Sezon 2011/2012 .
- Serpente
- Interista
Nie ma co, nic innego się po was nie spodziewałem. I nie! nie chce tutaj robić nagle z Interu najlepszego zespołu świata bo wygraliśmy z Milanem ale to że oni próbowali atakować częściej i częściej byli przy piłce nie znaczy że byli lepsi, na to miano moim zdaniem zasłużył dzisiaj Inter, był zespołem lepiej poukładanym który po prostu zneutralizował rywala. Fartowną to bramkę strzeliliśmy no ale co mam teraz płakać i się wstydzić bo Abate popełnił błąd ?szczerbi pisze:Nie ma co, Inter wygrał na farcie
Napisałbym coś ale zostałbym zaraz masowo zbluzgany przez ludzi pokroju szczypka, no ale dobra zaryzykuję, patrząc na Inter i Juventus i ich kadry to na papierze obiektywnie patrząc i nie obrażając nikogo z Juve to jednak chyba my dysponujemy lepszymi piłkarzami a i ławkę mamy szerszą więc nie wiem czy trafiłeś z argumentem. Oczywiście że forma może się znowu posypać ale was też czeka przeprawa przez kryzys przed którym nie ma schronienia.malkavian pisze: Idę o zakład, że wypalą się na przestrzeni dwóch, trzech spotkań. Wyraźnie złapali na chwilę wiatru w żagle, ale takiej formy nie da się długo utrzymać.
Jesteśmy we Włoszech, heloł. I powtórzę jeszcze raz, to że Milan częściej był przy piłce nie znaczy że był lepszy a zarówno Inter jak i Milan mieli swoje sytuacje więc nie wymiguj się tym że Milan częściej "atakował".malkavian pisze:Poza tym Inter zagrał bardzo defensywnie, powiedzmy sobie szczerze, że Milan przez cały mecz jednak przeważał

