Mercato (zima 2011/12)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No taki transfer to by była prawdziwa petarda. Ale wydaje mi się, że są to piłkarze poza naszym zasięgiem [Goetze odejdzie do którejś z prawdziwych potęg a Juventus do nich obecnie nie należy a Liverpool rzuca ostatnio kasą na prawo i lewo i nie mają żadnego powodu żeby sprzedawać Suareza, który jest ich jedynym napastnikiem na odpowiednim poziomie]. Niech Nasi zainwestują w Joveticia to będę w siódmym niebie 

- Zbyniu
- Juventino
No poza tym, że co chwila płacą za niego jakieś kary lub chłop siedzi zawieszony (tak jak teraz 8 meczyOuh_yeah pisze:No taki transfer to by była prawdziwa petarda. Ale wydaje mi się, że są to piłkarze poza naszym zasięgiem [Goetze odejdzie do którejś z prawdziwych potęg a Juventus do nich obecnie nie należy a Liverpool rzuca ostatnio kasą na prawo i lewo i nie mają żadnego powodu żeby sprzedawać Suareza, który jest ich jedynym napastnikiem na odpowiednim poziomie]. Niech Nasi zainwestują w Joveticia to będę w siódmym niebie

- Virgil
- Juventino
Tak tylko problemem jest Suarez, Liverpool nie będzie grał pewnie w LM, jeżeli w ogóle w Europejskich Pucharach i możliwe , że Urugwajczyk będzie chciał zmienić klub, zależy jak bardzo polubił Anfield.
Gotze to nieosiągalny cel raczej dlatego jeżeli będzie gotówka ja bym w ciemno brał Jovetica ! Będzie od tej dójki tańszy, jest wcale nie gorszy, ograny w Serie A i z Violą można robić interesy włączając jakiś naszych zawodników np. Quagliarellę i Zieglera.
Gotze to nieosiągalny cel raczej dlatego jeżeli będzie gotówka ja bym w ciemno brał Jovetica ! Będzie od tej dójki tańszy, jest wcale nie gorszy, ograny w Serie A i z Violą można robić interesy włączając jakiś naszych zawodników np. Quagliarellę i Zieglera.
- jaqb
- Juventino
Suareza chciałbym u nas bardzo, o wiele mocniej niż higuaina czy benzemę. Silny fizycznie, dobrze wyszkolony technicznie napastnik, trochę jak drogba z najlepszych czasów. Inna rzecz, że jeśli będziemy grali 4-3-3, to suarez w wyjściowej jedenastce zastąpiłby matriego, a ja nie wyobrażam sobie gry w lm z pepe jako podstawowym zawodnikiem, można wtedy pomyśleć o powrocie giovinco, on, vucinić i suarez już wyglądaliby nieźle. Goetze jest raczej mało realny, w ogóle niemieccy piłkarze pewnie po euro będą w cenie, nie ostrzyłbym sobie wiec zębów także na hummelsa
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Z Götze rośnie druga "Krystyna" - nie chciałbym go w Juve. Suarez to taka mini wersja Teveza, jego przyjście jakoś bym przebolał.
Fajnie, że znów Martin jest bliżej Juve, uważam, że po odejściu Sorensena (:płaczę:) jest nam niezbędny.
Chociaż muszę oddać 'Żelowi', że w ostatnim El Classico nie robił tego nagminnie, a w machaniu łapami wyręczał go głównie Sergio Ramos.
Fajnie, że znów Martin jest bliżej Juve, uważam, że po odejściu Sorensena (:płaczę:) jest nam niezbędny.
Coraz mniej pracuje dla drużyny, coraz więcej gwiazdorzy, po jego nieudanych indywidualnych akcjach/dryblingach zaczyna "płakać" jak to ma w zwyczaju CR7. Nie wiem co się z nim zaczyna dziać, ale nie podoba mi się jego boiskowa postawa. Może to dlatego, że jest młody i wykazuje jeszcze spore wahania formy, które powodują u niego frustracje.jaqb pisze:w jakim sensie?

