Mercato (zima 2011/12)
- strong return
- Juventino
A nie z Aquą będzie czasem rywalizował? Status Pirlo jest jaki jest-we Włoszech. W połowie meczów tej rundy Andrzej nie robił jakiejś niesamowitej różnicy u nas. Grywał też czasami słabo, a w jedenastce prawie połowy sezonu-jest. To instytucja, szara eminencja.
Poza tym pozbyliśmy się Aquy dla Pirlo. Montolivo myśli, więc logicznie na podstawie tej przesłanki. :C
Po drugie to Milan jest mistrzem Włoch, to Milan gra w fazie pucharowej LM. Już teraz, bez znaków zapytania. Takiego rozstrzygnięcia tej sprawy się w sumie spodziewałem. Trzeba szukać dalej. Ale nie wśród Grecków i nie pchać na siłę Ekdali.
Nikt nie wie co będzie z Pirlo za rok, a już tym bardziej,czy wypełni kontrakt.
Poza tym skoro już grywał gorzej, gdy mamy na głowie ligę tylko, to sytuacja będzie przy ew. awansie do LM zapewne będzie tylko się powtarzać.
Poza tym pozbyliśmy się Aquy dla Pirlo. Montolivo myśli, więc logicznie na podstawie tej przesłanki. :C
Po drugie to Milan jest mistrzem Włoch, to Milan gra w fazie pucharowej LM. Już teraz, bez znaków zapytania. Takiego rozstrzygnięcia tej sprawy się w sumie spodziewałem. Trzeba szukać dalej. Ale nie wśród Grecków i nie pchać na siłę Ekdali.
I w tym jest sęk, że nie potrzebujemy nie -ogórka, tylko dobrego piłkarza.annihilator1988 o Grecko pisze: Ogórkiem nie jest.
Nikt nie wie co będzie z Pirlo za rok, a już tym bardziej,czy wypełni kontrakt.
Poza tym skoro już grywał gorzej, gdy mamy na głowie ligę tylko, to sytuacja będzie przy ew. awansie do LM zapewne będzie tylko się powtarzać.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2012, 17:56 przez strong return, łącznie zmieniany 7 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- annihilator1988
- Juventino
Z tym Greco to bym nie przesadzał. Ogórkiem nie jest. Niemniej w meczach Romy niczym szczególnym się nie wyróżnia
Mam nadzieje, że Giuseppe podaruje sobie ten transfer, bo takie rozwiązanie nic nie daje drużynie

- sebastian10
- Juventino
zobaczymy co z elia i krasicem jak trener ich nie widzi a raczej tak jest to trza sie ich pozbyc i kupic dobrego skrzydłowego
- Mateuszello
- Juventino
Możecie podać swoje źródła, gdzie Monto odrzucił ofertę? Piszecie tak jakby już z nas zrezygnował, a ja czytałem, że odrzucił jedną z ofert
Jego agent jest w Dubaju, więc negocjacje mogą trwać dalej
Konkretna wiadomość może oznaczać to, że Marotta dał mu niegodziwe warunki. Czyli np. dali mu minimalną stawkę zarobków, która go[Ricardo] nie zadowala, ale sam Beppe ma ustalone jakieś maksymalne granice do których będzie zmierzać, gdyby gracz Violi był pazerą i chciałby nachapać się jak najwięcej. Nie skreślałbym bym go tak od razu, ale w razie czego alternatywy zawsze powinny być i wydaje się nią być Palombo/Pizarro
Konkretna wiadomość może oznaczać to, że Marotta dał mu niegodziwe warunki. Czyli np. dali mu minimalną stawkę zarobków, która go[Ricardo] nie zadowala, ale sam Beppe ma ustalone jakieś maksymalne granice do których będzie zmierzać, gdyby gracz Violi był pazerą i chciałby nachapać się jak najwięcej. Nie skreślałbym bym go tak od razu, ale w razie czego alternatywy zawsze powinny być i wydaje się nią być Palombo/Pizarro
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Dante93
- Juventino
http://juvepoland.com/news.php?id=20951
"Zawodnik nie zamierza przedłużać swojego wygasającego kontraktu z Fiorentiną, odrzucił jednak ofertę zatrudnienia przez Juve."
Greco? To już lepiej niech Marrone gra.
Pizzaro? Hm do końca sezonu czemu by nie
"Zawodnik nie zamierza przedłużać swojego wygasającego kontraktu z Fiorentiną, odrzucił jednak ofertę zatrudnienia przez Juve."

