Fredy Guarin
- Szilgu
- Juventino
Słyszałem, że nie gra ostatnio zbyt często, ale pierwszy raz słyszę o konflikciepumex pisze:Wiecie, że Guarin jest w konflikcie z trenerem i zarządem Porto? Że nawet mimo braku kontuzji czasem nie jest powoływany na mecze? Ile razy można to powtarzać?Serpente pisze:Wiecie że kupienie podstawowego gracza (choć w tym sezonie coś mało gra ale nie wiem co jest tego powodem) takiej drużyny jak Porto to baaaardzo duży wydatek ? na poprzednich stronach przeczytałem coś o 13 mln. jeżeli faktycznie Juventus sprowadziłby tego zawodnika za tyle to znaczy że albo w biurach FC Porto jest grubo zakrapiana impreza albo Marotta wypił eliksir "mistrza negocjacji"Guarin!zoff pisze:No to Guarin czy Caceres?

Guarin to naprawdę świetny zawodnik i wyrwagnie go z Porto(!!!) po takiej cenie byłoby świetne. Szkoda, że to zablokuje transfer Caceresa, ale z tej dwójki wolę Guarina.
Mam nadzieję, że wyrwanie go się uda, skoro ma konflikt i mówi, że pójdzie tylko do Juve to może faktycznie jest coś na rzeczy

- pan Zambrotta
- Juventino
Boże, widzisz i nie grzmisz.Arcadio Morello pisze:Jak by tak sprowadzili Guarina i Cecaresa to było by elegancko. Cecares by grał na bokach obrony, a w razie kontuzji, któregoś pomocnika w pomocy. Guarin jako konkurencja dla pomocy, który z powodzeniem powalczy o pierwszy skład. Także zakup tych dwóch graczy wyjdzie Juve na duży +. Szkoda, że można kupić jednego gracza z poza UE. Ostatecznie chyba lepiej kupić Guarina. Lepsza gra pomocy i większa konkurencja wyjdzie tylko na dobrę, a w lecie kupujemy Cecaresa i napastnika światowej klasy, pozbywamy się Boriello, Toniego, Iquainty i Amauriego i ruszamy na podbój Europy
z trzema gwiazdkami na koszulkach
.
jakoś nie jestem fanboyem Guarina. bramki na yt do mnie nie przemawiają, bo nie takie rulety kręcił kwarezma. poza tym, to i tak nic pewnego.
- @D@$
- Juventino
Tak sobie myślę (bo ktoś wspomniał poprzedni sezon), że rok temu była opcja z wypożyczeniem Adebayora, wprawdzie mało konkretów z tym było, ale on też nie ma paszportu, a skoro w ogóle rozważano go, to może jednak nie do końca z tymi wypożyczeniami?alina pisze:Też. Inaczej przepis byłby martwy, bo wszyscy by wypożyczali do woli z klauzulą przymusowego wykupu.Skibil pisze:Jeśli chodzi o wypożyczenia to też się ten przepis stosuje? Mam na myśli sytuację: kupujemy od kopa Guarina, a Caceres przychodzi na wypożyczenie i opcją transferu latem.
Guarin & Caceres? Lepiej znam i prze to lubię Urusa, ale sam nie wiem czy byłby bardziej potrzebny hmm

