Mercato (zima 2011/12)
- @D@$
- Juventino
Akurat po tym meczu nie widać że potrzebujemy Caceresa, bo De Ceglie rozegrał dobre zawody, cała defensywa też w miarę przyzwoicie.deszczowy pisze:Teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości, że Krasić powinie odejść? I że Caceres razem z np. Guarinem to powinny być nasze priorytety?
Krasic...

Niech przyjdzie choć jeden to już będzie dobrze.bramek pisze:Niestety obaj na raz to Oni na pewno nie przyjdą
Z Vucinicem to ustawienie bardziej 4-3-3 przypomina, zwłaszcza z tak ofensywnymi bokami obrony.jakku1 pisze:Mysle, ze on mimo faktu, ze strzela bramki, to przy dalszej eksploatacji 4141 bedzie coraz bardziej zagubiony, tak jak swego czasu stalo sie to z Gilardino w Milanie.
Latem były ploty, że Nedved jest zwolennikiem powrotu Zlatana, zakupu Balotelliego czy ściągnięcia na trenera Manciniego, nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli choć ziarenko, to niech jednak nie ma za wiele do gadania.pumex pisze:BTW: zastanawiam się, jak znacząca jest pozycja Nedveda w klubieOn jest w wyraźnej opozycji do Miernego. Media zdają się sugerować, że Conte po części również. Może jest jednak jakaś szansa na choćby częściowe ukrócenie 'wielkich planów' pana z Sampdorii?
Poza tym nie "hejtujcie(popularne słowo ostatnio)" tak Marotty, bo zaklepanie już w zasadzie w maju Pazienzy i Pirlo czy szybki zakup Lichtsteinera za nim ktokolwiek się nimi zainteresował to chyba też się liczy do prześcignięcia konkurencji? To tak a propos tej dyskusji. Bo nie wiem czego się spodziewacie z tym pokonaniem konkurencji, dać 7 mln kontraktu średniej gwieździe to każdy głupi potrafi.
A to "tylko" remis z Cagliary, ciekawe co będzie jak przyjdzie pierwsza porażka.Szaq pisze:Zaraz ktoś wyskoczy z hasłem Moggi wróć.Dajmy ślepemu czas do końca okienka i zobaczymy ,co zrobi.
A propos porażek, te ciapy z Mediolanu po raz kolejny pokazują, że nie potrafią wygrać żadnego meczu w tym sezonie z miarę konkretnym zespołem.
Zobaczymy jak się dalej z nim potoczy. Pasquat też dawał radę w Serie B, a teraz w Lecce bez rewelacji.Mate.G pisze:BTW
Chciałbym w przyszłym roku zobaczyć Immobile w Turynie, albo chociaż niech go wypożyczą do klubu SerieA w SerieB jest królem strzelców.
Może będą z niego ludzie...
Dobra dobra. Leo i tak miał największe poparcie wśród opinii publicznej, dziennikarzy i kibiców jako selekcjoner, w sumie nie tak wcale zasłużenie.alina pisze:bo wyszło, że nie mieli racji z Beenhakkerem.
"Już wszystko było jasne, role porozpisywane, niektóre czwartkowe gazety gotowe jeszcze przed meczem, a potem Ebi Smolarek strzelił dwie bramki i wszystko legło w gruzach. Radość z powodu zwycięstwa nad Portugalią nie była wcale powszechna.(...)"
O jeny, tak to każdy ds mówi, co ma powiedzieć, że zmniejszymi jakość?pumex pisze:Marotta coś tu mówi o zwiększaniu jakości drużyny w zimowym okienku. Czas zweryfikuje, jak on widzi 'zwiększanie jakości' :roll:

Wie ktoś w jakim charkterze ma przyjść ten Behrami? Alternatywa dla Pepe, zwiększenie rywalizacji w środku?
Aha, coś na solojuve piszą, że chcemy duet Dzeko-Kolarov z MC. Wyczuwam typową angielską plotę, no i jak już to temat na lato, ale nie jest to chyba taki kosmos zupełny? Kolarovem chyba jesteśmy zainteresowani od dawna, Bośniak mam wrażenie traci miejsce w składzie przy dobrej formie Aguero z Balotellim, więc może da się go odbić za w miarę przyzwoitą kwotę? Sam nie wiem co o nim myśleć, jest tu jeszcze funclub Dzeko?
- szczerbi
- Juventino
Można powiedzieć, że ja jestem z funclubu Dżeko, uwielbiam grę tego piłkarza :-D Bardzo chciałbym, żeby zagrał w Juventusie i nawet wierzę, że taki transfer na przestrzeni pewnego czasu mógłby dojść do skutku. Byłbym wniebowzięty. Ale taki transfer to raczej w lato. W tym okienku priorytety to obrońca (środkowy, żeby Chiellini grał na lewej, albo lewy, żeby Chiellini grał w środku) oraz środkowy pomocnik, bo Marchisio i Vidal nie wyrobią całego sezonu i nie mam na myśli zmiennika, tylko zawodnika, który też będzie na miarę pierwszej jedenastki.
