Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 23:47

Martin raczej szans żadnych nie ma na osiągnięcie takiego poziomu jak MOntero, ale nie wynika to z jego słabości tylko z wielkości 'Naszego' Paolo :) Chociaż.. Martin w swojej maksymalnej dyspozycji i tak byłby świetny.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 03:27

ewerthon pisze:
iltalismano pisze:
Mam nadzieję że Martin będzie grał równie dobrze co w Sevilli i wyrośnie z niego taki lepszy Montero.
Widziałeś kiedykolwiek Montero w akcji, poza filmikami na youtube? Dla mnie dzisiejszym odpowiednikiem tamtego piłkarza jest niewątpliwie Nemanja Vidic, aczkolwiek Urugwajczyka cenię bardziej właśnie ze względu na grę w Juve. Caceres ma bardzo małe szanse by dorównać Paolo.
lol.

Od kiedy kolego kibicujesz Juventusowi że się tak nosisz?

Moje serce jest biało czarne od 1995 roku więc proszę Cie, nie wyskakuj mi z takimi tekstami.

Montero zaczynał w Juve w wieku 23-24 lat lecz jego 'peak' przyszedł na lata 27-30.
Martin jest młody i ma szanse osiągnąć to samo. Jest innym typem obrońcy niż Paolo lecz mam nadzieję że do nas dołączy i osiągnie to samo co Urugwajczyk z Hiszpańskim paszportem.

@Zoff - To nie był sarkazm. Spasuj.

http://www.goal.com/en/news/90/france/2 ... target-aly

To by była świetna opcja na nasza lewą strone.. i cena 8 milionow?

Marotta.. bierz go!

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 09:09

Caceres nie nadaje się do gry na środku obrony. Gość absolutnie nie potrafi grać głową! Zero tajmingu, złe ustawienie, gubienie krycia przy rożnych. W CA sobie radził, bo tam się gra głównie po ziemi. Kiedy grał u nas najwięcej bramek traciliśmy po główkach.

To potwierdzone info ;)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 10:05

iltalismano pisze:
ewerthon pisze:
iltalismano pisze:
Mam nadzieję że Martin będzie grał równie dobrze co w Sevilli i wyrośnie z niego taki lepszy Montero.
Widziałeś kiedykolwiek Montero w akcji, poza filmikami na youtube? Dla mnie dzisiejszym odpowiednikiem tamtego piłkarza jest niewątpliwie Nemanja Vidic, aczkolwiek Urugwajczyka cenię bardziej właśnie ze względu na grę w Juve. Caceres ma bardzo małe szanse by dorównać Paolo.
lol.

Od kiedy kolego kibicujesz Juventusowi że się tak nosisz?

Moje serce jest biało czarne od 1995 roku więc proszę Cie, nie wyskakuj mi z takimi tekstami.
Zapytałem zupełnie normalnie, bo zdziwiło mnie podane przez Ciebie stwierdzenie, że być może wyrośnie z niego "lepszy Montero". A ja bym chciał żeby Caceres dorównał Paolo w grze defensywnej choćby w 70% i już będzie bardzo dobrze ;). Bo sorry, ale na przewyższenie go w umiejętnościach ma małe szanse. Martin choć jest dosyć młody jak na obrońce, to jednak do jego rowieśników czyli Davida Luiza, Gerarda Pique czy Kompany'ego, trochę mu po prostu brakuję.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 10:43

David Luiz :rotfl:

Oglądam wiele meczów z Chelsea i David Luiz to najsłabszy punkt ich obrony, popełnia ogromne ilości ogromnych błędów, gubi ustawienie non stop bo chce biegać do przodu itd. Obrońca z niego jak na tą chwilę jest bardzo kiepski , strzelił kilka bramek i tyle ale w Chelsea szczególnie w tym sezonie gra padakę jakich mało. I wymienianie go obok Pique czy Kompany'ego to jakaś kpina.

Caceres napewno się przyda gdzieby nie grał na lewej, jako zmiennik dla Lichsteinera i ewentualnie opcja rezerwowa na środek obrony.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 11:09

ewerthon pisze:Martin choć jest dosyć młody jak na obrońce, to jednak do jego rowieśników czyli Davida Luiza, Gerarda Pique czy Kompany'ego, trochę mu po prostu brakuję.
Przede wszystkim Luiz, Pique czy Kompany to też różna półka :) Po drugie, to środkowi obrońcy, a Caceres w reprze jak i w klubie gra raczej z boku boiska. Jedynie z konieczności jest ustawiany na środku.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 11:25

w tym momencie caceres pewnie stalby sie podstawowym lewym obrońcom, a chiellini przeszedlby na srodek, ale na dluzsza mete moim zdaniem stalby sie zmiennikiem lichtsteinera lub jakiegos lewego obroncy

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 12:27

Gdzieś czytałem, że Chamakh, marokańczyk z Arsenalu, jest średnio zadowolony z grzania ławki, i bylby sklonny zmienić zespół, może więc zamiast Boriello fajnie by było zwrócić na Niego uwage? W Arsenalu grającym jednym napastnikiem ma cięzko wygryźć Van Persiego, do tego jest tam jeszcze Gervinho, Arshavin czy Walcott, a chłopak ma na pewno i większe ambicje i umiejętności niż wchodzenie na 20 minut w co drugim/trzecim meczu. Gorzej zapewne byłoby z ceną, niby jest wyceniany na 14 mln przez TM, ale wypożyczenie z opcją pierwokupu za 10-12 mln byłoby świetnym wyjściem.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 12:55