Chociaż muszę oddać 'Żelowi', że w ostatnim El Classico nie robił tego nagminnie, a w machaniu łapami wyręczał go głównie Sergio Ramos.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2012, 14:01 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Zbyniu
- Juventino
Dlaczego uważasz, że Suarez zastąpiłby właśnie Matriego. O wiele bardziej prawdopodobne byłoby, że zastąpi Pepe gdyż w Ajaxie niejednokrotność jak ustawiali 4 3 3 grywał jako prawy napastnik-skrzydłowy. Więc dużo bardziej prawdopodobne, że gralibyśmy od lewej z Mirko Matrim i Suarezem.jaqb pisze:Suareza chciałbym u nas bardzo, o wiele mocniej niż higuaina czy benzemę. Silny fizycznie, dobrze wyszkolony technicznie napastnik, trochę jak drogba z najlepszych czasów. Inna rzecz, że jeśli będziemy grali 4-3-3, to suarez w wyjściowej jedenastce zastąpiłby matriego, a ja nie wyobrażam sobie gry w lm z pepe jako podstawowym zawodnikiem, można wtedy pomyśleć o powrocie giovinco, on, vucinić i suarez już wyglądaliby nieźle. Goetze jest raczej mało realny, w ogóle niemieccy piłkarze pewnie po euro będą w cenie, nie ostrzyłbym sobie wiec zębów także na hummelsa
- Virgil
- Juventino
Ja ogólnie jest przeciwny wydawaniu majątku na zawodników tak młodych jak Gotze, nie mówię że to zły zawodnik, jest genialny ale kosztowałby lekko 40mln+, nie wiadomo jakby się przystosował do innej drużyny, kraju itd. Nie jest do końca jeszcze ukształtowany zawodnik.
Suarez tak ale mimo braku gry w LM, nie sądzę aby opuścił Liverpool, klub ma kasę więc nawet jakby Suarez się buntował i chciał odejść to kwota też byłaby ogromna.
Lepiej kupić Jovetica, dać 1-2 zawodników Violi + starczy kasy na jeszcze jednego zawodnika. Gdyż myślę że kwota transakcji za Jovetica zmieściłaby się w 30mln. Ale to tylko oczywiście przypuszczenia.
Suarez tak ale mimo braku gry w LM, nie sądzę aby opuścił Liverpool, klub ma kasę więc nawet jakby Suarez się buntował i chciał odejść to kwota też byłaby ogromna.
Lepiej kupić Jovetica, dać 1-2 zawodników Violi + starczy kasy na jeszcze jednego zawodnika. Gdyż myślę że kwota transakcji za Jovetica zmieściłaby się w 30mln. Ale to tylko oczywiście przypuszczenia.
- Zbyniu
- Juventino
No Jovetic tez spoko. Ale co do Suareza "z niewolnika nie ma pracownika" a jakby im nikt go za dużą kasę nie chciał wziąć to by zaczęli spuszczać z ceny.Virgil pisze:Ja ogólnie jest przeciwny wydawaniu majątku na zawodników tak młodych jak Gotze, nie mówię że to zły zawodnik, jest genialny ale kosztowałby lekko 40mln+, nie wiadomo jakby się przystosował do innej drużyny, kraju itd. Nie jest do końca jeszcze ukształtowany zawodnik.
- jaqb
- Juventino
w liverpoolu i w reprze grywa również na szpicy i jest to może trochę myślenie życzeniowe, ale tak ustawionego widziałbym go u nas, zwłaszcza że matri w nowym ustawieniu radzi sobie średnio. inna rzecz, że może ze wsparciem piłkarza innego typu niż pepe, bardziej technicznego, kreatywnego, odblokowałby się, także nie mówię, że nie mogłoby być tak, jak mówiszZbyniu pisze:Dlaczego uważasz, że Suarez zastąpiłby właśnie Matriego. O wiele bardziej prawdopodobne byłoby, że zastąpi Pepe gdyż w Ajaxie niejednokrotność jak ustawiali 4 3 3 grywał jako prawy napastnik-skrzydłowy. Więc dużo bardziej prawdopodobne, że gralibyśmy od lewej z Mirko Matrim i Suarezem.jaqb pisze:Suareza chciałbym u nas bardzo, o wiele mocniej niż higuaina czy benzemę. Silny fizycznie, dobrze wyszkolony technicznie napastnik, trochę jak drogba z najlepszych czasów. Inna rzecz, że jeśli będziemy grali 4-3-3, to suarez w wyjściowej jedenastce zastąpiłby matriego, a ja nie wyobrażam sobie gry w lm z pepe jako podstawowym zawodnikiem, można wtedy pomyśleć o powrocie giovinco, on, vucinić i suarez już wyglądaliby nieźle. Goetze jest raczej mało realny, w ogóle niemieccy piłkarze pewnie po euro będą w cenie, nie ostrzyłbym sobie wiec zębów także na hummelsa
- Zbyniu
- Juventino
