Mercato (zima 2011/12)
- mati888
- Juventino
a ja chciałem mieć jakiś wyznacznik, żeby być w stanie porównać skuteczność kilku napastników w Serie A - oto co mi wyszło
Amauri - 60 goli w 225 meczach - średnio 0,27
Borriello - 67 w 242 --> 0,28
Vucinic - 55 w 190 --> 0,29
Quag - 70 w 240 --> 0,29
Matri - 53 w 163 --> 0,33
Iaq - 86 w 247 --> 0,35
Toni - 101 w 222 --> 0,45
Vucinic na równi z Quagliarellą, a ten pierwszy na szpicy nie grywał prawie wcale
Borriello gorzej od tej dwójki, która częściej gra na jakichś cofniętych pozycjach, a lepiej od Bombardiera, co akurat nie dziwi, ale...no cieniuchno, miałem nadzieję, że tu będzie jakaś różnica w jakości. W takim razie to ja nie wiem czy jest sens go sprowadzać jak jest bez formy - zarówno jak Iaq czy Toni. Jego jedyna przewaga to wiek. 3 lata do Iaqa i 5 do Luki. No i to, że z drugiej strony Vicek formy nie ma od kilku sezonów, Borriello dopiero teraz zalicza spadek. No nie wiem, nie wiem. Trochę mnie odepchnął od siebie tą statystyką
Amauri - 60 goli w 225 meczach - średnio 0,27
Borriello - 67 w 242 --> 0,28
Vucinic - 55 w 190 --> 0,29
Quag - 70 w 240 --> 0,29
Matri - 53 w 163 --> 0,33
Iaq - 86 w 247 --> 0,35
Toni - 101 w 222 --> 0,45
Vucinic na równi z Quagliarellą, a ten pierwszy na szpicy nie grywał prawie wcale
Borriello gorzej od tej dwójki, która częściej gra na jakichś cofniętych pozycjach, a lepiej od Bombardiera, co akurat nie dziwi, ale...no cieniuchno, miałem nadzieję, że tu będzie jakaś różnica w jakości. W takim razie to ja nie wiem czy jest sens go sprowadzać jak jest bez formy - zarówno jak Iaq czy Toni. Jego jedyna przewaga to wiek. 3 lata do Iaqa i 5 do Luki. No i to, że z drugiej strony Vicek formy nie ma od kilku sezonów, Borriello dopiero teraz zalicza spadek. No nie wiem, nie wiem. Trochę mnie odepchnął od siebie tą statystyką
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Castiel
- Juventino
Jak dla mnie Elia i Krasic są do odstrzału. Obydwaj mają ciąg na bramkę, ale w środku pola i w obronie pożytek z nich marny, a Conte potrzebuje zawodników, którzy biegają od bramki do bramki. Jeśli bierzemy pod uwagę przyjście Giovinco i ogólny ścisk w formacji ofensywnej to sprzedaż zawodników jest nieunikniona. Skoro mamy już na stałe grać 4-3-3 to na skrzydłach mamy Pepe, Elie, Giaccha, Vucinicia, Krasicia i Estiego. Jeszcze ma dojść Giovinco. Tu nic innego nie da się wymyślić jak sprzedać 2 z nich. Jak wspomniałem na początku Elia i Krasic są w najgorszej formie. W ogóle nie grają więc można tak zakładać. Będzie za ciasno,a szkoda bulić kasy za ich kontrakty jak mają siedzieć na ławie. Może akurat Beppe i Conte uparli się na tego Hummelsa i będą chcieli użyć któregoś z nich bądź obu do tego transferu. Kto wie. Jak na razie zapowiada się na to, że 2 zawodników trzeba sprzedać.
- @Maras@
- Juventino
Krasic rzeczywiście nie nadaje się na skrzydłowego do 4-3-3 ale Elia ?? Nie broni ? To powiedz mi czym różni się w takim razie Vucinic ?? Prawda jest taka, że w 4-3-3 skrzydłowi mają atakować a nie bronić. Do tego są środkowi pomocnicy żeby łączyli linię ataku z obroną i robili pressing...Castiel pisze:Jak dla mnie Elia i Krasic są do odstrzału. Obydwaj mają ciąg na bramkę, ale w środku pola i w obronie pożytek z nich marny, a Conte potrzebuje zawodników, którzy biegają od bramki do bramki. Jeśli bierzemy pod uwagę przyjście Giovinco i ogólny ścisk w formacji ofensywnej to sprzedaż zawodników jest nieunikniona. Skoro mamy już na stałe grać 4-3-3 to na skrzydłach mamy Pepe, Elie, Giaccha, Vucinicia, Krasicia i Estiego. Jeszcze ma dojść Giovinco. Tu nic innego nie da się wymyślić jak sprzedać 2 z nich. Jak wspomniałem na początku Elia i Krasic są w najgorszej formie. W ogóle nie grają więc można tak zakładać. Będzie za ciasno,a szkoda bulić kasy za ich kontrakty jak mają siedzieć na ławie. Może akurat Beppe i Conte uparli się na tego Hummelsa i będą chcieli użyć któregoś z nich bądź obu do tego transferu. Kto wie. Jak na razie zapowiada się na to, że 2 zawodników trzeba sprzedać.

