Fredy Guarin

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 14:33

M.R. pisze:Patrząc na kwoty transferów zawodników z Porto w ostatnich latach - 22 miliony za Alvesa,30 milionów za Pepe, 24 miliony za Quaresmę, nie mówiąc o Deco,Carvalho czy Fereirze - te 10 milionów o których mówi się w perspektywie Guarina wygląda znakomicie. Jeżeli Marotta przeprowadzi taki transfer z Portugalczykami to nic tylko mu przyklasnąć.
Bruno Alves:
2007rok - 28 w lidze (0 z ławki)
2008 - 27(0)
2009 - 30(0)
Pepe:
2004/05 - 15(1)
2005/06 - 24(0)
2006/07 - 25(0)
Quaresma:
2004/05 - 32(8 )
2005/06 - 29(4)
2006/07 - 26(0)
2007/08 - 27(1)
Guarin:
2008/09 - 15(15)
2009/10 - 19(10)
2010/11 - 22(10)

Widać różnicę? Wszyscy których wymieniłeś byli PODSTAWOWYMI zawodnikami Porto. Tymczasem Guarin od transferu do Portugalii jest jedynie rezerwowym. Także nie spuszczajmy się tu nad kwotą ewentualnego transferu.
M.R. pisze: Marotta - jak już ma być w takiej "formie" negocjacyjnej - mógłby się podpytać szejków z City o Pablo Zabalete. Argentyńczyk mógłby grać na obu stronach obrony a od biedy i w pomocy zagra. W City ma mocną konkurencję, u nas miałby raczej pewny pierwszy skład. I co najważniejsze - ma podwójne obywatelstwo (to drugie to hiszpańskie) dzięki któremu nie musielibyśmy się martwić o to , że jest non-UE.
Zabaleta to pupilek Manciniego, jeden z najważniejszych zawodników w szatni City. Spotkałem się nawet z opinią, że jego sprowadzenie było jednym z najważniejszych transferów od momentu gdy w Man City pojawili się szejkowie. Wątpię by się zgodzili na jego sprzedaż.

Obrazek
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 15:24

Juras_Senat pisze: Guarin:
2008/09 - 15(15)
2009/10 - 19(10)
2010/11 - 22(10)
Dokładnie, właśnie tego się boję, że to jest bardziej ławkowicz niż gracz podstawy, w tym Saint Etienne też nie był wiodącą postacią. Chyba Caseres lepszy będzie.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 15:39

@Juras_Senat; Guarin nie jest "tylko rezerwowym" w Porto.Owszem, w obecnym sezonie gra mniej , ale zmienił się trener i słyszy się o jakimś konflikcie Guarina z klubem. To też może mieć jakiś wpływ na to ile Kolumbijczyk gra. Gdy ta drużyna w ubiegłym roku wygrywała LE grał w 14 spotkaniach. U Villasa-Boasa był widocznie ważnym graczem. A Porto grało wtedy w systemie 4-3-3. Zresztą rezerwowy rezerwowemu nierówny i nie umniejszałbym tym stwierdzeniem umiejętności Kolumbijczyka. A co do podawanych cen piłkarzy z Portugalii - uważasz 30 milionów za Pepe albo 22 miliony za Alvesa za adekwatne ceny ? Ja na pewno nie. Nie "spuszczam się" ,jak to ładnie ująłeś, nad ewentualną kwotą transferu Guarina. Uważam, że pamiętając o cenach jakimi zwykli rzucać za swoich piłkarzy działacze Porto kwota 10 milionów jest zadowalająca.
A w kwestii Zabalety to było tylko gdybanie, raczej nigdy nie zainteresujemy się tym graczem. U nas miałby pierwszy skład, w City musi liczyć na kontuzję Richardsa/Kolarova/Clichego bo przy tych graczach nie gra już tak dużo jak na początku swojej przygody w Anglii.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 16:25

Sky potwierdza to, o czym mówiło się już wczoraj. Dzisiaj ma dojść do spotkania na linii Juventus-agent Guarina (ten zobaczy się jednak także z przedstawicielami Interu). Podobno Conte bardziej przypadli jednak do gustu tacy zawodnicy jak Behrami czy Nainggolan (jak dla mnie to nonsens, zresztą kandydatura tego drugiego raczej odpada, bowiem sam zawodnik zapowiedział, że w przypadku opuszczenia Cagliari wybierze grę za granicą). Nasi mieli także sondować sytuację 2 graczy Ceseny - Candrevy i Parolo (akurat w te doniesienia nie wierzę kompletnie). Co do Caceresa - Marotta i Fonseca (agent Martina) mieli ponoć dojść do porozumienia co do warunków gry Urugwajczyka w naszym klubie. Nadal problem stanowi jednak obecny klub obrońcy, który żąda od nas 2 mln za wypożyczenie i 8 za ewentualne wykupienie defensora w lecie. Agent Caceresa ma ponoć próbować przekonać zarząd hiszpańskiej drużyny do zmiany swoich wymagań (w negocjacjach ma pomóc także Beppe Bozzo).

Mam nadzieję, że ostatecznie zdecydujemy się jednak na Guarina, znacząco podniósłby on jakość naszego zespołu (tego samego nie można już jednak powiedzieć o Behramim...).