Owszem w Liverpoolu grywa na szpicy ale głównym tego powodem jest to, iż Andy Carroll w ogóle się nie sprawdził przynajmniej tak mi się wydaje. No i co ważne oni grają trochę innym ustawieniem. W reprezentacji jego gra też głównie spowodowana jest tym, że grają dwoma napastnikami z nieco cofniętym Forlanem i Luisem na szpicy. Jednak przy grze 3 napastnikami z powodzeniem można przesunąć go na prawą stronę ataku. Sądzę, że Matri nie musiałby wiele robić majac po jednej stronie Vucinica po drugiej Suareza. Ograniczyłby się do tego co potrafi robić najlepiej czyli dobijaniu strzałów tej dwójki czy dokładaniu nogi gdy ci podadzą mu na pustą bramkę. Według mnie taki tercet wspierany przez Pirlo, Marchisio i Vidala( i mam nadzieję, że jeśli nie przyjdzie teraz to w lecie Guarina z ławki) byłby zabójczą ofensywą, która mogłaby siać postrach nie tylko w Serie A ale także w Europie.jaqb pisze:w liverpoolu i w reprze grywa również na szpicy i jest to może trochę myślenie życzeniowe, ale tak ustawionego widziałbym go u nas, zwłaszcza że matri w nowym ustawieniu radzi sobie średnio. inna rzecz, że może ze wsparciem piłkarza innego typu niż pepe, bardziej technicznego, kreatywnego, odblokowałby się, także nie mówię, że nie mogłoby być tak, jak mówiszZbyniu pisze:Dlaczego uważasz, że Suarez zastąpiłby właśnie Matriego. O wiele bardziej prawdopodobne byłoby, że zastąpi Pepe gdyż w Ajaxie niejednokrotność jak ustawiali 4 3 3 grywał jako prawy napastnik-skrzydłowy. Więc dużo bardziej prawdopodobne, że gralibyśmy od lewej z Mirko Matrim i Suarezem.jaqb pisze:Suareza chciałbym u nas bardzo, o wiele mocniej niż higuaina czy benzemę. Silny fizycznie, dobrze wyszkolony technicznie napastnik, trochę jak drogba z najlepszych czasów. Inna rzecz, że jeśli będziemy grali 4-3-3, to suarez w wyjściowej jedenastce zastąpiłby matriego, a ja nie wyobrażam sobie gry w lm z pepe jako podstawowym zawodnikiem, można wtedy pomyśleć o powrocie giovinco, on, vucinić i suarez już wyglądaliby nieźle. Goetze jest raczej mało realny, w ogóle niemieccy piłkarze pewnie po euro będą w cenie, nie ostrzyłbym sobie wiec zębów także na hummelsa
- Bruce Badura
- Juventino
Weź człowieku zastanów dwa razy zanim coś napiszesz. Muszę teraz stanąć po stronie Portugalczyka. Jeśli zawodnik strzela więcej bramek niż ma występów i zalicza jeszcze sporo asyst to należy się jakiś szacunek dla jego umiejętności. Gwiazdorzyć to on se może, bo w rzeczy samej jest gwiazdorem, największym obok Messiego, więc o czym w ogóle mówisz. Może i czasami rozkłada ręce po nieudanych akcjach, ale ile samotnych rajdach strzelił i wypracował bramek to już ciężko policzyć, więc weź się i następnym razem nie próbuj, w dodatku nieudolnie, porównywać piłkarzy.jackop pisze:Z Götze rośnie druga "Krystyna"
Coraz mniej pracuje dla drużyny, coraz więcej gwiazdorzy, po jego nieudanych indywidualnych akcjach/dryblingach zaczyna "płakać" jak to ma w zwyczaju CR7.jaqb pisze:w jakim sensie?
Podobno Conte jednak woli Nainggolana albo Behramiego zamiast Gurrina.
Dobry pomysł: Caceres+Nainggolan
Zły pomysł: Caceres+Behrami
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=78823
Kompilacja Lichtsteinera z meczu z Cagliari:
Kompilacja Lichtsteinera z meczu z Cagliari:
No to się może wreszcie odczepisz i będę mógł do woli narzucać innym swoje zdanie.nynek pisze:No chyba sobie żartujesz... Tekst godny największego prostaka bez ukończonego gimnazjum. No trudno, ale widać, że niektórzy nie potrafią przyjąć do siebie krytyki.alina pisze:Lepiej już nie spamujmy forum, zapraszam na priv
- Virgil
- Juventino
Nainggolan + Caceres byłby idealnie, tylko czy będzie na to kasa, boss Caligari chce za niego 15mln, nawet włączając Ekdala i połówkę Marrone musielibyśmy z 8mln dać.
Ale w sumie może w kasie klubowej 10mln się znajdzie.
Ale w sumie może w kasie klubowej 10mln się znajdzie.
- pumex
- Juventino
Najlepszy pomysł: Bocchetti+Guarin :!: Ewentualnie Guarin+Astorialina pisze:Dobry pomysł: Caceres+Nainggolan
Zły pomysł: Caceres+Behrami
Caceres+Nainggolan...

Kurde, uczepiłem się tak tego Guarina, bo naprawdę... za taką kasę, ani w zimie, ani najprawdopodobniej w lecie nikogo o podobnych umiejętnościach nie wyciągniemy.
Caceres+Behrami?

Nainggolan ponoć, powiedział, że jeśli zdecyduje się opuścić Sardynię to odejdzie do innej ligi