Mercato (zima 2011/12)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Lista transferowa to taki zwrot. Każdy widzi kto jest na wylocie. Iaquinta, Amauri, Toni, Grossso. Agnelli i Marrota zaprzeczają spekulacją dotyczących Krasicia, ale to jest chyba tylko taka gra, żeby nie sprzedać tego zawodnika za zbyt niską cenę.
Odejście Pazienzy? Bezsensowny ruch w takim momencie sezonu, tym bardziej, że gramy trójką w środku, a za specjalnie szeroko też tam nie ma.
Odejście Pazienzy? Bezsensowny ruch w takim momencie sezonu, tym bardziej, że gramy trójką w środku, a za specjalnie szeroko też tam nie ma.
Dokładnie. Dalibyśmy mu 3 letni kontrakt, a potem gniłby tu jak Iaquinta czy Amauri. Tym bardziej, że to bardzo przereklamowany zawodnik.@Maras@ pisze: To ja już wolę zostać do lata z Matrim, Quagiem i Tonim, a dopiero przed kolejnym sezonem kupić jakiegoś napastnika do pierwszej jedenastki niż tak kombinować...
Props.Tharp pisze:Tylko, do wuja chafla, zadnego Borriello. Nie po to wypychamy nogami za drzwi Iaquinte i Amauriego, zeby w ich miejsce sprowadzac kogos JESZCZE GORSZEGO.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2011, 14:33 przez zoff, łącznie zmieniany 2 razy.
- diegoforever20
- Juventino
Jak dla mnie to Juve powinno sprowadzić: Caceresa do obrony, Ziegler mógłby wrócić z wypożyczenia( przydałby się jako zmiennik), montolivo do pomocy i Chamakha do ataku( wolę jego niż Boriello, młodszy i lepszy), nie pozbywałbym się Krasicia gdyż jeż może się przydać( dać mu szansę do lata, bo później będziemy żałować jak w przypadku z Diego który teraz moim zdaniem by brylował w środku mając takich graczy u boku) i przede wszystkim sprzedać niepotrzebnych graczy: Jaquinta amauri Toni i Grosso i mercato będzie można uznać za udane.
A wiecie jak sobie radzi Melo ( moim zdaniem przydałby się taki walczak w defensywie)
Forza JUVE!!!
A wiecie jak sobie radzi Melo ( moim zdaniem przydałby się taki walczak w defensywie)

Forza JUVE!!!
- @Maras@
- Juventino
Gdyby coś takiego było możliwe to na pewno byłoby fajnie, bo nie gramy typowym def. pomocnikiem (którym raczej jest Pazienza). Niestety tak jak wspomina alina jest to mało prawdopodobne. W takich okolicznościach Pazienza jest nie na sprzedaż, a latem będziemy się zastanawiać co dalej z tym zrobić...francois pisze:Nikt nie wspomniał o tym, że w styczniu może odejść Pazienza. Pyta o niego Udinese:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75521
Skoro przyszedł za darmo, a można dostać za niego jakieś 4-5 mln to czemu nie![]()
A w jego miejsce i Guarin i Mantolivo![]()
Wszyscy byliby zadowoleni.
Caceres jak najbardziej... jeśli chodzi o Zieglera to nie sądzę żeby była jakakolwiek możliwość jego powrotu przed końcem sezonu... Montolivo jak najbardziej (byle nie za drogo), a "Hamak" to miał już swoją szansę przejścia do Juve. Na wypożyczenie mógłby do końca sezonu przyjść, ale nie wydaje mi się żeby była taka możliwość (jeśli już to transfer definitywny - któremu w tym momencie mówię stanowcze NIE).diegoforever20 pisze:Jak dla mnie to Juve powinno sprowadzić: Caceresa do obrony, Ziegler mógłby wrócić z wypożyczenia( przydałby się jako zmiennik), montolivo do pomocy i Chamakha do ataku( wolę jego niż Boriello, młodszy i lepszy), nie pozbywałbym się Krasicia gdyż jeż może się przydać( dać mu szansę do lata, bo później będziemy żałować jak w przypadku z Diego który teraz moim zdaniem by brylował w środku mając takich graczy u boku) i przede wszystkim sprzedać niepotrzebnych graczy: Jaquinta amauri Toni i Grosso i mercato będzie można uznać za udane.