edit: Dobra @alina, niech Ci będzie, nie będę już wałkował tematu, pewnie masz rację.
Ale nie narzekamy na newsmenów :naughty: bo nie będzie czego czytać, jak przyjdzie co do czego.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 15:45 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ktoś już słusznie zauważył, że w chwili obecnej bardziej potrzebny jest nam kreatywny pomocnik, który przy słabszej dyspozycji kogoś z dwójki Pirlo-Marchisio mógłby zadbać o rozgrywanie piłek. Obecnie wielu z nas psioczy na postawę obrony, ale nie zapominajmy, że jesteśmy zespołem, który stracił do tej pory NAJMNIEJ BRAMEK w całej lidze. To robi wrażenie. Chiellini narzeka na grę po lewej stronie, ale ta mu widocznie służy - jego przesunięcie na środek obrony w ostatnim czasie nie oznaczało wcale jakiejś szczególnie dobrej gry. Nie ulega wątpliwości, że musimy zakupić solidnego środkowego obrońcę, który "wygryzie" z pierwszego składu przeciętnego Bonucciego, przynajmniej do końca bieżącego sezonu. Naszym większym problemem jest jednak brak skuteczności, który w dużej mierze uzależniony jest też od pracy pomocników. Mamy niepowtarzalną okazję pozyskać zawodnika, który w nieprzeciętnym zespole Boasa prezentował się znakomicie. Piłkarz wyraził chęć przenosin do nas, do tego dość niewygórowana cena uwarunkowana jest problemami na linii piłkarz-zarząd. Po przyjściu Guarina dysponowalibyśmy kompletną linią pomocy (na chwilę obecną pozyskanie klasowego zastępcy Pirlo/Marchisio wydaje się kluczowe).
- deszczowy
- Juventino
Masz mój miecz, Boromirze!mrozzi pisze:Ktoś już słusznie zauważył, że w chwili obecnej bardziej potrzebny jest nam kreatywny pomocnik, który przy słabszej dyspozycji kogoś z dwójki Pirlo-Marchisio mógłby zadbać o rozgrywanie piłek. Obecnie wielu z nas psioczy na postawę obrony, ale nie zapominajmy, że jesteśmy zespołem, który stracił do tej pory NAJMNIEJ BRAMEK w całej lidze. To robi wrażenie. Chiellini narzeka na grę po lewej stronie, ale ta mu widocznie służy - jego przesunięcie na środek obrony w ostatnim czasie nie oznaczało wcale jakiejś szczególnie dobrej gry. Nie ulega wątpliwości, że musimy zakupić solidnego środkowego obrońcę, który "wygryzie" z pierwszego składu przeciętnego Bonucciego, przynajmniej do końca bieżącego sezonu. Naszym większym problemem jest jednak brak skuteczności, który w dużej mierze uzależniony jest też od pracy pomocników. Mamy niepowtarzalną okazję pozyskać zawodnika, który w nieprzeciętnym zespole Boasa prezentował się znakomicie. Piłkarz wyraził chęć przenosin do nas, do tego dość niewygórowana cena uwarunkowana jest problemami na linii piłkarz-zarząd. Po przyjściu Guarina dysponowalibyśmy kompletną linią pomocy (na chwilę obecną pozyskanie klasowego zastępcy Pirlo/Marchisio wydaje się kluczowe).
<FM_mode: on>
- Kupmy Guarina,
- Wypożyczmy Bochettiego,
- SPRÓBUJMY zaklepać Caceresa na lato.
- ??????
- PROFIT!
<FM_mode: off>
No bo sam Adebayor napisał, że zagra dla Juve (??), albo coś w tym stylu, nie wiedząc, że nie może przyjść. Opcji w ogole nie było. Zresztą, newsmani też się nie znają, bo byl np news, że jak odejdzie Hasan, to odzyskamy jedno miejsce, co oczywiście jest nieprawdą.@D@$ pisze:Tak sobie myślę (bo ktoś wspomniał poprzedni sezon), że rok temu była opcja z wypożyczeniem Adebayora, wprawdzie mało konkretów z tym było, ale on też nie ma paszportu, a skoro w ogóle rozważano go, to może jednak nie do końca z tymi wypożyczeniami?alina pisze:Też. Inaczej przepis byłby martwy, bo wszyscy by wypożyczali do woli z klauzulą przymusowego wykupu.Skibil pisze:Jeśli chodzi o wypożyczenia to też się ten przepis stosuje? Mam na myśli sytuację: kupujemy od kopa Guarina, a Caceres przychodzi na wypożyczenie i opcją transferu latem.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Był też sympatyczny news o tym, jakoby w ramach transferu Dzeko Marotta odpuścił Wolfsburgowi płacenie drugiej raty za Diego, mimo że w oficjalu było wyraźnie napisane, że Ribas odchodzi za 15.5 płatnych od razu
Niektórzy newsmani się nie znają albo tłumaczą głupoty, większość kibiców się nie zna, naczytają się takich bzdur i potem mają pretensje, że ten czy tamten nie przyszedł a był do wyjęcia bo tak napisali gdzieśtam.

