Primavera

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2011, 16:42

@Maras@ pisze:Ostatnio stwierdziłem że chętnie zainteresowałbym się nasż Primaverą.
Czy istnieje gdzieś jakas strona gdzie trochę szerzej jest o niej napisane (jakieś relacje z meczów, składy, strzelcy, newsy). Można gdzieś oglądac transmisje (lub chociaż są gdzies jakies mecze do ściągnięcia) ??
Szału nie ma, ale sporo rzeczy tu jest:
http://juventiknows.com/category/series/youthsector/

Mateuszello pisze:
@Maras@ pisze:Ostatnio stwierdziłem że chętnie zainteresowałbym się nasż Primaverą.
Czy istnieje gdzieś jakas strona gdzie trochę szerzej jest o niej napisane (jakieś relacje z meczów, składy, strzelcy, newsy). Można gdzieś oglądac transmisje (lub chociaż są gdzies jakies mecze do ściągnięcia) ??
Wydaję mi się, że najwygodniejszą opcją jest obecnie SJ i artykuły Sektor młodzieżowy, który wychodzi co jakiś czas w częściach z aktualnymi raportami ze świata Pirmavery. Masz tam wszystko, czego Ci potrzeba od transmisji i opisów danych meczy/turniejów po wywiady z samymi piłkarzami lub ekspertami. W najbiedniejszych częściach znajdziesz przynajmniej raporty spotkań i wyróżniające się postacie. Zresztą sam się przekonaj :wink:
Dzisiaj wyszła już szósta wraz z siódmą częścią.
Cóż... warto dodać, że teksty są żywcem wzięte z juventiknows.com. SJ skopiowało nawet szatę graficzną i zdjęcia...

Można sobie porownać:

http://www.solojuve.com/artykuly/sektor ... zesc_7.php

http://juventiknows.com/juventus-primav ... mmunity%29
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2011, 23:26 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2011, 22:56

Wydaję mi się, że najwygodniejszą opcją jest obecnie SJ i artykuły Sektor młodzieżowy, który wychodzi co jakiś czas w częściach z aktualnymi raportami ze świata Pirmavery. Masz tam wszystko, czego Ci potrzeba od transmisji i opisów danych meczy/turniejów po wywiady z samymi piłkarzami lub ekspertami. W najbiedniejszych częściach znajdziesz przynajmniej raporty spotkań i wyróżniające się postacie. Zresztą sam się przekonaj :wink:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2011, 00:47

alina pisze:
Mateuszello pisze:
Cóż... warto dodać, że teksty są żywcem wzięte z juventiknows.com. SJ skopiowało nawet szatę graficzną i zdjęcia...

Można sobie porownać:

http://www.solojuve.com/artykuly/sektor ... zesc_7.php

http://juventiknows.com/juventus-primav ... mmunity%29
Heh. Też na to zwróciłem uwagę. Jedyna zaleta jest taka, że samemu nie trzeba sobie tłumaczyć ;)
A tak poza tym to dzięki bardzo za nowe źródło informacji ;)

ObrazekObrazekObrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 15:24

Na eurosporcie 2 leci właśnie mecz Juventusu z Aspire Quatar w ramach pucharu drużyn do lat 17 w Katarze. Można popatrzeć jak sobie poczynają młodzi, na razie kiepsko jest 65 minuta i 1-1.

FORZA JUVE!!!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 16:01

dawid91 pisze:Na eurosporcie 2 leci właśnie mecz Juventusu z Aspire Quatar w ramach pucharu drużyn do lat 17 w Katarze. Można popatrzeć jak sobie poczynają młodzi, na razie kiepsko jest 65 minuta i 1-1.
W pierwszym meczu wtopilismy, więc to chyba mecz o wszystko.

Taaa, mecz o wszystko. Głupio by było odpaść w takiej grupie... Barcelona i Ajax czekają.

http://www.alkassu17.com/

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 16:17

Udało się wygrać 2-1, także szanse zachowane. Na szczęście ostatni mecz fazy grupowej w piątek z Al Dżazirą (;p), którą Katarczycy dość gładko pokonali.

Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, to niestety nasza młodzież szału nie zrobiła. Gra jak za Del Neriego; głównie długa piłka i do przodu. Pewna solidność i schematy taktyczne są wypracowane, ale oglądać taki wyrobniczy football na poziomie U-17 jest po prostu ciężko i trochę smutno. Myślałem, że może mamy jakichś utalentowanych magików-techników, niestety nie uświadczyłem.

Jedynym zawodnikiem z Primy w turniejowej kadrze jest Pol Garcia. Nie zaprezentował się jakoś szczególnie świetnie, ale rzucić 60metrowego "crossa" na nogę chłopak potrafi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 16:24

jackop pisze:Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, to niestety nasza młodzież szału nie zrobiła. Gra jak za Del Neriego; głównie długa piłka i do przodu. Pewna solidność i schematy taktyczne są wypracowane, ale oglądać taki wyrobniczy football na poziomie U-17 jest po prostu ciężko i trochę smutno. Myślałem, że może mamy jakichś utalentowanych magików-techników, niestety nie uświadczyłem.
Josipović coś grał? Bo się dowiedziałem, ze mecz jest w Eurosporcie już po zakończeniu...