Krasic to inna para kaloszy. Facet po prostu nie pasuje do naszego ustawienia i lepiej go sprzedać (najlepiej za tyle co go kupiliśmy) i wzmocnić za to skład, niż żeby siedział na trybunach i nie było z niego żadnego pożytku. Za pieniądze z tego transferu będzie można kupić kogoś do środka pomocy (np. Guarin) lub obrońcę, a nawet wzmocnić obie te pozycje (Caceres + Montolivo)...
diegoforever20 pisze:A wiecie jak sobie radzi Melo ( moim zdaniem przydałby się taki walczak w defensywie)![]()
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2011, 14:36 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- Tharp
LOL.
to tobie trzeba by zadac pytanie typu 'Widziałeś kiedykolwiek Montero w akcji, poza filmikami na youtube?'
Dla mnie sprawa zimowego mercato jest prosta.
Sciagamy Caceresa* jako uzupelnienie obrony, i Montolivo* jako uzupelnienie pomocy, pozbywamy sie kogo tylko mozna, z ludzi i drzew spisanych na straty (Amauri, Iaq, Krasic, Motta, etc), i tyle.
Atak i skrzydla mamy akurat na drugie miejsce w lidze (o pierwsze sie nawet nie ludze, milan ma lepszy sklad i zlatana gwarantujacego mistrzostwo w jakimkolwiek klubie by nie gral), a wzmocnienia na lige mistrzow i walke o scudetto zrobimy latem, O ILE zdobedziemy to 2-3 miejsce.
Tylko, do wuja chafla, zadnego Borriello. Nie po to wypychamy nogami za drzwi Iaquinte i Amauriego, zeby w ich miejsce sprowadzac kogos JESZCZE GORSZEGO.
* - Caceres i Montolivo, albo ktololwiek inny o podobnych umiejetnosciach, grajacy na tych samych pozycjach (w wypadku Martina trudno by bylo znalezc kogos innego ;p)
Niby ok, ale zaraz potem...ewerthon pisze: Widziałeś kiedykolwiek Montero w akcji, poza filmikami na youtube?
ewerthon pisze: Dla mnie dzisiejszym odpowiednikiem tamtego piłkarza jest niewątpliwie Nemanja Vidic

to tobie trzeba by zadac pytanie typu 'Widziałeś kiedykolwiek Montero w akcji, poza filmikami na youtube?'
Dla mnie sprawa zimowego mercato jest prosta.
Sciagamy Caceresa* jako uzupelnienie obrony, i Montolivo* jako uzupelnienie pomocy, pozbywamy sie kogo tylko mozna, z ludzi i drzew spisanych na straty (Amauri, Iaq, Krasic, Motta, etc), i tyle.
Atak i skrzydla mamy akurat na drugie miejsce w lidze (o pierwsze sie nawet nie ludze, milan ma lepszy sklad i zlatana gwarantujacego mistrzostwo w jakimkolwiek klubie by nie gral), a wzmocnienia na lige mistrzow i walke o scudetto zrobimy latem, O ILE zdobedziemy to 2-3 miejsce.
Tylko, do wuja chafla, zadnego Borriello. Nie po to wypychamy nogami za drzwi Iaquinte i Amauriego, zeby w ich miejsce sprowadzac kogos JESZCZE GORSZEGO.
* - Caceres i Montolivo, albo ktololwiek inny o podobnych umiejetnosciach, grajacy na tych samych pozycjach (w wypadku Martina trudno by bylo znalezc kogos innego ;p)
Wg mnie:Tharp pisze:Dla mnie sprawa zimowego mercato jest prosta.
:puck: OBRONA:
Out: Grosso, Sorensen (loan)
In: Caseres (loan 1mln)
:puck: POMOC:
Out: Krasić (10 mln), Marrone (loan)
In: Guarin (10 mln)
:puck: ATAK:
Out: Amauri, VI, Toni
In: Borriello (loan 1mln)
Przychód: 10 mln
Koszt: 12 mln
Pensje: 4,5 mln w dół
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2011, 14:48 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
To z łaski swojej drogi Panie, wytłumacz mi kolosalną(bo tak rozumiem ten dziecinny obrazek) różnicę pomiędzy grą Vidica, a Montero, bo wg mnie obaj piłkarze są do siebie baaardzo podobni.Tharp pisze:NajpierwNiby ok, ale zaraz potem...ewerthon pisze: Widziałeś kiedykolwiek Montero w akcji, poza filmikami na youtube?ewerthon pisze: Dla mnie dzisiejszym odpowiednikiem tamtego piłkarza jest niewątpliwie Nemanja VidicLOL.
