Mercato (zima 2011/12)
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Główny problem Matriego, to brak pomyślunku podczas strzału na bramkę. Gość nigdy nie patrzy jak ustawiony jest bramkarz (zobaczcie bramki z zeszłego sezonu). Z drugiej strony fajnie odgrywa i przytrzymuje piłkę, no ale to nie jest najważniejsza cecha napastnika. Lubię gościa, ale Juventus nie może stawiać na środkowego napastnika, który wykorzystuje 30% akcji 1 na 1.
Za akcję z pierwszej połowy (czysta pozycja po podaniu Vucinicia, dużo czasu) należy mu się tydzień chodzenia za pługiem po San Siro
Za akcję z pierwszej połowy (czysta pozycja po podaniu Vucinicia, dużo czasu) należy mu się tydzień chodzenia za pługiem po San Siro

- stahoo
- Juventino
Niestety to prawda, i nie ma na nią wpływu jego zniżka formy... Byłem za tym transferem (latem), chłopak mi się podobał, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy.
Najlepszym podsumowanie Matriego jest chyba komentarz Łukasza, po meczu z Cagliari z przed roku, kiedy to wygraliśmy 4-2 a właśnie 2 bramki wepchnął nam Matri. Jego treść mniej więcej była taka:
Fajny napastnik, mógłby latem przyjść za małą kasę bo kończy mu się kontrakt. Na ławkę idealny
Nie wiem czy to napisał Łukasz, ale mniej więcej tak brzmiało. I teraz, po czasie, zgadzam się w 100%. Wtedy uważałem że Matri jest za cienki na Juve, później, że może zostać naszą nową gwiazdką.
Matri byłby trafnym transferem, gdyby był faktycznie kupiony za 4-5 mln € zimą lub sprowadzony na koniec kontraktu latem. Niestety, przedłużył kontrakt, co spowodowało, że musieliśmy zapłacić więcej. A sam zawodnik - może dobije do 15-18 bramek, może zablokuje się na 10, może wbije 20. Ale za rok lub dwa trzeba szukać kogoś o wiele lepszego.
Najlepszym podsumowanie Matriego jest chyba komentarz Łukasza, po meczu z Cagliari z przed roku, kiedy to wygraliśmy 4-2 a właśnie 2 bramki wepchnął nam Matri. Jego treść mniej więcej była taka:
Fajny napastnik, mógłby latem przyjść za małą kasę bo kończy mu się kontrakt. Na ławkę idealny
Nie wiem czy to napisał Łukasz, ale mniej więcej tak brzmiało. I teraz, po czasie, zgadzam się w 100%. Wtedy uważałem że Matri jest za cienki na Juve, później, że może zostać naszą nową gwiazdką.
Matri byłby trafnym transferem, gdyby był faktycznie kupiony za 4-5 mln € zimą lub sprowadzony na koniec kontraktu latem. Niestety, przedłużył kontrakt, co spowodowało, że musieliśmy zapłacić więcej. A sam zawodnik - może dobije do 15-18 bramek, może zablokuje się na 10, może wbije 20. Ale za rok lub dwa trzeba szukać kogoś o wiele lepszego.
- Azazel
- Juventino
Cóż jak napisałem na koniec, chciałem tylko skomentować, ale jakoś lekko mi się pisało, a świadomość że następnego dnia nie muszę zrywać przed świtem utwierdzał mnie bym skończył.yanquez pisze:??? OMG!!! Twój post zasługuje na osobny tytuł: poznam zahora, który[Ależ się go ostatnio przyczepiłem
To ja zgłaszam się jako kolejny jego fan! Ma chłopak coś w sobie niesamowitego, nie odebrała mu tego nawet poważna kontuzja i to jego chciałbym ujrzeć w klubie jako duży letni transfer na miarę Ligi Mistrzówyanguez pisze:PS. Kocham Joveticia

Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 10:34 przez Azazel, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Jeszcze nie, wstrzymajmy się chwilę...deszczowy pisze:Już można fapać?pumex pisze:Arbuzini pisze:Sahin i Guarin - marzenie.No.. to teraz wystarczy wytłumaczyć Marottcie, że to właśnie są te prawdziwe okazje, o których tak biadolił przy okazji wywiadów, a nie jakiś 33-letni, wypalony ławkowicz :lol:alina pisze:Sahin? Za część z 12 mln? Zarąbiście by było