Na koniec mały bonus w temacie Guarina. Po raz kolejny potwierdza się, że obiektywizmu to tam nie ma. :wink:

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 16:41

Z tych czternastu spotkań, sześć też zaczynał na ławce, ale miało to miejsce we wcześniejszych fazach LE. W lidze był dopiero czwartym zawodnikiem na swojej pozycji. Za Moutinho, Fernando i Belluschi'm. Teraz doszedł jeszcze Defour. Nie dziwne, że gra jeszcze mniej. Latem Porto nie pozwoliło mu odejść, Guarin miał prawo uważać, że oznacza to dla niego ważniejszą rolę w drużynie. Nic takiego nie ma miejsca. W tym bym upatrywał przyczyny konfliktu z klubem. Jeśli chodzi o sam transfer do nas, to jestem za, jednak te 8-10mln to nie promocja, a adekwatna cena za REZERWOWEGO który imponował grą w kilku meczach. Takie jest moje zdanie.

Obrazek
faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 16:52

a jesli odszedl by Krasic to nie zwolnilo by sie jedno miesce non-eu??

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 16:57

Nie. W sezonie moze przyjsc 2 graczy z poza UE a ilosc graczy z poza UE ktorzy sa czy odchodza z klubu nie ma nic z tym wspolnego.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 16:59

faja69 pisze:a jesli odszedl by Krasic to nie zwolnilo by sie jedno miesce non-eu??
Ty tak serio pytasz, czy tylko żartujesz?

Telenowela z Guarinem i Caceresem przypomina mi tą z lata 2010, kiedy to miał do nas przychodzić Dzeko lub Krasic

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 17:06

Sevilla chce za dużo kasy za Caceresa, więc moim zdaniem nie kupimy go. Jeśli chodzi o Guarina, nie mam pojęcia jak będzie.
Trzeba poczekać.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 17:13

Newsy jak zwykle powalają swoją treścią. Ledwo co spotkali się z agentem Guarina a Conte już go nie chce bo woli Behramiego albo Nainggolana, więc Marotta myśli już nad Candrevą albo Parolo.

Całkiem sensowne.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 18:03

mrozzi pisze:Sky potwierdza to, o czym mówiło się już wczoraj. Dzisiaj ma dojść do spotkania na linii Juventus-agent Guarina (ten zobaczy się jednak także z przedstawicielami Interu). Podobno Conte bardziej przypadli jednak do gustu tacy zawodnicy jak Behrami czy Nainggolan
No właśnie... ja dziś rano, buszując przy kawie po internecie, na jednej z włoskich stron wyczytałem coś takiego: mianowicie wytypowane zostały 4 nazwiska (nie wiem, przez kogo): Guarin, Pizarro, Behrami i Nainggolan. Kolumbijczyk bardzo chciałby do nas dołączyć a i Porto jest skłonne go opchnąć za około 10mln. Problem polega na tym, że ponoć ani dla Conte ani dla Marotty nie jest on pierwszym wyborem. Mierny najchętniej brałby Behramiego. Z kolei Conte najbardziej ceni Nainggolana a zdecydowanie odrzuca Pizarro.
Tak się porobiło, że naprawdę nie wiem, co z tego wyjdzie. Moim zdaniem rozważania jakiegokolwiek innego transferu niż Guarin jest niedorzeczne, w szczególności, że sam piłkarz się do nas pcha. Caceres jest nam potrzebny, ale znalazłby się piłkarz, który byłby dla niego ciekawą alternatywą, natomiast za podobną kasę co za Guarina nie wyciągniemy nikogo podobnego. Brać Guarina, brać!
Lypsky pisze:Sevilla chce za dużo kasy za Caceresa, więc moim zdaniem nie kupimy go. Jeśli chodzi o Guarina, nie mam pojęcia jak będzie.
Dochodzą różne informacje. Podobno Sevilla zmiękła i jest gotowa przyjąć warunki: wypożyczenie za 2mln + 6mln w lecie.

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 18:24

Jeśli jest możliwość wyciągnięcia Caceresa za 8 mln, i Nainnggolana za <10 to chyba bym wolał jednak ich niż Guarina za 8 i Bocchettiogo za 10... Dla mnie Nainnggolan>Guarin, choć przyznam, że Guarina widziałem w dwóch meczach w LE tylko.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 18:35

jareckik pisze:Dla mnie Nainnggolan>Guarin
Dla Ciebie może i tak, choć przyznam, iż nie mogę zgadnąć, czym się kierowałeś pisząc, że Belg jest lepszy niż Kolumbijczyk :| Guarin był wiodącą postacią drużyny, która wygrała mistrzostwo, puchar i LE. Nainggolan to dość ciekawy piłkarz, mogący zrobić większą karierę, ale na razie jest po prostu wyróżniającym się, jedno-sezonowym piłkarzem ligowego średniaka, nic więcej

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 18:42

pumex pisze:Guarin był wiodącą postacią drużyny, która wygrała mistrzostwo, puchar i LE.
Parę postów wyżej tłumaczyłem, że Guarin żadną gwiazdą Porto nie był i nie jest. Miał parę rewelacyjnych występów w LE, to wszystko.
Ouh_yeah pisze:Chciałoby się, żeby Guarin był wiodącą postacią FC Porto, ale fakty są takie, że w obecnym sezonie Markiz zagrał już więcej minut niż Guarin w całym poprzednim :think:
Otóż to.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2012, 18:58 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 18:51

Chciałoby się, żeby Guarin był wiodącą postacią FC Porto, ale fakty są takie, że w obecnym sezonie Markiz zagrał już więcej minut niż Guarin w całym poprzednim :think:

Zablokowany