A z Davidem Luizem może i przesadziłem, ale nie śledzę jego gry jesienią, natomiast wiosną prezentował się bardzo dobrze, przynajmniej w meczach Premier League które widziałem.
- Qrczak
- Juventino
Zgadzam sięalina pisze:Wg mnie:Tharp pisze:Dla mnie sprawa zimowego mercato jest prosta.
:puck: OBRONA:
Out: Grosso, Sorensen (loan)
In: Caseres (loan 1mln)
:puck: POMOC:
Out: Krasić (10 mln), Marrone (loan)
In: Guarin (10 mln)
:puck: ATAK:
Out: Amauri, VI, Toni
In: Borriello (loan 1mln)
Przychód: 10 mln
Koszt: 12 mln
Pensje: 4,5 mln w dół

Tylko ciekawie na jakich warunkech Marotta by załatwił te transfery. Bo jeżeli Boriello tylko wypożyczenie to ok ,ale jak bd musieli go kupic w lato to nie bardzo ;/
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wiem że to tylko marzenie ale Idealnym zawodnikiem do uzupełnienia tercetu Vucinic-Matri-X byłby http://www.transfermarkt.de/de/hulk/pro ... 80562.html
ten Pan. Nawet jeżeli mielibyśmy poświecić większą część pieniędzy z przyszłorocznego Budżetu..
Przy taktyce 4-3-3 czy nawet 4-2-4 jest on idealnym prawoskrzydłowym a jego Lewa noga to po prostu szaupau.
ten Pan. Nawet jeżeli mielibyśmy poświecić większą część pieniędzy z przyszłorocznego Budżetu..
Przy taktyce 4-3-3 czy nawet 4-2-4 jest on idealnym prawoskrzydłowym a jego Lewa noga to po prostu szaupau.
- rufi8
- Juventino
I pozostanie tylko naszym marzeniem. Ostatnio Porto odrzuciło ofertę 80mln euro od Anżi . Lepiej już skupić się na zawodnikach w naszym zasięgu. Jak dla mnie to tylko Rossi na obecną chwilę jest najlepszą realną opcją. Wszyscy wiemy , że już był nasz , tylko sprzedaż Cazorli wszystko popsuła.Teraz jest kontuzjowany , ale i tak powinien do nas trafić w czerwcu.Nie wyobrażam sobie ,że w Lidze Mistrzów( o ile oczywiście tam trafimy, ale zakładam ,że tak) będziemy straszyć Matrim czy Borriello.iltalismano pisze:Wiem że to tylko marzenie ale Idealnym zawodnikiem do uzupełnienia tercetu Vucinic-Matri-X byłby http://www.transfermarkt.de/de/hulk/pro ... 80562.html
ten Pan.
- deszczowy
- Juventino
Matri, o ile jest w formie, potrafi sporo. Aktualnie jest pod formą, ale liczę, że do niej wróci, wtedy może być groźny. Do tego Vucinić i nie wygląda to źle. A czy Rossi? Hm. Zakup Czarnogórca trochę zmniejszył konieczność zakupu piłkarza Villarrealu. Poza tym mamy Quaga. Brakuje nam klasycznego, groźnego snajpera, ostatniego napastnika, który mógłby posadzić na ławce Matriego. Kimś takim mógłby być Tevez.rufi8 pisze:I pozostanie tylko naszym marzeniem. Ostatnio Porto odrzuciło ofertę 80mln euro od Anżi . Lepiej już skupić się na zawodnikach w naszym zasięgu. Jak dla mnie to tylko Rossi na obecną chwilę jest najlepszą realną opcją. Wszyscy wiemy , że już był nasz , tylko sprzedaż Cazorli wszystko popsuła.Teraz jest kontuzjowany , ale i tak powinien do nas trafić w czerwcu.Nie wyobrażam sobie ,że w Lidze Mistrzów( o ile oczywiście tam trafimy, ale zakładam ,że tak) będziemy straszyć Matrim czy Borriello.iltalismano pisze:Wiem że to tylko marzenie ale Idealnym zawodnikiem do uzupełnienia tercetu Vucinic-Matri-X byłby http://www.transfermarkt.de/de/hulk/pro ... 80562.html
ten Pan.
