Mercato (zima 2011/12)
- jakku1
- Juventino
Dodam jeszcze punkt numer 3. Otoz:
3. Wg Italia24.it transfer Caceresa zostal przyklepany. Nalezy rowniez niedlugo spodziewac sie oficjalnego potwierdzenia.
Zbroimy sie jak na wojne. Jeszcze tylko Giovinco i srodkowy pomocnik.
3. Wg Italia24.it transfer Caceresa zostal przyklepany. Nalezy rowniez niedlugo spodziewac sie oficjalnego potwierdzenia.
Zbroimy sie jak na wojne. Jeszcze tylko Giovinco i srodkowy pomocnik.
- SKAr7
- Juventino
Transfery wyglądają tak, jakbyśmy mieli duuużo farta, że przeszliśmy połówkę sezonu praktycznie bez kontuzji:)
No ale warunki o których się mówi bardzo dobre. Jeśli Boriello odnajdzie formę z Genui to będzie interes stulecia, jeśli nie- dużo nie stracimy.
Ja tam oglądam NBA, ale wam się nie chce spać, panowie?:P
No ale warunki o których się mówi bardzo dobre. Jeśli Boriello odnajdzie formę z Genui to będzie interes stulecia, jeśli nie- dużo nie stracimy.
Ja tam oglądam NBA, ale wam się nie chce spać, panowie?:P
- pan Zambrotta
- Juventino
Plotki plotkami, ale ktoś wierzy w Giovinco w zimie? Jaki interes miałaby Parma w tym? wg mnie to czysta abstrakcja.jakku1 pisze:Zbroimy sie jak na wojne. Jeszcze tylko Giovinco i srodkowy pomocnik.
Loremaster.PawSt pisze:Transfery transferami, ale polecam się zacząć zastanawiać kto zastąpi Marotte na którego tak wielu "pluje"
Na moje oko Montolivo byłby przydatniejszy dla Conte niż walczak Palombo.
- stahoo
- Juventino
Na moje oko też. Montolivo mógłby zastępować Pirlo i Marchisio, a Palombo raczej z powodzeniem, w tej taktyce, tylko Vidala. Do tego Monto jest młodszy...
A co miałaby Parma ze sprzedaży Giovinco? Oczywiście kasę
A co miałaby Parma ze sprzedaży Giovinco? Oczywiście kasę

- pan Zambrotta
- Juventino
na moje oko większym priorytetem niż kasa dla parmy jest utrzymanie się w lidze. Do tego potrzebują Giovinco. W lecie dopiero pomyślą o kabzie.stahoo pisze:A co miałaby Parma ze sprzedaży Giovinco? Oczywiście kasę
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2011, 09:40 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawSt
- Juventino
Montolivo to ofensywny pomocnik który lubi grać za napastnikami, a Pirlo to cofnięty rozgrywający, więc to średnio pasuję na jego zastępce. Palombo to znowu walczak i na pewno dobrze by się spisał jako zmiennik dla Marchiso i Vidala pełnią oni przecież taką samą role w defensywie.
Dla mnie oboje by coś wnieśli... tylko co :] Lepiej ich mieć na ławie niż nie mieć :]
Dla mnie oboje by coś wnieśli... tylko co :] Lepiej ich mieć na ławie niż nie mieć :]
- stahoo
- Juventino
Monto nie gra we Fiorentinie trequartisty. Jest ustawiany bardziej w środku pomocy. W reprezentacji Prandelli próbuje z niego zrobić ofensywnego, odpowiedzialnego za atak, pomocnika. Myślę, że byłby lepszą opcją do zastępowania Andrei niż Pazienza czy też Palombo. Ewentualnie możnaby w momencie absencji Pirlo, zmieniać środek pola w ten sposób, że Monto grałby na równi z Marchisio, a za nimi na pivocie Vidal.
- pumex
- Juventino
Moje zdanie jest takie, że Montolivo to średniak z dużymi wahaniami formy, ale przyznaję, że w obecnej sytuacji (koniec kontraktu Monto i brak drugiego rozgrywającego) mógłby być ciekawym kąskiem, również dlatego, że, tak jak zauważył Stachu, zwiększyłby pole manewru. Palombo natomiast to typowy def. pom. z nie najgorszym jak na tą pozycję wyprowadzeniem piłki (przynajmniej kiedyś tak było), nie można mu przypisać wielu pozycji.

