Polacy w ligach zagranicznych
- deszczowy
- Juventino
Gdzie to on już miał nie przechodzić?Vimes pisze:Proszę bardzo, jak pięknie Ribery posłodził Lewandowskiemu. Kto wie, może Borussia to nie będzie największy klub w jego karierze?

- Vimes
- Juventino
Teraz Cezary Kucharski twierdzi, że: "Robert Lewandowski jest wart 15-20 mln euro". Czyżby zanosiło się na najdroższy transfer Polaka? Jeżeli błysnąłby na EURO 2012 to może ktoś się skusi.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Na najdroższy transfer Polaka to się pewnie zanosi, bo rekord to wspomnianych w tekście 7 mln, ale 15-20 to już marzenia agenta, który w tym wywiadzie też mówi że Robert może zostać najlepszym strzelcem mistrzostw.
Mi się wydaje, że jak do tej pory jego historia to zbyt wielkie pasmo sukcesów i rozsądnych wyborów. Niedługo go namówią na jakiś Liverpool i zgnije tam na ławie.
Mi się wydaje, że jak do tej pory jego historia to zbyt wielkie pasmo sukcesów i rozsądnych wyborów. Niedługo go namówią na jakiś Liverpool i zgnije tam na ławie.
- Pan Mietek
- Juventino
Robert gra dla drużyny, która liczy się w jednej z najmocniejszych lig świata, ma odpowiednie warunki do rozwoju, trenera, z którym dobrze się rozumie, przyjaciół, dobry standard życia i do tego status pierwszego napastnika w składzie. I tytuł najlepszego gracza jesieni
Naprawdę nie wiem po co miałby to zmieniać, przynajmniej na razie.
A co do wartości - 15-20 mln to kwota za którą Borussia mogłaby go puścić bo taniej niż za 15 mln na pewno by go nie oddali. A to czy ktoś byłby chętny za niego tyle zapłacić to inna sprawa.

A co do wartości - 15-20 mln to kwota za którą Borussia mogłaby go puścić bo taniej niż za 15 mln na pewno by go nie oddali. A to czy ktoś byłby chętny za niego tyle zapłacić to inna sprawa.
- francois
- Juventino
Nikt nie wspomniał jeszcze o tym, że będziemy mieli kolejnego Polaka w Celticu:
http://www.eurofutbol.pl/news/422733-Po ... w-Celticu/
Bardzo zaskoczył mnie ten transfer. Zwłaszcza, że Fojut w minionym roku więcej czasu spędził w gabinetach lekarskich niż na boisku. Oby jeszcze rozwinął się w Szkocji. Ale szczerze mówiąc to chyba są to dla niego za wysoki progi... Obym się mylił
Bardzo zaskoczył mnie ten transfer. Zwłaszcza, że Fojut w minionym roku więcej czasu spędził w gabinetach lekarskich niż na boisku. Oby jeszcze rozwinął się w Szkocji. Ale szczerze mówiąc to chyba są to dla niego za wysoki progi... Obym się mylił

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Ciekawą informacje opublikował Sport-Blind. Według tego dziennika Lewandowski latem zasili Bayern. Opierają się przy tym na wypowiedzi.. Francka Ribery'ego, który to miał powiedzieć, że Robert to zawodnik lepszy i bardziej obiecujący niż.. Mario Goetze. 
[ŹRÓDŁO]

[ŹRÓDŁO]
- pablo1503
- Juventino
Czemu nie? Może za kilka lat, Lewandowski będzie napastnikiem, o którego będzie się bić pół świata. No cóż, na razie jest skuteczny, 12 bramek(nasz najlepszy strzelec ma 7Juras_Senat pisze:Ciekawą informacje opublikował Sport-Blind. Według tego dziennika Lewandowski latem zasili Bayern. Opierają się przy tym na wypowiedzi.. Francka Ribery'ego, który to miał powiedzieć, że Robert to zawodnik lepszy i bardziej obiecujący niż.. Mario Goetze.
[ŹRÓDŁO]

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Realnie patrzac, nie widze tego, chyba ze zacznie wykorzystywac wiecej okazji (no chociaz w sumie Higuain gra w Realu, a jego skutecznosc nigdy nie byla powalajaca :shock: ). Powalczyc z Gomezem o snajperska "9" moze, zwlaszcza ze Hiszpan nie jest juz mlody, ale mam nadzieje, ze nie szykuja go na ofensywnego pomocnika lub typowa "10tke" bo ani Mullera ani Kroosa NIE MA SZANS wygryzc.pablo1503 pisze:Czemu nie? Może za kilka lat, Lewandowski będzie napastnikiem, o którego będzie się bić pół świata. No cóż, na razie jest skuteczny, 12 bramek(nasz najlepszy strzelec ma 7Juras_Senat pisze:Ciekawą informacje opublikował Sport-Blind. Według tego dziennika Lewandowski latem zasili Bayern. Opierają się przy tym na wypowiedzi.. Francka Ribery'ego, który to miał powiedzieć, że Robert to zawodnik lepszy i bardziej obiecujący niż.. Mario Goetze.
[ŹRÓDŁO]). Lecz mam wątpliwości co do tego transferu. Jeżeli to prawda, to Robert tylko się zmarnuje w Monachium.
BESTER MANN, BESTEEER !