- stahoo
- Juventino
Prawda. Giovinco jak i Elia nadają się do 4-3-3 choć styl gry (nie mylić z umiejętności) Włocha, daje mu przewagę nad Holendrem. Elia to taki szybszy, lepszy technicznie, choć ze słabszą formą - Pepe. Giovinco to większy wirtuoz, bardziej kreatywny. Kogoś takiego potrzeba Juventusowi. Tylko, że lepszego od Seby 

- Castiel
- Juventino
Elia może i się nadaje, ale to że nie gra to chyba najlepsza jego wizytówka. Nie ma szans się przebić nawet przy skreślanym przez wszystkich Giaccherinim. Z Mirko jest pożytek. Poza golami ma też asysty i jakoś to maskuje jego braki zaangażowania w grę obronną. Elia w ogóle nie był potrzebny.@Maras@ pisze: Krasic rzeczywiście nie nadaje się na skrzydłowego do 4-3-3 ale Elia ?? Nie broni ? To powiedz mi czym różni się w takim razie Vucinic ?? Prawda jest taka, że w 4-3-3 skrzydłowi mają atakować a nie bronić. Do tego są środkowi pomocnicy żeby łączyli linię ataku z obroną i robili pressing...
- rosomak
- Juventino
Castiel ale dlaczego Gchacherini jest i byl skreslony przez wszystkich?
ci co go skreslali to byli gowniarze ktorzy nic nie znaja sie na pilce,patrzyli tylko na to ze nie ma 19 lat i nie jest brazylijczykiem czy tez to ze przychodzil z ceseny.
Ja ogladalem filmiki znim jeszcze przed przejsciem do juve i bardzo mi sie podobal.
ten chlopak gra bardzo dobrze od samego poczatku.
Jezeli chodzi o Elie to Conte powinien probowac go wpuszczac albo od poczatku wystawiac wten sposob jak wmeczu z roma lub napoli, w ktoryms ztych meczy puscil srodkiem bardzo fajne rajdy.
To bylo dobre.
ci co go skreslali to byli gowniarze ktorzy nic nie znaja sie na pilce,patrzyli tylko na to ze nie ma 19 lat i nie jest brazylijczykiem czy tez to ze przychodzil z ceseny.
Ja ogladalem filmiki znim jeszcze przed przejsciem do juve i bardzo mi sie podobal.
ten chlopak gra bardzo dobrze od samego poczatku.
Jezeli chodzi o Elie to Conte powinien probowac go wpuszczac albo od poczatku wystawiac wten sposob jak wmeczu z roma lub napoli, w ktoryms ztych meczy puscil srodkiem bardzo fajne rajdy.
To bylo dobre.
- rufi8
- Juventino
Odnośnie informacji o powrocie Giovinco, to sądzę , że na tą chwilę to mimo wszystko plota. Seba podkreslał już kilkakrotnie , że chce się rozwijać a Juve mu tego nie gwarantuje . Po prostu ławka rezerwowych przed Euro go nie interesuje , więc nie napalałbym się tak. Choć oczywiście jestem za , bo na lepszych nie ma kasy obecnie. Grunt to pozbyć się w końcu szrotu i spróbować opchnąć Krasicia skoro nie mieści się nawet na ławkę. Będę zadowolony jak przyjdą Caceres i np. Montolivo no i Borriello skoro już musi.
- annihilator1988
- Juventino
Powiem Wam, że czuje mdłości i jest mi słabo kiedy czytam te doniesienia o rzekomych zimowych wzmocnieniach ofensywy. Boriello ? Czyżby miał zająć miejsce Estiego w pierwszym składzie ? Z dwojga złego wolę Włocha, który jest napastnikiem. Mimo wszystko nie przekonuje mnie ten ruch. Marco jest zawodnikiem, który niczego nowego nie wniesie do drużyny. Śmiech przez łzy
:rotfl: Mam nadzieje, że Giuseppe i Conte porozumieją się co do konieczności wzmocnienia środka pomocy (Montolivo
) p.s byłbym za tym, aby" podziękować" Estiemu już w styczniu. Bo jeżeli ma gnić na trybunach, to nawet szkoda, aby Juventus pokrywał jego wynagrodzenie