Łeeeeestahoo pisze:Nikt, kontrakt zostanie przedłużony. Na 100%. I w sumie się cieszę

Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2011, 10:43 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
- Juventino
A czy Prandelli nie wystawia go także na boku trzyosobowej pomocy w kadrze?stahoo pisze:Monto nie gra we Fiorentinie trequartisty. Jest ustawiany bardziej w środku pomocy. W reprezentacji Prandelli próbuje z niego zrobić ofensywnego, odpowiedzialnego za atak, pomocnika. Myślę, że byłby lepszą opcją do zastępowania Andrei niż Pazienza czy też Palombo. Ewentualnie możnaby w momencie absencji Pirlo, zmieniać środek pola w ten sposób, że Monto grałby na równi z Marchisio, a za nimi na pivocie Vidal.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W kadrze Monto gra jako typowa "10" w ustawieniu 4-3-1-2.
Ciekawa teza, aczkolwiek Monto, jest ustawiany znacznie wyżej niż Andrea na boisku. W kadrze gra terquartistę, trochę z przymusu. Italia nie ma teraz takiego zawodnika. Dlatego twierdzę, że w trójkowej pomocy Monto też się jak najbardziej nada.stahoo pisze:Monto nie gra we Fiorentinie trequartisty. Jest ustawiany bardziej w środku pomocy. W reprezentacji Prandelli próbuje z niego zrobić ofensywnego, odpowiedzialnego za atak, pomocnika. Myślę, że byłby lepszą opcją do zastępowania Andrei niż Pazienza czy też Palombo. Ewentualnie możnaby w momencie absencji Pirlo, zmieniać środek pola w ten sposób, że Monto grałby na równi z Marchisio, a za nimi na pivocie Vidal.
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2011, 11:46 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- Virgil
- Juventino
A co tym młodym bramkarzem ? Kupiliśmy go czy to jakaś podpucha.
Caceres, Palombo/Montolivo, Giovinco byłoby genialnie.
Boriello to drewniak, dobrze że po sezonie go mam nadzieję oddamy i kupimy jakiegoś killera do ataku. Może ten Damiao ?
Po prostu a ataku brakuje nam kreatywności i powrót Giovinco by to trochę zmienił. Wolę Palombo od Monto , gdyż
1) nie będzie się burzył że siedzi na ławce
2) Potrafi coś tam rozegrać, podobnie jak Pazienza na słabszych rywali może być wystarczająco.
3) tańszy
4) Marotta będzie szukał wartościowego zastępcy Pirlo, gdyż kimś takim nie jest Monto. Jest jeden piłkarz, który może zastąpić Pirlo - Ever Banega, potrafi rozegrać, walczący. Teraz w Valencii pod jego nieobecność Tino Costa gra świetnie, więc jest szansa jego wyciągnięcia ale nie sądzę aby w latem to nastąpiło (potrzebny nam napastnik world class, obrońca world class i lewy obrońca).
Z Giovinco atak by wyglądał już bardzo dobrze
------Giovinco---Matri---Vucinić
oczywiście nie wiem na ile Mirko może grać po prawej stronie, ale to byłby już dosyć ciekawy atak, szczególnie na słabsze drużyny , gdzie nie musieliby oni pracować w obronie. W Przeciwnym wypadku grałby Pepe, który potrafi się świetnie cofać.
Caceres, Palombo/Montolivo, Giovinco byłoby genialnie.
Boriello to drewniak, dobrze że po sezonie go mam nadzieję oddamy i kupimy jakiegoś killera do ataku. Może ten Damiao ?
Po prostu a ataku brakuje nam kreatywności i powrót Giovinco by to trochę zmienił. Wolę Palombo od Monto , gdyż
1) nie będzie się burzył że siedzi na ławce
2) Potrafi coś tam rozegrać, podobnie jak Pazienza na słabszych rywali może być wystarczająco.
3) tańszy
4) Marotta będzie szukał wartościowego zastępcy Pirlo, gdyż kimś takim nie jest Monto. Jest jeden piłkarz, który może zastąpić Pirlo - Ever Banega, potrafi rozegrać, walczący. Teraz w Valencii pod jego nieobecność Tino Costa gra świetnie, więc jest szansa jego wyciągnięcia ale nie sądzę aby w latem to nastąpiło (potrzebny nam napastnik world class, obrońca world class i lewy obrońca).
Z Giovinco atak by wyglądał już bardzo dobrze
------Giovinco---Matri---Vucinić
oczywiście nie wiem na ile Mirko może grać po prawej stronie, ale to byłby już dosyć ciekawy atak, szczególnie na słabsze drużyny , gdzie nie musieliby oni pracować w obronie. W Przeciwnym wypadku grałby Pepe, który potrafi się świetnie cofać.