Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 13:28

Na transfery(dot)info, podają, że Farfan jest bliski przejścia do Interu za... 7mln :angry: My kupujemy Boriello za 8mln, a oni Farfana. Nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać :think:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 13:32

My wypożyczamy za 0,5 mln € Boriello, oni kupują za 7 mln € Farfana. Tyle, że o ile to pierwsze jest pewne, o tyle drugie jest domysłem. Poczekajmy na rozwój wydarzeń, nie wierzę w 7 mln.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 13:38

stahoo pisze:My wypożyczamy za 0,5 mln € Boriello, oni kupują za 7 mln € Farfana. Tyle, że o ile to pierwsze jest pewne, o tyle drugie jest domysłem. Poczekajmy na rozwój wydarzeń, nie wierzę w 7 mln.
Racja, 7mln za takiego piłkarza, to za mało, ale nie sądzę, żeby przekroczyli 10. Na razie wypożyczyliśmy Boriello, ale jestem pewien, że po sezonie go wykupimy, bo Marotta pewnie podpisał jakąś umowę, że albo definitywny odkup, albo nici z wypożyczenia. Tak jak było z Mottą.

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 13:41

pablo1503 pisze:
stahoo pisze:My wypożyczamy za 0,5 mln € Boriello, oni kupują za 7 mln € Farfana. Tyle, że o ile to pierwsze jest pewne, o tyle drugie jest domysłem. Poczekajmy na rozwój wydarzeń, nie wierzę w 7 mln.
Racja, 7mln za takiego piłkarza, to za mało, ale nie sądzę, żeby przekroczyli 10. Na razie wypożyczyliśmy Boriello, ale jestem pewien, że po sezonie go wykupimy, bo Marotta pewnie podpisał jakąś umowę, że albo definitywny odkup, albo nici z wypożyczenia. Tak jak było z Mottą.
No podobno właśnie nie musi go wykupić ...

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 14:36

pablo1503 pisze:Na transfery(dot)info, podają, że Farfan jest bliski przejścia do Interu za... 7mln :angry: My kupujemy Boriello za 8mln, a oni Farfana. Nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać :think:
Nie pojmuję tego. Ulubionym sportem wielu userów na JP jest prześciganie się we wrzucaniu informacji o treści "Klub ABC kupił zawodnika Y za x mln. Gdzie jest Marotta?! :angry: "

Może ustalmy jedną rzecz - wykorzystywanie takich okazji zależy od zbyt wielu zmiennych, żeby dało się wszystkie wykorzystać. Raz ciekawego grajka wyrywa Juve, raz ktoś inny. Oni sobie ściągają Farfana? Więc po pierwsze, nie jest to potwierdzone info. Po drugie, my ściągnęliśmy Barzagliego, Pirlo i Vidala. A gdzie był wtedy Moratti?! Na grzybobranie pojechał chyba :prochno:
pablo1503 pisze:ale jestem pewien, że po sezonie go wykupimy, bo Marotta pewnie podpisał jakąś umowę, że albo definitywny odkup, albo nici z wypożyczenia
Tak było z Mottą, przy transferze Borriello zaznaczone było, że wykup NIE JEST OBLIGATORYJNY.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2012, 15:02 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 14:58

Faktycznie 7 mln € to nie jest cena wygórowana. Ale czy przypadkiem facetowi nie kończy się kontrakt w przeciągu sześciu miesięcy?

http://www.transfermarkt.de/de/jefferso ... 16649.html

A no właśnie. To wszystko tłumaczy. Ciekawe posunięcie Interu, ale z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby Farfan był na dzisiaj mega potrzebny w Turynie. A na pewno nie tak bardzo jak Caceres.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 20:42

Właśnie 7 mln za kogoś kto mógłby za 0,5 roku przyjść za free to jednak sporo. 2 sprawa Elia i Krasic nie grają kosztowali trochę a nam Farfan potrzebny? Nasz priorytet to sensowny obrońca najlepiej lewy i sprzedaże bo to nie FM że można mieć niesamowitą kadrę. A jak Inter kupi Farfana to można wtedy dyskutować, a po rundzie okaże się czy był taki dobry.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 21:58

pablo1503 pisze:Na transfery(dot)info, podają, że Farfan jest bliski przejścia do Interu za... 7mln :angry:
Ja bym raczej nie wierzył takim pejdżom, oczywiście zainteresowanie może być, oferta też mogła pójść ale wolę zaczekać do oficjalnego potwierdzenia. Z resztą nie wiem po co nam Farfan, przecież to ten sam typ piłkarza co Zarate.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 22:03

Nie do końca. Farfan to taka lepsza wersja naszego Pepe, piłkarz niezwykle użyteczny, potrafi ciągnąc zespół w pojedynkę. Zarate wydaję się bardziej bezproduktywny i zapatrzony w swoje dryblingi, choć przyznaję się, że wszystkich jego meczów z tego sezonu nie widziałem.

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 22:09

Tzn. bardziej chodziło mi o ich pozycje i role w drużynie. Oboje grają między drugą linią a napastnikami którymi stricte nie są, często schodzą na boki, robią wiatr itd. Piłkarz oczywiście bardzo pożyteczny ale moim zdaniem w Interze na razie zbędny, najpierw to trzeba uporządkować ten bałagan, pożegnać się z paroma osobami (mimo całego mojego szacunku no po prostu już ich czas się skończył) a później budować zespół.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2012, 14:32

Zarate to jest leń. Myślę, że taki typ nie miałby szansy wybicia się w Bundeslidze. 7mln € to niezły interes.

Obrazek
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2012, 00:51

Widziałem pierwszą połowę meczu z Parmą. Mecz dobry, w szybkim tempie, w sumie podobny do naszego kiedy graliśmy z Parmą, też u siebie. Pazzini i Milito znowu strzelają (może pod widzą Ranieriego się odblokowali? :think: ) Giovinco na tle zespołu wypadł bardzo dobrze. Często brał na siebie odpowiedzialność za grę zespołu w ofensywie.

Ranieri odmienił drużynę z Mediolanu. To ich 5 zwycięstwo z rzędu. Są na 5 miejscu mając 29 pkt i jeden mecz więcej. Do liderów strata tylko 5, albo aż 8 pkt. Musimy się spiąć w jutrzejszym meczu bo ten sezon dopiero się rozkręca...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2012, 11:56

Spokojna Wasza rozczochrana. Jestem więcej niż pewny, że w najważniejszym momencie "geniusz" Siwego da o sobie znać. Tak było w Chelsea, tak było w Valencii, podobnie w Juve i Romie.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2012, 12:11

Nic nie daje tak jasnej odpowiedzi jak derby. Aż się sobie dziwie, ale na nie czekam i nawet mam zamiar obejrzeć. :shock: Nie bijcie proszę.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2012, 12:22

Zanim Siwemu przeształo iść w Romie-zdobył vice mistrzostwo. Jeśli taka seria jak wtedy znowu się Ranieriemu powtórzy-przegonią nas w tabeli. Tfu-tfu. W Chelsea robił ogółem niezłe wyniki bez konstelacji gwiazd jeszcze. W Valencii skrewił, ale bardziej do dołowania tego klubu przyczynił się Koeman.
Inter łapie formę. Niedobrze. 9:1 w ostatnich spotkaniach, mam nadzieję, że jednak wymiękną(znaczy Ranieri) na ok. 10 kolejek przed końcem-najpóżniej, tak jak u nas(choć to był drugi sezon) Bo będzie źle, jak już jesteśmy drudzy to wypadałoby to utrzymać, żeby nie wpaść na żadne "Koguty" lub inne.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
ODPOWIEDZ