Natomiast Dżeko oraz klasowego prawego ofensywnego gracza życzyłbym sobie w lecie. Do tego zmiennik na prawą obronę i mielibyśmy kim powalczyć w Lidze Mistrzów.
Natomiast Dżeko oraz klasowego prawego ofensywnego gracza życzyłbym sobie w lecie. Do tego zmiennik na prawą obronę i mielibyśmy kim powalczyć w Lidze Mistrzów.

Dżakinta ma u mnie dozgonny szacunek za seryjne zdobywanie tytułu króla strzelców w FM-ie (w kilku rocznikach). Nawet Dzeko posadził na lawie raz.pumex pisze:alina, lubię CięTylko ten avatar jakiś taki drażniący
Jest, jest.@D@$ pisze:Aha, coś na solojuve piszą, że chcemy duet Dzeko-Kolarov z MC. Wyczuwam typową angielską plotę, no i jak już to temat na lato, ale nie jest to chyba taki kosmos zupełny? Kolarovem chyba jesteśmy zainteresowani od dawna, Bośniak mam wrażenie traci miejsce w składzie przy dobrej formie Aguero z Balotellim, więc może da się go odbić za w miarę przyzwoitą kwotę? Sam nie wiem co o nim myśleć, jest tu jeszcze funclub Dzeko?
- Arbuzini
- Juventino
Plotki o ofercie za Dzeko i Kolarova pojawiły się na tribalfootball. Totalnie niewiarygodne źródło. Zresztą mnie ten romans z Dzeko nie zachwyca tak jak kiedyś.
Ja, wielki zwolennik i orędownik dążenia do żelaznej obrony, stwierdzam, że potrzeba nam kogoś klasowego na skrzydła lub atak i to jest priorytet. Rzetelne wzmocnienie obu tych pozycji w zimie jest niewykonalne.
Bolą mnie takie plotki, jak zainteresowanie Behramim. We Florencji pozostały tylko strzępy zespołu zbudowanego przez Prandelliego. Z Violi jedynie Jovetic powinien nas interesować.
Ogólnie Borriello, Pizarro, czy Behrami. Tak - zimą i tylko na wypożyczenie. Mam świadomość niezbyt rewelacyjnego budżetu na zimowe mercato i dostępnych dla nas opcji. W drużynie są takie braki, że szkoda gadać, dlatego nie stwarzam. Jednak to powinny być tylko uzupełnienia kadry, a nie zawodnicy, z którymi mamy zamiar wiązać się długoletnimi kontraktami.
Ciekawe, jak tam sytuacja Marvina Martina. Jego drużyna jest przedostatnia w lidze, a sam zawodnik drogi być nie powinien. Jakość? Bądź, co bądź - reprezentant Francji. Patrząc na nasze przeludnione skrzydła, gdzie odpowiedzialni za tworzenie tłumu (i niewiele więcej) są Krasic, Elia i Esti, to opcja z Francuzem zaczyna mi się podobać.
Wypełniacze (Borriello itd.) + Caceres + min. 1 sensowny ofensywny zawodnik - inaczej ciężko mercato będzie uznać za kompletne. Drużyna złapała zadyszkę i nie ma tutaj, co ukrywać.
Ja, wielki zwolennik i orędownik dążenia do żelaznej obrony, stwierdzam, że potrzeba nam kogoś klasowego na skrzydła lub atak i to jest priorytet. Rzetelne wzmocnienie obu tych pozycji w zimie jest niewykonalne.
Bolą mnie takie plotki, jak zainteresowanie Behramim. We Florencji pozostały tylko strzępy zespołu zbudowanego przez Prandelliego. Z Violi jedynie Jovetic powinien nas interesować.
Ogólnie Borriello, Pizarro, czy Behrami. Tak - zimą i tylko na wypożyczenie. Mam świadomość niezbyt rewelacyjnego budżetu na zimowe mercato i dostępnych dla nas opcji. W drużynie są takie braki, że szkoda gadać, dlatego nie stwarzam. Jednak to powinny być tylko uzupełnienia kadry, a nie zawodnicy, z którymi mamy zamiar wiązać się długoletnimi kontraktami.
Ciekawe, jak tam sytuacja Marvina Martina. Jego drużyna jest przedostatnia w lidze, a sam zawodnik drogi być nie powinien. Jakość? Bądź, co bądź - reprezentant Francji. Patrząc na nasze przeludnione skrzydła, gdzie odpowiedzialni za tworzenie tłumu (i niewiele więcej) są Krasic, Elia i Esti, to opcja z Francuzem zaczyna mi się podobać.