Greco? To już lepiej niech Marrone gra.
Pizzaro? Hm do końca sezonu czemu by nie

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Monto po prostu czeka. Dziwiłbym się gdyby podpisał pierwszy lepszy kontrakt. Riccardo dzisiaj to chyba najbardziej łakomy kąsek na włoskim rynku. Marotta będzie musiał uzbroić się w cierpliwość, bo czeka go wiele wypadów do Florencji, jeśli chcemy mieć tego chłopaka u siebie. I mimo wszystko myślę, że nie ma realnych szans na pozyskanie gościa już teraz. W styczniu.
Mateuszello pisze:Możecie podać swoje źródła, gdzie Monto odrzucił ofertę? Piszecie tak jakby już z nas zrezygnował, a ja czytałem, że odrzucił jedną z ofert
Konkretna wiadomość może oznaczać to, że Marotta dał mu niegodziwe warunki. Czyli np. dali mu minimalną stawkę zarobków, która go[Ricardo] nie zadowala, ale sam Beppe ma ustalone jakieś maksymalne granice do których będzie zmierzać, gdyby gracz Violi był pazerą i chciałby nachapać się jak najwięcej.
Fajnie wyglądają różne interpretacje tej samej wiadomości. Obiektywni oczywiście nie moga przegapić okazji do pojechania swojego ulubionego DS'a.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
Eh Marotta nawet takiego transferu nie potrafi zrealizować?![]()
Chyba trzeba zacząć szukać jakieś alternatywy, bo w mojej opinii kreatywny pomocnik jest na gwałt potrzebny, bo zastępcy dla Pirlo jak nie było, tak nie ma. Jakies propozycje?
Monto? Kaszka z mleczkiem. Dajmy mu kontrakt na 5 lat, 4mln €/rok+ bonusy. Kto bogatemu zabroni?
- Mateuszello
- Juventino
No nie powiedział bym, bo według jednego źródła(JP) można to rozumieć jako odrzucenie Juventusu jako pracodawcę, a według drugiego(SJ) odrzucenie konkretnej oferty, gdzie można się jeszcze spodziewać kolejnychalina pisze:Mateuszello pisze:Możecie podać swoje źródła, gdzie Monto odrzucił ofertę? Piszecie tak jakby już z nas zrezygnował, a ja czytałem, że odrzucił jedną z ofert
Konkretna wiadomość może oznaczać to, że Marotta dał mu niegodziwe warunki. Czyli np. dali mu minimalną stawkę zarobków, która go[Ricardo] nie zadowala, ale sam Beppe ma ustalone jakieś maksymalne granice do których będzie zmierzać, gdyby gracz Violi był pazerą i chciałby nachapać się jak najwięcej.Fajnie wyglądają różne interpretacje tej samej wiadomości. Obiektywni oczywiście nie moga przegapić okazji do pojechania swojego ulubionego DS'a.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
Chyba trzeba zacząć szukać jakieś alternatywy, bo w mojej opinii kreatywny pomocnik jest na gwałt potrzebny, bo zastępcy dla Pirlo jak nie było, tak nie ma. Jakies propozycje?
Narazie 'łyknęliśmy' Boriello i najpewniej Caceresa. Jeśli Marotta załatwi nam kogoś na pozycję Pirlo i 'powciska' komuś troche szrotu(to chyba będzie nawet trudniejsze zadnie

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Z Tobą
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Dante93
- Juventino
Cóż, nie mogłem sie powstrzymać przed taką reakcjąalina pisze:Fajnie wyglądają różne interpretacje tej samej wiadomości. Obiektywni oczywiście nie moga przegapić okazji do pojechania swojego ulubionego DS'a.Dante93 pisze:Montolivo podobno odrzuca oferte Juventusu![]()
Monto? Kaszka z mleczkiem. Dajmy mu kontrakt na 5 lat, 4mln €/rok+ bonusy. Kto bogatemu zabroni?
- Pan Mietek
- Juventino
Ledwie się okienko zaczęło a już wieszają psy na Marotcie :lol: Wprawdzie spodziewałem się tego ale nie przestaje mnie to zadziwiać 
Montolivo będąc graczem, który prawie ma swoją kartę w ręku może zwlekać i przebierać w ofertach. Marotta będąc na niezłej pozycji do negocjacji zapewne zaczął w swoim stylu od śmiesznie niskich propozycji. Jest to zrozumiałe, szczególnie dlatego, że w gruncie rzeczy środkowy pomocnik nie jest nam potrzebny. Jasne, przydałby się ale Pazienza daje radę jako zmiennik i okazuje się, że wcale tak często nie jest "wywoływany do tablicy".

Można na to spojrzeć z innej strony ale tak czy inaczej sprawa miejsca w pierwszym składzie, wbrew temu co się niektórym wydaje, nie jest kluczowa.

