Mercato (zima 2011/12)
- zahor
- Juventino
20 milionów funtów czyli prawie 24 mln euro. Z takimi pieniędzmi (których swoją drogą tu i teraz nie mamy do dyspozycji) można się było powoli wybierać w lecie do Villarealu negocjować Rossiego, a z dwójki tych panów wolę Włocha, nawet po kontuzji. Raz, że Włoch (nie chodzi o to że wyznaję teorię "urodziłeś się na terytorium Hiszpanii - w momencie przekroczenia granicy włoskiej zapominasz jak się gra w piłkę", po prostu byłby bardziej zgrany z kolegami z kadry jak Pirlo, Marchisio itp.), dwa że młodszy, trzy że aktualnie (tzn. do momentu przed kontuzją) lepszy (Torres padakę gra dalej niż od roku - na mundialu też się kopał w czoło), cztery że tańszy w utrzymaniu, pięć że do 4-3-3 jakoś łatwiej by go było wpasować.Kuben pisze:Przerzućmy się z Podolskiego na Torresa:
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Skonc ... omosc.html
Chelsea ponoć woła za niego 20 mln, także wydaje mi się, że mimo wszystko to nie jest bardzo dużo, problemem może być tylko jego pensja gdyż obecnie tygodniówkę ma na poziomie 150 tys funciaków.
Ma dobre warunki, dobry technicznie, nie najgorzej gra głową, w miarę szybki tylko ta skuteczność... w Londynie zupełnie ją zatracił.
- Castiel
- Juventino
Zrobiłem sobie małą listę zawodników, których bardzo chętnie zobaczyłbym w Juve w styczniu bądź w lecie. Dla mnie świetnie byłoby mieć ich w składzie bo dotyczy to nie tylko graczy do podstawowego składu, ale też i ławki rezerwowych.
Angelo Palombo - środek pomocy jest u nas słabo obsadzony. 3 zawodników grających bez przerwy i Pazienza wchodzący ewentualnie w razie kartek czy kontuzji to trochę mało. Zawodnik jako, że występuje w II ligowej Sampie dużo by nie kosztował, a doświadczenie i umiejętności ma więc przydatny dla drużyny z pewnością by był.
Giandomenico Mesto - prawa obrona, ewentualnie prawe skrzydło. Kończy mu się kontrakt w czerwcu, a od stycznia można go już zaklepać. Motta to żadne zastępstwo,a Lichtsteiner w końcu zemdleje na boisku,a jego wypadnięcie ze składu to dla nas tragedia także takie zastępstwo byłoby zbawienne.
Mehdi Benatia - wiem priorytetem jest podobno Hummels, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyciągniemy takiego zawodnika tym bardziej, że jego wartość znacznie przekracza 20 mln chociaż znając Marottę to złożyłby za niego ofertę 15 mln + jakiś niechciany gracz. Nie mniej jednak ekipa z Udine prezentuje się świetnie i to w dużej mierze zasługa tego zawodnika. Obecnie to najlepsza obrona w lidze. Wiem, że ciężko jest dogadać się z Udinese, ale nie ma rzeczy niemożliwych.
Sebastian Giovinco - raczej oczywistym jest, że Seba wróci do Juve,a to oznacza, że z kadry wypadnie kilku zawodników. Z napastników pewnymi do pozostania są jedynie Vucinic i Matri. Wiemy, że na 100% wypadną Del Piero, Amauri, Toni i Iaquinta. Sytuacja Quaga nie jest rozwiązana. Sprowadzenie Seby wydaje się świetną opcją. Kosztować nie będzie nie wiadomo jakich kokosów, a pożytek z niego będzie.
Mauricio Isla - w minionym sezonie razem z Sanchezem byli motorem napędowym swojej drużyny. Podobno jest między nim, a Vidalem jakiś konflikt przez spóźnienie na trening, ale nie chce mi się w to wierzyć. To drobiazg. Nie muszą się lubić. Mają grać ze sobą. Gość jest świetny. Zasuwa od bramki do bramki. Znając Udinese i widząc jak ten gość gra to w ciemno mówię, że 15 mln będzie mało, ale warto. Takiego zawodnika nam potrzeba. Razem ze Stephenem stworzyliby świetny duet na prawej stronie. Skreśliłem już Krasicia, a Isla jest w moich oczach idealnym kandydatem na jego miejsce. Poza tym obojętne czy gramy 4-4-2 czy 4-3-3. On odnajduje się w każdej formacji.