Niektórzy newsmani się nie znają albo tłumaczą głupoty, większość kibiców się nie zna, naczytają się takich bzdur i potem mają pretensje, że ten czy tamten nie przyszedł a był do wyjęcia bo tak napisali gdzieśtam.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=78624
Guarin ponoć o krok od Juventusu. Po wielu raportach z prasy włoskiej pojawia się także potwierdzenie z Portugalii (Record). Omawiane są rzekomo ostatnie szczegóły i rozbieżności pomiędzy naszą ofertą a żądaniami Smoków (2 mln €). Kompromisem miałoby być jednak wypłacenie dodatkowej gotówki w przypadku naszego awansu do LM, uzależnione także od ilości występów Kolumbijczyka w naszym zespole. Potwierdzenie zawartej transakcji spodziewane jest w tygodniu.
Tym razem pojawia się więcej szczegółów i pojawiają się informacje o liczbach. Mam nadzieję, że niebawem doczekamy się tego transferu.
Guarin ponoć o krok od Juventusu. Po wielu raportach z prasy włoskiej pojawia się także potwierdzenie z Portugalii (Record). Omawiane są rzekomo ostatnie szczegóły i rozbieżności pomiędzy naszą ofertą a żądaniami Smoków (2 mln €). Kompromisem miałoby być jednak wypłacenie dodatkowej gotówki w przypadku naszego awansu do LM, uzależnione także od ilości występów Kolumbijczyka w naszym zespole. Potwierdzenie zawartej transakcji spodziewane jest w tygodniu.
Tym razem pojawia się więcej szczegółów i pojawiają się informacje o liczbach. Mam nadzieję, że niebawem doczekamy się tego transferu.
- Nedved4life
- Juventino
Ja nie jestem co do tego gościa przekonany, jak już ktoś napisał, ma 25 lat a grał tylko jeden sezon w podstawie. Ile to już było takich świetnych graczy co byli po prostu przepłacani, wiadomo, że Porto to nie Catania, a Guarin to nie Martinez ale wydaję mi się, że ten koleś ma zbyt ubogie CV na Juventus.
Chociaż może się okazać takim Thiago Silvą Juventusu, czego sobie i jemu bym życzył.
Chociaż może się okazać takim Thiago Silvą Juventusu, czego sobie i jemu bym życzył.
- deszczowy
- Juventino
Nie licząc DP, Buffona i Pirlo, to przy "ubogim" CV Guarina nikt z obecnego Juve nawet nie stał.Nedved4life pisze:Ja nie jestem co do tego gościa przekonany, jak już ktoś napisał, ma 25 lat a grał tylko jeden sezon w podstawie. Ile to już było takich świetnych graczy co byli po prostu przepłacani, wiadomo, że Porto to nie Catania, a Guarin to nie Martinez ale wydaję mi się, że ten koleś ma zbyt ubogie CV na Juventus.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
deszczowy pisze:Nie licząc DP, Buffona i Pirlo, to przy "ubogim" CV Guarina nikt z obecnego Juve nawet nie stał.

Barzagli też ma ładne CV. Mistrz świata, mistrz Niemiec. Chiellini bodaj trzykrotnie najlepszy obrońca roku Serie A, kilkadziesiąt występów w kadrze...
- filippo
- Juventino
zamknij jape deszczowy, jak masz taki syf pisać to lepiej wyjdźdeszczowy pisze:
Masz mój miecz, Boromirze!
- Kupmy Guarina,
- ??????
- PROFIT!
A Guarin to by się przydał, bo Pirlo nie powala. Zdecydowanie by to poprawiło nasza sytuację w pomocy. Chiellini musi grać na środku zamiast Bonnuciego, więc Caceres sie wydaje rozsądną opcją.
- deszczowy
- Juventino
To standardowy model komunikacyjny w Krk, czy tylko jesteś sfrustrowany chwilową odwilżą?filippo0 pisze:zamknij jape deszczowy, jak masz taki syf pisać to lepiej wyjdźdeszczowy pisze:
Masz mój miecz, Boromirze!
- Kupmy Guarina,
- ??????
- PROFIT!
Święty Jezu, z tym Behramim to serio?