Mercato (zima 2011/12)
- Bartek88
- Juventino
Propo pozbywania sie Piazenzy i zmiennika Pirlo nie zapominajcie o tych dwoch mlodych braciach, jeden 'niby' ma byc plasowany w przyszosci na miejsce Pirlo, wiec moze liczą, ze przebije sie do pierwszego skladu jako chodzby rezerwowy w tym roku. A chcialbym, wkoncu po raz pierwszy od wielu wielu lat mlody talent.alina pisze:Wprowadzenie Marrone ostatnio skłania mnie ku tezie, że Conte uważa go za kompetentnego zawodnika. Byłby wtedy defensywny Marrone, Pizzarro-vice Pirlo i ew. na awaryjne sytuacje Appelt lub kapitan primki Schiavone.Ouh_yeah pisze:Być może Conte chce kogoś bliższego Pirlo ale wtedy nie znowu nie będzie zmiennika dla Vidala/Markiza.
No i co z Montolivo?
Ale oczywiście nie chcę sprzedaży Pazienzy. Nie do Udine i nie za jakieś śmieszne 3 mln, ale 7-8.
Bartek88 pisze:Propo pozbywania sie Piazenzy i zmiennika Pirlo nie zapominajcie o tych dwoch mlodych braciach, jeden 'niby' ma byc plasowany w przyszosci na miejsce Pirlo, wiec moze liczą, ze przebije sie do pierwszego skladu jako chodzby rezerwowy w tym roku. A chcialbym, wkoncu po raz pierwszy od wielu wielu lat mlody talent.
No przecież go kurna wymieniłem.alina pisze:defensywny Marrone, Pizzarro-vice Pirlo i ew. na awaryjne sytuacje Appelt lub kapitan primki Schiavone.
A propos Appelta:
1. Marotta dał za niego 2,5 mln
2. Już trenuje regularnie z pierwszą drużyną
Regularnie? Nie przesadzasz?alina pisze:A propos Appelta:
Już trenuje regularnie z pierwszą drużyną
Znowu objawi się mój cudny sceptycyzm i powiem, iż nikłe są szanse na zrobienie z Gabriela piłkarza przynajmniej branego pod uwagę przy ustalaniu składu, kiedyś, kiedyś.
Na jakich warunkach? Jak wypożyczenie to ok, jak go sprzedadzą...alina pisze:Podobno Sorensen w Bologni, brakuje tylko potwierdzenia (tuttojuve)

pumex pisze:Regularnie? Nie przesadzasz?alina pisze:A propos Appelta:
Już trenuje regularnie z pierwszą drużyną
Znowu objawi się mój cudny sceptycyzm i powiem, iż nikłe są szanse na zrobienie z Gabriela piłkarza przynajmniej branego pod uwagę przy ustalaniu składu, kiedyś, kiedyś.
http://juventiknows.com/back-up-plan-ju ... mmunity%29the midfielder has caught the eye and regularly earned a spot training with Conte’s squad, where he has looked every inch ready to play at that level.
Nie piszą. Pewnie pół karty i widzimy się za 1,5 roku.pumex pisze:Na jakich warunkach? Jak wypożyczenie to ok, jak go sprzedadzą...alina pisze:Podobno Sorensen w Bologni, brakuje tylko potwierdzenia (tuttojuve)
- pablo1503
- Juventino
So? Oni kupują, to my też musimy? Nie zapomnij, że Chelsea gra regularnie w LM, a my od trzech lat, albo Liga Europejka, albo... nicbramek pisze:a chealse wykłada 30 milionów na Hazarda. Zawodnik w sumie kapitalny, szkoda że jak były już pierwsze pogłoski o nim to nie wyciągnęliśmy rączek po niego, a podobno zainteresowanie było

Nie zapomnij, że Niebiescy mają za co kupować. Abramowicz

Zakończymy sezon w pierwszej trójce i będziemy grali w Lidze Mistrzów, to sami będą do nas chcieli przychodzi, tak jak to zrobił Vidal 8)

- @D@$
- Juventino
Jak ma być oferta góra 10 mln, to lepiej go zostawić, takie moje zdanie. Oczywiście nie wierzęw transfemarket, że Milos jest wart teraz 20 mln, ale nie widzę sensu sprzedawania za 10. No ale zobaczymy co będzie dalej. Jakis kokosów na tle zespołu nie zarabia, jak już to wypożyczyć.alina pisze:Wedle księgowych jest aktualnie wart 10 mln. I za tyle go trzeba sprzedać, żeby nie mieć strat. Da ktoś tyle?
C. Ronaldo też grał kiedyś słabo z Polską :roll:sebastian10 pisze:Dzsudzsaka z polska grAŁ słabo a to juz trza byc na prawde słabym
Oficjalnie to nikt zapewne nie powiedział, że ten jesto do podstawy a ten na ławę... Serio jakby Cie ktoś zapytał latem kto będzie podstawowym skrzydłowym to byś powiedział, że Giacchierini? Fakt, przebicie się Pepe do pierwszej 11-stki jest pewnym zaskoczeniem, ale też zauważ, że Giaccha mamy tylko połówkę, a Elię kupiono w całości.pumex pisze:Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Krasic miał być podstawowym prawym skrzydłowym a Pepe uniwersalnym zmiennikiem. Elia natomiast... hmm.. jak na piłkarza podstawowego został sprowadzony za bardzo na wariackich papierach. To pozwala mi wątpić, czy był szykowany do podstawy
Vimes pisze:Takie spekulacje w tej chwili można o kant pupy potłuc.

Było chyba tak, że proponowano 20 mln, ale Juve uznało że to za drogo. Niby był obiecuacy a jego historia kończy się tułaczką po Serie A za coraz niższe kwoty, ostatnio widziany w Sienie...jakku1 pisze:A to nie bylo 12m? Tj. Secco chcial dac 12 czy cos takiego a Udinese zadalo 16m?
Cichosza, coś czuję że (przynajmniej zimą) kicha z tego, choć kto wie. Przydałby się ktoś kto stopniowo będzie wchodził z Pirlo aż go całkowicie (wiadomo że w pewnym sensie, bo Andrea jest jeden jedyny) zastąpi, może właśnie Montolivo?Ouh_yeah pisze:No i co z Montolivo?
Chwilowo to Martinez do niczego się nie nadaje, bo się więcej leczy niż gra. Ale jak gdzię pasuje to do 4-4-2 chyba, piszę "chyba", bo wiele to się go nienaoglądałem.Zawidowianin pisze:A ww dwójka się nadaje?Dante93 pisze:Seba nie nadaje sie zbytnio do 4:4:2.
Ja wiem czy więcej? Raz dwa czy dwa Ciro go próbował jak trequartistę, ale średnio to wychodziło, potem fala kontuzji kiedy Ferrara przeszedł na 4-2-3-1 i wtedy Seba się na skrzydle sprawdził (3-4 mecze), później już nic. Obraził się? Czasem może za dużo powiedział, ale ja mu się nie dziwię, że wolał iść gdzieś gdzie miał szansę regularnie grać.pumex pisze:Za Ferrary dostawał jeszcze więcej szans, ale również grał w kratkę. Obraził się na cały świat i odszedł do Parmy.
Z jednej strony te wyliczenia nie są prawdziwe, bo te 3 mln dostaliśmy dawno (chyba że raty były), dawno i nieprawda, pewnie już ich nie ma. Z drugiej strony te 10 mln to na razie oferta Parmy (też chyba niepotwierdzona), na którą Beppe nie musi się zgadzać, napewno negocjować będzie.stahoo pisze:Jest dobrym piłkarzem, w sam raz na zmiennika Vucinicia. Takiego obecnie nie mamy i nie będziemy mieć za 6-7 mln € (10 mln - 3 od Parmy = 7).
Błagam, tylko nie zaczynajcie znowu pierdzielić (z całym szacunkiem) o jakimś panu X.stahoo pisze:ale liczę, że tam przyjdzie "pan X"*
Póki co Conte chyba wolałby na Mirasa stawiać, ewentualnie opchałby obu. Mi tam taka obsada lewego skrzydła w pełni by odpowiadała (Seba/Mirko), nawet w kontekście LM.Dante93 pisze: Moje obiekcje do niego troszke przemineły, ale mimo wszystko 7 goli 5 asyst wygląda lepiej niż 2 gole 3 asysty.. Wiem statystyka klamie, ale to jak inaczej porównać piłkarzy biegających w czołowym i spadkowym zespole?
Czyli za miesiąc może wejdzie na 5-10 minut.Eric6666 pisze:Ps. Ciekawe, kiedy Boriello zadebiutuje, pewnie dalej Conte będzie spokojnie wprowadzał do 1 składu nowego zawodnika.
W Jovetica/Rossiego (jednego z nich) jestem w stanie uwierzyć, reszta to raczej fikcja. Pomijając wszystko, jakoś nie widzę rozpieszczonych kontraktami "gwiazdorów" z Premiership w Juventusie. A Hazard jest na ustach wielu klubów i prawdopodobnie ktoś rzuci jakieś kosmiczne 40-45 mln i będzie po zawodach.stahoo pisze:Jakiś Jovetić czy Rossi. Albo Suarez czy tam Tevez lub inny Nasri, tudzież Hazard, czy inny schodzący napastnik...
Albo Conte chciał go wyprobować, albo Pazienza jedną nogą na wylocie. Bo jakoś to dziwne, że Marrone nagle pierwszy raz na ławie się pokazał (w sumie Krasic też był, ale ze skrzydlowymi to inna bajka).alina pisze:Wprowadzenie Marrone ostatnio skłania mnie ku tezie, że Conte uważa go za kompetentnego zawodnika.
Tyle za ile sprzedałbyś Milosa?alina pisze:Ale oczywiście nie chcę sprzedaży Pazienzy. Nie do Udine i nie za jakieś śmieszne 3 mln, ale 7-8.
Dziwne? Mottę i Grosso cięzko jeszcze jakoś liczyć, choć ten drugi chociaż 2 mecze zagrał w sezonie no też był na treningu z Appeltemalina pisze:Podobno Sorensen w Bologni, brakuje tylko potwierdzenia (tuttojuve). Tak się zastanawiam, odejdzie 3 obrońcow (S, Motta, Grosso), przyjdzie jeden? Dziwne.

16@D@$ pisze:Jak ma być oferta góra 10 mln, to lepiej go zostawić, takie moje zdanie. Oczywiście nie wierzęw transfemarket, że Milos jest wart teraz 20 mln, ale nie widzę sensu sprzedawania za 10. No ale zobaczymy co będzie dalej. Jakis kokosów na tle zespołu nie zarabia, jak już to wypożyczyć.alina pisze:Wedle księgowych jest aktualnie wart 10 mln. I za tyle go trzeba sprzedać, żeby nie mieć strat. Da ktoś tyle?

Mamy 5 skrzydłowych a gra 1. Bez sensu.
No jakoś tak uznałem, ze nie musi iść na wypożyczenie jak Sorensen, ale powoli wchodzić do składu na dobre.@D@$ pisze:Albo Conte chciał go wyprobować, albo Pazienza jedną nogą na wylocie. Bo jakoś to dziwne, że Marrone nagle pierwszy raz na ławie się pokazał (w sumie Krasic też był, ale ze skrzydlowymi to inna bajka).alina pisze:Wprowadzenie Marrone ostatnio skłania mnie ku tezie, że Conte uważa go za kompetentnego zawodnika.
@D@$ pisze:Tyle za ile sprzedałbyś Milosa?alina pisze:Ale oczywiście nie chcę sprzedaży Pazienzy. Nie do Udine i nie za jakieś śmieszne 3 mln, ale 7-8.
No to niech będzie 6 za Pazienzę i te 10 za Milosa. Na pewno nie za 3 mln. Gra przecież nie gorzej od Sissoko.
- ewerthon
- Juventino
Gra to jedno, a wizerunek marketingowy drugie. Sissoko choć został sprzedany za niewiele, to jakiś czas wcześniej grał w drużynie mistrza europy i rewelacyjnie w Juve. Zresztą należy spojrzeć kto zapłacił za niego te pieniądze, ten sam klub kupił przecież Pastore. A Pazienza to niczym nie wyróżniający się facet od czarnej roboty, który przed przyjściem do Juve zaliczał mało znaczące włoskie kluby. Dlatego jego dobra gra ma teraz średnie znaczenie.alina pisze:@D@$ pisze:Tyle za ile sprzedałbyś Milosa?alina pisze:Ale oczywiście nie chcę sprzedaży Pazienzy. Nie do Udine i nie za jakieś śmieszne 3 mln, ale 7-8.
No to niech będzie 6 za Pazienzę i te 10 za Milosa. Na pewno nie za 3 mln. Gra przecież nie gorzej od Sissoko.
- Mateuszello
- Juventino
To chyba można o nim zapomnieć. Z większości jego wypowiedzi mozna było to trochę wyczuć, ale teraz to już pojechał po bandzie. 
Nie wiem jak zinterpretować słowa "wybrałem Parme"
Czy to się ma do wyboru miedzy powrotem do Turynu a pozostaniem tam gdzie sie jest, czy to może wiąże się to znalezieniem swojej ostoi :rotfl: , gdzie zamierza byc wierny klubowi i zostać jego "gwiazdą"... Parmy :lol:

Nie wiem jak zinterpretować słowa "wybrałem Parme"

Czy to się ma do wyboru miedzy powrotem do Turynu a pozostaniem tam gdzie sie jest, czy to może wiąże się to znalezieniem swojej ostoi :rotfl: , gdzie zamierza byc wierny klubowi i zostać jego "gwiazdą"... Parmy :lol:
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Ok, ale my go wcale nie musimy sprzedawać, nie? Nieźle gra, dobrze mu u nas... "Drogo? Kupcie sobie kogo innego."ewerthon pisze:Gra to jedno, a wizerunek marketingowy drugie. Sissoko choć został sprzedany za niewiele, to jakiś czas wcześniej grał w drużynie mistrza europy i rewelacyjnie w Juve. Zresztą należy spojrzeć kto zapłacił za niego te pieniądze, ten sam klub kupił przecież Pastore. A Pazienza to niczym nie wyróżniający się facet od czarnej roboty, który przed przyjściem do Juve zaliczał mało znaczące włoskie kluby. Dlatego jego dobra gra ma teraz średnie znaczenie.alina pisze:@D@$ pisze:Tyle za ile sprzedałbyś Milosa?
- pumex
- Juventino
To niech się kurdupel buja. Jak Parma spadnie do SerieB a Juventus będzie słyszał hymn Champions League to przyjdzie do nas na kolanach. Ja go żałować nie będę, może dzięki temu, że nie sprowadzimy Seby z powrotem zainteresujemy się prawdziwym topowym zawodnikiem.Mateuszello pisze:To chyba można o nim zapomnieć. Z większości jego wypowiedzi mozna było to trochę wyczuć, ale teraz to już pojechał po bandzie.
Jeśli więc trenuje regularnie z pierwszą drużyną i jest gotowy do gry na takim poziomie to tym bardziej nie rozumiem zainteresowania Davidem Pizarro. Chyba nie myślą nad wysłaniem młodego na wypożyczenie, wiec spokojnie może grać w Primaverze, trenować z dorosłymi i pełnić rolę rezerwowego, jeśli będzie taka potrzeba.alina pisze:the midfielder has caught the eye and regularly earned a spot training with Conte’s squad, where he has looked every inch ready to play at that level.
Dziś rano pojawiła się pewna plotka:
Otóż Marotta ponoć chciałby sprowadzić do Turynu Radję Nainggolan'a z Cagliari. Koleś ma 23 lata i według transfermarkt jest najbardziej wartościowym zawodnikiem klubu z Sardynii. Problem jest jeden: kasa, oczywiście. Cellino jest gotów go puścić, ale chcę za swojego piłkarza 15mln. Podobno byłby skłonny zaakceptować ofertę wypożyczenia z obowiązkowym wykupem za taką właśnie kwotę a w rozliczeniu miałby pójść Ekdal. Dużo, sporo za dużo :doh: Z tego co pamiętam koleś łapał się już parę razy do jedenastki kolejki, ale powiem szczerze, że jego gry zbytnio nie kojarzę. Co myślicie, ludu??

- Castiel
- Juventino
Rozumiem, że Ty na miejscu Seby potulnie wrócił byś do Juve? Potraktowali go jak śmiecia. Siedział na ławie żeby grał Marchisio, który wcześniej nie zachwycał i był niewidoczny, ale musiał grać według trenera oczywiście. Podobny zabieg jak ten z Vidalem tylko dodatkowo Conte zmienił całą formację. Marchisio mimo, że bardzo często grał piach dostawał swoje szanse, a Seba? Chyba w każdym meczu, w którym wystąpił stworzył jakieś zagrożenie, pokazał coś fajnego więc nie mów mi tu, że to że nie chce do nas wracać to jego wina. Wina jest po stronie wyłącznie Juve, które go skreśliło, a kiedy zobaczyli, że potrafi na prawdę dobrze grać to nagle się otrząsnęli i zapragnęli go z powrotem. Seba nie wróci do Juve dopóki klub nie zagwarantuje mu iluś tam występów w sezonie.pumex pisze:To niech się kurdupel buja. Jak Parma spadnie do SerieB a Juventus będzie słyszał hymn Champions League to przyjdzie do nas na kolanach. Ja go żałować nie będę, może dzięki temu, że nie sprowadzimy Seby z powrotem zainteresujemy się prawdziwym topowym zawodnikiem.