EDIT:
jackop pisze:Edit: Właśnie zajrzałem w podsumowanie i Josipović nie dostał szansy w tym meczu.
No, też sobie już sprawdziłem.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2012, 17:21 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 16:52

Toś mnie teraz zażył. :think: Możliwe, że wszedł z ławki na końcówkę, aczkolwiek w napadzie i ogólnie przez większą część meczu na boisku znajdowali się sami Włosi + Garcia.

Dla zainteresowanych podaję (oficjalną) stronę turnieju jaką znalazłem: http://www.alkassu17.com/portfolio/juventus/

Edit: Właśnie zajrzałem w podsumowanie i Josipović nie dostał szansy w tym meczu.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 17:08

Eurosport chyba totalnie nie ma co pokazywać, skoro puszcza jakiś turniejek młodzieżówek w Katarze :D

Ciekawym czy z tego Hiszpana coś wyrośnie. Strasznie mnie zaskoczyło jak bardzo podjarany był faktem, że Juventus go wziął. Te wszystkie wpisy na twitterze "dzisiaj zagramy sparing przeciwko Del Piero i Buffonowi! Nie mogę się doczekać!" i fotka w szatni.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 17:43

to co teraz nasi mlodzi zrobili wola o pomstę do nieba.. dostali sie do finalu po wygranej w pofinale z Ajaxem 4:1. w finale z PSG bylo 0:0, ale od 54 min grali w przewadze jednego zawodnika, a od 84 PSG dostalo drugą czerwona kartkę i blisko 10 min mlode Juve gralo z przewagą 2 zawodnikow, w tym czasie PSG zrobilo bodajze 2 grozne akcje, a Juve tylko 1 i to po fatalnym bledzie kogos z obrony. no i karne..

w karnych bylo juz 2;0 dla Juve, potem 3:1 .. by przegrac 4:5 po 7 kolejce ... dodam, ze naszych 3 ktorzy nie strzelili karnego, pomylili sie w ten sam sposob, strzal w srodek nad bramką... no nic to tylko jakis turniej towarzyski,,, ale tak sie nie przegrywa..;)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 18:09

Ja mam tylko nadzieję, że to była jakaś drużyna od X do Z, bo jeśli tak wygląda nasza najbardziej uzdolniona 17stoletnia młodzież to dziękuję bardzo.

To co oni grają to totalny syf, badziew, piach i 5 metrów mułu. Gdzie są ich rodzice się pytam, kto tą ekipę w ogóle trenuje? Lepsze drużyny to ja widziałem na osiedlowych placach gdzie trzepaki robią za bramki, albo wiejskich boiskach typu pole z kamieniami zamiast słupków.

W tym wieku to Messi bił się o pierwszy plac w FCB, a taki Freddy Adu miał na koncie więcej występów w dorosłej reprezentacji USA niż oni włosów na klacie.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 19:17

To był turniej towarzyski, więc mniejszą wagę przykułem do wyniku tego meczu. Wazny był styl, a raczej jego brak.

PSG przy naszych to wyglądało jak poważna drużyna z jakimiś kopaczami. Niestety kiepsko zagrali nasi, widać że PSG ma super utalentowaną młodzież. Nasi to niczym nie wyróżniający się zawodnicy. Przepraszam - ten Citti jest naprawde dobry, bronił <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a karne to już wogóle. - 2 obronił a zdaje się ze 2 odbił ręką, ale wpadły do siatki.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 21:18

jackop pisze:Ja mam tylko nadzieję, że to była jakaś drużyna od X do Z, bo jeśli tak wygląda nasza najbardziej uzdolniona 17stoletnia młodzież to dziękuję bardzo.
Czyli młodzież Barcy nie wychodzi z grupy, Juve gra w finale, ale to Włosi są ciency?
jackop pisze:Freddy Adu miał na koncie więcej występów w dorosłej reprezentacji USA niż oni włosów na klacie.
Świetny przykład. Przypomnij nam jeszcze co on obecnie robi.

Zauważył ktoś też dziś, że w PSG grał jeden biały piłkarz (a w zasadzie wyglądał trochę na Algierczyka czy kogoś w tym stylu).

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 21:29

Ta, ja zauważyłem. Grał 54 minuty, po czym wyleciał z boiska za czerwoną i poźniej już grali tylko murzyni.

Ci co nie oglądali meczu niech lepiej się zamkną. Od 54 minuty graliśmy z przewagą 1 zawodnika a od 85 już graliśmy w 11 na 9. A co śmieszniejsze, po 85 minucie to PSG miało inicjatywe i było bliskie pare razy strzelenia gola! Nomalnie szok.

Kryzys dotyka włoską piłkę, te chłopaki mają przecież 16 lat i nikt się nie wyróżniał poza bramkarzem o którym już wspomniałem. Ten brodacz (chyba kapitan) to nie umie nawet w OKOLICE prostokąta uderzyć

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 21:42

alina pisze: Czyli młodzież Barcy nie wychodzi z grupy, Juve gra w finale, ale to Włosi są ciency?
I to jest właśnie "Polska myśli szkoleniowa". W piłce młodzieżowej/dziecięcej nie liczą się miejsca na podium, medale i wygrane turnieje. Taki dzieciak ma się nauczyć podstaw taktyki, poruszania się po boisku, poczuć smak rywalizacji i przede wszystkim cieszyć się piłką oraz nabrać doświadczenia które będzie procentować w dorosłej piłce. Dzieciaki Barcy nie wyszły z grupy, ale to właśnie one za 5-7 lat będą rozchwytywane w Europie i sprzedawane po 20mln Euro.

ODPOWIEDZ