Wypełniacze (Borriello itd.) + Caceres + min. 1 sensowny ofensywny zawodnik - inaczej ciężko mercato będzie uznać za kompletne. Drużyna złapała zadyszkę i nie ma tutaj, co ukrywać.
- rufi8
- Juventino
Martin ostatnio marzy o powrocie do Paryża, bo tam się urodził i sądzę, że jest na to duża szansa, bo dla szejków to żaden problem go kupić. Ale jak zwykle się z tobą zgadzam. Czas najwyższy żeby Marotta otworzył szeroko oczy i spojrzał w kierunku Francji. Będę powtarzał z uporem maniaka, że piłkarze znad Sekwany to dla nas najlepsza opcja. Ja to widzę tak: w lato sprowadzamy Mvile, Bedimo, Girouda i jest git. Gdyby trafił do nas chociaż ten pierwszy to byłoby super. Mam nadzieję, że Agnelli sięgnie głębiej do kieszeni.Arbuzini pisze:
- Arbuzini
- Juventino
M'Vila to marzenie. Takie jak na przykład Hazard, czy Gotze. To jest prawdziwy lider pomocy. Odbiera piłkę i bierze na siebie ciężar rozgrywania. Do tego bardzo młody. Podsumowując - wyrwanie go za 25 mln E byłoby niesamowitym posunięciem. Wątpię, aby był w naszym zasięgu. Raczej nie kupimy do środka pola zawodnika lepszego od naszej podstawowej trójki. Trochę wstyd dla takiego klubu jak Juventus.
- Virgil
- Juventino
Myślę, że ewidentna jest potrzeba obrońcy dlatego Caceres nawet za 10mln to byłby dobry zakup, Guarin nie bardzo - drogi, będzie raczej pierwszym rezerwowym a mamy akurat dobry środek pola od biedy jest Pazienza, Maronne i ew. Applet.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
@D@$ pisze:(...) jest tu jeszcze funclub Dzeko?
Ja jestem szefem klubuszczerbi pisze:Można powiedzieć, że ja jestem z funclubu Dżeko,

Jeżeli chcemy mieć chociaż cień szansy na takie transfery jak w tej plocie, to przede wszystkim musimy się skupić na obecnym (zimowym) mercato, żeby awansować do LM.
Obrona - nie uważam, żebyśmy potrzebowali zimowych wzmocnień. mamy najlepszą defensywę w lidze. Ewentualne wypożyczenie Caceresa, ale w lecie brak wykupu i kupno kogoś lepszego.
Pomoc - P L A Y M A K E R rywalizujący z Pirlo. Można nawet spróbować z innym typem playmakera (niekoniecznie grający głęboko)...
Atak - bardzo potrzeba wzmocnień, ale nie ma się co oszukiwać: w tej formacji nic się w zimie już nie zmieni.
Nie zgadzam się z żadnym słowem. :snooty:Virgil pisze:Myślę, że ewidentna jest potrzeba obrońcy dlatego Caceres nawet za 10mln to byłby dobry zakup, Guarin nie bardzo - drogi, będzie raczej pierwszym rezerwowym a mamy akurat dobry środek pola od biedy jest Pazienza, Maronne i ew. Applet.
- Łukasz
- Juventino
Lada chwila mają odejść Sorensen i Motta, przynajmniej tak wynika z newsów z minionego tygodnia. Zostaniemy bez backupa dla Lichta i z trzema stoperami, z których jeden łata lewą stronę, a drugi jest słaby...yanquez pisze: Obrona - nie uważam, żebyśmy potrzebowali zimowych wzmocnień.
- kosciu88
- Juventino
Jesli przyjdzie Caceres to do konca sezonu w obronie damy rade. Lichtsteiner, Ceceres, Barzagli, Bonucci, Chiellini, DC i od biedy Estigarribia.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Bartek88
- Juventino
Jak ja patrze na gre Bonucciego to zaczynam za Motta tesknic. Swoja droga obawiam o to samo co bylo w lecie...Mierny czekal z transferem obroncy do ostatniej chwili i braklo czasu na porozumienie wkoncu...zoff pisze:Mówi się tylko o Caceresie. Z drugiej strony żaden z nich nie zagrał ani minuty w oficjalnym meczu, więc tak jakby ich nie było. Zresztą Conte wyraźnie mówił, że ludzie pokroju Motty, nie będą nawet backupem.
hmm...nie znam dobrze Zieglera, moglby ktos scharakteryzowac jego gre? Moze byl za wolny, za slaby w ofensywie/defensywie, bo cos musialo sprawic, ze nie pasowal do mysli taktycznej Conte, a taka cegła jak de Cegła zostala, ba a nawet grala w pierwszym skladziePrzede wszystkim jest Ziegler którego Conte oddał tak sobie do Stambułu na wypożyczenie