- ZZX
- Juventino
Co nie zmienia postaci rzeczy że mieliście dużo szczęścia, choć Lucio i Zanetti imponowali dziś w grze obronnej.Serpente pisze:Nie ma co, nic innego się po was nie spodziewałem. I nie! nie chce tutaj robić nagle z Interu najlepszego zespołu świata bo wygraliśmy z Milanem ale to że oni próbowali atakować częściej i częściej byli przy piłce nie znaczy że byli lepsi, na to miano moim zdaniem zasłużył dzisiaj Inter, był zespołem lepiej poukładanym który po prostu zneutralizował rywala.szczerbi pisze:Nie ma co, Inter wygrał na farcie
Patrząc na Inter w tym sezonie przez pryzmat formy zawodników to bym powiedział że składy są dosyć wyrównane, w dalszej części sezonu dużo zależy od formy Snajdera czy np podstarzałego Forlana i MilitoSerpente pisze:patrząc na Inter i Juventus i ich kadry to na papierze obiektywnie patrząc i nie obrażając nikogo z Juve to jednak chyba my dysponujemy lepszymi piłkarzami a i ławkę mamy szerszą więc nie wiem czy trafiłeś z argumentem.
patrząc na Wasz skład to nie jest tak oczywisteSerpente pisze: Jesteśmy we Włoszech, heloł.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Niektórzy tutaj nie mają naprawdę za grosz pokory, a ponadto trudno doszukać się jakiejkolwiek racjonalności. No naprawdę. Żałowałem, że Inter tak szybko pozbył się Gaspa, bo wiedziałem, że te parę kolejek zupełnie przegranych można odrobić na przestrzeni kilku tygodni naprawdę szybko.
Szczerbi piszesz, że Inter wygrał na farcie. A co zrobił Milan? Nie wiele więcej. Była jakaś poprzeczka, ale reszta to walnie głową w mur. Wyglądało to jeszcze gorzej niż my dzisiaj z Cagliari.
Zachłysnęliście się tym Juventusem. Obawiam się jednak, że za szybko.
Szczerbi piszesz, że Inter wygrał na farcie. A co zrobił Milan? Nie wiele więcej. Była jakaś poprzeczka, ale reszta to walnie głową w mur. Wyglądało to jeszcze gorzej niż my dzisiaj z Cagliari.
Zachłysnęliście się tym Juventusem. Obawiam się jednak, że za szybko.
- szczerbi
- Juventino
Napisałem obiektywnie, że Inter wygrał na farcie, tak samo jak to, że Juventus ma farta, ale to już pominąłeś. Według mnie Inter po prostu nie zasłużył dziś na zwycięstwo (aczkolwiek cieszy mnie ze względu na pozycję Juve). Poza tym zawsze denerwuje mnie ustawianie się defensywnie pod rywala, zamiast od początku narzucać swój styl (o ile się go ma) i grać otwarty futbol. Na przykład irytuje mnie pod tym względem ustawienie Realu na mecze z Barceloną. Ale pewnie łatwo mówić.Serpente pisze:Nie ma co, nic innego się po was nie spodziewałem. I nie! nie chce tutaj robić nagle z Interu najlepszego zespołu świata bo wygraliśmy z Milanem ale to że oni próbowali atakować częściej i częściej byli przy piłce nie znaczy że byli lepsi, na to miano moim zdaniem zasłużył dzisiaj Inter, był zespołem lepiej poukładanym który po prostu zneutralizował rywala. Fartowną to bramkę strzeliliśmy no ale co mam teraz płakać i się wstydzić bo Abate popełnił błąd ?szczerbi pisze:Nie ma co, Inter wygrał na farcie
Napisałbym coś ale zostałbym zaraz masowo zbluzgany przez ludzi pokroju szczypka, no ale dobra zaryzykuję, patrząc na Inter i Juventus i ich kadry to na papierze obiektywnie patrząc i nie obrażając nikogo z Juve to jednak chyba my dysponujemy lepszymi piłkarzami a i ławkę mamy szerszą więc nie wiem czy trafiłeś z argumentem. Oczywiście że forma może się znowu posypać ale was też czeka przeprawa przez kryzys przed którym nie ma schronienia.malkavian pisze: Idę o zakład, że wypalą się na przestrzeni dwóch, trzech spotkań. Wyraźnie złapali na chwilę wiatru w żagle, ale takiej formy nie da się długo utrzymać.
Jesteśmy we Włoszech, heloł. I powtórzę jeszcze raz, to że Milan częściej był przy piłce nie znaczy że był lepszy a zarówno Inter jak i Milan mieli swoje sytuacje więc nie wymiguj się tym że Milan częściej "atakował".malkavian pisze:Poza tym Inter zagrał bardzo defensywnie, powiedzmy sobie szczerze, że Milan przez cały mecz jednak przeważał
A co do kryzysu, to nasz kryzys trwał 5 lat, ja osobiście mam go już dosyć :-D Jestem zadowolony z ogólnej postawy Juventusu w tym sezonie, co napisałem trochę wcześniej.
Co zrobił Milan? Przegrał :-D Może sprostuję, bo kilka osób mnie nie zrozumiało. Nie domagam się stwierdzenia, że Milan był lepszą drużyną i powinien był dziś wygrać, natomiast wyrażam swoją opinię, że remis byłby bardziej sprawiedliwym wynikiem, tak jak sprawiedliwym był nasz remis z Cagliari.zoff pisze:
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 23:30 przez szczerbi, łącznie zmieniany 1 raz.