Angelo Palombo - środek pomocy jest u nas słabo obsadzony. 3 zawodników grających bez przerwy i Pazienza wchodzący ewentualnie w razie kartek czy kontuzji to trochę mało. Zawodnik jako, że występuje w II ligowej Sampie dużo by nie kosztował, a doświadczenie i umiejętności ma więc przydatny dla drużyny z pewnością by był.
Giandomenico Mesto - prawa obrona, ewentualnie prawe skrzydło. Kończy mu się kontrakt w czerwcu, a od stycznia można go już zaklepać. Motta to żadne zastępstwo,a Lichtsteiner w końcu zemdleje na boisku,a jego wypadnięcie ze składu to dla nas tragedia także takie zastępstwo byłoby zbawienne.
Mehdi Benatia - wiem priorytetem jest podobno Hummels, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyciągniemy takiego zawodnika tym bardziej, że jego wartość znacznie przekracza 20 mln chociaż znając Marottę to złożyłby za niego ofertę 15 mln + jakiś niechciany gracz. Nie mniej jednak ekipa z Udine prezentuje się świetnie i to w dużej mierze zasługa tego zawodnika. Obecnie to najlepsza obrona w lidze. Wiem, że ciężko jest dogadać się z Udinese, ale nie ma rzeczy niemożliwych.
Sebastian Giovinco - raczej oczywistym jest, że Seba wróci do Juve,a to oznacza, że z kadry wypadnie kilku zawodników. Z napastników pewnymi do pozostania są jedynie Vucinic i Matri. Wiemy, że na 100% wypadną Del Piero, Amauri, Toni i Iaquinta. Sytuacja Quaga nie jest rozwiązana. Sprowadzenie Seby wydaje się świetną opcją. Kosztować nie będzie nie wiadomo jakich kokosów, a pożytek z niego będzie.
Mauricio Isla - w minionym sezonie razem z Sanchezem byli motorem napędowym swojej drużyny. Podobno jest między nim, a Vidalem jakiś konflikt przez spóźnienie na trening, ale nie chce mi się w to wierzyć. To drobiazg. Nie muszą się lubić. Mają grać ze sobą. Gość jest świetny. Zasuwa od bramki do bramki. Znając Udinese i widząc jak ten gość gra to w ciemno mówię, że 15 mln będzie mało, ale warto. Takiego zawodnika nam potrzeba. Razem ze Stephenem stworzyliby świetny duet na prawej stronie. Skreśliłem już Krasicia, a Isla jest w moich oczach idealnym kandydatem na jego miejsce. Poza tym obojętne czy gramy 4-4-2 czy 4-3-3. On odnajduje się w każdej formacji.
- M.R.
- Juventino
Mnie bardzo zastanawia fakt zainteresowania Palombo, a raczej realność tego transferu. Zwłaszcza zimą. Gościu ma kontrakt w Sampdorii do 2015 roku, gra tam od sezonu 2003/2004,jest kapitanem drużyny, w sieci krąży film na którym przepraszał fanów ze łzami w oczach po meczu w którym Sampdoria spadła do Serie B. Myślę że tak przywiązany do klubu piłkarz nie odejdzie z niego nagle w połowie sezonu. Zwłaszcza w tak ciężkim okresie dla klubu.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2011, 18:24 przez M.R., łącznie zmieniany 1 raz.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- jakku1
- Juventino
Z Palombo troche wykrakalem. Marotta rzekomo rozmawial z zawodnikiem i facet chce do Nas trafic. W przeciwna strone mialby powedrowac Marrone - na wypozyczenie albo w 50%. Szczerze powiem, ze ktos taki jak Palombo bardzo by sie Nam przydal. Silny, dobry, defensywny pomocnik, z niezlym dlugim podaniem, doswiadczeniem reprezetacyjnym i zadziornoscia. Kogos takiego Nam wlasnie w tej pomocy brakuje.
Sa tez plotki na temat Caceresa. Roma chcialaby go sciagnac, wyklada nawet na stol 10m euro, ale Martin uparl sie na Juventus. Chcemy zaproponowac w tym przypadku wypozyczenie z opcja do wykupu w lecie.
Sa tez plotki na temat Caceresa. Roma chcialaby go sciagnac, wyklada nawet na stol 10m euro, ale Martin uparl sie na Juventus. Chcemy zaproponowac w tym przypadku wypozyczenie z opcja do wykupu w lecie.
