Serie A (1): Udinese 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 22:43

Co tu dużo gadać, czy raczej pisać , ten zespól potrzebuje systematycznych wzmocnień. Kadrę mamy szeroką , a Conte korzysta cały czas z wąskiej grupy graczy. Oznacza to ,że reszta kompletnie nie nadaje sie do gry albo nasz trener jest zdania ,że zwycięskiego składu się nie zmienia. Ja bym nie robił tragedii z tego remisu, parę miesięcy temu nikt nawet nie marzył o takich wynikach. W miarę równą formę to może sobie trzymać przez cały sezon tylko Barcelona . Dlatego apeluję co do niektórych o powstrzymanie się z wyciąganiem pochopnych wniosków i uświadomienie sobie , że Matri to nie Rooney czy Ronaldo a Pirlo to jednak nie Iniesta czy Xavi. Minie jeszcze sporo czasu zanim piłkarze z najwyższej półki zaczną znowu do nas lgnąć. Ja liczę w tym sezonie tylko i wyłącznie na kwalifikację do LM. Gdyby udało się osiągnąć coś więcej to byłbym wniebowzięty.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 22:45

Alexinhio-10 pisze:mrozzi chyba powinieneś wyłączyć komputer i położyć się spać, może rano zdasz sobie sprawę że wypisujesz głupoty i to nie Ty masz racje w tej dyskusji. Widzę jednak że nawet jej nie mając będziesz się uporczywie tego trzymał, a sposób w jaki próbujesz to udowodnić to nie argumenty tylko obrażanie innych. Mówisz że szwankowałą skuteczność w dzisiejszym meczu... a to mieliśmy w ogóle jakieś okazje ?? Gra strasznie indywidualna, nie wiem co chłopaki robią i co im mówi Conte ale nie są Messim i nie przejdą przez całe boisko i nei strzelą bramki (nawet sam Messi potrzebuje kolegów do pomocy). Gdzie Juventus sprzed kilku meczy ? Mam nadzieje że Conte to ogarnie ale sądząc po pomeczowej wypowiedzi gdzie jest zadowolony nie zanosi się na to, a przecież mówił że liczy się tylko zwycięstwo... Nie dziwi mnie ża Matri nie strzela, gdyż nie dostaje w ogóle piłek (mówie o stworzeniu sytuacji przez kolegów) i chłopak musi na skrzydło schodzić. Gra na prawdę marna i jeśli dalej będą tacy zadowoleni to może się skończyć jak w ostatnich dwóch latach (oby nie!).

P.S Nie mogę zrozumieć dlaczego Polacy wszędzie i we wszystkim muszą mieć rację, nie mogą normalnie podyskutować po ludzku nie obrażając nikogo tylko próbują być najmądrzejsi, a na tym forum jest tego po prostu kumulacja gdzie każdy przed monitorem czuje się panem i władcą używając trudnych słów, ironizując, robiąc z siebie ignorantów myśląc że to sprawi że będą "mądrzejsi". Dobranoc
Daj sobie spokój. W niektórych przypadkach, nawet wykładając czarno na białym, usłyszysz, że nikt go nie przekona iż białe jest białe, a czarne jest czarne :) P.S. Uważaj na interpunkcję ! Kolega mrozzi jest uczulony na tym punkcie.

Trochę w tej kolejce się niektórzy rozstrzelali...Roma buduję zespól, inter jest już za plecami tak wyśmiewany :whistle: Napoli się odpaliło, wiosna będzie trudna.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 22:46

ewerthon pisze:
szczypek pisze:Nie straciliśmy lidera, przestańcie pieprzyć, że jest inaczej.
Niestety, nie wiem jak jest na koniec sezonu, ale w tym momencie liczy się bilans bramkowy, a nie bezpośrednie spotkanie. Kluby chyba muszą zagrać po dwa mecze ze sobą, by ta zasada zaczęła obowiązywać.
Nie widzę nawet innej opcji, bo co jak wygramy z nimi 2 razy a oni strzelą o 1 gola więcej i przy równej liczbie pkt. będą wyżej :shock: :lol:
mrozzi pisze: Tuttosport, Corriere dello Sport, a także La Gazzetta dello Sport (dziennik z Mediolanu) wpisują do tabeli NAS jako liderów klasyfikacji.
Ale JP nie :P

Nie jestem zadowolony, to raczej przegrany remis. byliśmy lepsi zwlazcza w 1 polowie. Udine bylo wypompowane, byli spokojnie do ogrania.
Nasz największymankament, tragiczna wręcz skuteczność, ale to się potwierdza w każdym meczu :/ Co się dzieje z Matrim? :shock: Czy drewnieją mu nogi? :whistle:

Co dzisiaj bramek padło w tej kolejce :whistle:
lazio stracilo pkt. i tyle...