- malkavian
- Juventino
@Serpente
Co do zarzutu numer 1:
A) Nie porównywałem Interu pod tym względem w żaden sposób do Juve. Napisałem tylko, że nie utrzymacie takiej passy i w najbliższym czasie się wypalicie i stracicie troszeczkę punkcików.
B) Poza tym wydaje mi się, że to my chyba udowaniamy aktualnie, że będąc w permanentnym dołku (patrz dzisiaj) potrafimy nie marnować jednak punktów.
C) A tak co do Twojego "mamy lepszych piłkarzy i jesteśmy od was... no lepsi" to przypominam, że jak na razie w tym sezonie to my przyszliśmy do Was do domu, zabawiliśmy się z młodszą siostrzyczką i ukradliśmy trzy punkty, nie na odwrót.
Co do zarzutu numer 2:
Inter był bardzo dobrze ustawiony taktycznie nie przecze, jednak przy odrobinie lepszej skuteczności ze strony Ibry czy Mr. Ło Jezu Pazziniego wąchali byście trawę dziś na San Siro ulewając łezki jak Christiano Ronaldo w... No ogólnie jak Christiano. :twisted:
Co do zarzutu numer 1:
A) Nie porównywałem Interu pod tym względem w żaden sposób do Juve. Napisałem tylko, że nie utrzymacie takiej passy i w najbliższym czasie się wypalicie i stracicie troszeczkę punkcików.
B) Poza tym wydaje mi się, że to my chyba udowaniamy aktualnie, że będąc w permanentnym dołku (patrz dzisiaj) potrafimy nie marnować jednak punktów.
C) A tak co do Twojego "mamy lepszych piłkarzy i jesteśmy od was... no lepsi" to przypominam, że jak na razie w tym sezonie to my przyszliśmy do Was do domu, zabawiliśmy się z młodszą siostrzyczką i ukradliśmy trzy punkty, nie na odwrót.
Co do zarzutu numer 2:
Inter był bardzo dobrze ustawiony taktycznie nie przecze, jednak przy odrobinie lepszej skuteczności ze strony Ibry czy Mr. Ło Jezu Pazziniego wąchali byście trawę dziś na San Siro ulewając łezki jak Christiano Ronaldo w... No ogólnie jak Christiano. :twisted:
- SKAr7
- Juventino
Tak, Inter był dzisiaj drużyną lepszą, ale nie zagrał czegoś niesamowitego. Po prostu Milan zagrał kompletnie bez pomysłu. Nie wierzę i nie uwierzę, dopóki nie zobaczę, że Ranieri jest w stanie coś z kimś wygrać.
Mam wrażenie, że o ile Juventus Conte tworzyć system gry, to Milan Allegriego tylko układa się w środku pola i liczy na przebłysk jednego z piłkarzy z przodu. Taka Barcelona bis.
Mam wrażenie, że o ile Juventus Conte tworzyć system gry, to Milan Allegriego tylko układa się w środku pola i liczy na przebłysk jednego z piłkarzy z przodu. Taka Barcelona bis.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jest późno, za dwa dni mam egzamin. Dużo się uczę, może już nie ogarniam. Ale Pazzini gra w Interze, a nie w Milanie...malkavian pisze: Inter był bardzo dobrze ustawiony taktycznie nie przecze, jednak przy odrobinie lepszej skuteczności ze strony Ibry czy Mr. Ło Jezu Pazziniego wąchali byście trawę dziś na San Siro ulewając łezki jak Christiano Ronaldo w... No ogólnie jak Christiano. :twisted:
- Serpente
- Interista
Kryzys wpada co sezon i to do każdego klubu, jednym udaje się go zażegnać szybciej innym dłużej ale moim zdaniem jeszcze sporo przed wami, do końca zostało sporo kolejek, wiele się może wydarzyć.
Wracają co do meczu, zgadzam się że mecz faktycznie na remis ale to co nam zabrano z początku meczu po prostu Abate oddał

B) Oczywiście że tak, ale mówię, że was jeszcze czeka kryzys, to przez co przechodził Inter na początku sezonu, kiedy to po prostu nie wychodziło nic a nic.
C) Zgadzam się ale na to nie tylko składa się jakość piłkarzy ale i ich forma, morale itd. + łut szczęścia które niewątpliwie posiadaliście

No ale teraz spójrz na klub któremu kibicujesz, przecież Juventus to jeden z największych pancernych klubów jakie w życiu widziałem, nie mówię że to źle bo osobiście lubię taktyczne batalie ale no sięgnij wstecz pamięcią o zobacz jak graliście za Capello, za Lippiego w lidze też szału nie było, bo w LM to różnie bywało, raz ofensywniej raz defensywniej.szczerbi pisze:Poza tym zawsze denerwuje mnie ustawianie się defensywnie pod rywala
Wracają co do meczu, zgadzam się że mecz faktycznie na remis ale to co nam zabrano z początku meczu po prostu Abate oddał

A) Ale ja z kolei napisałem że na papierze to chyba jednak my możemy się pochwalić lepszymi piłkarzami, szerszą ławką przez co szanse że kryzys znowu zawita jest mały, bo jako tako nie tracilibyśmy jakości z powodu absencji kilku piłkarzy. Z kolei z tego co się orientuję to Juve jednak nie ma zbyt wielu solidnych zmienników przez co byłoby wam trudniej wydobyć się z dołka, o to mi chodziłomalkavian pisze:@Serpente
Co do zarzutu numer 1:
Co do zarzutu numer 2:

B) Oczywiście że tak, ale mówię, że was jeszcze czeka kryzys, to przez co przechodził Inter na początku sezonu, kiedy to po prostu nie wychodziło nic a nic.
C) Zgadzam się ale na to nie tylko składa się jakość piłkarzy ale i ich forma, morale itd. + łut szczęścia które niewątpliwie posiadaliście

