Sissoko waleczności nie można było odmówić, Poulsenowi podobnie. Pamiętasz sezon 2006/2007? W czerwcu 2007 roku za jednego z najbardziej walecznych piłkarzy uważano Almirona. Reszty pisać nie muszę...

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 12:59

Sahin z pewnością piłkarz lepszy, choć o innej charakterystyce. Tyle że nie wiadomo czy tak "spokojnie można go wyciągnąć". Lass też już dwa lata jest do wyjęcia z Realu, już obrażony na Mourinho opuszczał stadion przed końcem meczu, a jednak ciągle tam jest i jego rola w drużynie znacząco wzrosła. Benzema również już był rzekomo na wylocie a teraz jest kluczowym zawodnikiem pierwszego składu.
Sahin może być inwestycją Realu na lata. Zwłaszcza, że przyszedł tam z poważną kontuzją i wiedzieli, że pół sezonu ma z głowy.
Zresztą jeśli będzie do wyjęcia to zakręci się wokół niego na pewno połowa wielkich klubów a Juventus będzie w drugim szeregu.
pumex, waleczność i wybieganie to główne zalety Lichego i Vidala. Jakoś im to nie przeszkadza w byciu wiodącymi postaciami drużyny.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 13:11

Ouh_yeah pisze:pumex, waleczność i wybieganie to główne zalety Lichego i Vidala. Jakoś im to nie przeszkadza w byciu wiodącymi postaciami drużyny.
Główne, ale nie jedyne i o to się tutaj rozchodzi. Czy Nainggolan ma również inne sensowne zalety? Nie twierdzę, że nie ma, ale sprawa Belga na pierwszy rzut oka przypomina trochę transfer Almirona czy Martineza

Obrazek
Zablokowany