- blackadder
- Juventino
Wiem że chciałbyś trzymać miejsce dla swojego pupila na prawej stronie, ale ja uważam że problem ze strzelaniem u Matriego zaczyna się od zbyt małego wsparcia. Gdy grał Vucinic, Matri radził sobie znacznie lepiej. Rossi byłby na tę pozycję idealnym kandydatem.deszczowy pisze: Matri, o ile jest w formie, potrafi sporo. Aktualnie jest pod formą, ale liczę, że do niej wróci, wtedy może być groźny. Do tego Vucinić i nie wygląda to źle. A czy Rossi? Hm. Zakup Czarnogórca trochę zmniejszył konieczność zakupu piłkarza Villarrealu. Poza tym mamy Quaga. Brakuje nam klasycznego, groźnego snajpera, ostatniego napastnika, który mógłby posadzić na ławce Matriego. Kimś takim mógłby być Tevez.

- rufi8
- Juventino
Poza tym Vucinic też może grać na środku ataku. To mogłoby dodatkowo zmobilizować Matriego. Tak czy siak uważam ,że Rossi to jednak półka wyżej niż Mirko i mielibyśmy następcę Alexa na lata.blackadder pisze:
Wiem że chciałbyś trzymać miejsce dla swojego pupila na prawej stronie, ale ja uważam że problem ze strzelaniem u Matriego zaczyna się od zbyt małego wsparcia. Gdy grał Vucinic, Matri radził sobie znacznie lepiej. Rossi byłby na tę pozycję idealnym kandydatem.
- @Maras@
- Juventino
Wiadomo że byłoby pięknie, ale nie sądzę żebyśmy wydali na jakiegokolwiek zawodnika jakieś 40-50 baniek (bo myślę ze za taką kwotę mniej więcej będzie odchodził). Nie licząc już kwoty odstępnego to jest na prawdę wiele klubów które chciałyby mieć go w drużynie i są to drużyny z najwyższej półkiiltalismano pisze:Wiem że to tylko marzenie ale Idealnym zawodnikiem do uzupełnienia tercetu Vucinic-Matri-X byłby http://www.transfermarkt.de/de/hulk/pro ... 80562.html

Rossi miał poważną kontuzję i głównie z tego powodu nie byłbym takim wielki entuzjastą tego transferu. Lepiej niech Elia dostanie możliwość grania i latem wróci Giovinco a na prawdę nie będzie źle...rufi8 pisze:Poza tym Vucinic też może grać na środku ataku. To mogłoby dodatkowo zmobilizować Matriego. Tak czy siak uważam ,że Rossi to jednak półka wyżej niż Mirko i mielibyśmy następcę Alexa na lata.blackadder pisze:
Wiem że chciałbyś trzymać miejsce dla swojego pupila na prawej stronie, ale ja uważam że problem ze strzelaniem u Matriego zaczyna się od zbyt małego wsparcia. Gdy grał Vucinic, Matri radził sobie znacznie lepiej. Rossi byłby na tę pozycję idealnym kandydatem.

- rufi8
- Juventino
No i w związku z tą kontuzją być może uda się Marrottcie nieco zbić z ceny.Poza tym uważam ,że z całym szacunkiem dla Gio i Holendra ale Rossi bije ich na głowę. W przyszłym sezonie koniecznym będzie sprowadzenie dwóch, trzech zawodników potrafiących zrobić różnicę. Ja nie jestem zwolennikiem półśrodków.Mam nadzieję ,że Marotta sprowadzi w końcu jakieś gwiazdy na miarę Juve.@Maras@ pisze: Rossi miał poważną kontuzję i głównie z tego powodu nie byłbym takim wielki entuzjastą tego transferu. Lepiej niech Elia dostanie możliwość grania i latem wróci Giovinco a na prawdę nie będzie źle...
- @Maras@
- Juventino
Pytanie tylko kto takich nadziei nie marufi8 pisze:No i w związku z tą kontuzją być może uda się Marrottcie nieco zbić z ceny.Poza tym uważam ,że z całym szacunkiem dla Gio i Holendra ale Rossi bije ich na głowę. W przyszłym sezonie koniecznym będzie sprowadzenie dwóch, trzech zawodników potrafiących zrobić różnicę. Ja nie jestem zwolennikiem półśrodków.Mam nadzieję ,że Marotta sprowadzi w końcu jakieś gwiazdy na miarę Juve.@Maras@ pisze: Rossi miał poważną kontuzję i głównie z tego powodu nie byłbym takim wielki entuzjastą tego transferu. Lepiej niech Elia dostanie możliwość grania i latem wróci Giovinco a na prawdę nie będzie źle...