Montolivo będąc graczem, który prawie ma swoją kartę w ręku może zwlekać i przebierać w ofertach. Marotta będąc na niezłej pozycji do negocjacji zapewne zaczął w swoim stylu od śmiesznie niskich propozycji. Jest to zrozumiałe, szczególnie dlatego, że w gruncie rzeczy środkowy pomocnik nie jest nam potrzebny. Jasne, przydałby się ale Pazienza daje radę jako zmiennik i okazuje się, że wcale tak często nie jest "wywoływany do tablicy".
Nie powiedziałbym, żeby miał łatwiej w Turynie. Nasza trójka to czołowi gracze obecnego składu, natomiast w Milanie zawsze gra Boateng ale jako trequartista a wśród 3 środkowych van Bommel i Nocerino, ten trzeci różnie. Sądzę, że Aquę łatwiej byłoby mu wygryźć niż któregokolwiek z naszych 3 wirtuozów środka polaDante93 pisze:Cóż, nie mogłem sie powstrzymać przed taką reakcjąNo ale to troche smutne, że zawodnik woli Milan niż JUventus. Bo bądź co bądź, ale łatwiej o gre mialby w Turynie. Byłby 3-4 pomocnikiem do gry, a w Milanie jest przecież VB,Aqua,Boateng, Ambrosini, Gatusso, Nocerino, Flamini. Niektórzy może już wypaleni, ale jednak to nadal konkurencja. U nas oprócz Pazienzy, nie ma nikogo do rotacji. Mimo to nadal wierze, że może przekonamy Wlocha to wzmocnienia Juventusu