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 22:47

Poza tym, kto powiedział, że to półmetek rozgrywek ? Jeszcze 3 mecze z ogórkami i myślę że na półmetku będziemy mieli 9pkt więcej...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 22:55

Paulo Dlatego też mój post odnośnie dyskusji z tym Panem był ostatni :) Jeśli chodzi o interpunkcje, to przynajmniej będzie miał coś czym bedzie mógł się posłużyć żeby byc górą :D Na prawdę wiosna będzie ciężka. Milan wyszedł, Inter i Roma zdają się wychodzic z kryzysu. Myślę że za te 16 kolejek można pochwalić Juve bo przerośli oczekiwania ale w ogólnym rozrachunku te frajerskie remisy i brak cwaniactwa dzięki któremu mogliśmy odskoczyć w tabeli mogą być kluczowe. Widzimy jak wąska jest tabela i kluby które były w kryzysie, są za naszymi plecami lub nas przegoniły (Milan).

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 22:57

Dragon pisze:
mrozzi pisze: Tuttosport, Corriere dello Sport, a także La Gazzetta dello Sport (dziennik z Mediolanu) wpisują do tabeli NAS jako liderów klasyfikacji.
Ale JP nie :P
:D W sumie, jak to słusznie zauważył Szczypek, nie ma to teraz najmniejszego znaczenia, przed nami trzy spotkania, które wygrać trzeba koniecznie - potem się zobaczy. :wink: Mnie nie martwi to, że wyprzedził nas Milan, a fakt, że robi się cholernie ciasno w czubie tabeli. :think: W takiej sytuacji remis Lazio musi cieszyć.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:15

Paulo pisze:To Ty robisz z siebie pajaca kolego. Jeżeli myślisz, że kibice Milanu się nas boją to naprawdę masz niezłe poczucie humoru. Milan ma lepszy zespół, więcej gwiazd i tak jak ktoś napisał z meczu na mecz się rozkręca a my się cofamy, dlatego Twoje uwagi o wstrzymywaniu kuca czy wyśmiewaniu tych którzy narzekają po tym meczu zachowaj dla swoich kolegów z gimnazjum. Jak niskie poczucie ambicji musisz mieć skoro twierdzisz, że to MY byliśmy w tym meczu tacy super bo nie pozwoliliśmy grać Udine, a sami graliśmy piach w ataku...naprawdę godne pożałowania i na pewno niegodne kibica tak ambitnego i wielkiego historycznie klubu jakim jest Juventus Turyn. W życiu też jesteś takim minimalistą ? Bo ja na boisku w turniejach staram się zawsze z mistrzami i ogórkami tak samo, a dzisiaj Udine było na poziomie ogórków...
Tak się składa, że ja obserwują czasem komenty na stronie Milanu, i wcale tak różowo to nie jest, Milan nie zwycięża przekonująco, są jedynie skuteczni, ale grają bardzo przeciętnie. Niejeden ich kibic to powie, mają do nas dystans i obawę, to widać. Poczytaj czasem ich fora, co nie zmienia faktu, że są na 1 i różnie może być, bo na papierze jakością nas przebijają.

Nie ma co płakać. Jak zobaczyłem rozkład meczy na początku października to pomyślałem, że jak będziemy na koniec roku mieli 3 - 4 punkty straty do lidera to będzie dobrze, mamy 0 straty więc jest bardzo dobrze!