Chyba każdy wolałby Jovetica. Co tu w ogóle porównywać? Jo-jo to piłkarz przynajmniej o klasę lepszy, jeśli nie o dwie.deszczowy pisze:Wygląda na to, że chłopak po kontuzji wraca jednak do żywych. Popieram, że fajnie byłoby mieć go w składzie. Wolałbym go od tego kapryśnego kurdupla z Parmy.pumex pisze:No i mamy problem, bo ja teżyanquez pisze:Kocham Joveticia.
Nie tylko to. Równie bolącym problemem Matriego jest panika, która mu się włącza gdy dostaje piłkę i nie ma możliwości na czysty strzał. Co wtedy robi? Ano najczęściej i tak strzela a piłka, co jest oczywiste, odbija się od przeciwnika. Niekiedy w takich sytuacjach próbuje gdzieś podać, ale właśnie.. "gdzieś"..yanquez pisze:Główny problem Matriego, to brak pomyślunku podczas strzału na bramkę
(w sumie to, co dodałem mieści się w tym, co Ty napisałeś, czyli "brak pomyślunku podczas strzału")
BTW, być może nie odczujemy tak bardzo absencji Chielliniego w meczu z Cagliari. Ponoć Caceres jest już blisko. (tylko tego Guarina szkoda)

- rosomak
- Juventino
Mi Matri strasznie podpadl ta akcja z wczoraj.
Pokazal wszystkim.
Doslownie wszystkim na stadionie i telewizorami ze jest napastnikiem przecietnym.
Nie potrafi wtakich sytuacjach zachowac zimna krew, pomyslec co zrobic tylko walnie jak junior.
Zero pomyslu.
Majac tylu napastnikow naprawde srednich musimy w ecie kupic napastnika z czolowki bo inaczej znowu przyszly sezon zawalimy.
Gdyby unas gral taki Dzeko albo Zlatan wczoraj bylo by bez nerwow 2/3-0
Pokazal wszystkim.
Doslownie wszystkim na stadionie i telewizorami ze jest napastnikiem przecietnym.
Nie potrafi wtakich sytuacjach zachowac zimna krew, pomyslec co zrobic tylko walnie jak junior.
Zero pomyslu.
Majac tylu napastnikow naprawde srednich musimy w ecie kupic napastnika z czolowki bo inaczej znowu przyszly sezon zawalimy.
Gdyby unas gral taki Dzeko albo Zlatan wczoraj bylo by bez nerwow 2/3-0
- Azazel
- Juventino
Eto'o nie tak dawno z nami przywalił w poprzeczkę z kilku metrów, a zwycięstwo nam zagwarantował Matri
. Czy to znaczy że Kameruńczyk jest słaby? Nie popisał się, ale cała jego kariera zdaje się że głośno temu protestuje. Tak więc jedna jaskółka wiosny nie czyni - tak się odniosę do twojej wypowiedzi. To że grać potrafi udowodnił, teraz rzeczywiście jest bez formy, ale po to pojawiła się nowa twarz w klubie by go mobilizować, ewentualnie zastąpić.
Oczywiście że Eto'o nie jest Ghańczykiem! Oczywiście pomyłka :oops: , dzięki za czujność.

Oczywiście że Eto'o nie jest Ghańczykiem! Oczywiście pomyłka :oops: , dzięki za czujność.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 11:33 przez Azazel, łącznie zmieniany 1 raz.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Najgorsze jest to, że na Dzeko mieliśmy realne szanse, a teraz będzie niezwykle ciężko o gracza z takimi umiejętnościami i warunkami zarazem. Może City wymieni się za Krasicia?rosomak pisze: Gdyby unas gral taki Dzeko albo Zlatan wczoraj bylo by bez nerwow 2/3-0

