Mercato (zima 2011/12)
- stahoo
- Juventino
Nie no, ja was proszę....
Po takiej wypowiedzi jeszcze bronić Giovinco :rotfl:
Ale dobra, powiedzmy, że masz trochę racji i Sebastian został źle potraktowany - każdy inny rezerwowy dostawał regularne szanse na występy tylko 4 trenerów uwzięło się na Mrówkę. Niech będzie. No ale...

Ale dobra, powiedzmy, że masz trochę racji i Sebastian został źle potraktowany - każdy inny rezerwowy dostawał regularne szanse na występy tylko 4 trenerów uwzięło się na Mrówkę. Niech będzie. No ale...
... Ty byś mu zapewnił?Castiel pisze:Seba nie wróci do Juve dopóki klub nie zagwarantuje mu iluś tam występów w sezonie.
- Castiel
- Juventino
Nie. Nie ma czegoś takiego jak zapewnienie gry. Niektórzy to traktują tą niechęć Giovinco do Juve jak wrogość. Nie chce do Juve i tyle bo tutaj go olano i nie dano mu szansy.stahoo pisze:... Ty byś mu zapewnił?
Ale jak to...nie chce grać w Juve kto by nie chciał. Niech zdycha - niektórzy chyba tak myślą.
Już chyba bezpowrotnie minęły czasy gdzie gracze pchali się do Juve nawet jeśli to oznaczało dla nich ławkę.
- stahoo
- Juventino
No to dobrze
W zasadzie ja myślę tak samo jak Ty - przyjdzie to spoko. Za mała kasę spoko grajek. Jak nie przyjdzie - to trudno.
Ale nie róbmy już z niego jakiegoś poszkodowanego boga footballu, proszę...
Wpisy o tym, że jest lepszy od podstawowego grajka Barcelony (z ostatnich sezonów) itp. są żenująco - śmieszne.

Ale nie róbmy już z niego jakiegoś poszkodowanego boga footballu, proszę...
Wpisy o tym, że jest lepszy od podstawowego grajka Barcelony (z ostatnich sezonów) itp. są żenująco - śmieszne.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mówi kibic drużyny, w której zawsze broni Buffon jak tylko jest zdrowy, nawet jak wpuszcza szmaty przez pół roku a jego zmiennik rozgrywa świetną rundę.Castiel pisze:Nie ma czegoś takiego jak zapewnienie gry.
- @D@$
- Juventino
Zwróć też uwagę, że Momo jest te kilka lat młodszy. W sumie nie mamy co się kłócić o kwoty, bo sami niewiele wiemy, ile kto jest gotów zapłacić. nie potrzebnie zacząłem tę dyskusję... Swoją drogą Milos też nie młodnieje, sam nie wiem co z nim. W ogóle to miał rozmawiać z Marottą i trenerem, ciekawe do czego doszli?alina pisze:No to niech będzie 6 za Pazienzę i te 10 za Milosa. Na pewno nie za 3 mln. Gra przecież nie gorzej od Sissoko.
Lubię Giovinco, ale bez przesady nie ma czegoś takiego jak zagwarantowanie iluś tam minut w sezonie (tak samo jak nie ma czegoś takiego jak "zawodnik X gwarantuje 20 bramek w sezonie"), to co jak bedzie grał piach to ma być na siłę w składzie? Jak już napisałem jest to niemożliwe, zwłaszcza u Conte, jak potrafił sadzać: Krasicia, Elię, Tonie i Vicka bez mrugnięcia na trybunach i na jakiś czas zrezygnował z Quagliarelli to i Seba nie ma co liczyć na jakąś gwarancję.Castiel pisze:Seba nie wróci do Juve dopóki klub nie zagwarantuje mu iluś tam występów w sezonie.
No i fajnie że zdajesz sobie z tego sprawę... Ciągle bym widział Sebę w Juve, ale nie za wszelką cenę.Castiel pisze:Nie ma czegoś takiego jak zapewnienie gry.
