Serie A (17): Lecce 0-1 JUVENTUS
- pumex
- Juventino
Jeszcze staram się powstrzymać ostrą krytykę Matriego, bo mam w pamięci zeszły sezon, ale przyznaję, iż do owej krytyki jest coraz bliżej, bo to, co pokazuje Matri od dobrych kilku spotkań woła o pomstę do nieba. Faktycznie niedługo możemy dojść do wniosku, że to niestety kolejny, przepłacony średniak. Oby nieBartek88 pisze:Czy jeszcze potrzebujecie z nim kilka meczy aby zrozumiec, ze nie jest to KLASOWY zawodnik a zwykly, przecietny napastnik, ktory jak kazdy miewa wzloty?

- Bianconero92
- Juventino
Czy ktoś wie co oznaczał napis na transparencie naszych kibiców w stronę Boriello?
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- @Maras@
- Juventino
Totalny dramat w naszym wykonaniu. Cała drużyna powinna dostać baty. To co robili na boisku wołało o pomstę do nieba
Kopanina...
Małe wyróżnienie dałbym Vucinicowi i obronie (wraz z Buffonem). Reszta grała totalne dno. Conte wcale nie wybił się ponad ich poziom z tymi swoim zmianami. Znowu spał na ławce... Nie mam pojęcia czemu np. w 70 minucie nie wprowadził Del Piero za bezproduktywnego Pepe. Alex przynajmniej potrafiłby przytrzymać piłkę i ją rozegrać (a tego nam strasznie brakowało). Jedynie Miras próbował coś z nią zrobić
Nawet Pirlo miał pełno strat i niecelnych podań.
Gdyby nie wynik uznałbym ten mecz za BLAMAŻ

Małe wyróżnienie dałbym Vucinicowi i obronie (wraz z Buffonem). Reszta grała totalne dno. Conte wcale nie wybił się ponad ich poziom z tymi swoim zmianami. Znowu spał na ławce... Nie mam pojęcia czemu np. w 70 minucie nie wprowadził Del Piero za bezproduktywnego Pepe. Alex przynajmniej potrafiłby przytrzymać piłkę i ją rozegrać (a tego nam strasznie brakowało). Jedynie Miras próbował coś z nią zrobić

Gdyby nie wynik uznałbym ten mecz za BLAMAŻ

- charles
- Juventino
wyścig się zaczął na dobre czołówka już większości wygrywa, więc nasze 3 pkt są najważniejsze!
ogromne brawa i szacun dla Lichtsteinera, on biega "więcej" niż musi! do każdej piłki zapieprza niczym czołg!
reszta średnio, Vucinic mi się podobał szczególnie w doliczonym czasie kiedy całe 2 minuty urwał, przytrzymując, dając się falować itd.
Conte masz co robić by poprawić grę a Marotta ruszaj na zakupy i rób wyprzedaż bo zmian jak nie było tak nie ma!!
ogromne brawa i szacun dla Lichtsteinera, on biega "więcej" niż musi! do każdej piłki zapieprza niczym czołg!
reszta średnio, Vucinic mi się podobał szczególnie w doliczonym czasie kiedy całe 2 minuty urwał, przytrzymując, dając się falować itd.
Conte masz co robić by poprawić grę a Marotta ruszaj na zakupy i rób wyprzedaż bo zmian jak nie było tak nie ma!!
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- pumex
- Juventino
Jeszcze tylko dodam, iż głupio byłoby usłyszeć na konferencji pomeczowej, że zagraliśmy dobry mecz. To wskazywałoby, że Conte uważa kibiców za idiotów i straciłby ciut w moich oczach.
Powtarzam: Marotta leć po Guarina, bo nie mamy alternatyw w środku pola, a Pizarro może być co najwyżej średnią alternatywą na ławkę.
Powtarzam: Marotta leć po Guarina, bo nie mamy alternatyw w środku pola, a Pizarro może być co najwyżej średnią alternatywą na ławkę.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2012, 17:15 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- rufi8
- Juventino
Uff.. dobrze, że tak się skończyło, bo niewiele brakowało a Lecce by nas skarciło. To był chyba najgorszy i najbrzydszy nasz mecz w tym sezonie, ale 3 pkt. są i to jest najważniejsze. Milan i Udinese też wygrały, więc czołówka bez zmian. W następnym meczu oczekuję powrotu do formy. Ciekawe co z Quaglią. Ten chłopak ma pecha ostatnio. Jak już Conte daje mu zagrać od początku, to to niefortunne zdarzenie zmusza go do opuszczenia boiska. Co za paradoks, że dzięki jego kontuzji Matri strzelił bramkę, ale niczym więcej się nie wyróżnił. Forza Juve.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
"Marco, nigdy nie będziesz Polakiem!"Bianconero92 pisze:Czy ktoś wie co oznaczał napis na transparencie naszych kibiców w stronę Boriello?
Mi się nawet podobał Vucinic. Nie podobało mi się jednak to, że 90% akcji było pod tytułem "podaj do Mirko, niech coś wyczaruje".
- zahor
- Juventino
Ja doczepiłbym się jeszcze tego bezsensownego faulu na połowie, po którym sędzia mógłby spokojnie dać żółtą kartkę i nikt nie miałby do niego pretensji. Tym razem akurat go oszczędził, ale Bonucci zdecydowanie powinien sobie odpuścić takie zagrania bo ostatnimi czasy już wyłapał kilka zupełnie bezsensownych żółtych kartek.SKAr7 pisze: Wkurza mnie lżenie tutaj na Bonucciego- poza babolem z 63 minuty zagrał po profesorsku.
Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest dobry moment na to, żeby z 4-3-2-1 przejść na 4-3-1-2 bo naprawdę źle to wygląda jeżeli chodzi o grę w ataku. Pepe od kilku spotkań nie może odnaleźć świeżości, Matri widzimy jak gra, Quagliarella nie wiemy kiedy wróci a dorobek bramkowy Vucinicia to dalej dwa gole. Zastanawiam się czy to nie jest ten moment, kiedy trzeba postawić na Del Piero i jakoś wkomponować w to Borriello.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2012, 17:23 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Niech ktoś powie po tym meczu, że Borriello jest niepotrzebny. Nawet z miejsca może wygryźć "mega łowcę bramek" Matriego. Nie wiem ile setek potrzeba mu do strzelenia gola. Padaka z jego strony...
Marchisio już kolejny mecz z rzędu nawiązuje grą do poprzedniego sezonu. "Człowiek Widmo" powraca...
Pirlo został myślami gdzieś w Dubaju...
Oby ta forma wynikała z tej całej wyprawy do Arabów.
Lecce zasługiwało na wygraną i to jest przykre
Marchisio już kolejny mecz z rzędu nawiązuje grą do poprzedniego sezonu. "Człowiek Widmo" powraca...
Pirlo został myślami gdzieś w Dubaju...
Oby ta forma wynikała z tej całej wyprawy do Arabów.
Lecce zasługiwało na wygraną i to jest przykre

