Polityka
Kolejny tekst, który można skwitować "no ok. ale co z tego". Próbujesz dowieść, że świat jest okrutny?LordJuve pisze:Hm, a nie słyszałeś o tzw. późnych aborcjach, które w wielu krajach są dozwolone i wykonywane bardzo często?alina pisze: No ok, ale kto normalny chce dokonywać aborcji w 8. miesiącu ciąży?
Często się zdarza, że abortowane dziecko żyje przez kilka godzin i powoli dogorywa poza ciałem matki...
Nie od dziś wiadomo, że ekspertami od aborcji są jej zaciekli przeciwnicy.LordJuve pisze:Oj mało wiesz w temacie, na który się wypowiadasz.
- LordJuve
- Juventino

Nie, próbuje dowieść jak okrutni, niekonsekwentni i obłudni są zwolennicy aborcji. Co mnie cieszy, w większość wypadków to lewacy z krwi i kości. Świat jest piękny, ale ludzie do dupy...alina pisze:Kolejny tekst, który można skwitować "no ok. ale co z tego". Próbujesz dowieść, że świat jest okrutny?LordJuve pisze:Hm, a nie słyszałeś o tzw. późnych aborcjach, które w wielu krajach są dozwolone i wykonywane bardzo często?alina pisze: No ok, ale kto normalny chce dokonywać aborcji w 8. miesiącu ciąży?
Często się zdarza, że abortowane dziecko żyje przez kilka godzin i powoli dogorywa poza ciałem matki...
Takie teksty pokazują, że po prostu brakuje ci argumentów w świetle przytłaczających faktów. Bo co możesz odpowiedzieć? Że zabijanie zdolnych do egzystencji poza ustrojem matki dzieci to morderstwo? Nie możesz nazwać rzeczy po imieniu bo wtedy musiałbyś przyjąć mój tok rozumowania i zaprzeczyć samemu sobie...to trudna sztuka, więc cię rozumie.
Tym bardziej nie powinieneś się wypowiadać w tak istotnej sprawie, skoro twoja wiedza opiera się na kilku sloganach lecących od strony SLD czy RP.alina pisze:Nie od dziś wiadomo, że ekspertami od aborcji są jej zaciekli przeciwnicy.LordJuve pisze:Oj mało wiesz w temacie, na który się wypowiadasz.
Ciekawe których faktów.LordJuve pisze:Takie teksty pokazują, że po prostu brakuje ci argumentów w świetle przytłaczających faktów.
Jestem tu w zasadzie 'newbe', ale już zczaiłem, że lubisz zamęczać ludzi, z którymi dyskutujesz. Sprytnie zmieniasz kąty dyskusji, wymyślasz sobie niektóre rzeczy, wmawiasz je ludziom.
Piszesz o zaprzeczaniu samemu sobie. Czy ja gdzieś pisałem, że jestem zwolennikiem aborcji?
Nie musiałem mieć żadnej wiedzy, zeby ci zadać kilka pytań, po których musiałeś się nieźle nagimnastykować.alina pisze:Tym bardziej nie powinieneś się wypowiadać w tak istotnej sprawie, skoro twoja wiedza opiera się na kilku sloganach lecących od strony SLD czy RP.
- LordJuve
- Juventino

Tych na temat późnych aborcji dzieci, które są w stanie żyć poza ustrojem matki.alina pisze:Ciekawe których faktów.LordJuve pisze:Takie teksty pokazują, że po prostu brakuje ci argumentów w świetle przytłaczających faktów.
Wyjątkowo trollującego newbe. Poza tym, udowodnij mi gdzie sobie wymyślam czy wmawiam różne rzeczy?!alina pisze: Jestem tu w zasadzie 'newbe', ale już zczaiłem, że lubisz zamęczać ludzi, z którymi dyskutujesz. Sprytnie zmieniasz kąty dyskusji, wymyślasz sobie niektóre rzeczy, wmawiasz je ludziom.
O które pytania ci chodzi? ŻADNE nie sprawiło mi większych trudności. Wiesz dlaczego? Bo myślisz w sposób sztampowy i typowy dla większości lewicujących osobników.alina pisze: Nie musiałem mieć żadnej wiedzy, zeby ci zadać kilka pytań, po których musiałeś się nieźle nagimnastykować.
- Vimes
- Juventino