Ogólnie porównanywanie Włochów z Hiszpanami jest ciężkie. Taki Pedro mógłby byc niewypałem w Serie A podobnie jak wielu wiodących Włochów, gdyby poszli do Primera Division.stahoo pisze:Wpisy o tym, że jest lepszy od podstawowego grajka Barcelony (z ostatnich sezonów) itp. są żenująco - śmieszne.
Bez przesady że szmaty, choć jak na tego gracza to było bardzo słabe pół roku. Teraz jednak widać, że Gigi jest jednak lepszy.Ouh_yeah pisze:Mówi kibic drużyny, w której zawsze broni Buffon jak tylko jest zdrowy, nawet jak wpuszcza szmaty przez pół roku a jego zmiennik rozgrywa świetną rundę.
- pumex
- Juventino
Przyjdzie Giovinco - dobrze, nie przyjdzie - płakał nie będę. O gwarancji gry niech zapomni.
Jeszcze odnośnie Gabriela Appelt'a. Ponoć faktycznie zaczął trenować z pierwszą drużyną i Conte oraz Nedved są z niego zadowoleni. Coś tam nawet piszą o możliwym rychłym debiucie. Może to on byłby zastępcą Pirlo
Jeszcze odnośnie Gabriela Appelt'a. Ponoć faktycznie zaczął trenować z pierwszą drużyną i Conte oraz Nedved są z niego zadowoleni. Coś tam nawet piszą o możliwym rychłym debiucie. Może to on byłby zastępcą Pirlo

No tak. Marchisio ma grać, mimo, że gra piach i jest 'niewidoczny' (trzeba mu zasugerować zmianę koloru wlosow na czerwony), a cała robota w środku pola się sama zrobiła. To był taki spisek 4 trenerów, żeby zdenerwować forumowych specjalistów z Polski. Oczywiście Conte też się przyłączył, bo sadzał Vidala na początku sezonu, zupełnie wbrew logice! Ostatnio z Lecce Markiz też był niewidoczny, ale układ zareagował i średnia ocen z prasy była wyższa niż Vidala i Pirlo.Castiel pisze:Rozumiem, że Ty na miejscu Seby potulnie wrócił byś do Juve? Potraktowali go jak śmiecia. Siedział na ławie żeby grał Marchisio, który wcześniej nie zachwycał i był niewidoczny, ale musiał grać według trenera oczywiście. Podobny zabieg jak ten z Vidalem tylko dodatkowo Conte zmienił całą formację. Marchisio mimo, że bardzo często grał piach dostawał swoje szanse, a Seba? Chyba w każdym meczu, w którym wystąpił stworzył jakieś zagrożenie, pokazał coś fajnego więc nie mów mi tu, że to że nie chce do nas wracać to jego wina. Wina jest po stronie wyłącznie Juve, które go skreśliło, a kiedy zobaczyli, że potrafi na prawdę dobrze grać to nagle się otrząsnęli i zapragnęli go z powrotem. Seba nie wróci do Juve dopóki klub nie zagwarantuje mu iluś tam występów w sezonie.
Twierdzenie, że Marchisio zabierał miejsce w 11 Giovinco zakrawa o kpinę. Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą.
Patrząc na video - przypomina Pirlo.pumex pisze:Przyjdzie Giovinco - dobrze, nie przyjdzie - płakał nie będę. O gwarancji gry niech zapomni.
- liqu!d
- Juventino
Cena rzeczywiście trochę wysoka, ale ja użyłbym Ekdala do zbicia jej. Nie wiem czy wyniosłoby nas to taniej o milion, dwa czy trzy, ale warto się zastanowić. Porto nam Guarina nie wypożyczy, poza tym Kolumbijczyk(którego jestem zwolennikiem) zablokowałby transfer Caceresa.pumex pisze: Dziś rano pojawiła się pewna plotka:
Otóż Marotta ponoć chciałby sprowadzić do Turynu Radję Nainggolan'a z Cagliari. Koleś ma 23 lata i według transfermarkt jest najbardziej wartościowym zawodnikiem klubu z Sardynii. Problem jest jeden: kasa, oczywiście. Cellino jest gotów go puścić, ale chcę za swojego piłkarza 15mln. Podobno byłby skłonny zaakceptować ofertę wypożyczenia z obowiązkowym wykupem za taką właśnie kwotę a w rozliczeniu miałby pójść Ekdal. Dużo, sporo za dużo :doh: Z tego co pamiętam koleś łapał się już parę razy do jedenastki kolejki, ale powiem szczerze, że jego gry zbytnio nie kojarzę. Co myślicie, ludu??
