Primavera
- zahor
- Juventino
Zgadza się, to też chciałem napisać. Dodałbym jeszcze fakt, że jeżeli np. jakiś dzieciak szczególnie się wybija, to pozwala mu się chociażby grać bardziej indywidualnie, częściej kiwać itp. nawet jeżeli miałoby to być ze stratą dla zespołu.Skibil pisze: I to jest właśnie "Polska myśli szkoleniowa". W piłce młodzieżowej/dziecięcej nie liczą się miejsca na podium, medale i wygrane turnieje. Taki dzieciak ma się nauczyć podstaw taktyki, poruszania się po boisku, poczuć smak rywalizacji i przede wszystkim cieszyć się piłką oraz nabrać doświadczenia które będzie procentować w dorosłej piłce. Dzieciaki Barcy nie wyszły z grupy, ale to właśnie one za 5-7 lat będą rozchwytywane w Europie i sprzedawane po 20mln Euro.
Co do młodej Barcelony - tutaj można obejrzeć jak ichnie jedenastoletnie łebki klepią Legię. Już nie tyle sam wynik jest istotny, co fakt jak wygląda gra. Małe krasnale mają taki samą filozofię gry jak dorosła drużyna.
Mnie dziś PSG wyglądało na zwyczajnie starszych/bardziej dojrzałych zawodników. Nie wiem czy czasem Juve nie postanowiło posłać młodszych niż trzeba, jak to ma miejsce w Primaverze.Skibil pisze:I to jest właśnie "Polska myśli szkoleniowa". W piłce młodzieżowej/dziecięcej nie liczą się miejsca na podium, medale i wygrane turnieje.alina pisze: Czyli młodzież Barcy nie wychodzi z grupy, Juve gra w finale, ale to Włosi są ciency?
Wszyscy piszą, że lipa, a np Mattiello był całkiem niezły.
Głupio porównywać La Masię z naszą szkółką, ale zwróć uwagę, że wraz z przyjściem Conte wylecieli wszyscy trenerzy młodszych grup (poza 1). Zatrudniono nowych, którym bliżej do filozofii Conte. No i młodzi grają też 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-2 jak seniorzy.zahor pisze:Małe krasnale mają taki samą filozofię gry jak dorosła drużyna.
- zahor
- Juventino
Akurat tymi cyferkami najmniej bym się w tym przypadku kierował. W tamtym meczu który wrzuciłem grali akurat po siedmiu jeżeli dobrze pamiętam, ale i tak na pierwszy rzut oka widać podobieństwo jeżeli chodzi o filozofię gry, którą to seniorska drużyna Barcy ma baaardzo charakterystyczną. Pytanie - czy Conte jako trener ma aż taki charakter, potrafi nakazać zespołowi grać w tak charakterystyczny sposób, że będzie można zauważyć to podobieństwo młodzieżówki do jego drużyny. Druga kwestia - czy aby na pewno zależy to od trenera dorosłej drużyny? Czy ten specyficzny styl Barcelony wyszedł od Guardioli? I w jakiej części? Trzecia pytanie, które bądź co bądź trzeba sobie zadać - czy Conte zabawi na tym stanowisku na tyle długo, żeby miał okazję grać dzieciakami z obecnej primavery? Właściwie ostatnim takim naprawdę długodystansowym szkoleniowcem w Juve był Trapattoni, który pracował od 76' do 86' roku.alina pisze: Głupio porównywać La Masię z naszą szkółką, ale zwróć uwagę, że wraz z przyjściem Conte wylecieli wszyscy trenerzy młodszych grup (poza 1). Zatrudniono nowych, którym bliżej do filozofii Conte. No i młodzi grają też 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-2 jak seniorzy.
Wiadomo, Barca to Barca. U nich nawet koleś od strzyżenia trawy gra w PESie w klubowym stylu.zahor pisze:Akurat tymi cyferkami najmniej bym się w tym przypadku kierował. W tamtym meczu który wrzuciłem grali akurat po siedmiu jeżeli dobrze pamiętam, ale i tak na pierwszy rzut oka widać podobieństwo jeżeli chodzi o filozofię gry, którą to seniorska drużyna Barcy ma baaardzo charakterystyczną. Pytanie - czy Conte jako trener ma aż taki charakter, potrafi nakazać zespołowi grać w tak charakterystyczny sposób, że będzie można zauważyć to podobieństwo młodzieżówki do jego drużyny. Druga kwestia - czy aby na pewno zależy to od trenera dorosłej drużyny? Czy ten specyficzny styl Barcelony wyszedł od Guardioli? I w jakiej części? Trzecia pytanie, które bądź co bądź trzeba sobie zadać - czy Conte zabawi na tym stanowisku na tyle długo, żeby miał okazję grać dzieciakami z obecnej primavery? Właściwie ostatnim takim naprawdę długodystansowym szkoleniowcem w Juve był Trapattoni, który pracował od 76' do 86' roku.alina pisze: Głupio porównywać La Masię z naszą szkółką, ale zwróć uwagę, że wraz z przyjściem Conte wylecieli wszyscy trenerzy młodszych grup (poza 1). Zatrudniono nowych, którym bliżej do filozofii Conte. No i młodzi grają też 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-2 jak seniorzy.
Co do Juve - nie wiem

- zebol
- Juventino
Mecz skończył się wynikiem 6:1 dla Juve bramki: Ruggiero, Padovan x2, Beltrame , Bouy, De Silvestro
Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
- pumex
- Juventino
Też byłem zdziwiony, w końcu koleś miał przybyć do Turynu dopiero latem. Tak czy inaczej, po wejściu zaprezentował się świetnie. Gol plus piękna asysta. Widać, że koleś porusza się z gracją po boisku. Zobaczymy... może z niego i z Gabriela coś będzieAngelu pisze:Bouy już gra u nas? :o nie było mowy o przenosinach po sezonie? chyba, że mi się coś pokręciło..

W ogóle fajnie skonstruowane wydaje się nasze 'przedszkole'. Branescu, Gabriel, Bouy, De Silvestro, Gouano. Nie da się być bardziej czarnym niż ten ostatni

Juventino-->Juventinipablo1503 pisze:Jest jakiś terminarz najbliższych meczów młodych Bianconeri?
PS. jak się odmienia Juventino? Wstyd się przyznać, ale nie wiem :oops:
Bianconero --> Bianconeri
O to ci chodzi? Bo nie wiem

Ciekawe, czy Gabriel pojdzie na wypożyczenie w lecie.