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Plota jak nic. Czytałem na onecie, że powszechną polityką Bayernu jest puszczanie takich informacji (które dziennikarze oczywiście podłapują i rozdmuchują) aby zasiać trochę fermentu w drużynach, z którymi konkurują o mistrzostwo.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- steru
- Qualità Juventino
Fojut sobie poradzi w Celticu, to tylko liga szkocka. Jest szansa, że Smuda go weźmie na Euro jak będzie regularnie grywał - może skończą się problemy ze środkiem obrony.francois pisze:Nikt nie wspomniał jeszcze o tym, że będziemy mieli kolejnego Polaka w Celticu:
Czytałem też plotki że Rangersi rozważają wypożyczenie Brożka. Będzie polski pojedynek w derbach Glasgow? 8)
Co do Lewandowskiego to o żadnym Bayernie póki co nie ma mowy. Zostało to już zdementowane przez sam Bayern oraz Kucharskiego. Lewy ma dograć sezon w Dortmundzie a później się okaże.
- Wojtek
- Juventino
Dwie bramki Lewego i Kuby w meczu Hamburg - BVB 1:5. Do tego dołożyli po asyście
Wszyscy trzej rozgerali pełne 90 minut. Jestem ciekaw jak się skończy sytuacja z Kubą czy zostanie czy jednak odejdzie.
dla polaków z BVB!

- francois
- Juventino
Po transferze Reusa byłem pewny, że Kuba latem odejdzie. Ale jeśli będzie tak grał to Klopp będzie wręcz musiał go zostawić, a odejdzie zapewne Perisić lub ewentualnie Grosskreutz.Wojtek pisze:Dwie bramki Lewego i Kuby w meczu Hamburg - BVB 1:5. Do tego dołożyli po asyścieWszyscy trzej rozgerali pełne 90 minut. Jestem ciekaw jak się skończy sytuacja z Kubą czy zostanie czy jednak odejdzie.
dla polaków z BVB!
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Faktycznie Polacy z Borussi się bardzo dobrze prezentują. Nie po raz pierwszy z resztą. Lewandowski jednak cieszy najbardziej. Jeszcze kilka lat temu przypuszczał ktoś, że będziemy mieć snajpera na miarę najlepszych lig świata? Nie można przecież zaprzeczyć, że Bundesliga do nich należy. Oby dalej się rozwijał, strzelał bramki a może po Euro będziemy świadkami rekordu transferowego, którego na długie lata nikt nie pobije.
Cieszę się również z Błaszczykowskim, ale niestety dalej nie uważam że powinien pozostać w Dortmundzie. Reus czy Goetze będą zawsze wyżej u Kloppa przy ustalaniu składu, zakładając że ten drugi nie opuści Borussi. Na Reusa poszła masa szmalu, coś się musi zwrócić więc pewnie jeden wartościowy piłkarz odejdzie.
Nikt nie wspomniał o innej ważnej sprawie. W Bundeslidze zadebiutował Jakub Świerczok. Warto przypomnieć, że wyszedł w podstawowym składzie swojej drużyny i mimo, że bramki nie strzelił to jego debiut można ocenić pozytywnie. Starał się, biegał, był aktywny. Warto go obserwować, może być rezerwowym napastnikiem na Euro. Nigdy nie wiadomo co będzie z Jeleniem czy Brożkiem (którego chce ściągnąć Janas do Lechii BTW), a o Grosickim to możemy zapomnieć.
Cieszę się również z Błaszczykowskim, ale niestety dalej nie uważam że powinien pozostać w Dortmundzie. Reus czy Goetze będą zawsze wyżej u Kloppa przy ustalaniu składu, zakładając że ten drugi nie opuści Borussi. Na Reusa poszła masa szmalu, coś się musi zwrócić więc pewnie jeden wartościowy piłkarz odejdzie.
Nikt nie wspomniał o innej ważnej sprawie. W Bundeslidze zadebiutował Jakub Świerczok. Warto przypomnieć, że wyszedł w podstawowym składzie swojej drużyny i mimo, że bramki nie strzelił to jego debiut można ocenić pozytywnie. Starał się, biegał, był aktywny. Warto go obserwować, może być rezerwowym napastnikiem na Euro. Nigdy nie wiadomo co będzie z Jeleniem czy Brożkiem (którego chce ściągnąć Janas do Lechii BTW), a o Grosickim to możemy zapomnieć.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Bo to lepsi piłkarze po prostu 8) Kuba ma fajne wejścia z ławki, czasem szarpnie, błyśnie jakimś strzałem ale Reus/Goetze zjadają go na śniadanie. Poza tym jest zbyt często kontuzjowany, żeby stać się podstawowym piłkarzem zespołu walczącego o mistrzostwo Niemiec.steru pisze:Reus czy Goetze będą zawsze wyżej u Kloppa przy ustalaniu składu