Serie A (1): Udinese 0-0 JUVENTUS
- Skibil
- Redaktor
Dla mnie to jest ustawienie 3-3-2 + dwóch zawodników na bokach boiska, którzy w 90min będą oddychać getrami, bo przez cały mecz zapylali od bramki do bramki.beka pisze:Tutto podaje, ze mamy wyjsc 3-5-2:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe - Quagliarella, Matri
- bendzamin
- Redaktor
To zapowiadane 3-5-2 rzeczywiscie niewiele rozni sie od 4-3-3, ale jednak nie jest to to samo. O ile rzeczywiscie, niezaleznie od wyjsciowego ustawienia, Lichtsteiner gra zdecydowanie wyzej niz Chiellini, to juz z przodu bedzie to wygladalo troche inaczej. Quaglia nie bedzie musial sie specjalnie wracac do obrony i bedzie gral blizej srodka, wspierajac Matriego.
BTW. znalazlem taka grafike:

I mam nadzieje, ze Conte jednak nie postawi Pepe obok Matriego i nie pokaze az tak zachowawczego podejscia.
BTW. znalazlem taka grafike:

I mam nadzieje, ze Conte jednak nie postawi Pepe obok Matriego i nie pokaze az tak zachowawczego podejscia.
- annihilator1988
- Juventino
Ja tam nie wierzę, że Conte zrezygnuje z 4-3-3, zwłaszcza teraz kiedy Fabio ustrzelił bramkę. Komuś się zwyczajnie nudzi 

- pan Zambrotta
- Juventino
czy to będzie 3-5-2, czy 4-3-3, czy 4-1-4-1, to wszystko jeden pies. Styl gry się niewiele zmieni, jak podejrzewam.
Musimy to wygrać :roll: pierwsza porażka, w dodatku przed świętami strasznie popsuje humory. A ścisk w czołówce coraz większy...
EDIT: fajna ławka w ustawieniu gazzetty, zero obrońców :lol:
Musimy to wygrać :roll: pierwsza porażka, w dodatku przed świętami strasznie popsuje humory. A ścisk w czołówce coraz większy...
EDIT: fajna ławka w ustawieniu gazzetty, zero obrońców :lol:
- Molek big fun juve
- Juventino
Mecz z Milanem też był ważny, a jednak dokonał zmiany ustawienia z 4-4-2 (czy jak kto tam woli 4-2-4) na 4-3-3. Czasem opłaca się zaskoczyć przeciwnika innym ustawieniem lub składem, tyle , że trzeba mieć trenera wizjonera.Darius19 pisze:Dokładnie. Zresztą wątpię aby kombinował składem w tak ważnym spotkaniu jakim jest mecz z Udine.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- juventini22
- Juventino
Oj dzis remis to bedzie dobry wynik, nie ma sensu analizowac i sie nastawiac, bo udinese ostatnio nas pokonywalo prawie ciagle, dlatego ciezki mecz ale 1-1 bedzie
- zahor
- Juventino
Akurat to samo ustawienie można by rozrysować na kilka innych sposobów, ale żeby je zrozumieć trzeba wiedzieć jak grają poszczególni piłkarze Juventusu.beka pisze: Wedlug Sky zagramy tak, jak pisalem wczesniej. Fajnie by bylo w tym ustawieniu zobaczyc przez jakis czas Del Piero.
Czy można je zapisać jako 4-4-2? Jasne że tak, wiadomo wszak że Lichtsteiner to obrońca, więc mimo tego że często zapędza się do przodu, to w tym meczu niewątpliwie będzie mieć głównie zadania defensywne. Stąd przesunięcie go na tej planszy do linii obrony nie byłoby błędem.
Dalej - czy można na grafice przesunąć Pepe do przodu? Jasne że można, wszak to oczywiste że będzie piłkarzem bardziej ofensywnie grającym niż Pirlo czy Marchisio, o Lichym nie wspominając. To nam otwiera furtkę do nazwania tej taktyki 3-4-3 bądź też 4-3-3, jeżeli traktujemy Lichtsteinera jako obrońcę. I tak dalej można się bawić. Dla mnie najważniejszy jest fakt, że Vucinicia w tym meczu zastępuje Quagliarella, a nie daremny Giaccherini czy Estigarribia. Ostatnimi czasy brakowało nam wykończenia, a z tej trójki to Fabio daje największe szanse na poprawę tego mankamentu - nie mówię że jakoś strasznie na niego liczę, ale bez wątpienia bardziej niż bym liczył na któregoś z tamtych dwóch.
- pumex
- Juventino
Kurde, dziwaczna ta taktyka :doh: Głównie nie podoba mi się tu ustawienie Pepe. O wiele lepiej wygląda grając blisko bramki przeciwnika, niż zaczynając akcje z głębi pola, natomiast w tym systemie będzie zmuszony naparzać w jedną i w drugą.

- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia; Pepe, Matri.
A disp.: Storari, De Ceglie, Pazienza, Giaccherini, Elia, Del Piero, Quagliarella
gramy jednak tak... nie jestem do konca przekonany no ale zobaczymy;p
A disp.: Storari, De Ceglie, Pazienza, Giaccherini, Elia, Del Piero, Quagliarella
- Kamil_on
- Juventino
Conte zaskoczył chyba wszystkich - mam nadzieję, że łącznie z Udineserammstein pisze:Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia; Pepe, Matri.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- juventini22
- Juventino
to i tak bedize ze lichstainer bedzie gral na obroni zobaczycie