Fredy Guarin

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 21:42

Dzięki wszystkim za wyjaśnienia odnośnie nonUE, niemal zapomniałem o tym durnym przepisie. Fapanie stoi po stronie Guarina, logika po stronie Caceresa. Może za miesiąc będę śmiał się z tych słów, ale ciut uwierzyłem w Marottę. Jeżeli pozbyliśmy się Sorensena to absolutnie koniecznym wydaje się ściągnięcie czwartego obrońcy. Dodatkowo Stefan (biorąc pod uwagę wykluczenie Motty) również nie posiada ewentualnego (odpukać :angry: ) zastępcy. Liczę na podobne wnioski Marotty i sensowne wypożyczenia do końca sezonu.
Ps. Vidal-Marchisio-Guarin ? :dance: :!:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 21:49

Patrząc na kwoty transferów zawodników z Porto w ostatnich latach - 22 miliony za Alvesa,30 milionów za Pepe, 24 miliony za Quaresmę, nie mówiąc o Deco,Carvalho czy Fereirze - te 10 milionów o których mówi się w perspektywie Guarina wygląda znakomicie. Jeżeli Marotta przeprowadzi taki transfer z Portugalczykami to nic tylko mu przyklasnąć.
deszczowy pisze:
wojczech7 pisze: Mam nadziję na Guarina i kogoś kumatego do obrony - no właśnie, kogo? :think:
Zbyt wielkiego wyboru nie mamy. Ten młody z Rubina Kazań, jak mu tam?, Bochetti?
Marotta - jak już ma być w takiej "formie" negocjacyjnej - mógłby się podpytać szejków z City o Pablo Zabalete. Argentyńczyk mógłby grać na obu stronach obrony a od biedy i w pomocy zagra. W City ma mocną konkurencję, u nas miałby raczej pewny pierwszy skład. I co najważniejsze - ma podwójne obywatelstwo (to drugie to hiszpańskie) dzięki któremu nie musielibyśmy się martwić o to , że jest non-UE.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:08

M.R. pisze: Marotta - jak już ma być w takiej "formie" negocjacyjnej - mógłby się podpytać szejków z City o Pablo Zabalete. Argentyńczyk mógłby grać na obu stronach obrony a od biedy i w pomocy zagra. W City ma mocną konkurencję, u nas miałby raczej pewny pierwszy skład. I co najważniejsze - ma podwójne obywatelstwo (to drugie to hiszpańskie) dzięki któremu nie musielibyśmy się martwić o to , że jest non-UE.
Ja bardziej bym zwrocil uwage na Santona. Co prawda ostatnio zagral dwa mecze, ale on do tej pory w Anglii w sumie rozegral z 450 minut.

Idealny gracz dla Nas - wysoki, dosc szybki, Wloch, potrafi grac po prawej jak i po lewej stronie obrony. Mysle, ze jesli Marotta byl w stanie wyciagnac Aquilaniego, to tym bardziej z Santonem moze sie udac. Spokojnie moglby facet powalczyc o pierwszy sklad w Juve (na lewej stronie obrony), a w razie czego to bysmy mieli zastepstwo dla Lichego.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:10

jakku1 pisze:Ja bardziej bym zwrocil uwage na Santona. Co prawda ostatnio zagral dwa mecze, ale on do tej pory w Anglii w sumie rozegral z 450 minut.

Idealny gracz dla Nas - wysoki, dosc szybki, Wloch, potrafi grac po prawej jak i po lewej stronie obrony. Mysle, ze jesli Marotta byl w stanie wyciagnac Aquilaniego, to tym bardziej z Santonem moze sie udac. Spokojnie moglby facet powalczyc o pierwszy sklad w Juve (na lewej stronie obrony), a w razie czego to bysmy mieli zastepstwo dla Lichego.
A jak mocno on kocha swój były klub? Jak Bonucci, czy jednak bardziej?
jakku1 pisze:
alina pisze: A jak mocno on kocha swój były klub? Jak Bonucci, czy jednak bardziej?
Wydaje mi sie, ze tak bardzo jak Aqua kochal Rome ; )
Oba boki obrony...nic, tylko brać.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 22:24 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:17

alina pisze: A jak mocno on kocha swój były klub? Jak Bonucci, czy jednak bardziej?
Ouh_yeah pisze:Santon nie bez powodu został sprzedany. Grał taką lipę, że do Ynteru przyszedł Nagatomo.
Nagatomo przyszedl pozniej. On przegral walke o podstawowy sklad z Maiconem, potem byl wypozyczony (Cesena). Tylko nie pamietam kto wtedy na lewej stronie obronu Interu gral. Jak potrzeba jakiegos kibica Interu to oczywiscie ich nie ma.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 22:46 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:38

Santon nie bez powodu został sprzedany. Grał taką lipę, że do Ynteru przyszedł Nagatomo.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 22:42

Ouh_yeah pisze:Santon nie bez powodu został sprzedany. Grał taką lipę, że do Ynteru przyszedł Nagatomo.
Dobre użycie czasu przeszłego, ponadto Santon miał kilka/naście szans, był młody, zagubiony, odrazu rzucony na "głęboką wodę". Myślę, że teraz dałby radę, troche postępów zrobił.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 00:08

LordRahl pisze:
Dobre użycie czasu przeszłego, ponadto Santon miał kilka/naście szans, był młody, zagubiony, odrazu rzucony na "głęboką wodę". Myślę, że teraz dałby radę, troche postępów zrobił.
Co nie zmienia faktu, że wspomniany Zabaleta zjada go na śniadanie. Jak najbardziej dobry kierunek, a i kiedyś była o nim mowa w kontekście Juventusu.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 00:09

jakku1 pisze:
Nagatomo przyszedl pozniej. On przegral walke o podstawowy sklad z Maiconem, potem byl wypozyczony (Cesena). Tylko nie pamietam kto wtedy na lewej stronie obronu Interu gral. Jak potrzeba jakiegos kibica Interu to oczywiscie ich nie ma.

