Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 10:59

yanquez pisze:
jarecki.k pisze:http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Real- ... omosc.html
Ktoś coś o De Rossim kiedyś mówił:D
E tam... przedłuży kontrakt bankowo.

Choć wiadomo, że jego przejście do Realu mogłoby wkurzyć pana Sahina, który zapragnąłby zmienić klub...
Żeby czasem nie doszło do jakiejś wymiany, typu De Rossi -> Sahin + Granero, czy coś w te mańkę. Roma by raczej dobrze na tym wyszła...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 11:06

Po co mają wymieniać zawodników jak Real już może oferować kontrakt De Rossiemu ?

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 11:08

hm... Real to sie ponoc Cavanim interesuje.

KLIK ==>www
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 11:21

Na tutto piszą ,że Motta ,Grosso ,Vicek i Toni wczoraj nie trenowali z pierwszym zespołem tylko sami.Ewentualne odejście i Motty i Sorensena oznacza ,że kupimy teraz bocznego obrońcę.
Caceres :pray:
Corriere podaje ,że Motta raczej zgodzi się na wypożyczenie do Sportingu Gijon ,a Krasić do lata zostanie z nami.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 12:06

http://www.solojuve.com/transfery/soren ... o_juve.php. Omg :|, mam nadzieje, że to prawo odnosi się ewentualnie do 50% karty zawodniczej Duńczyka. Chociaż i tu widzę ogromny błąd zarządu. Mimo wszystko, ufam, że część informacji mówiąca o w wspomnianej uprzednio możliwości, jest wyssaną z palca bujdą dziennikarską

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 12:58

@D@$ pisze:
alina pisze:Osobiście przyjąłbym ofertę 8 mln za Krasicia w styczniu.
Ejno bez przesady.
Wedle księgowych jest aktualnie wart 10 mln. I za tyle go trzeba sprzedać, żeby nie mieć strat. Da ktoś tyle?
@D@$ pisze:Na moje to przy handlowaniu połówkami kart to jedynym który może na czymś takim zyskać (ale nie musi) jest kupujący. Dla sprzedającego są dwa główne możliwe scenarisze:
a) zawodnik się sprawdza, wtedy by go odkupić trzeba wydać więcej niż się dostało
b) zawodnik się nie sprawdza, wtedy problem z drugą połówką którą się sprzeda za grosze albo jeszcze się przedłuża sprawę.
Więc jak nie patrzeć kiszka, jedyna na co można liczyć to konkurs kopert i wygranie go fuksem niskim nakładem (ew. może byc tak że ta połówka była sprzedana ponad wartość zawodnika).
Tak więc Marotta to zmaścił trochę i to już w 2010, wypożyczenie to był dobry ruch, ale gorzej z tą połówką.
Niby to co piszesz ma sens, ale w prawdziwym życiu np nieźle zarobiliśmy na połowie kart Ekdala i Almirona. Tak samo z Chiellinim parę lat wcześniej. Już pisałem - jeżeli Cesena spadnie, mamy 2. połowę Giaka za darmo. Parma też zgrywa twardzieli a jak przyjdzie do kopert to nie dają więcej niż 5 mln.

2 post
alina pisze:
@D@$ pisze:
alina pisze:Osobiście przyjąłbym ofertę 8 mln za Krasicia w styczniu.
Ejno bez przesady.
Wedle księgowych jest aktualnie wart 10 mln. I za tyle go trzeba sprzedać, żeby nie mieć strat. Da ktoś tyle?
@D@$ pisze:Na moje to przy handlowaniu połówkami kart to jedynym który może na czymś takim zyskać (ale nie musi) jest kupujący. Dla sprzedającego są dwa główne możliwe scenarisze:
a) zawodnik się sprawdza, wtedy by go odkupić trzeba wydać więcej niż się dostało
b) zawodnik się nie sprawdza, wtedy problem z drugą połówką którą się sprzeda za grosze albo jeszcze się przedłuża sprawę.
Więc jak nie patrzeć kiszka, jedyna na co można liczyć to konkurs kopert i wygranie go fuksem niskim nakładem (ew. może byc tak że ta połówka była sprzedana ponad wartość zawodnika).
Tak więc Marotta to zmaścił trochę i to już w 2010, wypożyczenie to był dobry ruch, ale gorzej z tą połówką.
Niby to co piszesz ma sens, ale w prawdziwym życiu np nieźle zarobiliśmy na połowie kart Ekdala i Almirona. Tak samo z Chiellinim parę lat wcześniej. Już pisałem - jeżeli Cesena spadnie, mamy 2. połowę Giaka za darmo. Parma też zgrywa twardzieli a jak przyjdzie do kopert to nie dają więcej niż 5 mln.
Ciekawy artykuł o Barzaglim:
http://www.football-italia.net/node/14522
Kolejnym razem kartka. /Dragon

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 16:56

Swoją drogą strasznie zaczynają kręcić się tory naszej niedoszłej gwiazdy 0
Dzsudzsak-a. Z tego co pamiętam to grał na lewym skrzydle z mocną prawą nogą. Ciekawe czy dałby radę u nas na ataku prawym/lewym

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 17:01

bramek pisze:Swoją drogą strasznie zaczynają kręcić się tory naszej niedoszłej gwiazdy 0
Dzsudzsak-a. Z tego co pamiętam to grał na lewym skrzydle z mocną prawą nogą. Ciekawe czy dałby radę u nas na ataku prawym/lewym
Totalnie się w Anży zagubił :(
Może i w serie a by się odnalazł, ale teraz już chyba nie ma sensu się nim nawet interesować. Była szansa w wakacje.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 17:24

Dzsudzsaka z polska grAŁ słabo a to juz trza byc na prawde słabym

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 17:34

alina pisze:
pumex pisze:
deszczowy pisze:Conte chce Gio, a Parma oczekuje od nas 10 baniek :shock: Nie ma co, umiemy robić interesy... :angry:
Nie narzekaj, bo Ci przypną etykietkę wiecznego krytyka i nienawistnego pesymisty, tak jak mnie.
Przecież ty to lubisz :smile:
Jak się nie ma co się lubi... :wink:
@D@$ pisze:
pumex pisze:Giacch nadaje się co najwyżej na zmiennika (dlatego napisałem, że na ławkę mógłby być), a wyglądało tak, jakby był szykowany do podstawy
Nie no chwila: Krasic, Elia, Pepe - dwóch z nich potencjalnie miało grać w podstawie. Ogólnie co do Elii się zgadzam, tzn. też mi się ten transfer nie podobał
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Krasic miał być podstawowym prawym skrzydłowym a Pepe uniwersalnym zmiennikiem. Elia natomiast... hmm.. jak na piłkarza podstawowego został sprowadzony za bardzo na wariackich papierach. To pozwala mi wątpić, czy był szykowany do podstawy
yanquez pisze:Choć wiadomo, że jego przejście do Realu mogłoby wkurzyć pana Sahina, który zapragnąłby zmienić klub...
Podejrzewam, że Sahin i tak już teraz byłby gotowy zmienić klub

Obrazek
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 17:39

pumex pisze:
yanquez pisze:Choć wiadomo, że jego przejście do Realu mogłoby wkurzyć pana Sahina, który zapragnąłby zmienić klub...
Podejrzewam, że Sahin i tak już teraz byłby gotowy zmienić klub
Pytanie tylko o czym myślał Sahin gdy się przeprowadzał to Madrytu :)

Do nas wpasował by się z pewnością, na zastępcę Pirlo idealny. Nie wielu jest piłkarzy do wyciągnięcia i za takie pieniądze jak Sahin. Ciekawe czy Marotta w ogóle się nim zainteresuje.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 17:49

eXoN pisze:
pumex pisze:Podejrzewam, że Sahin i tak już teraz byłby gotowy zmienić klub
Pytanie tylko o czym myślał Sahin gdy się przeprowadzał to Madrytu :)
Wiesz, chciał być ambitny, grać w lepszym klubie (nie tak jak Giovinco), to się ceni. Na pewno sprawę utrudniła mu kontuzja. Ciężko, żeby trener w trakcie sezonu stawiał regularnie na piłkarza niesprawdzonego podczas okresu przygotowawczego, mając przy tym graczy równie dobrych, jeśli nie lepszych. Szkoda grajka, w Borussii był świetny. Bardzo chciałbym go w Juve
eXoN pisze:Ciekawe czy Marotta w ogóle się nim zainteresuje.
Na pewno

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 18:08

Ciekawe też o jakiej kwocie Real myśli , obiło mi się o uszy coś koło 20 mln, myślę że to przy dużo ale 15 na bank trzeba chyba wyłożyć

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 19:26

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=213359
Chyba gość przedawkował, chłopak okrutnie oderwał się od rzeczywistości. Niech chociaż 1 z w/w zawodników przyjdzie, a zacznie się masowe fapanie

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2012, 20:59

annihilator1988 pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=213359
Chyba gość przedawkował, chłopak okrutnie oderwał się od rzeczywistości. Niech chociaż 1 z w/w zawodników przyjdzie, a zacznie się masowe fapanie
Takie spekulacje w tej chwili można o kant pupy potłuc. Najpierw trzeba sobie zapewnić udział w Lidze Mistrzów. Dopiero wtedy takie transfery wyjdą ze sfery bajek.

Obrazek
Zablokowany