Mercato (zima 2011/12)
- deszczowy
- Juventino
Podobno wróciliśmy do tematu zainteresowania Rhodolfo. Trochę dziwna ta wolta. Cóż, gdybyśmy w tym okienku pozyskali stopera i pomocnika (np. Montolivo), to byłbym szczęśliwy.
Z innej beczki - TMW podaje, że Marotta ustalił cene wykupu Milosa i ma to być 12 mln. Czyżbyśmy faktycznie się z nim żegnali?
Z innej beczki - TMW podaje, że Marotta ustalił cene wykupu Milosa i ma to być 12 mln. Czyżbyśmy faktycznie się z nim żegnali?
Piszą, piszą. Ale mając do wyboru wypożyczyć go na naszych warunkach, albo ciągle płacić mu pensję za grzanie ławy, wybiorą opcje nr 1. Nie zawsze przecież można wybrzydzać, a tylko dla tego Marotta zainteresował sie tym graczem.yanquez pisze:Wstrzymaj konie Amigo!alina pisze: Ja nie mam nic przeciwko wypożyczeniu go za ten milion.
Toni, VI, Amauri ---> Borriello
Innymi słowy:
10 mln € --> 2,5 mln € (półroczne koszty utrzymania brutto)
Roma chce mieć pewność, że pozbędzie się Boriello na amen, więc po półrocznym wypożyczeniu musiałby nastąpić pełny transfer. Na głównej o tym piszą.
Oczywiście, kupowaniu tego zawodnika na stałe mówię 'nie'. Chyba, że coś w stylu 4 mln z pensją 2.
<fap fap>yanquez pisze:Moim zdaniem trzeba w lecie zapukać do drzwi Manciniego, bo skoro the Citizens zamierzają się szarpnąć na Van Persiego (najpewniej na szpicę), to może będą chcieli kogoś opchnąć? Edin?
- Wojtek
- Juventino
A czemu nie? Grając 4-3-3 wykorzystujemy tylko jednego z pięciu naszych skrzydłowych. Milos już nie jest nam potrzebny. Miał być naszym najlepszym skrzydłowym w tym sezonie a jest zupełnie odwrotnie.deszczowy pisze:Z innej beczki - TMW podaje, że Marotta ustalił cene wykupu Milosa i ma to być 12 mln. Czyżbyśmy faktycznie się z nim żegnali?
Rhodolfo? Może być ale za rozsądną cene.
Marotta mowił o 'gotowym planie' na mercato. Wg mnie on wyglada mniej więcej tak:deszczowy pisze:Z innej beczki - TMW podaje, że Marotta ustalił cene wykupu Milosa i ma to być 12 mln. Czyżbyśmy faktycznie się z nim żegnali?
1. Obrona: Sorensen out, jakieś uzupełnienie in (Caseres? Rhodolfo?)
2. podkreślił że, zmiana taktyki determinuje działania, a więc:
- skrzydlowy out (wlaśnie Krasić)
- środkowy pomocnik in
3. okazje (Borriello?)
EDIT:
Jak dostaniemy w styczniu 12 baniek, to ja sie będę cieszył jak cholera. Powrotu do formy to my sie możemy nie doczekać (pomijając juz fakt, że nie pasuje do systemu Conte).Bartek88 pisze:I jak ja mam nie byc jego krytykiem? Kupil za 15 baniek, wygral nam Krasic nie jeden mecz rok temu, teraz ma spadek formy i po 4 miesiacach juz za 3 mln taniej go chce sprzedac...
Rozumiem wypozyczyc na rok, zeby odzyskal forme, ale sprzedawac ;/ Milos to nie Amauri...
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011, 14:41 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek88
- Juventino
I jak ja mam nie byc jego krytykiem? Kupil za 15 baniek, wygral nam Krasic nie jeden mecz rok temu, teraz ma spadek formy i po 4 miesiacach juz za 3 mln taniej go chce sprzedac...Wojtek pisze:A czemu nie? Grając 4-3-3 wykorzystujemy tylko jednego z pięciu naszych skrzydłowych. Milos już nie jest nam potrzebny. Miał być naszym najlepszym skrzydłowym w tym sezonie a jest zupełnie odwrotnie.deszczowy pisze:Z innej beczki - TMW podaje, że Marotta ustalił cene wykupu Milosa i ma to być 12 mln. Czyżbyśmy faktycznie się z nim żegnali?
.
Rozumiem wypozyczyc na rok, zeby odzyskal forme, ale sprzedawac ;/ Milos to nie Amauri...
- bendzamin
- Redaktor
Jego spadek formy trwa juz na dobra sprawe od prawie roku i zaryzykowalbym stwierdzenie, ze on juz lepiej w Juventusie moze nie byc w stanie zagrac. Moze jak sie przeniesie do innej ligi to mu sie uda znowu poczarowac (obroncow, kibicow, dziennikarzy) przez kilka miesiecy. Jak dostaniemy za niego 12 milionow to super.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Borriello nie byłby zły. Tyle że my byśmy raczej potrzebowali głównego snajpera bo tych wchodzących i ławkowych to mamy aż za dużo ;P

Jeśli już odwołujesz się do słów Marotty, to parę dni temu na SJ widziałem wywiad, w którym potwierdził zainteresowanie Caceresem [że to ważny piłkarz, że półtora roku temu Barcelona za dużo chciała a on miał jeszcze kontuzję...]. Tylko nie wiem gdzie miałby grać, bo też niedawno widziałem wypowiedź Chielliniego "jestem środkowym obrońcą". Po lewej? No bo na prawej to se nie pogra chłopak.alina pisze:1. Obrona: Sorensen out, jakieś uzupełnienie in (Caseres? Rhodolfo?)