- francois
- Juventino
Jeden z nielicznych w pełni udanych transferów Secco, szkoda tylko, że Marotta go odpuścił ot tak.jakku1 pisze:Sa tez plotki na temat Caceresa. Roma chcialaby go sciagnac, wyklada nawet na stol 10m euro, ale Martin uparl sie na Juventus. Chcemy zaproponowac w tym przypadku wypozyczenie z opcja do wykupu w lecie.
Aż dziw, że po tym wszystkim chce jeszcze do nas wracać.
3xTAK dla tego transferu. Przyda się nam taki klasowy i wszechstronny obrońca. A przy tym gwiazda internetu
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- M.R.
- Juventino
O Caceresie wypowiedział się też Secco który stwierdził "Jeśli jednak nadal bym pracował, to bym go pozostawił w zespole przedłużając wypożyczenie."
Link -> http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... ceresa.php
Jeżeli Marotta ściągnąłby Urugwajczyka zimą byłby to dobry ruch transferowy. Ciekawe tylko ile zażyczy sobie za niego Sevilla jeżeli pójdą na taki układ jaki opisał @jakku1 ?
Nie wierzę w opcje z 5 milionami euro.
Link -> http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... ceresa.php
Jeżeli Marotta ściągnąłby Urugwajczyka zimą byłby to dobry ruch transferowy. Ciekawe tylko ile zażyczy sobie za niego Sevilla jeżeli pójdą na taki układ jaki opisał @jakku1 ?

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- pumex
- Juventino
Jakby był za małe pieniądze, to czemu nie. Zgadzam się, że na pewno by się przydał, ale nawet z nim w składzie ciągle nie mielibyśmy zastępstwa za Pirlo. Byłby Andera, dwóch zapierdzielaczy (Marchisio, Vidal) i dwóch defensywnych pomocników (Pazienza, Palombo). Tak, już wiem, Angelo też potrafi zagrać jakąś niezłą piłkę, ale umówmy się, rozgrywającym to on nie jest.Castiel pisze:Angelo Palombo - środek pomocy jest u nas słabo obsadzony. 3 zawodników grających bez przerwy i Pazienza wchodzący ewentualnie w razie kartek czy kontuzji to trochę mało. Zawodnik jako, że występuje w II ligowej Sampie dużo by nie kosztował, a doświadczenie i umiejętności ma więc przydatny dla drużyny z pewnością by był.
Podejrzewam, że Benatia wcale nie byłby dla nas dużo tańszy niż Hummels. Udine walnie cenę zaporową, małe są szansę, że doszlibyśmy z Pozzo do porozumienia. Wydaje mi się, że paradoksalnie Hummelsa byłoby łatwiej kupić.Castiel pisze:Mehdi Benatia - wiem priorytetem jest podobno Hummels, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyciągniemy takiego zawodnika tym bardziej, że jego wartość znacznie przekracza 20 mln chociaż znając Marottę to złożyłby za niego ofertę 15 mln + jakiś niechciany gracz. Nie mniej jednak ekipa z Udine prezentuje się świetnie i to w dużej mierze zasługa tego zawodnika. Obecnie to najlepsza obrona w lidze. Wiem, że ciężko jest dogadać się z Udinese, ale nie ma rzeczy niemożliwych.
O Giovinco nie wiem co myśleć. Niby gra dobrze, ale mam wrażenie, że u nas nie stałby się tym kimś, na kogo liczą kibice. W Parmie jest gwiazdą, liderem, pod niego ustawiana jest gra. W Juve byłby jednym z wielu, nie byłby w centrum gry, a już raz widzieliśmy, że Seba źle znosi taką sytuację. On potrzebuje swego rodzaju opieki, a w Turynie każdy zły występ od razu jest krytykowany. Czy Giovinco by sobie z tym poradził? Wątpię.Castiel pisze:Sebastian Giovinco - raczej oczywistym jest, że Seba wróci do Juve,a to oznacza, że z kadry wypadnie kilku zawodników. Z napastników pewnymi do pozostania są jedynie Vucinic i Matri. Wiemy, że na 100% wypadną Del Piero, Amauri, Toni i Iaquinta. Sytuacja Quaga nie jest rozwiązana. Sprowadzenie Seby wydaje się świetną opcją. Kosztować nie będzie nie wiadomo jakich kokosów, a pożytek z niego będzie.