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:20

Ojej, stracilismy lidera. Ozesz w morde. Jeszcze pare miesiecy temu ci ktorzy placza tutaj ze nie bedzie Scudetto mowili ze ledwo sie do LE zalapiemy w tym sezonie. Dla mnie wszystko wyzej niz 4 miejsce to bedzie sukces, bo przed sezonem uwazalem ze na tyle nas bylo stac i nie bede popadal w hurraoptymizm.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:20

Alexinhio-10 pisze:mrozzi chyba powinieneś wyłączyć komputer i położyć się spać, może rano zdasz sobie sprawę że wypisujesz głupoty i to nie Ty masz racje w tej dyskusji. Widzę jednak że nawet jej nie mając będziesz się uporczywie tego trzymał, a sposób w jaki próbujesz to udowodnić to nie argumenty tylko obrażanie innych. Mówisz że szwankowałą skuteczność w dzisiejszym meczu... a to mieliśmy w ogóle jakieś okazje ?? Gra strasznie indywidualna, nie wiem co chłopaki robią i co im mówi Conte ale nie są Messim i nie przejdą przez całe boisko i nei strzelą bramki (nawet sam Messi potrzebuje kolegów do pomocy). Gdzie Juventus sprzed kilku meczy ? Mam nadzieje że Conte to ogarnie ale sądząc po pomeczowej wypowiedzi gdzie jest zadowolony nie zanosi się na to, a przecież mówił że liczy się tylko zwycięstwo... Nie dziwi mnie ża Matri nie strzela, gdyż nie dostaje w ogóle piłek (mówie o stworzeniu sytuacji przez kolegów) i chłopak musi na skrzydło schodzić. Gra na prawdę marna i jeśli dalej będą tacy zadowoleni to może się skończyć jak w ostatnich dwóch latach (oby nie!).

P.S Nie mogę zrozumieć dlaczego Polacy wszędzie i we wszystkim muszą mieć rację, nie mogą normalnie podyskutować po ludzku nie obrażając nikogo tylko próbują być najmądrzejsi, a na tym forum jest tego po prostu kumulacja gdzie każdy przed monitorem czuje się panem i władcą używając trudnych słów, ironizując, robiąc z siebie ignorantów myśląc że to sprawi że będą "mądrzejsi". Dobranoc
Nie żeby coś, ale w swojej wypowiedzi zrobiłeś DOKŁADNIE to samo, co krytykujesz w PSie i jej 30% to inwektywy pod adresem mrozziego, podobnie jak u pana Paulo:)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:23

Meczu nie mogłem obejrzeć, ale nie da się ukryć, że od jakiegoś czasu mamy okres słabszej gry. Oby to był ten obowiązkowy kryzys, który zalicza każda drużyna, a potem lecim dalej lać frajerów.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:27

Udine było do ogrania. Pierwsza połowa jeszcze wyglądała. Druga już znacznie gorsza. Z przodu gramy wręcz trywialnie. Esti się chyba już skończył. Matri też dzisiaj nie miał prawa się podobać. Nie wiem. Być może to wszystko spowodowane jest brakiem Vucinicia? Oby. Taki Juventus mi się nie podoba, choć jeszcze parę dni temu uważałem, remis w Udine za całkiem przyzwoity wynik.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:30

Nie wiem czy macie podobne wrażenie jak ja, ale wydaje mi się, że Conte zapomina powoli jak to jest pobudzać naszych piłkarzy do walki w 2 połowie. Może jemu samemu już nie zależy? Nie widzę nawet, żeby krzyczał na nich tak ostro jak wcześniej...

A Esti i Matri powinni zostać zmienieni już po 1 połowie, bo takie dno grać to już nawet nie wypada.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:34

Ja po raz kolejny mam dobrą bekę z tego co tu czytam. Zagraliśmy z Udinese, akutalnie 3 siłą w serie A. Do meczu z Nami, Udinese wygrało WSZYSTKIE 7 DOMOWYCH SPOTKAŃ!

Możecie pieprzyć o tym, że w ataku nam nie szło bo właściwie to jest prawda ale nie pojmuję jak można narzekać na wynik. Obrona Udinese jest bardzo solidna i dziś nam pograć nie dali ale najważniejsze to, że My też dobrze zagraliśmy z tyłu. Akurat przed tym meczem powiedziałbym, że to jedyne takie spotkanie w tej rundzie kiedy z remisu byłbym zupełnie zadowolony. Zgoda, remis z Romą mógł być lekko rozczarowujący ale Udinese jest w tym roku naprawdę bardzo mocne.