A pamiętasz okazje Alvareza czy nieuznaną bramkę ?malkavian pisze: jednak przy odrobinie lepszej skuteczności ze strony Ibry czy Mr. Ło Jezu Pazziniego wąchali byście trawę dziś na San Siro
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 23:45 przez Serpente, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pan Mietek
- Juventino
No trudno, żeby wygrali kolejne mecze pod rząd, kiedyś na pewno im się ta passa zakończy. Ale co do wypalenia - bzdura, ja sądzę, że inter dopiero się rozkręca.malkavian pisze:A) Nie porównywałem Interu pod tym względem w żaden sposób do Juve. Napisałem tylko, że nie utrzymacie takiej passy i w najbliższym czasie się wypalicie i stracicie troszeczkę punkcików.
Tak, będąc w dołku remisujemy u siebie z przeciętnym Cagliari. Mi się wydaje, że to idealnie obrazuje to, że jesteśmy w dołku.malkavian pisze:B) Poza tym wydaje mi się, że to my chyba udowaniamy aktualnie, że będąc w permanentnym dołku (patrz dzisiaj) potrafimy nie marnować jednak punktów.
"Przy lepszej skuteczności ze strony ibry" to kluczowa część tego zdania. Skuteczności nie było, a inter też miał swoje okazje (nieuznany gol który nie jestem pewien czy nie powinien być uznany).malkavian pisze:Co do zarzutu numer 2:
Ja tak nie uważam ale sądzę, że to kwestia względna bo tak naprawdę nie można tego obiektywnie określić. Może zakończmy ten temat na tym, że póki co obiektywnie jesteśmy w tym sezonie lepsi bo nie tylko to My mamy lidera ale także wygraliśmy na San Siro.Serpente pisze:patrząc na Inter i Juventus i ich kadry to na papierze obiektywnie patrząc i nie obrażając nikogo z Juve to jednak chyba my dysponujemy lepszymi piłkarzami a i ławkę mamy szerszą więc nie wiem czy trafiłeś z argumentem
- Serpente
- Interista
Oczywiście że tak, radzę się przyjrzeć że napisałem w dodatku że chodziło mi o nasze kadry "na papierze" a więc pomijałem takie kwestie jak forma, morale, brak kontuzji itd. sytuacja w tabeli nie kłamie ale mam nadzieję że was jeszcze dogonimy 

- szczerbi
- Juventino
Też uważam, że Inter i Milan mają potencjalnie lepszą kadrę od Juventusu, natomiast Juventus w tym sezonie góruje taktyką. I konieczne jest wzmocnienie w tym okienku, bo grając cały czas Ci sami piłkarze, mogą nie wyrobić do końca sezonu.

- jakku1
- Juventino
Ci sami ale bardzo czesto co tydzien. Nie mamy w tym roku europejskich pucharow. Ale fakt, kadre mamy waska, przede wszystkim pod wzgledem jakosci. Pilkarze, ktorzy wchodza z lawki rzadko kiedy cos Nam daja w meczu.szczerbi pisze:Też uważam, że Inter i Milan mają potencjalnie lepszą kadrę od Juventusu, natomiast Juventus w tym sezonie góruje taktyką. I konieczne jest wzmocnienie w tym okienku, bo grając cały czas Ci sami piłkarze, mogą nie wyrobić do końca sezonu.
Najwiecej z tych lawkowiczow to chyba wnosil Elia, no ale on grzeje trybuny, bo nawet nie lawke rezerwowych. Przydalby sie skok jakosci w ataku, bo to Nasza glowna bolaczka. No ale po sprowadzeniu Boriello to raczej nie ma co liczyc na jeszcze jednego napastnika i to w dodatku z gornej polki ; /
- Serpente
- Interista
Właśnie, co do Elii, szkoda mi go bo chłopak talent do gry ma, papiery na zawodnika lepszego niż tylko "stój tam, jak będzie piłka leciała to kopnij byle do przodu" też ma, sądzę że Juventusowi przydałby się taki nieszablonowy zawodnik, tak samo Giovinco, nie wiem dlaczego pozbywacie się takich piłkarzy 

- szczerbi
- Juventino
Jestem ciekaw co takiego musi nie pasować Conte, że upycha Elię na dno kosza. Fakt, nie mam możliwości zobaczyć co wyczynia na co dzień na treningach, ale w sparingu z Dubajem zagrał przyzwoicie, a pamiętam jak wszedł kilka meczy temu na ostatnie kilkanaście minut, to w tym czasie zrobił więcej niż większość zawodników przez cały mecz. Rozruszał bardzo prawą stronę i dwa razy otworzył drogę do bramki. Też mi go szkoda, bo takiego dynamicznego i technicznego gracza potrzeba nam z przodu.Serpente pisze:Właśnie, co do Elii, szkoda mi go bo chłopak talent do gry ma, papiery na zawodnika lepszego niż tylko "stój tam, jak będzie piłka leciała to kopnij byle do przodu" też ma, sądzę że Juventusowi przydałby się taki nieszablonowy zawodnik, tak samo Giovinco, nie wiem dlaczego pozbywacie się takich piłkarzy