Arturo Vidal

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 21:35

Mietson pisze:
Bandiera_Rossa pisze:Barca nie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, tylko leje wszystkich jak leci, stąd ta zawiść i kpiny. Jak dla mnie Juventus mógłby być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, byle wygrywał tak jak Duma Katalonii
Będzie, że znowu wyzywam niepotrzebnie Barcelonę ale jak w takim razie określisz to?

Próbujesz być na siłę kontrowersyjny i dlatego piszesz głupoty? Jak możesz chcieć, żeby Twoja drużyna zachowywała się jak panienki?
Tak? A jak to określisz? -

Chciałbym, żeby Juventus wygrywał trofea i żeby zawistne polaczki na forach nie zachwycali się "zadziornością" Vidala i robili sobie śmiechy z postawy Barcelony, której można zarzucić wiele, ale to właśnie oni mają DNA mistrzów.

I nie, nie wolę im kibicować, zwracam tylko uwagę na to, że przy ich aktorzeniu nie można pominąć tego, że wygrywają wszystko jak leci.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 21:43

Dtmiu pisze:Defensywni pomocnicy często sprawdzają się na obronie więc może to być dobre rozwiązanie.
To tylko w naszej reprezentacji z obrońców się robi defensywnych pomocników: Lewandowski, Dudka, nawet Jacek Bąk kiedyś ze Szwedami.
Ouh_yeah pisze:
Bandiera_Rossa pisze:Co do Vidala, mam nadzieję że w sezonie będzie miał więcej dobrych występów niż czerwonych kartek.
Impulsywny chłopak. Jeśli będzie szło dobrze to nie powinien łapać czerwieni, ale jak Nam jakieś Lecce dupnie trzy do szatni to na pewno mu puszczą nerwy.
Tak sobie kiedyś pomyślałem, że wymiana Melo na Vidala, to wymiana świra na świra, choć Chilijczyk chyba bardziej pozytywny.
Maly pisze:nabierają bo mają prykaz z góry by "chronić gwiazdy", oni o tym wiedzą i wykorzystują to
I właśnie to jest chore. Kiedyś C. Ronaldo mówił coś, że "ci najlepsi powinni być bardziej chronieni", pare miesięcy później to powtórzył, dla mnie to śmieszne. To jak będzie grała drużyna z Luksemburga pełna anonimów, to będzie im mniej wolno? Paranoja.
Szczerze to nigdy nic nie miałem do Barcy, nawet wolałem ją dużo bardziej od Realu, ale zaczynają mnie wnerwiać niektóre ich zachowania, choć od jakiegoś czasu mało mnie interesują rozgrywki w których nie bierze udział Juve czy Italia...

A propos jak to mówicie "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>", wie ktoś czemu Mierzejewski dostał czerwień wczoraj? Tam dopiero było aktorstwo. Koleś padł na ziemię jakby piszczel złamał.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 21:55

Bandiera_Rossa pisze:Tak? A jak to określisz? -

Chciałbym, żeby Juventus wygrywał trofea i żeby zawistne polaczki na forach nie zachwycali się "zadziornością" Vidala i robili sobie śmiechy z postawy Barcelony, której można zarzucić wiele, ale to właśnie oni mają DNA mistrzów.

I nie, nie wolę im kibicować, zwracam tylko uwagę na to, że przy ich aktorzeniu nie można pominąć tego, że wygrywają wszystko jak leci.
To jest właściwie dyskusja na inny temat ale jednak odpowiem.
Po pierwsze, jakie "zawistne polaczki"? I nie wiem kto się na razie zachwyca zadziornością Vidala. Po drugie, DNA mistrzów (cokolwiek to jest - to jeden z tych głupich zwrotów, którego sensu nie rozumiem, inny to np. antyfutbol) to może mają ale właśnie w tym problem, że nie zachowują się fair. Do tej pory jak pamiętam to żadna dominująca drużyna nie wzbudzała takich emocji jak obecna Barcelona właśnie z tej prostej przyczyny - potrafili się zachować, szanowali rywali i nie symulowali.

A gdyby wygrywali wszystko grając uczciwie to hejterów byłoby znacznie mniej. Zauważ, że taka prawdziwa nagonka na Barcelonę to się zaczęła od meczów półfinału CL w tym roku.
@D@$ pisze:Tak sobie kiedyś pomyślałem, że wymiana Melo na Vidala, to wymiana świra na świra, choć Chilijczyk chyba bardziej pozytywny
Melo był porąbany a Vidal? No cóż, ciężko jest o nim na razie coś powiedzieć ale sądzę, że on jest raczej po prostu waleczny i zadziorny.
@D@$ pisze:A propos jak to mówicie "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>", wie ktoś czemu Mierzejewski dostał czerwień wczoraj? Tam dopiero było aktorstwo. Koleś padł na ziemię jakby piszczel złamał.
To przecież był Ludo :) Ponoć sędzia techniczny tak podpowiedział arbitrowi.
Ouh_yeah pisze:
Bandiera_Rossa pisze:Co do Vidala, mam nadzieję że w sezonie będzie miał więcej dobrych występów niż czerwonych kartek.
Impulsywny chłopak. Jeśli będzie szło dobrze to nie powinien łapać czerwieni, ale jak Nam jakieś Lecce dupnie trzy do szatni to na pewno mu puszczą nerwy.
Vidal się wkurzy i komuś dołoży a Melo w analogicznej sytuacji pospaceruje sobie po boisku :smile: No zobaczymy jak to będzie, ja przede wszystkim mam nadzieję, że taki mecz się w sezonie trafi co najwyżej raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2011, 22:09