Radzę skonfrontować sobie rezultat z przedsezonowymi oczekiwaniami a potem narzekać na wyjazdowe remisy z drużynami z czołówki. Pieprzę to czy jesteśmy wciąż liderem czy nie bo to ma znaczenie tylko na końcu.

A ja zwrócę uwagę na ciekawą rzecz a mianowicie mamy za sobą trudniejszą rundę bo pojechaliśmy już do Udine, Neapolu, 2 razy do Rzymu i na mecz z interem. Catania i Chievo też do wygodnych rywali nie należą, szczególnie ci pierwsi. W zasadzie z trudniejszych wyjazdów to przed nami jedynie Palermo i Milan.

I jeszcze rozkmina dla zahora:
W momencie kiedy bez formy jest najlepszy snajper i rozgrywający, o którym mówiono, że od niego będzie zależeć cała gra a kontuzjowany jest najlepszy drybler i jeden z bardziej kreatywnych zawodników, Juventus jest w stanie wywieźć punkt z jednego z najtrudniejszych terenów we Włoszech. Czy to nie świadczy o naszej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? :prochno:
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011, 23:43 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:35

Dobra wiadomość jest taka, że od następnego meczu powinien być już dostępny Vucinić. Można narzekać, że mało strzela, ale to jednak On jest naszym najlepszym napastnikiem. Bez niego zagraliśmy 3 mecze z rzędu i widać było, że nasza siła ognia była dużo mniejsza w tych meczach. Strzelać może Matri, Pepe, czy nawet Giaccherini, ale potrzebujemy kogoś kto zakręci obrońcami przeciwnika lub zagra dobre ostatnie podanie.
Mamy dużo napastników, ale ewidentnie brakuje w tej formacji jakości. Czas pozbyć się zbędnych grajków i pomyśleć nad wzmocnieniami.

Generalnie teraz mamy łatwy kalendarz. W 8 najbliższych meczach zagramy tylko z Udinese jako tzw. "trudniejszym przeciwnikiem". Atalanta również może być niewygodna, ale to zdecydowanie przeciwnik do ogrania.

Lecce - Juventus 1/8/12 2:00 PM GMT
Juventus - Cagliari 1/15/12 2:00 PM GMT
Atalanta - Juventus 1/22/12 2:00 PM GMT
Juventus - Udinese 1/29/12 2:00 PM GMT
Parma - Juventus 2/1/12 7:45 PM GMT
Juventus - Siena 2/5/12 2:00 PM GMT
Bologna - Juventus 2/12/12 2:00 PM GMT
Juventus - Catania 2/19/12 2:00 PM GMT

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 23:39

Jeżeli o mnie chodzi, to muszę powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowany tym remisem, gdyż przed meczem brałbym go w ciemno. Co prawda, nie zagraliśmy świetnie, ale 1 punkt na bardzo trudnym terenie to na prawdę dobry wynik. Obie drużyny mają najlepsze defensywy w lidze, w związku z tym nie spodziewałem się gradu goli i się nie przeliczyłem.

Co prawda do zakończenia obecnej rundy zostały jeszcze 3 mecze, ale już teraz mogę powiedzieć, że jestem dumny z wyczynów Juve w obecnym sezonie. Jesteśmy jedynym niepokonanym zespołem w lidze. Mam wielką nadzieję, że utrzymamy tą passę jak najdłużej.

Jest jednak kilka aspektów, które mogą martwić. Przede wszystkim skuteczność. Jest to sprawa, którą Juventus musi koniecznie znacząco poprawić w drugiej części sezonu, gdyż obecnie marnujemy mnóstwo sytuacji. Co by nie mówić - Vucinic dał nam bardzo dużo. Co prawda nie strzela wiele goli, ale potrafi stworzyć dogodną sytuację swoim partnerom, czy sklepać piłkę na jeden kontakt. Matri mając go u boku spisuje się wyraźnie lepiej. Zatem - wracaj do zdrowia Mirko!

Podsumowując. Jestem bardzo zadowolony z poczynań Juventusu w tym sezonie i mam nadzieję, że Stara Dama nie spuści z tonu. Priorytetem pozostaje awans do Ligi Mistrzów i tego się trzymajmy.

Pozdrawiam :wink:

Obrazek
Zablokowany