Serie A (18): JUVENTUS 1-1 Cagliari
- Arcadio Morello
- Juventino
a Ty co? Może wielkim ekspertem piłkarskim jesteś?wojczech7 pisze:Człowieku, nie wypowiadaj się może, dopóki ine ochłoniesz, bo co post, to totalna bzdura. Najpierw Xavi z Barcy, teraz Aguero. Myślisz, że nie przyszedł do nas, bo się targowaliśmy za bardzo?Arcadio Morello pisze:Trzeba było kupić Aguero, a nie zastanawiać się i targować się o kilka milionów... Pewnie z ok. 14 goli strzelił w PL jak nie więcej. Dzeko nie jest jakimś wykwintnym snajperem...
Elia powinien zagrać od drugiej połowy, gdzie 50-60 min w meczu z Atalantą.![]()
Matri grał niby lepiej niż ostatnimi czasy, ale to jeszcze nie to.
Wspominając o Xavim miałem na myśli piłkarza o takiej charakterystyce jak on..., a czy jest taki... Chyba raczej nie. Pirlo raz zagra dobrze, raz źle... Zresztą po jego ostatnich meczach widać najlepiej o co mi chodzi.
Jak Aguero wolał Man City to spoko, ale negocjacje w sprawie transferu G. Rossiego do Juve też zakończyły się fiaskiem...

- Ein
- Juventino
Dwie refleksje po meczu :
1) Agnelli po strzale Krasica zachowywał się tak jakby chciał powiedzieć 'nie no, k**** sprzedam go, sprzedam go !". Pavel chyba sam chciał wejść na murawę, bo zachowywał się podobnie.
2) Co się stało z naszym Kuczerem ? Nie wierzyłem w jego grę, ale to co pokazał dzisiaj z Vucinicem to duży plus, na prawdę.
a i w sumie trzecie refleksja ...
Lichy powinien mieć ksywę 'Jezus', bo pod koniec ciągle z rozłożonymi rękoma biegał, ale w sumie mu się nie dziwię :roll:
1) Agnelli po strzale Krasica zachowywał się tak jakby chciał powiedzieć 'nie no, k**** sprzedam go, sprzedam go !". Pavel chyba sam chciał wejść na murawę, bo zachowywał się podobnie.
2) Co się stało z naszym Kuczerem ? Nie wierzyłem w jego grę, ale to co pokazał dzisiaj z Vucinicem to duży plus, na prawdę.
a i w sumie trzecie refleksja ...
Lichy powinien mieć ksywę 'Jezus', bo pod koniec ciągle z rozłożonymi rękoma biegał, ale w sumie mu się nie dziwię :roll:
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Szaq
- Juventino
No niestety Matri i Pepe grają jak na średniaków przystało i nie mamy ich na kogo zmienić.Chociaż ja na miejscu Conte dałbym trochę pograć Toniemu.De Ceglie zagrał najlepszy mecz w życiu i mam nadzieję ,że w następnym meczu jedyną zmianą w obronie będzie Kielon za Bonnuciego .
- pumex
- Juventino
Tutaj w pełni się zgadzamy, ale popatrz, ile przy tej bramce było ruchu. Podanie w biegu, wyjście na pozycję, Vucinic biegnąc zaabsorbował uwagę obrońców, dzięki czemu Lichtsteiner wyszedł praktycznie sam na sam i mógł podać do Czarnogórca. Ruch, był ruch! Jeśli taką mobilność jak w pierwszych minutach oglądalibyśmy w dalszej części meczu, jestem pewny, że strzelilibyśmy jeszcze minimum dwie bramki. Tymczasem piłkarze postanowili zgodnie podreptać i to boli. Milan wygrał z Cagliari na stojąco - dosłownie. Tylko oni mają Ibrę, Robinho, Boatenga i Pato - czyli gwarancję błyskotliwości, my Matriego i Pepe, niemalże gwarancję sztampowości.Garreat pisze:Czemu doskonale przeczy pierwsza bramka meczu. Człowieku graliśmy z Cagliari i nie potrzeba Zidana żeby ich ograć.
Po raz kolejny powraca zagadnienie 'gry z ogórkami', ktorzy bronia sie w 10 od poczatku do konca meczu.
Patrząc na pojedyncze wyniki, rzadko widzimy tragedię. Patrząc zbiorczo, remisy z Cagliari, Genoą, Chievo, Catanią, Bologną i słabo dysponowanym w tym dniu Udinese już tragedią być mogą, choćby dlatego, że tylko w tych meczach straciliśmy 12pkt a każda z tych drużyn zagrała z nami słaboGarreat pisze:Choć to kolejny remis, nie stała się tragedia.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 18:23 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Gość
Akurat uważam, że dzisiaj Cagliari nie zagrało wcale słabo, aż dziw mnie brał, jak ta drużyna była zdyscyplinowana w obronie, świetnie rozbijali nasze ataki, nie faulując przy tym zbytnio...pumex pisze:Patrząc na pojedyncze wyniki, rzadko widzimy tragedię. Patrząc zbiorczo, remisy z Cagliari, Genoą, Chievo, Catanią, Bologną i słabo dysponowanym w tym dniu Udinese już tragedią być mogą, choćby dlatego, że tylko w tych meczach straciliśmy 12pkt a każda z tych drużyn zagrała z nami słaboGarreat pisze:Choć to kolejny remis, nie stała się tragedia.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No, wszyscy grają z Nami słabo ale to my jesteśmy do bani i najsłabsi 8) Jak Barcelona remisuje z Espanyolem to jest fart Espanyolu. Jak Juventus remisuje z Cagliari to jest wina przeciętniaka Matriego i innych przeciętniaków.pumex pisze:w tych meczach straciliśmy 12pkt a każda z tych drużyn zagrała z nami słabo
Diego dzisiaj strzelił bramkę, nikt już za nim nie płacze?
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jasne, ale kluczowy w tej akcji był ruch PIŁKI, parę szybkich podań od nogi do nogi i bramka. Bez holowania, mękolenia, bez kasztanów (lubię to określenie) przez pół boiska. Kluczowe było podanie Pepe - niekonwencjonalne, zyskał tym masę przestrzeni, co szybko wykorzystaliśmy.pumex pisze:Tutaj w pełni się zgadzamy, ale popatrz, ile przy tej bramce było ruchu. Podanie w biegu, wyjście na pozycję, Vucinic biegnąc zaabsorbował uwagę obrońców, dzięki czemu Lichtsteiner wyszedł praktycznie sam na sam i mógł podać do Czarnogórca. Ruch, był ruch! Jeśli taką mobilność jak w pierwszych minutach oglądalibyśmy w dalszej części meczu, jestem pewny, że strzelilibyśmy jeszcze minimum dwie bramki. Tymczasem piłkarze postanowili zgodnie podreptać i to boli. Milan wygrał z Cagliari na stojąco - dosłownie. Tylko oni mają Ibrę, Robinho, Boatenga i Pato - czyli gwarancję błyskotliwości, my Matriego i Pepe, niemalże gwarancję sztampowości.Garreat pisze:Czemu doskonale przeczy pierwsza bramka meczu. Człowieku graliśmy z Cagliari i nie potrzeba Zidana żeby ich ograć.
Po raz kolejny powraca zagadnienie 'gry z ogórkami', ktorzy bronia sie w 10 od poczatku do konca meczu.
Po szybkim golu już 'uspokajaliśmy grę', czyli podania do najbliższego, każda piłka przez słabego Pirlo, masa strat w ataku, super czytelna gra i oddawanie inicjatywy. W końcu Cagliari wsadziło bramkę i należało im się.
Przecież takie Cagliari to idealna ofiara do gry szybkiej, technicznej (vide właśnie piętka Pepe). Zawodnicy tego pokroju są podatni na piętki, kiwki maradonki etc - co udowodnił Bonucci swoimi problemami z błyskotliwym murzynem. Czym tylko potwierdził swój poziom.
Ta drużyna nie potrafi grać na 1-0, nie ten poziom opanowania. Potancjał jest wielki, ale gdzie indziej (gra z początku meczu) i należy płynąć na tym - tak jak w meczu z Palermo.
- jakku1
- Juventino
7.3 od whoscored.com. Trzecia nota po Vuciniciu i... Pirlo.alina pisze:Jak czytam niektóre komentarze, to zastanawiam się nad porzuceniam forum (ta wypowiedź to tylko 1 przykład).Dante93 pisze:DC+Bonucci = 0.
PDC jak dla mnie praktycznie MotM (6,5 od goal.com).
I trudno sie nie zgodzic, w drugiej polowie De Ceglie byl najlepszy z Naszych

