Kontrowersje wokół meczu Siena - Juve
- BIGGI
- Qualità Juventino
W drugiej połowie sędzia spotkania pan Ayroldi popełnił kilka karygodnych błędów. Birindelli faulował w polu karnym Roberto D’Aversę, ale zamiast podyktować rzut karny, arbiter pokazał żółty kartonik piłkarzowi Sieny.
Juve grało dość słabo. Na boisku pojawił się debiutant 19 letni Benjamin Onwuachi. Fabrizio Miccoli był bliski wyrównania, ale bramkarz Fortin nie dał się pokonać.
Golkiper gospodarzy praktycznie podarował pierwszą bramkę Juventusowi. Słaby strzał Zalayety przeleciał mu przez ręce i było 1-1. Klub z Toskanii walczył o zwycięsto. Tore Andre Flo starał się, jak mógł, ale jego wysiłek nie przekładał się na kolejne bramki.
Wkrótce doszło do kolejnej kontrowersyjnej sytuacji. Norweg wypracował sobie bardzo dobrą okazję i pędził na bramkę przeciwnika, kiedy został brutalnie zatrzymany przez Ferrarę. Sędzia uznał jednak, że doświadczony obrońca nie był ostatnią zaporą przed Antonio Chimentim i nie pokazał czerwonej kartki zawodnikowy Bianconerich.
Chwilę później Benjamin Onwuachi dał Juventusowi prowadzenie po kombinacyjnej akcji z Zalayetą. Juve wraca do Turynu z dobrą zaliczką. FIGC będzie musiała przyjrzeć się bliżej temu spotkaniu i ukarać sędziego za jego karygodne błędy.
lechsport.pl
Ludzie to czemu takich słabych sędziów wyznaczają
Juve grało dość słabo. Na boisku pojawił się debiutant 19 letni Benjamin Onwuachi. Fabrizio Miccoli był bliski wyrównania, ale bramkarz Fortin nie dał się pokonać.
Golkiper gospodarzy praktycznie podarował pierwszą bramkę Juventusowi. Słaby strzał Zalayety przeleciał mu przez ręce i było 1-1. Klub z Toskanii walczył o zwycięsto. Tore Andre Flo starał się, jak mógł, ale jego wysiłek nie przekładał się na kolejne bramki.
Wkrótce doszło do kolejnej kontrowersyjnej sytuacji. Norweg wypracował sobie bardzo dobrą okazję i pędził na bramkę przeciwnika, kiedy został brutalnie zatrzymany przez Ferrarę. Sędzia uznał jednak, że doświadczony obrońca nie był ostatnią zaporą przed Antonio Chimentim i nie pokazał czerwonej kartki zawodnikowy Bianconerich.
Chwilę później Benjamin Onwuachi dał Juventusowi prowadzenie po kombinacyjnej akcji z Zalayetą. Juve wraca do Turynu z dobrą zaliczką. FIGC będzie musiała przyjrzeć się bliżej temu spotkaniu i ukarać sędziego za jego karygodne błędy.
lechsport.pl
Ludzie to czemu takich słabych sędziów wyznaczają

- Martin
- Juventino
Pierwsza kontrowersyjna sytuacja miala miejsce w pierwszej polowie a nie w drugiej
A czemu taki slaby sedzia? Mecz malo prestizowy (slaba siena, rezerwy Juve) no to i sedziego dali cienkiego. JA bym wielkiej uwagi do tego nie przywiazywal...
A czemu taki slaby sedzia? Mecz malo prestizowy (slaba siena, rezerwy Juve) no to i sedziego dali cienkiego. JA bym wielkiej uwagi do tego nie przywiazywal...
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- bblackk
- Juventino
Z tego co widzę to sędzia popełnił kilka błędów, ale na korzyśc Juve :D...
Mnie to nie przeszkadza, ale to jest juz uciążliwe jak wszyscy się czepiają że Juve kupuje zwycięstwa i Scudetto :(... !
No ale będąc obiektywnym sędziego powinno sie ukarać :P
Mnie to nie przeszkadza, ale to jest juz uciążliwe jak wszyscy się czepiają że Juve kupuje zwycięstwa i Scudetto :(... !
No ale będąc obiektywnym sędziego powinno sie ukarać :P
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2003, 22:14 przez bblackk, łącznie zmieniany 1 raz.
- MoreLL_FTL
- Juventino
Ale znów ktoś palnie że Juve sędziego przekupuje... już mnie to pomału denerwuje. A co do meczu to naprawde grali cienko, nie widzialem calego ale widzialem bramki Juve i bez rewelacji. Kolejny fart niestety. Ale jest OKa.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Heh no wiem....ale skoro sie czepiać to czegokolwiekNoodels pisze:A czemu taki slaby sedzia? Mecz malo prestizowy (slaba siena, rezerwy Juve) no to i sedziego dali cienkiego. JA bym wielkiej uwagi do tego nie przywiazywal...
Ja tez nie

- DeeJay
- Juventino
Nie podoba mi się ta sytuacja, ale przecież to nie wina Juventusu, że FIGC wyznaczył takiego sędziego jakiego wyznaczył. Oczywiście ten fakt zbiegnie się z sobotnim spotkaniem z Modeną i znowu zaczną się bezsensowne dyskusję ludzi, którzy najczęściej dostrzegają tylko to, co chcą dostrzegać i bynajmniej nie są zwolennikami Juventusu.
- DeeJay
- Juventino
Jeśli mowa o kontrowersjach... Niedawno skończył się mecz Monaco - PSV. Oprócz dobrej gry Rothena (którym Juventus podobno się interesuje) moją uwagę przykuła przede wszystkim żółta kartka, a w efekcie czerwona Luciusa. Czy ktoś skojarzył tą sytuację z sobotnią bramką Trezegueta?
- kouba
- Qualità Juventino
lepsi sędziowie sędziowali LM, więc nie mieliśmy najlepszego sędziego, dobrze że wygraliśmy i praktycznie zapwniliśmy sobie awans do następnej rundy. Teraz znowu będą nawijać, że to sędziowie pomagają Juve ...ble ble ble