Za Mou Santon radził sobie dobrze i grał, jak dobrze pamiętam, na lewej obronie. Za Beniteza na lewej obronie występował już Chivu, a Dawid poszedł w odstawkę. Jakoś tak to było.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 10:51

No i Chivu mimo kopania się po czole ciągle grał w pierwszym składzie. Santon chyba dostał kilka szans i też dawał się robić jak dziecko.

To będzie taki sam odzysk jak w przypadku Borriello. Może się odbudować i grać na miarę swoich umiejętności ale może nie wypalić.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 11:04

Niech ten filmik wyrazi moja odczucia co do pomysłu rezygnacji z Gaurina :angry:

AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 11:28

Nie zrozumialem by bylo nie wykorzystac takiej okazji na rzecz przeplaconego Martina

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 12:46

AVE JUVE!!! pisze:Nie zrozumialem by bylo nie wykorzystac takiej okazji na rzecz przeplaconego Martina
"Przepłacony" Martin gwarantuje nam jakiś poziom zarówno na bokach jak i na środku obrony, zna środowisko Serie A, chce grać w Juve za wszelką cenę. Dla mnie zakup bardzo odpowiedni, tym bardziej w obliczu utraty Sorensena. Gdyby nie to zostajemy z 3 obrońcami środkowymi w składzie, z czego jeden sobie hasa na lewej stronie. 1 Kontuzja (tfu!) i jesteśmy w (_!_) także ja specjalnie nie narzekam.

Sytuacja w pomocy też różowa nie jest, ale tak jak ktoś wspominał zawsze można tutaj przejść na system 2 pomocników środkowych w przypadku czyjejś absencji. W rezerwach jest nomen omen solidny Pazienza i zawsze można do meczowego składu przesunąć młodego Gabriela Appelta. jasne że gość klasy Guarina by się przydał zdecydowanie, ale pilniejsze wydaje mi się jednak uzupełnienie defensywy. Aczkolwiek kto wie czym zaskoczy nas Beppe ! 8)

Sapere Aude!
AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 14:11

Amarillo pisze:
AVE JUVE!!! pisze:Nie zrozumialem by bylo nie wykorzystac takiej okazji na rzecz przeplaconego Martina
"Przepłacony" Martin gwarantuje nam jakiś poziom zarówno na bokach jak i na środku obrony, zna środowisko Serie A, chce grać w Juve za wszelką cenę. Dla mnie zakup bardzo odpowiedni, tym bardziej w obliczu utraty Sorensena. Gdyby nie to zostajemy z 3 obrońcami środkowymi w składzie, z czego jeden sobie hasa na lewej stronie. 1 Kontuzja (tfu!) i jesteśmy w (_!_) także ja specjalnie nie narzekam.

Sytuacja w pomocy też różowa nie jest, ale tak jak ktoś wspominał zawsze można tutaj przejść na system 2 pomocników środkowych w przypadku czyjejś absencji. W rezerwach jest nomen omen solidny Pazienza i zawsze można do meczowego składu przesunąć młodego Gabriela Appelta. jasne że gość klasy Guarina by się przydał zdecydowanie, ale pilniejsze wydaje mi się jednak uzupełnienie defensywy. Aczkolwiek kto wie czym zaskoczy nas Beppe ! 8)
Absolutnie zgadzam sie z Twoimi argumentami i sam jestem fanem Martina , ale uwazam ze Guarin to okazja ktora poprostu trzeba wykorzystac poswiecajac Martina . Po za tym jezeli te informacje ktore mozna wyczytac ze Martin ma przyjsc za 2 miliony za pol roczne wypozyczenie i 8 baniek za wykupienie , to trzeba przyznac ze to sporo jezeli sie nie myle 2 banki tylko mniej niz chciala Barca . Bochetti tez jest dobry mozna bylo by sie kolo niego zarecic podobna kasa i posiada chec powrotu do Italii

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 14:16

AVE JUVE!!! pisze: Absolutnie zgadzam sie z Twoimi argumentami i sam jestem fanem Martina , ale uwazam ze Guarin to okazja ktora poprostu trzeba wykorzystac poswiecajac Martina . Po za tym jezeli te informacje ktore mozna wyczytac ze Martin ma przyjsc za 2 miliony za pol roczne wypozyczenie i 8 baniek za wykupienie , to trzeba przyznac ze to sporo jezeli sie nie myle 2 banki tylko mniej niz chciala Barca . Bochetti tez jest dobry mozna bylo by sie kolo niego zarecic podobna kasa i posiada chec powrotu do Italii
8 baniek za dwukrotnego mistrza Portugalii i zdobywcę LE? Józefie! Przejrzyj na oczy i połóż laskę na Caceresa!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany