Mercato (zima 2011/12)
- Pawełek
- Juventino
Słyszałeś o ironii?Dante93 pisze:Tak troche nie rozumiem 'co ma piernik do wiatrakaLypsky pisze:Co okienko, to ta sama dyskusja, załamać się można.
Trzeba kupić Messiego i CR7, a na pewno okienko będzie udane.Tzn przychody z Mercato co majądo CR7 i Messiego
Bez przesady jak narazie nikt tutaj jeszcze żadnymi pobożnymi życzeniami nie poleciał, narazie same w maire realne opcje
![]()
Czekam na Montolivo. Do tego De Rossi, Caceres oraz Molinaro i będę szczęśliwy.
Ludzie... :roll: przecież on to napisał tylko, żeby nie dostać kartki za offtopa.Dante93 pisze:Tak troche nie rozumiem 'co ma piernik do wiatrakaLypsky pisze:Co okienko, to ta sama dyskusja, załamać się można.
Trzeba kupić Messiego i CR7, a na pewno okienko będzie udane.Tzn przychody z Mercato co majądo CR7 i Messiego
Bez przesady jak narazie nikt tutaj jeszcze żadnymi pobożnymi życzeniami nie poleciał, narazie same w maire realne opcje
![]()
Udane okienko będzie jak kupimy Iniestę i Rooneya.
- Pawełek
- Juventino
Zwariowałeś. Przecież podobno wypożyczymy Zlatana. Na środek pomocy przyjdzie Murawski, a do obrony Pique.alina pisze:Ludzie... :roll: przecież on to napisał tylko, żeby nie dostać kartki za offtopa.Dante93 pisze:Tak troche nie rozumiem 'co ma piernik do wiatrakaLypsky pisze:Co okienko, to ta sama dyskusja, załamać się można.
![]()
- Dante93
- Juventino
alina pisze:Ludzie... :roll: przecież on to napisał tylko, żeby nie dostać kartki za offtopa.Dante93 pisze:Tak troche nie rozumiem 'co ma piernik do wiatrakaLypsky pisze:Co okienko, to ta sama dyskusja, załamać się można.
![]()
Chillout

Moim marzeniem i tak pozostaje Beckham.
- Pan Mietek
- Juventino
Sucho się zrobiło jak na pustyni :roll:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... ozliwa.php
http://www.solojuve.com/transfery/amaur ... o_romy.php
To byłby majstersztyk :C
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... ozliwa.php
http://www.solojuve.com/transfery/amaur ... o_romy.php
To byłby majstersztyk :C
- zippo01
- Juventino
Oglądając dzisiejszy meczyk Arsenalu z Leeds mamy idealne porównanie klasy zawodników:
-klasa światowa (Henry)
-średniak z jednym udanym sezonem (Arshawin)
Henry potrzebował jednego strzału aby zdobyć gola , a Arshawin zmarnował co najmniej z cztery takie okazje;) Więc morał jest jeden i wszystkim znany w letnie mercato chce widzieć u nas napastnika klasy światowej, jeżeli chcemy się liczyć w LM(oczywiście jak się do niej dostaniemy)
-klasa światowa (Henry)
Henry potrzebował jednego strzału aby zdobyć gola , a Arshawin zmarnował co najmniej z cztery takie okazje;) Więc morał jest jeden i wszystkim znany w letnie mercato chce widzieć u nas napastnika klasy światowej, jeżeli chcemy się liczyć w LM(oczywiście jak się do niej dostaniemy)

- Virgil
- Juventino
Dla mnie idealne letnie mercato to by było , przy założeniu , że dojrzie do nas jeszcze w zimie Caceres
- powrót Giovinco ok. 6-7mln
- Dzeko
- Hummels
+ ktoś jak Sahin , który może odejść za 10-12mln z Realu
Koszt to ok (bo nigdy nie wiadomo jakie ceny kto sobie krzyknie i jak przebiegać będą negocjacje) 60-65mln. Takie zakupy możliwe byłyby jedynie przy awansie do LM i sprzedaży zawodników za kwotę ponad 20mln ( co jest możliwe biorąc pod uwagę Melo, Zieglera, Krasica, Elię). Ale wiadomo jak jest z naszymi sprzedażami, moze nic z tego nie wyjść i tyle z marzeń o transferach.
Z drugiej strony jeżeli możliwy byłby zakup Jovetica, to zrezygnowałbym bym z Dzeko czy innego klasowego snajpera i nawet z Giovinco aby tylko Jovetica sprowadzić, nawet mają w perspektywie grę w LM z Quagliarella (jeżeli zostanie) i Matrim na ataku. Uwielbiam jak gra ten chłopak. Idealny następca ADP10 podobny styl gry, podobny styl biegania i chłopak nie gwiazdorzy ma poukładane w głowie (jak narazie).
- powrót Giovinco ok. 6-7mln
- Dzeko
- Hummels
+ ktoś jak Sahin , który może odejść za 10-12mln z Realu
Koszt to ok (bo nigdy nie wiadomo jakie ceny kto sobie krzyknie i jak przebiegać będą negocjacje) 60-65mln. Takie zakupy możliwe byłyby jedynie przy awansie do LM i sprzedaży zawodników za kwotę ponad 20mln ( co jest możliwe biorąc pod uwagę Melo, Zieglera, Krasica, Elię). Ale wiadomo jak jest z naszymi sprzedażami, moze nic z tego nie wyjść i tyle z marzeń o transferach.
Z drugiej strony jeżeli możliwy byłby zakup Jovetica, to zrezygnowałbym bym z Dzeko czy innego klasowego snajpera i nawet z Giovinco aby tylko Jovetica sprowadzić, nawet mają w perspektywie grę w LM z Quagliarella (jeżeli zostanie) i Matrim na ataku. Uwielbiam jak gra ten chłopak. Idealny następca ADP10 podobny styl gry, podobny styl biegania i chłopak nie gwiazdorzy ma poukładane w głowie (jak narazie).
- ewerthon
- Juventino
@UP - Loremaster, czy to twoje nowe konto? Styl i charakterystyka pisania identyczny, nawet avatar podobny.
Nie wiem co się stanie w przypadku odejścia Marotty (poza fapaniem połowy tego forum). W rożnych stron dochodzą słuchy, że to Partaczi odpowiada na wyszukiwanie zawodników, może jemu powierzą więcej zadań?
Nie wiem co się stanie w przypadku odejścia Marotty (poza fapaniem połowy tego forum). W rożnych stron dochodzą słuchy, że to Partaczi odpowiada na wyszukiwanie zawodników, może jemu powierzą więcej zadań?
- Virgil
- Juventino
What ? Sorry nie śledzę pilnie tego forum, ale nie wiem kto to jest Loremaster, a mój avatar to Dante z Devil May Cry ostatnio przechodziłem wszystkie części jeszcze raz i tak postanowiłem sobie wrzucić, ktoś już miał taki avatar ?
Napewno nie jestem subkontem kogoś innego, a jestem tutaj od niedawna, gdyż do tej pory czytałem tylko solojuve i nie miałem pojęcie w ogóle o tej stronie.
A czemu Marotta ma odejść, nie jest to jakiś wybitny dyrektor, ale bez przesady zobaczymy po roku , jeżeli awansujemy do LM raczej nie będzie na co narzekać. Skok jakościowy po Secco jest ogromny, chociaż i tak ma tyle samo trafionych transferów co wtop. Zobaczymy co zrobi po awansie do LM (jeżeli się uda) , jeżeli nadal będzie ciułał euro jak żul na wiśniówkę to możemy pogrążyć się w przeciętności. Dlatego mam nadzieję na 2-3 transfery za całość budżetu transferowego i żeby to były prawdziwe gwiazdy, żadne głupie wymysły. Jovetić najchętniej jako następca ADP10.
Napewno nie jestem subkontem kogoś innego, a jestem tutaj od niedawna, gdyż do tej pory czytałem tylko solojuve i nie miałem pojęcie w ogóle o tej stronie.
A czemu Marotta ma odejść, nie jest to jakiś wybitny dyrektor, ale bez przesady zobaczymy po roku , jeżeli awansujemy do LM raczej nie będzie na co narzekać. Skok jakościowy po Secco jest ogromny, chociaż i tak ma tyle samo trafionych transferów co wtop. Zobaczymy co zrobi po awansie do LM (jeżeli się uda) , jeżeli nadal będzie ciułał euro jak żul na wiśniówkę to możemy pogrążyć się w przeciętności. Dlatego mam nadzieję na 2-3 transfery za całość budżetu transferowego i żeby to były prawdziwe gwiazdy, żadne głupie wymysły. Jovetić najchętniej jako następca ADP10.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A ile jest szans na realny wylot Marroty? Jeśli w maju okaże się, że wracamy do LM to nie mam wątpliwości, iż wszystko zostanie na swoim miejscu. Zresztą letnie mercato naprawdę jak na razie mogło się podobać. Jeśli zimą dorzucimy Caceresa to naprawdę mamy realną szansę na równą walkę o miejsca 1-3.Ouh_yeah pisze:Partaczi to akurat prawa ręka Marotty. On na pewno wyleci jeśli wyleją Beppe.
- Bartek88
- Juventino
LOOOOOOOOOOOOOOL.
Nawet ja nie widze takiej mozliwosc, ze sa JAKIEKOLWIEK szanse na wylot Marotty :lol:
Po pierwsze:niby czemu?
Po drugie: kto mialby zajac jego miejsce?
No chyba, ze Capello, to pojawia sie mozliwosc. Innych lepszych kandynatow na miejsce Miernego nie widze :?
A co do Marotty to mimo zakazow mojego ego musze to powiedziec: tak naprawde ocenic jego prace bedize mozna dopiero jak zakwalifikujemy sie do LM. Bo na wloskie podworko jak sciagnie ochlap albo sredniego gracza to Conte cos z niego zrobi. Prawdziwą wartosc transferow poznamy w fazie grupowej Ligi Mistrzow i na ile te cudenka, ktore sciagnie/ął będą diamentami.
Nawet ja nie widze takiej mozliwosc, ze sa JAKIEKOLWIEK szanse na wylot Marotty :lol:
Po pierwsze:niby czemu?
Po drugie: kto mialby zajac jego miejsce?
No chyba, ze Capello, to pojawia sie mozliwosc. Innych lepszych kandynatow na miejsce Miernego nie widze :?
A co do Marotty to mimo zakazow mojego ego musze to powiedziec: tak naprawde ocenic jego prace bedize mozna dopiero jak zakwalifikujemy sie do LM. Bo na wloskie podworko jak sciagnie ochlap albo sredniego gracza to Conte cos z niego zrobi. Prawdziwą wartosc transferow poznamy w fazie grupowej Ligi Mistrzow i na ile te cudenka, ktore sciagnie/ął będą diamentami.
- Arbuzini
- Juventino
A skąd w ogóle pomysł, że Marotta zostanie zwolniony? Z tych plotek, że Conte ma dużo do powiedzenia w sprawie transferów i mają trochę inną wizję, czy było coś jeszcze?
Giovinco - ok!
Hummels - ok!
Sahin - ok!
Dzeko - sam nie wiem, czy Conte chce wysuniętego napastnika. Ostatnio murem stoi za Matrim i Quagiem, ale może to tylko taka zagrywka psychologiczna. Wiem jedno - jak jeden z nich nie odejdzie to mało prawdopodobne, że powitamy nowego snajpera. Zresztą Bośniak ostatnio coś znowu się zaciął...