Co do samego grajka to Nainggolan moim zdaniem jest jednym z najciekawszych pomocników grających w Serie A. To jest tzw. box-to-box pełną gębą. Wybiegany, waleczny i niezły w grze ofensywnej (szybki, niezły drybling i podanie).
W tym sezonie jest niewiele gorszy od Vidala jeżeli chodzi o statystyki (Vidal 2 gole, 2 asysty - Nainggolan 1 gol, 2 asysty).
Asysta przeciwko Interowi:
http://www.footytube.com/video/inter-mi ... ov_vidgrid
Gol przeciwko Palermo (47 sekunda):
http://www.footytube.com/video/palermo- ... ov_vidgrid
Asysta przeciwko Romie (1:39 - nic nadzwyczajnego xD):
http://www.footytube.com/video/as-roma- ... ov_vidgrid
Podsumowując - jestem na tak. Na pewno lepsza opcja niż Palombo czy Pizarro. Gość jest młody, zbiera niezłe oceny w przeciętnym Cagliari i co najważniejsze pasowałby do taktyki Conte idealnie. Skoro nie możemy ściągnąć Guarina to drugim moim wyborem byłby zdecydowanie Nainggolan. Potrzebujemy wartościowego zmiennika dla Marchisio i Vidala JUŻ TERAZ. Pepe i Giaccherini nie nadają się na nich. Ku zaskoczeniu wszystkich rozgrywamy świetny sezon póki co, ale w końcu dostaniemy zadyszki. Nie chcę widzieć ani Pepe ani Giacca w środku pola przeciwko Milanowi czy też Napoli/Lazio.
Niech Marotta ściągnie Caceresa i Nainggolana w tym okienku, to dostanie ode mnie 4+. Jeżeli Conte go chce to brać.
Taki transfer Marotta jest na pewno w stanie przeprowadzić: wypożyczenie z obowiązkiem wykupu po sezonie ze średniaka Serie A. Dał radę z Matrim to i ta sytuacja nie powinna go przerosnąć.
BTW: w niedzielę gramy z Cagliari, więc jest to dobra okazja przyjrzeć się temu grajkowi.
- jaqb
- Juventino
wszystko bardzo fajnie, tylko że moim zdaniem o wiele bardziej palącą potrzebą jest zmiennik dla pirlo niż dla vidala/marchisio, bo to właśnie andrea najbardziej z naszego środka cieniuje w ostatnich meczach. w ogóle to moim zdaniem bardzo przeciętny sezon w jego wykonaniu - nawet w tych swoich lepszych meczach "jedynie" rozrzuca piłki i kontroluje tempo naszej gry, ale praktycznie nie ma kluczowych podań i fatalnie wykonuje stałe fragmenty, po których w zasadzie nie stwarzamy żadnego zagrożenia.liqu!d pisze:Cena rzeczywiście trochę wysoka, ale ja użyłbym Ekdala do zbicia jej. Nie wiem czy wyniosłoby nas to taniej o milion, dwa czy trzy, ale warto się zastanowić. Porto nam Guarina nie wypożyczy, poza tym Kolumbijczyk(którego jestem zwolennikiem) zablokowałby transfer Caceresa.pumex pisze: Dziś rano pojawiła się pewna plotka:
Otóż Marotta ponoć chciałby sprowadzić do Turynu Radję Nainggolan'a z Cagliari. Koleś ma 23 lata i według transfermarkt jest najbardziej wartościowym zawodnikiem klubu z Sardynii. Problem jest jeden: kasa, oczywiście. Cellino jest gotów go puścić, ale chcę za swojego piłkarza 15mln. Podobno byłby skłonny zaakceptować ofertę wypożyczenia z obowiązkowym wykupem za taką właśnie kwotę a w rozliczeniu miałby pójść Ekdal. Dużo, sporo za dużo :doh: Z tego co pamiętam koleś łapał się już parę razy do jedenastki kolejki, ale powiem szczerze, że jego gry zbytnio nie kojarzę. Co myślicie, ludu??
Co do samego grajka to Nainggolan moim zdaniem jest jednym z najciekawszych pomocników grających w Serie A. To jest tzw. box-to-box pełną gębą. Wybiegany, waleczny i niezły w grze ofensywnej (szybki, niezły drybling i podanie).
W tym sezonie jest niewiele gorszy od Vidala jeżeli chodzi o statystyki (Vidal 2 gole, 2 asysty - Nainggolan 1 gol, 2 asysty).
Asysta przeciwko Interowi:
http://www.footytube.com/video/inter-mi ... ov_vidgrid
Gol przeciwko Palermo (47 sekunda):
http://www.footytube.com/video/palermo- ... ov_vidgrid
Asysta przeciwko Romie (1:39 - nic nadzwyczajnego xD):
http://www.footytube.com/video/as-roma- ... ov_vidgrid
Podsumowując - jestem na tak. Na pewno lepsza opcja niż Palombo czy Pizarro. Gość jest młody, zbiera niezłe oceny w przeciętnym Cagliari i co najważniejsze pasowałby do taktyki Conte idealnie. Skoro nie możemy ściągnąć Guarina to drugim moim wyborem byłby zdecydowanie Nainggolan. Potrzebujemy wartościowego zmiennika dla Marchisio i Vidala JUŻ TERAZ. Pepe i Giaccherini nie nadają się na nich. Ku zaskoczeniu wszystkich rozgrywamy świetny sezon póki co, ale w końcu dostaniemy zadyszki. Nie chcę widzieć ani Pepe ani Giacca w środku pola przeciwko Milanowi czy też Napoli/Lazio.
Niech Marotta ściągnie Caceresa i Nainggolana w tym okienku, to dostanie ode mnie 4+. Jeżeli Conte go chce to brać.
Taki transfer Marotta jest na pewno w stanie przeprowadzić: wypożyczenie z obowiązkiem wykupu po sezonie ze średniaka Serie A. Dał radę z Matrim to i ta sytuacja nie powinna go przerosnąć.
BTW: w niedzielę gramy z Cagliari, więc jest to dobra okazja przyjrzeć się temu grajkowi.
- Vincitore
- Juventino
Jestem ogromnym zwolennikiem sprowadzenia do Juventusu Radji Nainggolana. Jest to zawodnik posiadające walory idealnie przystosowane do gry w Juve. Jego największy atut to po prostu jazda na tyłku przez 90 minut meczu, można mówić, że takich zawodników jest na pęczki, ale dla mnie jest to idealny zmiennik dla kogoś z dwójki Vidal/Marchisio. Widziałem kilka jego spotkań w zeszłym i obecnym sezonie - naprawdę bardzo dobry gracz.
Fakt, poszukujemy bardziej playmakera i bardziej opłacalny byłby transfer Davida Pizarro, ale Nainggolan maksymalnie w lecie powinien trafić do Juventusu, oczywiście nie za tę cenę, ale do 9 milionów myślę, że uda się to zbić.
Fakt, poszukujemy bardziej playmakera i bardziej opłacalny byłby transfer Davida Pizarro, ale Nainggolan maksymalnie w lecie powinien trafić do Juventusu, oczywiście nie za tę cenę, ale do 9 milionów myślę, że uda się to zbić.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
On tam wygarnia piłkę Ronaldinho czy to ja po prostu za słabą kawę sobie zrobiłem?alina pisze:Patrząc na video - przypomina Pirlo.
Raczej nie powinna. Tyle że tutaj mu się oberwie że za drogo bo wynegocjuje pewnie podobne warunki jak z Matrim i odda połówkę zbędnego Ekdala, który w oczach większości jest wielkim talentem [tylko jakoś mu w tych Kaljarach i Boloniach nie wychodzi, no co poradzić].liqu!d pisze:Dał radę z Matrim to i ta sytuacja nie powinna go przerosnąć.