Modlę się, aby Marotta zrobił dwa duże transfery (LO za ok.15mln. i napadzior za 35), a potem niech sobie wykorzystuje te swoje okazje...
:shock: :shock: :shock:K.M. pisze:Eto'o nie tak dawno z nami przywalił w poprzeczkę z kilku metrów, a zwycięstwo nam zagwarantował Matri. Czy to znaczy że Ghańczyk jest słaby?
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 11:30 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Virgil
- Juventino
Eto to Ghańczyk ? :rotfl: :rotfl:
Co nie zmienia faktu, że Matri to soldiny napastnik, ambitny, walczący ale nie oszukujmy się drugim Treze nie jest i nie będzie, ale to wartościowy zawodnik. W perspektywie gry w LM przydałyb się ktoś lepszy ale chyba wolę kupić kogoś na skrzydło o możliwości tworzenia sytuacji, strzelania jak Matri czy Jovetic, czy typowego snajpera.
Boriello już jest, Caceres blisko. Na zimę to powinno wystarczyć
W lecie czeka nas jednak spora robota , gdyż teoretycznie potrzebujemy (aby skład był kompletny na co może nie być gotówki w ciągu jednego roku)
- lewego obrońcę np. Koralov
- środkowego pomocnika (Sahin to marzenie, ale wydaje się dosyć realne)
- skrzydłowego napastnika do 4-3-3 - Rossi wydaje się ok, tylko pytanie jak po kontuzji, i zdecydowanie wolę Jovetica.
- środkowy obrońca
- snajper klasy światowej. ( może Dzeko, nie gra w City, a City chce Persiego i dzięki temu może nie być jakiś super drogi, może skuszą się na Krascia)-
Chociaż pewnie kupimy jednego napastnika albo kogoś na skrzydło albo snajpera, gdyż nie będzie gotówki na dwóch.
Chociaż jest taka możliwość że Caceres sprawdzi się na lewej i wtedy np, gdybysmy ściągneli Dzeko, Giovinco, Hummelsa i Sahina byłoby rewelacyjnie, finansowo biorąc pod uwagę kilka sprzedaży i zwolenienie się kontraktów też nie tak źle.
Co nie zmienia faktu, że Matri to soldiny napastnik, ambitny, walczący ale nie oszukujmy się drugim Treze nie jest i nie będzie, ale to wartościowy zawodnik. W perspektywie gry w LM przydałyb się ktoś lepszy ale chyba wolę kupić kogoś na skrzydło o możliwości tworzenia sytuacji, strzelania jak Matri czy Jovetic, czy typowego snajpera.
Boriello już jest, Caceres blisko. Na zimę to powinno wystarczyć
W lecie czeka nas jednak spora robota , gdyż teoretycznie potrzebujemy (aby skład był kompletny na co może nie być gotówki w ciągu jednego roku)
- lewego obrońcę np. Koralov
- środkowego pomocnika (Sahin to marzenie, ale wydaje się dosyć realne)
- skrzydłowego napastnika do 4-3-3 - Rossi wydaje się ok, tylko pytanie jak po kontuzji, i zdecydowanie wolę Jovetica.
- środkowy obrońca
- snajper klasy światowej. ( może Dzeko, nie gra w City, a City chce Persiego i dzięki temu może nie być jakiś super drogi, może skuszą się na Krascia)-
Chociaż pewnie kupimy jednego napastnika albo kogoś na skrzydło albo snajpera, gdyż nie będzie gotówki na dwóch.
Chociaż jest taka możliwość że Caceres sprawdzi się na lewej i wtedy np, gdybysmy ściągneli Dzeko, Giovinco, Hummelsa i Sahina byłoby rewelacyjnie, finansowo biorąc pod uwagę kilka sprzedaży i zwolenienie się kontraktów też nie tak źle.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 11:38 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja liczę, że się odbuduje po tej wepchniętej bramce z Lecce.jakku1 pisze:Inna sprawa jest to, ze faktycznie ostatnio [Matri] gra piach... No ale kiedys ta znizka formy przyjsc musiala. Wazne, zeby sie teraz po prostu odbudowal, bo nie tacy snajperzy jak on mieli swoje gorsze momenty.
A Conte podobno chce Giovinco... Marotta po telefonie do Violi z pytaniem ile chcą za Stefana, to też pewnie zwróci się w stronę Gio.pumex pisze:Chyba każdy wolałby Jovetica. Co tu w ogóle porównywać? Jo-jo to piłkarz przynajmniej o klasę lepszy, jeśli nie o dwie.deszczowy pisze:Wygląda na to, że chłopak po kontuzji wraca jednak do żywych. Popieram, że fajnie byłoby mieć go w składzie. Wolałbym go od tego kapryśnego kurdupla z Parmy.pumex pisze:No i mamy problem, bo ja też
Aha, Del Neri podobno blisko Parmy...
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=77387
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2012, 11:34 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Co do Matriego to niestety pewnym jest, że on pewnego pułapu już nie przeskoczy. Wiadomo, obecnie jest niezły i bardzo nam potrzebny, jak na warunki Serie A świetny napastnik, ale mam pewne obawy czy aby na pewno jest w stanie nam wiele dać w ewentualnej Champions League.
Niestety, ale coraz bardziej mi się wydaje, że dotknie go typowy syndrom u większości napastników w naszej drużynie - Amauri, Iaquinta, Quagliarella - wszyscy byli dla nas w pewnym momencie różnych sezonów kluczowymi postaciami, niemniej jednak w pewnym momencie jak już zaczęli grać piach to się z niego nie wygrzebali. Owszem, wiem w jakiej sytuacji jest Quagliarella, po ciężkiej kontuzji, bla, bla, bla, ale obawiam się, że raczej do formy z jesieni zeszłego sezonu już nie doszlusuje.
Teraz wychodzi, że transfer Trezeguet to była inwestycja na lata, on nigdy nie zawodził, zawsze strzelał jak na zawołanie. Obecnie musimy tasować atakiem, bo napastnicy wypalają się szybciej niż zapałka.
Niestety, ale coraz bardziej mi się wydaje, że dotknie go typowy syndrom u większości napastników w naszej drużynie - Amauri, Iaquinta, Quagliarella - wszyscy byli dla nas w pewnym momencie różnych sezonów kluczowymi postaciami, niemniej jednak w pewnym momencie jak już zaczęli grać piach to się z niego nie wygrzebali. Owszem, wiem w jakiej sytuacji jest Quagliarella, po ciężkiej kontuzji, bla, bla, bla, ale obawiam się, że raczej do formy z jesieni zeszłego sezonu już nie doszlusuje.
Teraz wychodzi, że transfer Trezeguet to była inwestycja na lata, on nigdy nie zawodził, zawsze strzelał jak na zawołanie. Obecnie musimy tasować atakiem, bo napastnicy wypalają się szybciej niż zapałka.
- rosomak
- Juventino
No panowie jezeli mamy grac jak Liverpool to kupojmy Joveticia.
Nam jest potrzebny gosc z topki.
Ja wiem ze to bedzie strasznie trudne i drogie ale co nam da chlopak z Fiory?
tyle co Vucinic czy Suarez liverpoolowi czyli sporo ale to itak nie wystarczy.
Chodzi caly czas o goscia ktory strzeli 25/30 goli w sezonie albo wiecej.
Ciezko takiego znalezc bo bedzie kosmicznie ciezko takich wyciagnac-Neymar/Dzeko/Aguero/Higuain/Benzema/
Jedyna tania alternatywa jest Damiao czyli chlopak ktory strzela jak na zawolanie.
Mnie martwi tylko jedno , to czekanie Marotty na okazje,dobrego zespolu sie wten sposob nie buduje.
Pewnie ze czasami trzeba za darmo kogos sprowadzic ale jakim cudem wogule mozna porownywac pizzaro z guarinem?
Nam jest potrzebny gosc z topki.
Ja wiem ze to bedzie strasznie trudne i drogie ale co nam da chlopak z Fiory?
Ciezko takiego znalezc bo bedzie kosmicznie ciezko takich wyciagnac-Neymar/Dzeko/Aguero/Higuain/Benzema/
Jedyna tania alternatywa jest Damiao czyli chlopak ktory strzela jak na zawolanie.
Mnie martwi tylko jedno , to czekanie Marotty na okazje,dobrego zespolu sie wten sposob nie buduje.
Pewnie ze czasami trzeba za darmo kogos sprowadzic ale jakim cudem wogule mozna porownywac pizzaro z guarinem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie jestem pewien, czy zarząd chce co sezon wydawać po 80 mln na nowych piłkarzy.yanquez pisze:Modlę się, aby Marotta zrobił dwa duże transfery (LO za ok.15mln. i napadzior za 35), a potem niech sobie wykorzystuje te swoje okazje...