Ludo kopnął Meksykańca w piszczel, lekko bo lekko, ale ten się naoglądał gran derbi i padł jak rażony piorunem.

Czerwona za głupotę. Słuszna zresztą.

Ponte999

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2011, 21:38

Po 30 minutach meczu z Meksykiem nasz Vidal prezentuje się wręcz tragicznie pełno strat kilka niecelnych podań, biega jakby nie miał na nic siły... Plus oddał dwa strzały jako jedyny ze swojego zespołu aleee..... poza światło bramki...

Cmteam.pl Grupa Zachodniopomorska
Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 04 września 2011, 21:51

W związku z powyższym hejty na Marottę uzasadnione!!!

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 20:05

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... turynu.php

Wiem,że niektórzy psioczą na przerwy reprezentacyjne z powodu możliwych kontuzji, więc powinna być to dla nich dobra wiadomość. Mnie osobiście trochę dziwi takie restrykcyjne zachowanie trenera Chile. Chyba że chłopaki wrócili "na podwójnym gazie". Ciekawe jaki finał będzie miała ta historia dla Vidala ? :think:

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 01:39

Nie żebym się czepiał no ale chyba nie zaprzeczycie że dziwnie to wygląda ;P (od 50 sek.)

Obrazek
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 01:59

Jak Dudek podchodził do Shevy przed karnym i się pytał czy będzie strzelał w ten róg co zawsze to też to wyglądało dziwnie?

onliforpipul
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 02:15

Serpente pisze:

Nie żebym się czepiał no ale chyba nie zaprzeczycie że dziwnie to wygląda ;P (od 50 sek.)
Wiesz co to jest presja? Wiesz co to jest gra psychologiczna?

Pokazał mu, że tam ma strzelać a ten niedobry Arturo go jednak nie posłuchał i strzelił w drugi róg? no tak faktycznie dziwne... Ale jeszcze dziwniejsze jest to, że zapewne gest ten miał wykonać bramkarz lecz w związku z tym, że został wyrzucony z boiska to opuszczając boisko telepatycznie przekazał to obrońcy który stanął miedzy słupkami i wykonał karygodne kiwnięcie głową.
A wszystko dzięki temu, że obaj dostali po karcie sim od pana Luciano :)
Grande Lucek!! dzięki Tobie wygraliśmy 2-0 a nie 1-0 :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 08:49

Serpente pisze:

Nic nie znaczący, przypadkowy ruch głową.
Ale może napiszę dla jasności:

1. Vidal w zeszłym sezonie był pierwszym egzekutorem karnych w Bayerze. Strzelił 6 na 6
2. Kolo, który stał na bramce nie był Buffonem, Reiną ani Handanoviciem tylko kolesiem z pola :lol:
3. Ten gol niespecjalnie cokolwiek zmienił bo 3 punkty były tak czy inaczej

Jak ktoś sugeruje calciopoli 17 to ma chyba problemy z głową.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 09:25

Oglądnąłem ten filmik 3 razy i nie wiem o co chodzi :/ O Ruch głową na pewno nie, bo Serpente pare razy pisał na tym forum z sensem, więc wątpię, że sugeruje ustawienie karnego.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 12:22

Serpente pisze:

To był na 100% ustawiony mecz! Juventus do Serie C1 i 400mln Euro kary!

Dude, c'mon... :roll:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 12:51

Oj już weźcie. Serpente tylko napisał że dziwnie to wyglądało a Wy go zaraz zjecie. Przecież klub wydał nawet oficjalne oświadczenie na ten temat więc to nie jest jakieś złośliwe spostrzeżenie kibica Interu.

Vidal coś tam się śmiał kiedy ten ubierał bluzę bramkarską więc pewnie ten drugi chciał go po prostu sprowokować licząc, że pewny siebie Chilijczyk strzeli we wskazany róg.

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 15:59

Dokładnie, nie mówię że ten karniak był ustawiony ale no... dziwnie to wyglądało, ktoś tam mówił o grze psychologicznej, no ale ten bramkarz zrobił to w taki sposób żeby właśnie nikt inny tego nie widział, taki szybki cwaniacki ruch głową do Vidala i "wszystko jasne" ;P

Swoją drogą nie wiedziałem że Artur to taki pewniak w wykonywaniu karnych :P

Obrazek
Zablokowany