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mati888 nie jestem zwolennikiem sprowadzenia Boriello, a te statystyki mnie doszczetnie rozlozyly. Myslalem ze chociaz wiecej ma tych bramek, masakra... Co ten zezol wyprawia. W lecie miala byc ilosc nie jakosc, nie bylo i teraz to samo.
- Qrczak
- Juventino
CO ? Przeciez te statystyki nic nie mówią ...Alexinhio-10 pisze:Mati888 nie jestem zwolennikiem sprowadzenia Boriello, a te statystyki mnie doszczetnie rozlozyly. Myslalem ze chociaz wiecej ma tych bramek, masakra... Co ten zezol wyprawia. W lecie miala byc ilosc nie jakosc, nie bylo i teraz to samo.
To w taki razie Mirko , matri jest slabszy ,albo na rownym poziomie.
Możesz miec swoje zdanie ale jak oceniasz ,zawodnika po takich statystykach , ktore w tym momecie nic nie pokazują to powodzenia .
- kosciu88
- Juventino
Jesli Giovinco przyjdzie to jest to jak najbardziej wzmocnienie. W takiej sytuacji nalezaloby sie odpuscic jak najbardziej Boriello poniewaz ten zawodnik nie jest lepszy ani od Matriego ani od Fabio a jedynie obciazylby nasz budzet.
P.S Giovinco in = Krasic out
P.S Giovinco in = Krasic out

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- mati888
- Juventino
statystyka obejmuje bramki - skuteczność, o czym napisałem. Jeżeli wiesz na jakiej pozycji gra Mirko, to nie powinno Cię dziwić jego rzadsze strzelanie niż Matriego. Quaga i Vucinica dałem głównie dla pokazania, ze mimo, ze nie zawsze grają na szpicy (a Vucinic to już w ogóle od wielkiego dzwona albo i wcale), to strzelają średnio częściej niż Borriello - nic więcejQrczak pisze:CO ? Przeciez te statystyki nic nie mówią ...
To w taki razie Mirko , matri jest slabszy ,albo na rownym poziomie.

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Castiel
- Juventino
Statystyki dla napastnika są bardzo ważne z tym się zgodzę, ale nie można też równo traktować każdego. Trzeba też spojrzeć na charakterystykę danego zawodnika. Taki Vucinic strzelił ile..? 2 bramki, ale sieknął jeszcze z 4-5 asyst i w większości meczy jest wyróżniającą się postacią. Matri to z kolei typowy dokładacz nogi. Patrząc na charakterystykę i statystyki stanowcze NIE dla Boriello, a jak najbardziej TAK dla Giovinco.
- deszczowy
- Juventino
Obie transakcje byłyby ostatecznie na plus. Boriello coś tam jednak w życiu strzelił, może i dla nas coś pyknie? A pozbycie się Amauriego będzie tylko i wyłącznie z korzyścią.jakku1 pisze:Sky Sport podalo, ze w ciagu 24 godzin ma byc potwierdzenie oficjalne dwoch transferow:
1. Boriello do Juve za 1m, wypozyczenie, BEZ koniecznosci wykupu w czerwcu.
2. Amauri w Genui.
Oby