Dante93 Nie dżołkuj tak nawet. I nie denerwuj mnie przy Świętach. Facet od października/listopada ubiegłego roku gra bardzo słabo i po znakomitym początku nie potrafi się odnaleźć. W skrócie piłka go gryzie w stopę, a głowaczyć też zapomniał. Jeszcze dosadniej-gra jak Amauri. A przecież w tamtym sezonie grał "29" razy, bo RVP był długo kontuzjowany. Temu Panu podziękujemy. Nie jestem propagatorem transferu Boriello jakimś szczególnym, ale on przynajmniej jest Włochem i potrafił strzelać w SerieA.
Nadal uważam oczywiście, że Boriella, "Hamaki oraz inne półśrodki " nie rozwiązują naszego problemu głównego napastnika, egzekutora-cracka.
alina to plota, Boriello jest już dogadany, dziennikarzyny nie mają o czym pisać... nudzi im się. :C PS. Szukając pozytywów tej ploty to przy Ropciu przynajmniej byłaby pewność, że Q sobie pogra. :whistle:
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2011, 13:02 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 12:57

No to macie super napastnika zamiast Borriello:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75583

kun10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 13:00

alina pisze:No to macie super napastnika zamiast Borriello:

Już wolę "polaka" niż grzyba Boriello

Mi tam sie nadal marzy Tevez :pray:
I oby to była prawda z tym że chce go Antonio

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 13:13

iltalismano pisze: http://www.goal.com/en/news/90/france/2 ... target-aly

To by była świetna opcja na nasza lewą strone.. i cena 8 milionow?

Marotta.. bierz go!
Kurcze... Jak tylko zobaczyłem info o tym, że będzie sprzedawany to od razu pomyślałem, że z bardzo miłą chęcią widziałbym go w Juve, ale myślałem, że trzeba będzie położyć za niego jakieś 12-15 baniek. Za 8 to myślę, że nie ma nawet co się zastanawiać... Niestety Marotta nie jest chyba nim zbytnio zainteresowany... a to przecież jest właśnie ta "okazja" :/
Virgil pisze: Caceres napewno się przyda gdzieby nie grał na lewej, jako zmiennik dla Lichsteinera i ewentualnie opcja rezerwowa na środek obrony.
Conte często na mecz powołuje tylko 5 obrońców (podstawowa 4-ka i jeden rezerwowy). Caceres w tej sytuacji będzie idealny na ławkę ;)
Dante93 pisze:Gdzieś czytałem, że Chamakh, marokańczyk z Arsenalu, jest średnio zadowolony z grzania ławki, i bylby sklonny zmienić zespół, może więc zamiast Boriello fajnie by było zwrócić na Niego uwage? W Arsenalu grającym jednym napastnikiem ma cięzko wygryźć Van Persiego, do tego jest tam jeszcze Gervinho, Arshavin czy Walcott, a chłopak ma na pewno i większe ambicje i umiejętności niż wchodzenie na 20 minut w co drugim/trzecim meczu. Gorzej zapewne byłoby z ceną, niby jest wyceniany na 14 mln przez TM, ale wypożyczenie z opcją pierwokupu za 10-12 mln byłoby świetnym wyjściem.
Szkoda, że nie pomyślał o tym wcześniej i poszedł do Arsenalu zamiast do nas. Teraz to mi go wcale nie żal 8)
kun10 pisze:
alina pisze:No to macie super napastnika zamiast Borriello:

Już wolę "polaka" niż grzyba Boriello
To ja już wolę zostać do lata z Matrim, Quagiem i Tonim, a dopiero przed kolejnym sezonem kupić jakiegoś napastnika do pierwszej jedenastki niż tak kombinować...

ObrazekObrazekObrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 13:21

ciekawa opcja na srodek pomocy jest biglia z anderlechtu, podobno ma odejsc po sezonie, ale jest szansa na niego teraz, cena to ok 8mln

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 13:46

Nikt nie wspomniał o tym, że w styczniu może odejść Pazienza. Pyta o niego Udinese:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75521
Skoro przyszedł za darmo, a można dostać za niego jakieś 4-5 mln to czemu nie :whistle:
A w jego miejsce i Guarin i Mantolivo :D
Wszyscy byliby zadowoleni.

Ps. Proszę, wytłumaczcie mi coś:
Fragment newsa z głównej:
Podczas styczniowego mercato do Parmy ma trafić jeden z dwójki napastników Juventusu: Luca Toni albo Vincenzo Iaquinta (na zdjęciu). Obaj znajdują się na liście życzeń Pietro Leonardiego, obaj też oficjalnie są na liście transferowej Bianconerich.
Jak wygląda ta oficjalna lista transferowa :doh:
Przez to należy rozumieć, że dyrektor sportowy itp. ogłasza w mediach, iż dany zawodnik jest na sprzedaż, czy też jest to coś podobnego niczym w FIFIE lub FM'ie :?:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2011, 14:11

francois pisze:Nikt nie wspomniał o tym, że w styczniu może odejść Pazienza. Pyta o niego Udinese:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75521
Skoro przyszedł za darmo, a można dostać za niego jakieś 4-5 mln to czemu nie :whistle:
A w jego miejsce i Guarin i Mantolivo :D
Wszyscy byliby zadowoleni.
Czy ja wiem... Na pewno nie przyjdą obaj, a raczej odchodzi Marrone, więc Pazienza jest nam potrzebny.
francois pisze:Przez to należy rozumieć, że dyrektor sportowy itp. ogłasza w mediach, iż dany zawodnik jest na sprzedaż, czy też jest to coś podobnego niczym w FIFIE lub FM'ie :?:
Wg mnie to tylko takie wyrażenie.

Zablokowany