Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 13:17

No jak poważnych błędów nie robił? :doh: Zagranie ręką poza polem karnym i czerwona kartka w 11 minucie spotkania to nie jest poważny błąd?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 13:21

Jeszcze może dorzucę ze dwie ploteczki jako, że mam luźny dzień, żeby było co czytać:D
1) Ponoć sprawa Caceresa utknęła w martwym punkcie i wydaje się, że ultimatum Marotty nic nie da i Sevilla nie spuści z ceny. Przy takim obronie sprawy, Beppe będzie chciał zaoferować Porto ofertę wypożyczenia Guarina za 2mln + ewentualny wykup w czerwcu za 9mln. Hmmm... :think:
2) PSG jest podobno bardzo zainteresowane Leandro Damiao. Brazylijczycy są skłonni z nimi negocjować i może wyjść tak, że Marotta będzie zmuszon y skreślić jego nazwisko ze swojej listy, o ile tam w ogóle było

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 13:44

alina pisze: Patrząc na video - przypomina Pirlo.

Narobiłeś/aś mi smaka tym filmem, będę się bacznie temu chłopakowi przyglądać i mam nadzieję, na szybki jego debiut w barwach Juve.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 14:08

jaqb pisze: wszystko bardzo fajnie, tylko że moim zdaniem o wiele bardziej palącą potrzebą jest zmiennik dla pirlo niż dla vidala/marchisio, bo to właśnie andrea najbardziej z naszego środka cieniuje w ostatnich meczach. w ogóle to moim zdaniem bardzo przeciętny sezon w jego wykonaniu - nawet w tych swoich lepszych meczach "jedynie" rozrzuca piłki i kontroluje tempo naszej gry, ale praktycznie nie ma kluczowych podań i fatalnie wykonuje stałe fragmenty, po których w zasadzie nie stwarzamy żadnego zagrożenia.
Zmiennikeim Pirlo na tę chwilę jest Pazienza i już przymierzani są do tej roli Marrone, oraz Appelt. Zasępców Marchisio i Vidala jak nie było tak nie ma.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 14:41

http://www.pilka.pl/sorensen-pilkarzem-bolonii

Podobno nasz najbardziej utalentowany stoper od wieeeeelu lat dogadany jest z Bologną. Oby, jeśli odejdzie, wrócił jak najszybciej z jak największą ilością spotkań na koncie.

Nie wiem, czy prawda to, czy plota, ale jeśli to pierwsze - zimą dołączy do nas stoper.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2012, 14:46 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 14:42

Na zastepstwo Marchisio/Vidala pasuje tak jak juz wspominaliscie Naingollan oraz Guarin. Do konca sezonu mysle ze obecna kadra nam wystarczy ale najpozniej w lato jednego z tych dwoch pilkarzy Marotta powinien sprowadzic.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 14:59

Łukasz pisze:Podobno nasz najbardziej utalentowany stoper od wieeeeelu lat dogadany jest z Bologną. Oby, jeśli odejdzie, wrócił jak najszybciej z jak największą ilością spotkań na koncie.

Nie wiem, czy prawda to, czy plota, ale jeśli to pierwsze - zimą dołączy do nas stoper.
Stoper, lewy obrońca, zastępstwa na prawą bez Sorensena również nie ma, środkowy pomocnik... dużo tego. Jak wszyscy będą wątpliwej jakości to tylko narobimy sobie kłopotów na lato, kiedy to zamiast skupić się na wzmacnianiu, Marotta najpierw będzie musiał urządzić masową wyprzedaż.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 15:30

Ponoć Sevilla kręci nosem na kolejne oferty Marotty. Mam silne wrażenie, że oni chcą nas zwyczajnei wydymać :/ Ponoć interesujemy się też znowu Guarinem z Porto i to dość konkretnie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 15:39

Możliwe że stąpamy trochę po kruchym lodzie. Jednak moja teoria trochę pokrywa się w działaniach Juve szykujących się na lato i liczących że tym składem uda się osiągnąć ligę mistrzów:

1) Wyprzedajemy nie potrzebnych
2) Przemyślane zakupy nazwiska które padają w formie potencjalnych wzmocnień , są dosyć ciekawe. Lewy obrońca + pomocnik
3) Tymczasowy zakup Boriello , który ma naciskać na Matriego, gdyż Fq jest ciągle nie wiadomą po kontuzji.