http://www.whoscored.com/Matches/543141/Live
- pumex
- Juventino
To może inaczej: remisy z Romą lub Napoli bolą mniej, gdyż przeciwnik postawił nam ciężkie warunki, szczególnie Azzurri. Ale inne nasze wtopy to głównie nasza wina. Udine grało porażająco słabo, problem w tym, że my nie lepiej. Podobna sytuacja zdarzyła się aż w 6 meczach, głównie z ogórkami a to przy końcowym rozrachunku może być dramatem.Ouh_yeah pisze:No, wszyscy grają z Nami słabo ale to my jesteśmy do bani i najsłabsi 8)

- jarmel
- Redaktor
Po przeczytaniu tego marudzenia tutaj można odnieść wrażenie, że to strona kibiców drużyny, która broni się przed spadkiem. Owszem, gra nie zachwyca, ale ludzie ogarnijcie się, narzekacie jakby nie wiadomo jak źle się działo.
Na szczęście już nie, ale za to za Giovinco jeszcze szlochają.Ouh_yeah pisze:
Diego dzisiaj strzelił bramkę, nikt już za nim nie płacze?
To obejrzyj mecz jeszcze raz, bo nawet ja muszę przyznać, że De Ceglie zagrał naprawdę bardzo dobrze (wg mnie słabiej jedynie od Mirka).Dante93 pisze:DC+Bonucci = 0.
#AllegriOut
No jak widać niektórzy by się nie zgodzili. I o to mi chodzi. W tym temacie, po meczu napisano tyle bzdurnych komentarzy, że nie mam siły odpisywać.jakku1 pisze:7.3 od whoscored.com. Trzecia nota po Vuciniciu i... Pirlo.alina pisze:PDC jak dla mnie praktycznie MotM (6,5 od goal.com).
I trudno sie nie zgodzic, w drugiej polowie De Ceglie byl najlepszy z Naszych![]()
A Cagliari to dziś nie postawiło ciężkich warunków? Bronili się wzorowo. Tak gęsto było, że szpilki nie dało się zmieścić.pumex pisze:remisy z Romą lub Napoli bolą mniej, gdyż przeciwnik postawił nam ciężkie warunki
Lepiej sie nie sugerować ich ocenami.beka pisze:De Ceglie dostal na whoscored nie druga, tylko trzecia note w zespole. Po Vuciniciu i ... Pirlo, ktory dostal az 7.9. Nie mam pojecia, za co.
O, proszę. Kolejny kwiatek.Sorek21 pisze:Najbardziej wkurza mnie że Conte w ogóle nie daje pograć Elii.Przecież ten chłopak ma spore możliwości,dobrą technikę itd. To taki nasz Balotelli.