Jeśli ma przyjść Nainggolan to można oddać tego Pazienze bez żalu.
Tak jest. Wspomina nawet w wywiadzie:Ouh_yeah pisze:On tam wygarnia piłkę Ronaldinho czy to ja po prostu za słabą kawę sobie zrobiłem?alina pisze:Patrząc na video - przypomina Pirlo.
Gabriel pisze:I hope to play as a starter, to fight and win the championship. I really admire Del Piero, he is an incredible player. I am already one of you, a Juventino. It was difficult to mark Ronaldinho but I learned a lot from that experience. Now I hope to be able to mark other champions in your calcio, that will be great.
Nainggolan, Marrone, Appelt? Jak dla mnie może być.Ouh_yeah pisze:Jeśli ma przyjść Nainggolan to można oddać tego Pazienze bez żalu.
- pumex
- Juventino
Według mnie wszystko powinno wyglądać tak:
- skoro Marotta zapłacił za Gabriela 2,5mln, skoro grał już w Brazylii w pierwszym składzie, skoro zatrzymywał Ronaldinho, skoro jest uważany za talent (chyba, że Marotta robi w bambuko nas i przy okazji siebie), to niech on pełni rolę zastępcy Pirlo, przy okazji mógłby się od niego sporo nauczyć. Czy Pizarro dałby nam więcej niż Appelt? Sprawa jest dyskusyjna, ja jestem zwolennikiem dania szansy młodzikowi. Matuzalem, o który pisałem kilka dni temu to pomysł w ogóle do bani, gorszy nawet od tematu Pizarro.
- Nainggolan to na pewno pomysł fajny, ciekawszy niż np. Palombo. Pytanie, czy dałoby się zejść z ceny, bo nie oszukujmy się, 15 baniek za Belga to dużo za dużo. Mając taką kwotę, najpewniej można by zacząć negocjacje w sprawie innych piłkarzy, dajmy na to Sahina.
Nainggolan z racji wieku i jak sądzę umiejętności byłby ciekawym wypełnieniem naszej pomocy.
- skoro Marotta zapłacił za Gabriela 2,5mln, skoro grał już w Brazylii w pierwszym składzie, skoro zatrzymywał Ronaldinho, skoro jest uważany za talent (chyba, że Marotta robi w bambuko nas i przy okazji siebie), to niech on pełni rolę zastępcy Pirlo, przy okazji mógłby się od niego sporo nauczyć. Czy Pizarro dałby nam więcej niż Appelt? Sprawa jest dyskusyjna, ja jestem zwolennikiem dania szansy młodzikowi. Matuzalem, o który pisałem kilka dni temu to pomysł w ogóle do bani, gorszy nawet od tematu Pizarro.
- Nainggolan to na pewno pomysł fajny, ciekawszy niż np. Palombo. Pytanie, czy dałoby się zejść z ceny, bo nie oszukujmy się, 15 baniek za Belga to dużo za dużo. Mając taką kwotę, najpewniej można by zacząć negocjacje w sprawie innych piłkarzy, dajmy na to Sahina.
Nainggolan z racji wieku i jak sądzę umiejętności byłby ciekawym wypełnieniem naszej pomocy.

- Nedved4life
- Juventino
Buffon nie wpuścił ani jednej szmaty przez te pół roku tamtego sezonu, był pod formą ale poważnych błędów nie robił.Ouh_yeah pisze:Mówi kibic drużyny, w której zawsze broni Buffon jak tylko jest zdrowy, nawet jak wpuszcza szmaty przez pół roku a jego zmiennik rozgrywa świetną rundę.Castiel pisze:Nie ma czegoś takiego jak zapewnienie gry.
- stahoo
- Juventino
Oj robił, robił. Błędy przy dośrodkowaniach, nie łapane strzały (wypluwanie przed siebie). To są poważne błędy. A że wpadły z tego z 1-2 gole z jego winy, to inna sprawa.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2012, 13:17 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.