Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2011, 21:37

Mietson pisze:Co to w ogóle znaczy "nie lubię" i jak można szanować i jednocześnie nie lubić? Piłkarzy oceniamy po ich grze, stylu, zachowaniu na boisku (a czasem także poza boiskiem), ew. wyglądzie.
Wychodzi na to, że jesteś mocno ograniczony :lol: . Po prostu nie darzę Del Piero jakąś ogromną sympatią,. Irytuje mnie - i tyle. Nie moja wina :stop:

Aczkolwiek chcę, żeby został pożegnany w przyzwoity sposób, bo na to zasługuje. Jest ikoną Juve.

Ferbi90

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 15:03

Patrzac wczoraj na mecz usłyszalem ze Del Piero ma odejsc z JUve po koncu sezonu jak to NA emeryture czy do innego klubu ????

ferbi
kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 15:15

Ferbi90 pisze:Patrzac wczoraj na mecz usłyszalem ze Del Piero ma odejsc z JUve po koncu sezonu jak to NA emeryture czy do innego klubu ????
Do innego klubu. Z tego co mówił odpada włoska liga.:)

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 15:16

Ferbi90 pisze:Patrzac wczoraj na mecz usłyszalem ze Del Piero ma odejsc z JUve po koncu sezonu jak to NA emeryture czy do innego klubu ????
:shock:

Jakim cudem znalazłeś forum JP jednocześnie nie natrafiając w necie na informacje nt. przyszłości Alexa? Serio pytam.

Obrazek
Edvyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 16:43

Juve bez ADP , trudno to sobie wyobrazić . Mało elegancko się zachowali tak wcześnie oficjalnie ogłaszając rozstanie z Il Capitano i na dodatek w taki sposób .
Alex ma swoje lata ale kiedy dostaje szanse to reprezentuje wciąż poziom godny Juventusu .
Mam nadzieję że za rok , dwa Legenda wróci do klubu już w trochę innej roli i będziemy mogli się cieszyć jego obecnością .
Poza tym za to czego dokonał na trybunach stadionu nikt o nim nie zapomni .

Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
OLLLLLE!!!

Obrazek
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 12:25

Alex napisał na Facebooku, że został już wypisany ze szpitala. Dodał również, że wszystko jest w porządku. Miejmy nadzieję, że szybko wróci do treningów i gry. Z niecierpliwością czekam na kolejną szanse od Conte.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 00:39

Witam.
Zna ktoś z Was język włoski. Znalazłem ciekawy filmik na YouTube dot. Del Piero: http://www.youtube.com/watch?v=2L2VA6BB ... re=related. Mógł by ktoś go przetłumaczyć? Będę wdzięczny.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2012, 00:50

Arcadio Morello pisze:Witam.
Zna ktoś z Was język włoski. Znalazłem ciekawy filmik na YouTube dot. Del Piero: http://www.youtube.com/watch?v=2L2VA6BB ... re=related. Mógł by ktoś go przetłumaczyć? Będę wdzięczny.
A co tam jest do tłumaczenia? Gostek pyta się czy Del Piero jest rozczarowany po wypowiedzi Agnellego, Alex nie chce odpowiadać na pytania ani w ogóle gadać z tym gościem, tamten drugi gość prosi żeby nie filmować. Natomiast wyraz twarzy naszego kapitana mówi bardzo dużo.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2012, 21:18

Mam takie pytanie.

Po przeczytaniu tego:

Alessandro Del Piero jest jednym z piłkarzy najlepiej wykonujących rzuty wolne. "Pinturicchio" z tego typu stałych fragmentów gry zdobył już łącznie 41 bramek i tak na dobrą sprawę w chwili obecnej zajmuje w tej klasyfikacji drugą pozycję (w całej historii piłki nożnej). Więcej, bo 43-krotnie z rzutów wolnych na listę strzelców wpisywał się Sinisa Mihajlović, który aktualnie jest trenerem ACF Fiorentiny, a w przeszłości bronił m.in. barw rzymskiego Lazio i Interu Mediolan.

Liczę, że Alex dobije do 44 goli [info jest z 20 stycznia 2011, od tego czasu chyba strzelił 1 gola, dobrze pamiętam?]. Chociaż jeśli dobrze pamiętam, to szanse są średnie...
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... rekordami/

Ale nie o to mi chodzi. Czy ktoś zna statystykę całą, bądź z jakiegoś dowolnego okresu/sezonu pokazującą ilość goli ze stałych fragmentów Alexa do strzałów z wolnych?

Kłócę się z madridistami kto lepiej wykonuje wolne, On czy Krystyna... Krysia ma już koło 30 bramek, i huka ich dość sporo (choć ostatnio coś nie może się przełamać). Problem w tym, że Real ma tych wolnych w każdym meczu, w odległości 16-30 metrów od bramki kilka, a każdy praktycznie uderza Ronaldo...
Marca wyliczyła, że od czasu pobytu Ronaldo w Madrycie strzela 1 na 10-12 wolnych (w zależności czy bierzemy pod uwagę zeszły i obecny czy tylko zeszły sezon). Moim zdaniem średnia słaba, ale jak to jest z Alexem?

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 12:07

Dowodu na to znaleść żadnego na razie nie mogę, ale pamiętam jak przy okazji meczy z Realem w LM, komentatorzy podkreślali, że Alex jest najskuteczniejszym piłkarzem na świecie jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych. Poszukam jeszcze, jak coś znajdę to wrzucę.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 12:28

Stahoo, daj spokój. Nie wydaje mi się, żeby odpowiednimi partnerami do dyskusji dla Ciebie byli ludzie twierdzący, że Krystyna bije lepiej rzuty wolne od Del Piero.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 12:45

No właśnie na razie w tej dyskusji raczej prowadzi madridista, bo Krysia strzelił o wiele więcej wolnych niż Alex w tym wieku, pewnie za 3-4 lata będzie samotnym liderem. Jedyna możliwość to znaleźć średnią goli Alexa/strzały :)

A do dyskusji jestem skazany bo nie zdzierżę wysłuchiwania i fapania nad wolnymi Ronaldo. Fakt, jak piłka wpada do bramki to z reguły w efektowny sposób, ale jej wolne nie są efektywne :)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:33

Rewelacja. Pinto przedłuża kontrakt z Barceloną, a Del Piero odchodzi w tym roku :whistle:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:42

Co ma Pinto do Alexa? o0

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2012, 19:57

stahoo pisze:Co ma Pinto do Alexa? o0
Porównanie z tyłka, ale chodzi mi o to, że ktoś taki jak Pinto ma przedłużony kontrakt, a ktoś taki jak Alex, nie ma.

Obrazek
Zablokowany