Jeżeli spełnimy punkt 1 i 2 a pozbędziemy się w lato 3 i osiągniemy miejsca 1-2. To lato stoi przed nami otworem. Mamy kadrę do której wystarczy dokonać 2-3 dobrych transferów. Dokładniej mówiąc klasowy obrońca i klasowy napastnik. Przy braku przebudzenia Krasicia/Elii obaj zostaną sprzedani co nie będzie większym problem a w ich miejsce jakiś fajny schodzący napastnik. Ewentualnie może dojść jeszcze jakiś środkowy pomocnik na ławkę i mamy naprawdę ciekawy skład, który już może powalczyć w LM. Pamiętając że 1/8 , ćwierćfinał to już będzie korzystny rezultat po takiej rozłące z pucharami

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 15:39

deszczowy pisze: Mam silne wrażenie, że oni chcą nas zwyczajnei wydymać
Tak jak my ich, na tym polega mercato

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 15:51

Kraża plotki ze mamy wypożyczyć Guarin za 2mln i ewentualnie wykupic go w lecie, ja tam jestem za :-D . Co do plotek o Sorensenie to wolalbym zeby to bylo wypozyczenie a nie sprzedaz polowy karty, pozniej moga byc podobne problemy jak z Giovinco.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 15:52

Ouh_yeah pisze:No jak poważnych błędów nie robił? :doh: Zagranie ręką poza polem karnym i czerwona kartka w 11 minucie spotkania to nie jest poważny błąd?
Pamiętam ten mecz i pamiętam, że ktoś tam zmaścił w obronie czy pomocy, a Buffon ratował. Fakt faktem zagalopował się zbyt daleko to było sam na sam i bramka tak czy siak by padła. Pisałem już, że zgadzam się, że Buffon nie miał formy ale nie był jakimś leszczem jak Motta, że całe spotkania nam zawalał.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 16:56

liqu!d pisze:Zmiennikeim Pirlo na tę chwilę jest Pazienza i już przymierzani są do tej roli Marrone, oraz Appelt. Zasępców Marchisio i Vidala jak nie było tak nie ma.
Nie widzę przeciwwskazań żeby Pazienza czy Marrone mieli zagrać w zastępstwie np Vidala. A Appelt to dobry technicznie defensywny pomocnik. Wypisz, wymaluj Vidal/Marchisio.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 17:02

jarecki.k pisze:
alina pisze: Patrząc na video - przypomina Pirlo.

Narobiłeś/aś mi smaka tym filmem, będę się bacznie temu chłopakowi przyglądać i mam nadzieję, na szybki jego debiut w barwach Juve.
Mi też się spodobał, ale nie ma co popadać w huraoptymizm, bo dobrą kompilację na youtube, to znajdziemy nawet z Mottą w roli głównej :prochno:
Szkoda, że w następnej rundzie pucharu Włoch gramy z Romą. Gdybyśmy trafili na jakąś słabszą drużynę, to można byłoby posadzić go chociaż na ławce. Liczę, że wyrośnie na zawodnika, którego będzie nam zazdrościć cały piłkarski świat :pray:

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2012, 17:06

alina pisze: Nie widzę przeciwwskazań żeby Pazienza czy Marrone mieli zagrać w zastępstwie np Vidala. A Appelt to dobry technicznie defensywny pomocnik. Wypisz, wymaluj Vidal/Marchisio.
Co do Pazienzy to myśle, że się mylisz. To jest defensywny pomocnik bez ciągu na bramkę, który podaje z reguły do najbliższego kolegi. Jak ma zastąpić Vidala? Marrone może i pasuje do tej roli, ale nie oceniam, bo za mało go widziałem.
Appelt natomiast wg. prasy bardziej pasuje na pozycję Pirlo niż Marchisio czy Vidala. Piszę "wg. prasy" bo tak naprawdę nie widzieliśmy go w akcji, a kompilacja z Youtube to mało miarodajne źródło informacji.

Zobaczymy jak to się rozwinie. Montolivo już raczej nie jest w naszych planach. Popieram pomysł z Guarinem i Nainggolanem. Przeciwny jestem ściąganiu Palombo, a Pizarro przełknąłbym, niemniej wolałbym nie wydawać na niego kasy bo to zawodnik przyzwoity, ale nie podniesie znacząco poziomu całej formacji.

Zablokowany