Serie A (18): JUVENTUS 1-1 Cagliari
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
"Znowu styczeń etc."

Jak dzieci. Takich meczów jak dzisiaj zagraliśmy w tym sezonie już kilka. Meczów, w których brakuje skuteczności, nie zawsze jest 15 okazji, a my wykorzystujemy 2, czasami tych sytuacji jest 5 i też trzeba 2 wykorzystać. Cagliari nie zagroziło poważniej naszej bramce, powinni mieć ten rzut karny, ale no poza tym dosłownie nic. My mieliśmy więcej do powiedzenia, ale co z tego skoro nie ma komu strzelić bramki. To jest problem Juventusu, a nie styczeń, luty czy inne pierdy. I nie chodzi wcale o to, że straciliśmy bramkę, bo to mogło się zdarzyć, chodzi o to, że jest lipa z przodu. Krasic nie powinien siadać nawet na ławce, bo jego na boisku nie ma, a tam gdzie się zjawi to tylko po co, aby coś zepsuć. Matri mógłby zacząć strzelać bramki, a nie tylko straszyć fotoreporterów siedzących koło bramki. Pepe był dzisiaj taki jak w poprzednim sezonie. Może z tego wszystkiego dajmy szansę Elji?
Jestem zły, bo wcale nam się nie chciało grać w tym meczu, to oni pokazali większą ochotę, bo byli podrażnieni szybko straconą bramką, a my myśleliśmy, że z palcem daleko w tyłku dowieziemy to do końca. Błąd!

Jak dzieci. Takich meczów jak dzisiaj zagraliśmy w tym sezonie już kilka. Meczów, w których brakuje skuteczności, nie zawsze jest 15 okazji, a my wykorzystujemy 2, czasami tych sytuacji jest 5 i też trzeba 2 wykorzystać. Cagliari nie zagroziło poważniej naszej bramce, powinni mieć ten rzut karny, ale no poza tym dosłownie nic. My mieliśmy więcej do powiedzenia, ale co z tego skoro nie ma komu strzelić bramki. To jest problem Juventusu, a nie styczeń, luty czy inne pierdy. I nie chodzi wcale o to, że straciliśmy bramkę, bo to mogło się zdarzyć, chodzi o to, że jest lipa z przodu. Krasic nie powinien siadać nawet na ławce, bo jego na boisku nie ma, a tam gdzie się zjawi to tylko po co, aby coś zepsuć. Matri mógłby zacząć strzelać bramki, a nie tylko straszyć fotoreporterów siedzących koło bramki. Pepe był dzisiaj taki jak w poprzednim sezonie. Może z tego wszystkiego dajmy szansę Elji?
Jestem zły, bo wcale nam się nie chciało grać w tym meczu, to oni pokazali większą ochotę, bo byli podrażnieni szybko straconą bramką, a my myśleliśmy, że z palcem daleko w tyłku dowieziemy to do końca. Błąd!
- Gość
Z interem wygraliśmy, co do defensywy to w sumie racja. Wydaje mi się, że posadzenie teraz na trybunie Krasicia już go całkowicie załamie... Po prostu mi go szkoda...pan Zambrotta pisze:czy ktoś inny ma jeszcze gdzieś pobity rekord kolejnych spotkan bez porażki? ja te 8 remisów w ciemno bym zamienił na 4 zwycięstwa i 4 porażki, choćby z Interem, Milanem, Romą i Napoli.
Bonucci, Matri, Pepe ława.
Ile razy mogę pisać o wejściu Elii? nie chcę wyjść na fanboya, ale w ostatnich swoich wejściach z ławki zaprezentował więcej niż Pepe.
+1. Nie chcę bronić Bonucciego bo to słabiak, ale futbol to gra błędów. Takie wybicie może zdarzyć się każdemu, stracenie jednej bramki nie powinno być problemem dla drużyny z aspiracjami o top 3. Mamy problem z siłą rażenia.blackadder pisze:Narzekamy na obronę, a mamy 3 defensywę w Europie. To ze zdobywaniem bramek mamy problem.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ktoś tu pisał o pierdołach na forum...Dziś był genialny. Wrzutki - poezja, ta swoboda w prowadzeniu i rozgrywaniu piłki.
Nie popadając w skrajności, również uważam, że DC zagrał niezły meczyk (man of the match? być może) i można go traktować jako jakąś tam opcję na lewą obronę. Tak czy siak nie chcę widzieć jego transferu za grzyba Pizarro.
Przynajmniej Conte nie wali cukrowanej ściemy po meczu. Na pewno Antonio wyciągnie wnioski i będzie wiedział co zrobić. To mądry facet... gdyby było inaczej od startu tłuklibyśmy 4-4-2.
- Pan Mietek
- Juventino
W żadnym razie nie jestem usytasy z dzisiejszego rezultatu ale nie sądziłem, że można narzekać kiedy Juve jest liderem 
panie Zambrotta, zaliczyliśmy m.in. 3 remisy ze średniakami na naszej Arenie ale zważ na to ile razy wygraliśmy będąc underdogiem? A co do zamiany 8 remisów na 4 zwycięstwa, jak mawiał znany filozof Jagger, "You can't always get what you want"
But if you try sometimes, you get what you want (miejsce w top3)

panie Zambrotta, zaliczyliśmy m.in. 3 remisy ze średniakami na naszej Arenie ale zważ na to ile razy wygraliśmy będąc underdogiem? A co do zamiany 8 remisów na 4 zwycięstwa, jak mawiał znany filozof Jagger, "You can't always get what you want"
But if you try sometimes, you get what you want (miejsce w top3)