Szkoda Reusa, bo on ma smykałkę do zdobywania bramek i wniósłby dużo pozytywnej gry na naszych skrzydłach (ofc jeśli by się zaaklimatyzował). Bardziej wyczekuje takiego zawodnika niż klasowego snajpera. To swoiste 2w1 na nasze bolączki. Tak samo, jak od paru lat powtarzam, że porządni boczni obrońcy to podstawa. Przeważnie nie kosztują jakiś kokosów, a mają diametralny wpływ na grę defensywną i ofensywną drużyny. Przypadek Lichtsteinera tylko to potwierdził.
Giovinco - ok!
Hummels - ok!
Sahin - ok!
Dzeko - sam nie wiem, czy Conte chce wysuniętego napastnika. Ostatnio murem stoi za Matrim i Quagiem, ale może to tylko taka zagrywka psychologiczna. Wiem jedno - jak jeden z nich nie odejdzie to mało prawdopodobne, że powitamy nowego snajpera. Zresztą Bośniak ostatnio coś znowu się zaciął...
Szkoda Reusa, bo on ma smykałkę do zdobywania bramek i wniósłby dużo pozytywnej gry na naszych skrzydłach (ofc jeśli by się zaaklimatyzował). Bardziej wyczekuje takiego zawodnika niż klasowego snajpera. To swoiste 2w1 na nasze bolączki. Tak samo, jak od paru lat powtarzam, że porządni boczni obrońcy to podstawa. Przeważnie nie kosztują jakiś kokosów, a mają diametralny wpływ na grę defensywną i ofensywną drużyny. Przypadek Lichtsteinera tylko to potwierdził.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No i warto też w wypadku tego meczu wspomnieć, że Henry strzelił bramkę w sytuacji identycznej do tej, jaką miał Matri po podaniu Vucinica. Popatrzył, przymierzył i pyk...zippo01 pisze:Oglądając dzisiejszy meczyk Arsenalu z Leeds mamy idealne porównanie klasy zawodników:
-klasa światowa (Henry)
Środkowy napadzior mile widziany w lecie.
- pan Zambrotta
- Juventino
co roku ci "niechciani" odchodzą, a wy liczycie grube miliony za nich.yanquez pisze:
Sprzedaże Juve:
sezon 08-09 - 20,7mln Euro
sezon 09-10 - 25,4mln Euro
sezon 10-11 - 36,7mln Euro
sezon 11-12 - 14,3mln Euro
Myślę, że zarówno ja, jak i kolega alina, z którym się spieram, pisząc "przychody ze sprzedaży Melo + niechcianych" mamy na myśli kwotę 15-20mln euro. Nic więcej.
W to okienko: 7 mln za Sissoko (on był 'niechciany'?), następna jakaś poważna kwota to połówka Giovinco ('niechciany'?), którą po sezonie i tak odkupimy za dwa razy tyle [']
2010/2011 - główna kwota to sprzedaż boskiego Ribasa ('niechciany'?), a jedyny szrot, który dał sie opchnąć to Poulsen, Molinaro i Almiron za całe 10 mln euro!
2009/2010 - transfermarkt ['] jeśli sądzisz że opchnęliśmy Criscito za 12 mln, grubno się mylisz, bo poszedł za pół tej kwoty. Ze szrotu poszedł Marchionni za 4 mln, warto przypomnieć oddanie Zanettiego i Mellberga za nic.
2008/2010 - no tak, boski Nocerino na pewno poszedł za 7,5 mln ['] a jakbyśmy zapłacili za Amaurusa 50 mln, a Palermo dałoby nam za Antonio 35 mln, też byś to łyknął? jedyna sprzedaż szrotu to palladino za 5 mln
reasumując - za tych niechcianych nie zarobimy nic, jak 5-7 mln euro, z entami. Znając życie marotta i tak 'zbije' z tej ceny, rozwiązując z połową szrotu kontrakty, jak to miało miejsce z grygerą, czy tiago.