- pumex
- Juventino
Pewnie masz rację i skończymy z Sebą, a szkoda, bo najbliższe lato to będzie prawdopodobnie ostatni okres w którym będzie można wyrwać Jovetica. Jak nie my, to zrobi to ktoś inny, kto na takim transferze tylko zyska. Fajnie, jakby Marotta w końcu nie poszedł na łatwiznę i sprawił, że mi i kilku innym krytykom opadnie kopara.alina pisze:A Conte podobno chce Giovinco... Marotta po telefonie do Violi z pytaniem ile chcą za Stefana, to też pewnie zwróci się w stronę Gio.
Niech wydają połowę z tego, ale z głowąOuh_yeah pisze:Nie jestem pewien, czy zarząd chce co sezon wydawać po 80 mln na nowych piłkarzy.
35mln to olbrzymia kwota, ale realia są jakie są, tyle w dzisiejszych czasach kosztuje porządny atakujący, może z małymi wyjątkami.Ouh_yeah pisze:No i czemu akurat 35 za tego napadziora?

- stahoo
- Juventino
Del Piero raz w życiu przekroczył barierę 25 goli. Jego średnia bramek to 13,62 bramki na sezon. Z lat, w których miał ponad 30 występów w sezonie mamy średnią 17,73. Rozumiesz do czego piję?rosomak pisze: Ja wiem ze to bedzie strasznie trudne i drogie ale co nam da chlopak z Fiory?