Można na to spojrzeć z innej strony ale tak czy inaczej sprawa miejsca w pierwszym składzie, wbrew temu co się niektórym wydaje, nie jest kluczowa.
- strong return
- Juventino
Powiedziałbym, że pomoc Milanu przy zachowaniu wszelkich proporcji ma ładnych pare cech współnych z naszym atakiem.Rino(fizycznie i tak go nie ma) i Ambro-niby są w składzie, ale jeden(przynajmniej) odejdzie po tym sezonie. Flaminiego od trofeo Bunga-Bunga nikt żywego nie widział, a i przedtem nie słyszałem o zachwytach nad nim. MVB jest stary, podobnie jak Seedorf-obaj nie ogarną już całego sezonu i jeden też zapewne odejdzie. Nocerino to ich Marchisio, a Aquę to mało kto chciał u nas. Dla mnie ta konkurencja szału nie robi.
Można go przekonać jedynie kasą.
Można go przekonać jedynie kasą.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2012, 22:58 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
To jest przecież jeden i ten sam news, ale podany przez rożne (i włoskie i polskie) portale i gdzieś po drodze ktoś coś przekręcił, ergo nie ma co na ten temat dyskutować. Aha, byłoby niemądre ze strony Monto przyznać, ze nie chce iść do Juve. Milan od razu da mu mniej.Mateuszello pisze:No nie powiedział bym, bo według jednego źródła(JP) można to rozumieć jako odrzucenie Juventusu jako pracodawcę, a według drugiego(SJ) odrzucenie konkretnej oferty, gdzie można się jeszcze spodziewać kolejnych
Jaka by wiadomość pierwotna nie była, to ten news to w zasadzie sztuka dla sztuki. Rozmowy się toczą, ale przecież wiemy to od paru miesięcy. Plota poszła, klawiatury w ruch, ludzie poklikali, stronki zarobiły na reklamach. Proste. Niczego nowego się nie dowiedzieliśmy.
...i tak przez cały styczeń.
A całej prawdy być może się dowiemy za pół roku-rok, jak jakiś agent juz bez gierek opowie, że było tak i tak.
________________________________________________________________________________
No a ja zwyczajowo mam pretensje, jeżeli chodzi o krytykę na podstawie nieznaczących plotek. Zwłaszcza, w tym przypadku, skoro sie okazało, ze nie wiadomo jaka jest prawda.Dante93 pisze:Cóż, nie mogłem sie powstrzymać przed taką reakcjąNo ale to troche smutne, że zawodnik woli Milan niż JUventus. Bo bądź co bądź, ale łatwiej o gre mialby w Turynie. Byłby 3-4 pomocnikiem do gry, a w Milanie jest przecież VB,Aqua,Boateng, Ambrosini, Gatusso, Nocerino, Flamini. Niektórzy może już wypaleni, ale jednak to nadal konkurencja. U nas oprócz Pazienzy, nie ma nikogo do rotacji. Mimo to nadal wierze, że może przekonamy Wlocha to wzmocnienia Juventusu
A koledzy piszący o pierwszej, niskiej ofercie moja rację. To tak, jakbys gral w FM'a, wysyłał coraz lepsze oferty i za każdym razem ktoś cie objeżdżał, że nie umiesz nawet tak banalnego transferu zrealizować. Na koniec byś stwierdził "Ile?! Chyba ich pogieło!", postanowił kupić kogo innego i...dostał kolejną porcje internetowej krytyki. No bo przecież jak można kupować takich cieniasów do naszego najlepszego na świecie klubu?!
PS. Aha, jeszcze kilka porcji bluzgów za brak interesowania się tym świetnym mlodym grajkiem z Eredivisie i dorodnym 20-letnim Mużynie z Lig Ę.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2012, 23:17 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Wiesz co, tak jak nie miałem wielkiego żalu do Marotty za to że nie udało mu się sprowadzić Cassano czy Taiwo, bo obiektywnie rzecz biorąc Galliani miał więcej asów w rękawie (pieniądze, gra w LM, dobry zespół ...) o tyle jak teraz Marotta przegra trzecią konfrontację z rzędu z łysym to powoli będę mieć do niego żal. Milan jest obecnie atrakcyjniejszym pracodawcą dla większości piłkarzy, ale atrakcyjniejszym może ze dwa razy, a nie dwieście. Dlatego chciałoby się żeby na każdych dwóch zawodników, którzy pójdą do Mediolanu przypadł jeden, którego jednak uda się namówić do gry w Juve.Mietson pisze:Ledwie się okienko zaczęło a już wieszają psy na Marotcie :lol: Wprawdzie spodziewałem się tego ale nie przestaje mnie to zadziwiać![]()
Szanse na zostanie nominalnym piłkarzem wyjściowej jedenastki chyba faktycznie miałby w Milanie, o ile takie pojęcie tam istnieje. Natomiast wydaje mi się że w Juve miałby łatwiej jeżeli chodzi o zagranie dużej ilości minut, choćby z ławki. Pomyśl ile to razy aż się prosiło żeby ściągnąć któregoś ze środkowych pomocników, ale nie było za kogo. Allegri raczej takiego problemu nie ma.Mietson pisze: Nie powiedziałbym, żeby miał łatwiej w Turynie. Nasza trójka to czołowi gracze obecnego składu, natomiast w Milanie zawsze gra Boateng ale jako trequartista a wśród 3 środkowych van Bommel i Nocerino, ten trzeci różnie. Sądzę, że Aquę łatwiej byłoby mu wygryźć niż któregokolwiek z naszych 3 wirtuozów środka pola![]()
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2012, 23:18 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
Zgodzę się ale tylko częściowo. Gdyby to był zawodnik o którego naprawdę warto powalczyć, taki który miałby być ważnym punktem drużyny to też byłbym wkurzony jakby Galiani Marottę wykiwał. Ale mówimy o graczu, który jest docelowo szykowany na zmiennika i w pierwszym składzie raczej grać nie będzie. Monto to nie jest zawodnik dla którego można się pociąć i myślę, że z podobnego założenia wychodzi Marotta - okaże zainteresowanie, zorientuje się jak sprawy stoją ale jeśli licytacja pójdzie ostro w górę to sobie odpuści.zahor pisze:Wiesz co, tak jak nie miałem wielkiego żalu do Marotty za to że nie udało mu się sprowadzić Cassano czy Taiwo, bo obiektywnie rzecz biorąc Galliani miał więcej asów w rękawie (pieniądze, gra w LM, dobry zespół ...) o tyle jak teraz Marotta przegra trzecią konfrontację z rzędu z łysym to powoli będę mieć do niego żal. Milan jest obecnie atrakcyjniejszym pracodawcą dla większości piłkarzy, ale atrakcyjniejszym może ze dwa razy, a nie dwieście. Dlatego chciałoby się żeby na każdych dwóch zawodników, którzy pójdą do Mediolanu przypadł jeden, którego jednak uda się namówić do gry w JuveMietson pisze:Ledwie się okienko zaczęło a już wieszają psy na Marotcie :lol: Wprawdzie spodziewałem się tego ale nie przestaje mnie to zadziwiać![]()
Zgadzam się aczkolwiek sądzę, że biorąc pod uwagę kwestię częstotliwości gry to bardziej opłaca mu się iść do Milanu.zahor pisze:Szanse na zostanie nominalnym piłkarzem wyjściowej jedenastki chyba faktycznie miałby w Milanie, o ile takie pojęcie tam istnieje. Natomiast wydaje mi się że w Juve miałby łatwiej jeżeli chodzi o zagranie dużej ilości minut, choćby z ławki. Pomyśl ile to razy aż się prosiło żeby ściągnąć któregoś ze środkowych pomocników, ale nie było za kogo. Allegri raczej takiego problemu nie ma.Mietson pisze: Nie powiedziałbym, żeby miał łatwiej w Turynie. Nasza trójka to czołowi gracze obecnego składu, natomiast w Milanie zawsze gra Boateng ale jako trequartista a wśród 3 środkowych van Bommel i Nocerino, ten trzeci różnie. Sądzę, że Aquę łatwiej byłoby mu wygryźć niż któregokolwiek z naszych 3 wirtuozów środka pola![]()