Serie A (17): Lecce 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 00:36

pumex pisze:
zoff pisze:Jestem ciekawy czy skuteczność, a raczej nieskuteczność Matriego może być spowodowana brakiem na boisku Vucinicia
Vucinic może być odpowiedzialny za ilość sytuacji, jaką będzie miał Matri. Natomiast jeśli Alessandro znajduje się trzy razy w meczu na pozycji sam na sam z bramkarzem i nic nie wykorzystuje to raczej nie jest to winą Mirko :wink:

Ja mimo wszystko wolałbym zobaczyć od pierwszych minut Fabio. Chyba byłoby to z korzyścią dla drużyny :think:
Korzyścią dla drużyny byłoby jednak postawienie na Matriego, bo gra zespołowo. Fabio jest dobrym napastnikiem ale nie na pozycji snajpera, chłopak ma klapki założone na oczy i nie widzi niczego prócz bramki. Ciekaw jestem ustawienia Vucinić-Matri-FaQ . Może by to wypaliło ? :think:

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 02:12

nie wiem czemu tak pozno grali w tym Dubaju.. teraz spojrzalem ile jest z Turynu do Lecce, to az sie wystraszylem. ponad 1000 km ... naprawde obawiam sie tego meczu...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 09:37

Hmm... Na taką odległość chyba będą lecieć samolotem. Nie wyobrażam sobie, żeby mieli jechać autobusem 9-11 godzin... :)

A samolotem taki dystans nie stanowi problemu. Barcelona jeździ na wyjazdy w dniu meczu, a my pewnie polecimy dzisiaj :)

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 10:47

A ja gdzieś przeczytałem, że oni już są w Lecce. Od razu tam trafili z Dubaju.
Ciekawe jak Mirko czuje się po kontuzji. Może jest szansa, że Alex zagra, albo Elia na jego pozycji. Matri według mnie pewniak, z niego Conte nie zrezygnuje w tym meczu.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 11:09

Mi też gdzieś się przewinęło, że od razu do Lecce lecą.
Mam nadzieję, że przygotowania nie poszły na marne i jutro zobaczymy dobrą grę naszych. Trzeba dobrze przebrnąć styczeń, od lat najgorszy miesiąc. Skład niech będzie standardowy. Tylko szybciej zmiany :pray:

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 11:20

Corcky pisze:A ja gdzieś przeczytałem, że oni już są w Lecce. Od razu tam trafili z Dubaju.
Ciekawe jak Mirko czuje się po kontuzji. Może jest szansa, że Alex zagra, albo Elia na jego pozycji. Matri według mnie pewniak, z niego Conte nie zrezygnuje w tym meczu.
Ja jednak wolałbym innego napastnika w tym meczy bo MAtri w zupełnym dołku , a Fabio siedzi i sie marnuje ...

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 11:31

tak Juventus miał odrazu lecieć do Peruzzi żeby sie przygotować do meczu !

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 11:34

Quagliarella powinien zagrać w podstawie. W meczu z Arabami Matri kopał się w czoło, a Quag zdobył asystę i bramkę. Potrzebujemy piłkarzy z dobrą techniką w tym meczu, bo Lecce i tak będzie się tylko bronić. Pod tym względem Quag jest lepszy od Matriego.

Reszta składu powinna być standardowa. Buffon - Lichtsteiner - Barzagli - Bonucci - Chellini; Pirlo - Vidal - Marchisio; Vucinić - Quagliarella - Pepe

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 11:40

Molek big fun juve pisze:Korzyścią dla drużyny byłoby jednak postawienie na Matriego, bo gra zespołowo. Fabio jest dobrym napastnikiem ale nie na pozycji snajpera, chłopak ma klapki założone na oczy i nie widzi niczego prócz bramki
1) Przede wszystkim z korzyścią dla drużyny jest wystawienie tego, który jest w wyższej formie, a w tym aspekcie Fabio obecnie przewyższa Alessandro :wink:
2) Coś mi się w Twojej wypowiedzi nie zgadza. Fabio jest przede wszystkim snajperem, co nie raz już udowodnił. Snajper powinien być skupiony właśnie na bramce przeciwnika. Albo miałeś na myśli nie snajpera a cofniętego napastnika, albo coś poplątałeś

Edit:
Po przedmeczowej konferencji Conte już wyraźnie widać, komu da szansę - Matriemu

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 15:06

Pumeksie widzę to w jakiej formie jest Matri, jak często w grudniu na niego narzekaliśmy. Ale to wszystko właśnie działo się pod nieobecność Vucinicia. Chyba każdy zgodzi się, że jakość naszej ofensywy jest mocno uzależniona od Czarnogórca. Daje niesamowicie dużo jak się okazuje. Nie wiemy czy te dwie sprawy są ze sobą powiązane, ale ja osobiście bym to sprawdził i dałbym szansę Matriemu.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 15:14

zoff, ale ja się z Tobą w pełni zgadzam. Mimo, iż nie byłem entuzjastą Vucinica, to widzę, że pod jego nieobecność ofensywa siadła. Ale ilość sytuacji to jedno, a ich wykorzystanie to drugie. Chyba nie myślisz, że Matri nie wykorzystuje setek dlatego, bo nie ma na boisku Mirka? To byłaby dosyć dziwna teoria :wink:

Obrazek
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 21:32

No doczekałem się tego meczu po świętach. Jak widać Inter już 2-0 wygrywa, trzeba skończyć oglądać się za siebie i nie patrzyć na przegrane rywali, jak widać inter łapie forme. Na porazki milanu tez nie ma co liczyc, wiec trzeba walczyc o kazdy punkt !! Mysle ze Conte wie jak ich podbudować.
Liczę na solidną wygraną dla nas czyli 2-0.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 21:38

juventussek pisze:No doczekałem się tego meczu po świętach. Jak widać Inter już 2-0 wygrywa, trzeba skończyć oglądać się za siebie i nie patrzyć na przegrane rywali, jak widać inter łapie forme. Na porazki milanu tez nie ma co liczyc, wiec trzeba walczyc o kazdy punkt !! Mysle ze Conte wie jak ich podbudować.
Liczę na solidną wygraną dla nas czyli 2-0.
Inter pierwszą połowę wygrał 3-0 :/ Na szczęście Lazio przegrało w Sienie (0-4 :P). Akurat ten wynik jest o tyle fajniejszy, że na chwilę obecną oni bardziej nam zagrażali. Jeśli wygramy z Lecce to będziemy mieli już przewagę 7 pkt. Oby tak właśnie się stało :)

ObrazekObrazekObrazek
Bieniorz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2012, 00:25

ja bym jednak dał pograć kapitano za vicka po kontuzji i quaq za matriego.

Fino alla fine, Forza Juventus
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2012, 11:09

Ten mecz trzeba po prostu wygrać. Mam nadzieje na dobre rozpoczęcie nowego roku. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Zablokowany