Chciałem tylko dodać jeden fakt a propos organizacji Planned Parenthood, w której dokonano nieudanej aborcji pani Gianny Jessen, żebyście zdali sobie sprawę ze skali tej działalności. Według oficjalnych danych publikowanych przez samą organizację, dokonała ona w 2010 roku 329445 aborcji. Czyli można zamordować kilkaset tysięcy ludzi w majestacie prawa.
- Bartek88
- Juventino

:lol: :lol: :lol: Twoje pochopne wyciaganie wnioskow mnie wrecz dobija. I dziękuję, że sprawiłeś, iż zachcialo mi sie rzygać.Nie rozumiem jednak JAK SIĘ MA ludzkie dziecko (płód) do psa/kota? Rozumiem, że piszesz takie pierdoły bo nie masz już pomysłów na nic mądrzejszego a "+1" do licznika się zawsze przyda, co nie?
Jedzenie ludzkich płodów to dla mnie pewna forma kanibalizmu, jak wiadomo, kanibalizm to też kwestia relatywna, ale generalnie w nowoczesnych społeczeństwach się go już nie praktykuje (co więcej, traktuje jako ciężkie przestępstwo).
Konwersowanie z Toba bardzo mi przypomina to:

Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 20:02 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino

Podoba mi się dyskusja aliny z Lordem. Alina jedynie pyta, Lord odpowiada. Nie Alinie, tylko sobie. Warto rozmawiać.

No ale co z tymi późnymi aborcjami? Udowadniasz, ze mają miejsce, mimo, że nikt nie twierdzi, że nie mają? Czy może udowadniasz, ze sa okrutne? Ale to też wiemy, Bartek nawet zdjecie wrzucił.LordJuve pisze:Tych na temat późnych aborcji dzieci, które są w stanie żyć poza ustrojem matki.alina pisze:Ciekawe których faktów.LordJuve pisze:Takie teksty pokazują, że po prostu brakuje ci argumentów w świetle przytłaczających faktów.
Potwierdzasz moją tezę, odpowiadając na nią. Teraz mnie obrażasz, próbując wyprowadzić z równowagi, żebym sobie odpuścił dyskusję i 'wyszło na twoje'.LordJuve pisze:Wyjątkowo trollującego newbe. Poza tym, udowodnij mi gdzie sobie wymyślam czy wmawiam różne rzeczy?!alina pisze:Jestem tu w zasadzie 'newbe', ale już zczaiłem, że lubisz zamęczać ludzi, z którymi dyskutujesz. Sprytnie zmieniasz kąty dyskusji, wymyślasz sobie niektóre rzeczy, wmawiasz je ludziom.
Podkreślanie reszty forum twojej 'wyjątkowości' też mówi samo za siebie.
Szanujący się prawicowiec przygotowuje się do debaty o aborcji niczym chińscy gimnastycy do olimpiady.LordJuve pisze:O które pytania ci chodzi? ŻADNE nie sprawiło mi większych trudności.alina pisze: Nie musiałem mieć żadnej wiedzy, zeby ci zadać kilka pytań, po których musiałeś się nieźle nagimnastykować.
Dokładnie o tego argumentach ad personam mówię.LordJuve pisze:Bo myślisz w sposób sztampowy i typowy dla większości lewicujących osobników.
Bardzo ładnie odpowiedzieli ci juz w samym artykule. Wprowadźmy nakaz obowiązkowego obejrzenia video z rzeźni przed kupnem mięsa.Vimes pisze:Wtrącę jeszcze trzy grosze w kwestii tego czy nienarodzone dziecko jest płodem czy człowiekiem. W Teksasie uchwalono prawo stanowiące, że kobieta przed aborcją ma obejrzeć zdjęcie USG swojego dziecka, szerzej można poczytać o tym tutaj: "Mają obejrzeć płód przed aborcją". Wywołało to ostry protest organizacji Planned Parenthood. Jak myślicie dlaczego? Czy nie dlatego, że kobieta w trakcie badania USG może zorientować się, że nie usuwa "zlepka komórek" tylko człowieka?
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 20:26 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino

Wtrącę jeszcze trzy grosze w kwestii tego czy nienarodzone dziecko jest płodem czy człowiekiem. W Teksasie uchwalono prawo stanowiące, że kobieta przed aborcją ma obejrzeć zdjęcie USG swojego dziecka, szerzej można poczytać o tym tutaj: "Mają obejrzeć płód przed aborcją". Wywołało to ostry protest organizacji Planned Parenthood. Jak myślicie dlaczego? Czy nie dlatego, że kobieta w trakcie badania USG może zorientować się, że nie usuwa "zlepka komórek" tylko człowieka?
- Bartek88
- Juventino

Pewnie tak. Wiekszosc osob nawet nie wie na czym polega aborcja, procz tego, ze to jest usuniecie plodu.Vimes pisze:Wtrącę jeszcze trzy grosze w kwestii tego czy nienarodzone dziecko jest płodem czy człowiekiem. W Teksasie uchwalono prawo stanowiące, że kobieta przed aborcją ma obejrzeć zdjęcie USG swojego dziecka, szerzej można poczytać o tym tutaj: "Mają obejrzeć płód przed aborcją". Wywołało to ostry protest organizacji Planned Parenthood. Jak myślicie dlaczego? Czy nie dlatego, że kobieta w trakcie badania USG może zorientować się, że nie usuwa "zlepka komórek" tylko człowieka?
Ale ja bym chcial sie dowiedziec, w ktorym tygodniu ciąży ten zlepek komórek staje sie płodem :? A dokladniej, ze nie bdzie posiadal zadnych przejawow swiadomosci. Bo tutaj wlasnie zaczyna sie granica moralnych aspektow aborcji.
- LordJuve
- Juventino

O ile jestem w stanie to określić to zdjęcie nie przestawiało ofiary naprawdę późnej aborcji. Poza tym, napisałem o nich jako odpowiedź na twoje rozbrajająco szczere pytanie o aborcje w 8 miesiącu ciąży...alina pisze: No ale co z tymi późnymi aborcjami? Udowadniasz, ze mają miejsce, mimo, że nikt nie twierdzi, że nie mają? Czy może udowadniasz, ze sa okrutne? Ale to też wiemy, Bartek nawet zdjecie wrzucił.
W jaki sposób cię wyprowadzam z równowagi? Od kiedy mówienie prawdy jest wyprowadzaniem z równowagi?alina pisze: Potwierdzasz moją tezę, odpowiadając na nią. Teraz mnie obrażasz, próbując wyprowadzić z równowagi, żebym sobie odpuścił dyskusję i 'wyszło na twoje'.
Podkreślanie reszty forum twojej 'wyjątkowości' też mówi samo za siebie.
:lol:...teraz to już na serio walisz z grubej rury. Skąd ty wiesz jak przygotowuje się "szanujący się prawicowiec"? Poza tym, to określenie jest BARDZO subtelne, każdy może rozumieć je w sposób indywidualny, podaj mi może w takim razie jakieś przykłady "szanujących się prawicowców", wtedy będziemy się lepiej rozumieć.alina pisze: Szanujący się prawicowiec przygotowuje się do debaty o aborcji niczym chińscy gimnastycy do olimpiady.
Poza tym, ty tę dyskusję nazywasz debatą? Proszę cię...nie żartuj sobie.
Rozumiem, że "szanujący się lewacy" nie przygotowują się do debaty o aborcji (pewnie dlatego mają tak marne o niej zdanie)? Jeżeli jest inaczej to dlaczego ty masz tak marne o niej pojęcie?
Rzeczywiście, super argument ad personam. Po prostu oceniłem TWÓJ TOK MYŚLENIA, który prezentujesz w każdym, kolejnym poście, czy ocenianie kogoś poglądów i wypowiedzi to argument ad personam? Odnoszę się do konkretnych elementów naszej dyskusji a nie twojego życia osobistego...alina pisze:Dokładnie o tego argumentach ad personam mówię.LordJuve pisze:Bo myślisz w sposób sztampowy i typowy dla większości lewicujących osobników.
Kolejne super porównanie...jedni (w rozmowie na temat aborcji) pytają o psy, inni piszą o bydle...ludzie, skąd wy takie analogie bierzecie?alina pisze: Bardzo ładnie odpowiedzieli ci juz w samym artykule. Wprowadźmy nakaz obowiązkowego obejrzenia video z rzeźni przed kupnem mięsa.
Co ma wspólnego jedno z drugim? Żeby nie było, uważam podobną inicjatywę za bardzo pożyteczną (może świadomość konsumentów tego co się dzieje w rzeźniach wpłynęłaby na poprawienie się sytuacji w tych miejscach). Uważam też, że pokazywanie drastycznych zdjęć na paczkach od papierosów to dobra metoda...tak drogą analogii.
Argument ze świadomości to kiepski argument, gdyż daje spore pole do dyskusji. Są ludzie, którzy uważają, że nawet noworodek nie ma świadomości (co najwyżej posiada ją na poziomie zwierzęcym), więc równie dobrze można postulować aborcje aż do momentu urodzenia.Bartek88 pisze: Ale ja bym chcial sie dowiedziec, w ktorym tygodniu ciąży ten zlepek komórek staje sie płodem :? A dokladniej, ze nie bdzie posiadal zadnych przejawow swiadomosci. Bo tutaj wlasnie zaczyna sie granica moralnych aspektow aborcji.
Fundamentalnym pytaniem wydaje się pytanie o POCZĄTEK procesu życia KAŻDEJ istoty ludzkiej. Na to pytanie odpowiada w sposób JEDNOZNACZNY medycyna: proces biologiczny (życie) rozpoczyna się w momencie połączenia plemnika z komórka jajową. Od tego momentu trwa rozwój "tego zlepka komórek", jego ewolucja, czyli mówiąc krótko życie. Może się ono skończyć w sposób dwojaki: albo drogą naturalną (poronienie), albo sztuczną (aborcja).
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 20:46 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino

- Pan Mietek
- Juventino

Nie chciałem się ładować w tą dyskusję ale mam tu coś do dodania. Wprowadzanie takich zdjęć jest wyjątkowo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomysłem. Ja sobie czasem zapalę i nie chcę, żeby jakieś zdjęcie mi próbowało odebrać przyjemność z okazyjnego fajka. Nie uważam, żeby to specjalnie odstraszało bo społeczeństwo ma świadomość szkodliwości tytoniu a dodam, że te wszystkie napisy są z deczka zakłamane. Może lepiej by było jakby papierosy nie zostały nigdy wymyślone ale to gnębienie palaczy mnie denerwuje. Te wszystkie reformy związane z zakazem palenia doprowadziły do tego, że właściwie nikt nie jest narażony na bierne palenie i uważam, że na tym należy skończyć.LordJuve pisze:Uważam też, że pokazywanie drastycznych zdjęć na paczkach od papierosów to dobra metoda...tak drogą analogii.a
A co do aborcji - pytanie Bartka jest bardzo ważne bo Lord, czy Ci się to podoba czy nie, w większości krajów są te 4 przypadki aborcji dopuszczalne i dlatego należy jednak wiedzieć kiedy można ją przeprowadzić w sposób najbardziej humanitarny.
- LordJuve
- Juventino

No to odpowiedziałem mu, że jego argument ze świadomości jest mało wartościowy, gdyż nie daje jednoznacznej odpowiedzi.Mietson pisze: A co do aborcji - pytanie Bartka jest bardzo ważne bo Lord, czy Ci się to podoba czy nie, w większości krajów są te 4 przypadki aborcji dopuszczalne i dlatego należy jednak wiedzieć kiedy można ją przeprowadzić w sposób najbardziej humanitarny.
Poza tym, wielu naukowców uważa, że rozwój dziecka umożliwia odczuwanie bólu dopiero od około 26 - 30 tygodnia ciąży. Tak wygląda "płód" w 30 tygodniu ciąży:

Podobny do człowieka, czy nie?
W wielu krajach dokonuje się aborcji po 22 tygodniu bądź też nie są one limitowane czasowo (aż do momentu porodu!).
UWAGA: W 21 tygodniu ciąży rodzą się najmłodsze wcześniaki, które przeżywają poza organizmem matki!
Poza tym...aborcja wykonana w sposób "humanitarny"? :lol: To jakiś oksymoron. Humanitarny z czyjej perspektywy?
- Vimes
- Juventino

Jeszcze coś, co moim zdaniem warto przeczytać. Wywiad z Bolesławem Piechą, którego większość z Was zapewne kojarzy jako polityka PiS-u, ale zapomnijcie na chwilę o ewentualnych uprzedzeniach wobec tej partii. Oprócz tego jest on również lekarzem, który w przeszłości przeprowadzał aborcje. O tym jak to wpłynęło na jego psychikę mówi właśnie w tym wywiadzie: "Metamorfoza 'mordercy nienarodzonych'".