- szycha21
- Juventino
No cóż... jak grała nasza drużyna to chyba wszyscy widzieli, ale to był pierwszy mecz po przerwie, więc im wybacze xd Najważniejsze 3pkt! Mam nadzieje że po tej przerwie z meczu na mecz będziemy się 'rozpędzać' i grać coraz lepiej.
- Darius19
- Juventino
Szczerze mówiąc ten mecz to niestety wyszedł słabo. Szczególnie druga połowa. Pod koniec drugiej połowy naprawdę bałem się o wynik tego spotkania. Ale na całe szczęście jednak wygraliśmy to spotkanie 

FORZA JUVE
- mateo369
- Juventino
Chcesz udawać Zambrotte? Robisz to źleOuh_yeah pisze:"Marco, nigdy nie będziesz Polakiem!"Bianconero92 pisze:Czy ktoś wie co oznaczał napis na transparencie naszych kibiców w stronę Boriello?
Podbijam pytanie
Myślałem, że gorzej niż w 1 połowie zagrać się nie da a jednak nasi dokonali cudu

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Co tu dużo mówić, mecz nie porwał. Mieliśmy szczęście, że obyło si bez frajerstwa czyli głupio straconej bramki w końcówce, bo niestety ale dzisiejszy Juventus nie było stać na nic więcej. Tak naprawdę znowu dało się zauważyć sporo niedokładności, wiem, że warunki atmosferyczne nie sprzyjały, ale będę się upierał, że gdybyśmy w ofensywie zachowali więcej koncentracji to można byłoby uniknąć takiego przetrzymywania piłki i błagania o końcowy gwizdek. Nie bardzo rozumiem tych zmian w końcówce, ale Conte do tego powoli zaczyna przyzwyczajać.
Fajnie, że Matri strzelił bramkę.
Fajnie, że Matri strzelił bramkę.
- pumex
- Juventino
Ja od siebie dodam jeszcze sytuacje z pierwszej połowy, kiedy raz po raz wręcz uciekał do biegnącego z piłką rywala, jego multum podań, z których niewiele trafiało do celu a niektóre wręcz mroziły krew w żyłach oraz kompletne nietrzymanie pozycji, przez co tworzyły się dziury. Wychodzi na to, że nie zagrał po.. profesorsku :lol:zahor pisze:Ja doczepiłbym się jeszcze tego bezsensownego faulu na połowie, po którym sędzia mógłby spokojnie dać żółtą kartkę i nikt nie miałby do niego pretensji. Tym razem akurat go oszczędził, ale Bonucci zdecydowanie powinien sobie odpuścić takie zagrania bo ostatnimi czasy już wyłapał kilka zupełnie bezsensownych żółtych kartek.SKAr7 pisze:Wkurza mnie lżenie tutaj na Bonucciego- poza babolem z 63 minuty zagrał po profesorsku.

- @Maras@
- Juventino
Z tego co napisał Alina w temacie o Boriello (odziwomateo369 pisze:Chcesz udawać Zambrotte? Robisz to źleOuh_yeah pisze:"Marco, nigdy nie będziesz Polakiem!"Bianconero92 pisze:Czy ktoś wie co oznaczał napis na transparencie naszych kibiców w stronę Boriello?
Podbijam pytanie
Myślałem, że gorzej niż w 1 połowie zagrać się nie da a jednak nasi dokonali cudu

alina pisze:Oj, nie podoba się Borriello kibicom z Włoch...Jeden z transparentów z meczu z Lecce:
"Borriello mercenario senza onore e senza dignità"
- Borriello najemnik bez honoru i godności