- Amarillo
- Juventino
Piłkarzy się kupuje biorąc pod uwage ich obecną dyspozycję, to że Milos rok temu grał dobrze nie ma żadnego znaczenia dla potencjalnego nabywcy. Liczy się tu i teraz - a teraz gra piach. Jego spadek formy utrzymuje się od początku tego mijającego już roku i póki co nie widać by chciała ona powrócić, nie wiem czy zauważyłeśBartek88 pisze: I jak ja mam nie byc jego krytykiem? Kupil za 15 baniek, wygral nam Krasic nie jeden mecz rok temu, teraz ma spadek formy i po 4 miesiacach juz za 3 mln taniej go chce sprzedac...
Sapere Aude!
Zakladalem, że przychodzi jako uzupełnienie. Tzn wskakuje do składu w razie kontuzji/kartek. Mnie się nie podoba Chiellini na lewej, ale jak juz go tam zastępować, to jakims killerem, a nie kolejnym kolesiem grającym tam z konieczności/jakimś średniaku (Caseres to w tym wypadku grajacy z konieczności)Ouh_yeah pisze:Borriello nie byłby zły. Tyle że my byśmy raczej potrzebowali głównego snajpera bo tych wchodzących i ławkowych to mamy aż za dużo ;PJeśli już odwołujesz się do słów Marotty, to parę dni temu na SJ widziałem wywiad, w którym potwierdził zainteresowanie Caceresem [że to ważny piłkarz, że półtora roku temu Barcelona za dużo chciała a on miał jeszcze kontuzję...]. Tylko nie wiem gdzie miałby grać, bo też niedawno widziałem wypowiedź Chielliniego "jestem środkowym obrońcą". Po lewej? No bo na prawej to se nie pogra chłopak.alina pisze:1. Obrona: Sorensen out, jakieś uzupełnienie in (Caseres? Rhodolfo?)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Myślisz, że Caceres by zaakceptował taką rolę? Wiem, że Sevilla to nie Juventus i nigdy nie będzie choćby wygrała LM trzy razy pod rząd... no ale. Znacznie gorsi piłkarze mieli większe ambicje.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011, 14:54 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skibil
- Redaktor
Moim zdaniem to mogłoby to wyglądać tak: Caceres na lewej, a gdy Lichy będzie wykartkowany/kontuzjowany(tfu!) to wtedy Martin biega z prawej, a Chiellini pokazuje się na lewej. Z ławki wchodzi Rudolf-brazylijczyk i git.Ouh_yeah pisze: Jeśli już odwołujesz się do słów Marotty, to parę dni temu na SJ widziałem wywiad, w którym potwierdził zainteresowanie Caceresem [że to ważny piłkarz, że półtora roku temu Barcelona za dużo chciała a on miał jeszcze kontuzję...]. Tylko nie wiem gdzie miałby grać, bo też niedawno widziałem wypowiedź Chielliniego "jestem środkowym obrońcą". Po lewej? No bo na prawej to se nie pogra chłopak.

- strong return
- Juventino
12mln jak najbardziej mnie urządza. Lubię go, ale za to się nie trzyma zawodników w klubie. Antosiowi się odmieniło z ustawieniem, ale w lidze prowadzi, więc i dla Serba i dla nas-lepiej, żebyśmy się rozeszli. Obie strony mogą tylko zyskać. Milos z pewnością gdzieś sobie pogra, a my potrzebujemy kasy na domniemaną rewolucję 3.2. 
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
Wiesz, chłopak jest ambitny, to sądzi, ze sobie miejsce w składzie wywalczy. Narzekanie na siedzienie na lawce też sie zaczyna dopiero gdzies po pół roku (u normalnych ludzi, nie gwazdorów typu Tevez).Ouh_yeah pisze:Myślisz, że Caceres by zaakceptował taką rolę? Wiem, że Sevilla to nie Juventus i nigdy nie będzie choćby wygrała LM trzy razy pod rząd... no ale. Znacznie gorsi piłkarze mieli większe ambicje.
- Nedved4life
- Juventino
To chyba nie słyszałeś o czymś takim jak 'odbudowa piłkarza' co przeżyło wiele graczy, na dzień dzisiejszy takim typem jest choćby Snejder, albo Robben kupieni ze względu na ich potencjał a nie obecna formę (i opłaciło się klubom kupującym). Torres to też ktoś w tym stylu, chociaż Chelsea na razie na nim straszliwie traci to Hiszpan został też zakupiony jak nie był w najwyższej formie i to za ogromne pieniądze. Krótko mówiąc, nie tylko obecna forma ma wpływy na transfer.Amarillo pisze:Piłkarzy się kupuje biorąc pod uwage ich obecną dyspozycję, to że Milos rok temu grał dobrze nie ma żadnego znaczenia dla potencjalnego nabywcy. Liczy się tu i teraz - a teraz gra piach. Jego spadek formy utrzymuje się od początku tego mijającego już roku i póki co nie widać by chciała ona powrócić, nie wiem czy zauważyłeśBartek88 pisze: I jak ja mam nie byc jego krytykiem? Kupil za 15 baniek, wygral nam Krasic nie jeden mecz rok temu, teraz ma spadek formy i po 4 miesiacach juz za 3 mln taniej go chce sprzedac...