- Lypsky
- Juventino
Mi szkoda Amauriego, może wrócimy go?jarecki.k pisze: Po prostu mi go szkoda...
Krasić trybuny, Matri ława - od tego trzeba zacząć. Następne spotkanie musimy zagrać bardziej ofensywnie.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pan Zambrotta
- Juventino
przypomina mi się tylko mecz z Napoli. Większość remisów była do wygrania (wiem, oczywista oczywistość), ale nie potrafiliśmy strzelić tę bramkę więcej.Mietson pisze:panie Zambrotta, zaliczyliśmy m.in. 3 remisy ze średniakami na naszej Arenie ale zważ na to ile razy wygraliśmy będąc underdogiem?
Za tydzień mecz na wyjeździe z dobrą Atalantą i nei wiem, czy w ciemno nie walić u buków remisu

W odwodzie masz DP, świeżego Boriello i Elię. kosmos.Lypsky pisze:Następne spotkanie musimy zagrać bardziej ofensywnie.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To jest ta mentalność zwycięzców, o której ciągle tutaj mówimy od ponad dwóch sezonów. Nie ma to jak zarzucać piłkarzom, że nie mają mentalności zwycięzców a samemu w połowie sezonu prorokować, że polegną.Lypsky pisze:4. Mistrz nie dla nas, cl będzie sukcesem.

No już bez przesady. Lichy taki mecz rozgrywa co tydzień i nikt nie mówi, że jest genialny. A ja DC zapamiętałem dziś po tym jak zamiast wywalczyć róg w prostej sytuacji nabił się sam.alina pisze:Dziś był genialny
Może jestem uprzedzony ale DC to ciągle nie jest piłkarz na czołówkę Serie A. Dzisiaj choćby taki Pisano go zjadł na śniadanie.
- Lypsky
- Juventino
Lepszy Elia i Boriello, niż tragiczny Krasić i nijaki Matri.pan Zambrotta pisze:W odwodzie masz DP, świeżego Boriello i Elię. kosmos.Lypsky pisze:Następne spotkanie musimy zagrać bardziej ofensywnie.
Bez jaj.Ouh_yeah pisze:To jest ta mentalność zwycięzców, o której ciągle tutaj mówimy od ponad dwóch sezonów. Nie ma to jak zarzucać piłkarzom, że nie mają mentalności zwycięzców a samemu w połowie sezonu prorokować, że polegną.Lypsky pisze:4. Mistrz nie dla nas, cl będzie sukcesem.![]()
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Pan Mietek
- Juventino
Wygrana z Lazio chociażby. Albo interem (ich teren w końcu).pan Zambrotta pisze:przypomina mi się tylko mecz z Napoli. Większość remisów była do wygrania (wiem, oczywista oczywistość), ale nie potrafiliśmy strzelić tę bramkę więcej
Dodam, że każdy czasem traci punkty wtedy kiedy teoretycznie nie powinien. Jeśli założymy, że Milan nie strzeli 2 goli to ma on jedynie o 1 zwycięstwo więcej od nas - czy naprawdę jest się czym martwić?
Jedna z zasad typowania, które ustanowiłem brzmi, że nie obstawia się meczów "swoich" drużynpan Zambrotta pisze:Za tydzień mecz na wyjeździe z dobrą Atalantą i nei wiem, czy w ciemno nie walić u buków remisu![]()

- Gość
DC dostał pochwałę od Conte nawet, jestem prawie pewien że zobaczymy go za tydzień 

- szczypek
- Juventino
Ta dobra Atalanta jest na 15 miejscu w tabeli i ma mniej punktów niż to marne Cagliari, także walić to sobie możesz, ale wiesz.pan Zambrotta pisze:Za tydzień mecz na wyjeździe z dobrą Atalantą i nei wiem, czy w ciemno nie walić u buków remisu![]()
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Gdyby nie minusowe punkty, ta Atalanta byłaby o wiele, wiele wyżejszczypek pisze:Ta dobra Atalanta jest na 15 miejscu w tabeli i ma mniej punktów niż to marne Cagliari, także walić to sobie możesz, ale wiesz.pan Zambrotta pisze:Za tydzień mecz na wyjeździe z dobrą Atalantą i nei wiem, czy w ciemno nie walić u buków remisu![]()

- pablo1503
- Juventino
Dobrze, że napisałeś prawie, bo nasz trener wcale nie jest osobą, która uczy się na błędach. Dla przykładu Elia, który zagrał całkiem przyzwoicie w Dubaju, dziś nawet nie miał miejsca na ławie. Matri musiał zagrać kilka tragicznych meczów, żeby Conte wprowadził Fabio od pierwszej minuty.jarecki.k pisze:DC dostał pochwałę od Conte nawet, jestem prawie pewien że zobaczymy go za tydzień

- szczypek
- Juventino
No to miałaby 4 punkty więcej niż to marne Cagliari, szał.mateelv pisze:Gdyby nie minusowe punkty, ta Atalanta byłaby o wiele, wiele wyżejszczypek pisze:Ta dobra Atalanta jest na 15 miejscu w tabeli i ma mniej punktów niż to marne Cagliari, także walić to sobie możesz, ale wiesz.pan Zambrotta pisze:Za tydzień mecz na wyjeździe z dobrą Atalantą i nei wiem, czy w ciemno nie walić u buków remisu![]()