Świetny zawodnik, jestem olbrzymim entuzjastą tego transferu, ale sytuacja przypomina tą z Benatią.Castiel pisze:Mauricio Isla

- jakku1
- Juventino
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... rlos-tevez
Ciekawy artykul. Chociaz wiadomo jak to jest z brytyjska prasa. To tylko potwierdza to, co wiemy juz od kilku/kilkunastu dni - chcemy Teveza, ale to nie jest takie proste.
Generalnie, to bylby to nawet uzasadniony ruch. Jesli klub maja opuscic Amauri, Iaquinta i Toni, to da to Nam gdzies 10m euro (20 brutto) oszczednosci na samych pensjach oraz - co wazniejsze - dosc ograniczona lawke jesli chodzi o napastnikow (Vucinic, Quag, Matri i 37 - letni Alex). Wyraznie widac, ze przydalby sie jeszcze jakis napastnik.
Mysle, ze mozemy styczen zakonczyc na 2/3 transferach do klubu. Palombo/Montolivo, Caceresie/Astorim i kims do ataku (ewentualnie). Tak to na razie wyglada. Przypuszczam, ze pozegnamy sie z Marrone, ktory pojdzie na wypozyczenie, nie wiadomo co z Grosso (chociaz pewniejszy jest termin letni), na pewno odejdzie Amauri, jest tez pewna szansa na odeslanie Toniego i Iaquinty, oraz byc moze barwy klubowe zmieni Krasic. No zobaczymy.
Ciekawy artykul. Chociaz wiadomo jak to jest z brytyjska prasa. To tylko potwierdza to, co wiemy juz od kilku/kilkunastu dni - chcemy Teveza, ale to nie jest takie proste.
Generalnie, to bylby to nawet uzasadniony ruch. Jesli klub maja opuscic Amauri, Iaquinta i Toni, to da to Nam gdzies 10m euro (20 brutto) oszczednosci na samych pensjach oraz - co wazniejsze - dosc ograniczona lawke jesli chodzi o napastnikow (Vucinic, Quag, Matri i 37 - letni Alex). Wyraznie widac, ze przydalby sie jeszcze jakis napastnik.
Mysle, ze mozemy styczen zakonczyc na 2/3 transferach do klubu. Palombo/Montolivo, Caceresie/Astorim i kims do ataku (ewentualnie). Tak to na razie wyglada. Przypuszczam, ze pozegnamy sie z Marrone, ktory pojdzie na wypozyczenie, nie wiadomo co z Grosso (chociaz pewniejszy jest termin letni), na pewno odejdzie Amauri, jest tez pewna szansa na odeslanie Toniego i Iaquinty, oraz byc moze barwy klubowe zmieni Krasic. No zobaczymy.
- Azazel
- Juventino
Ależ podstawową linię ofensywy stanowią Vucinic-Matri-Pepe. Ten ostatni nie jest typowym napastnikiem, on jest skrzydłowym. Nie widzę więc przeciwwskazań aby jedynie gracz środkowy musiał być typowym napastnikiem, a pozostałych graczy ewentualnie dobierać z dużej puli skrzydłowych (jak to też się dzieje: Pepe, Giacherini, Esti itd.). Uważam więc że inwestowanie w atak i to takich wielkich kwot jest nie potrzebne. Szczególnie że Tevez już udowodnił że potrafi zaskoczyć swoim życiem prywatnym i to bynajmniej w nie pozytywny sposób. Jeżeli do ataku to tylko Jovetica 8) .
- strong return
- Juventino
Milan oddał Matriego na zasadzie, że już nigdy nie wzniesie się na poziom, jaki chcieliby żeby ich drużyna prezentowała. Ok, on wyrósł na niezłego, momentami dobrego napastnika, co nie znaczy, że mogłby liczyć na pewne powołanie od Prandellego przy braku choroby Antka C i kontuzji Rossiego. Stałem po stronie tych, którzy bronili go swego czasu-po jego w mojej opinii-dobrych meczach, ale...
Uważam mimo wszystko, że Tevez to wielka okazja i ja bym go u nas chciał. Skoro jednak stwierdził, że zostaje póki co w Europie. Potrzebujemy wiodącego snajpera na LM. Podobno też Conte go chce, więc chyba wie na co się pisze. W Milanie cały skład to krewcy zawodnicy i nic z tego nie wynika. Było mistrzostwo(a zwłaszcza z Tevezem nadchodzi zapewne drugie)
Poza tym uważam, że bywają mecze, w których gramy naprawdę dobrze, ale możemy wygrać te mecze znacznie wyżej.
Ale bardzo wątpię w ten transfer do nas. Po pierwsze Mediolan jest lepszym miejscem do życia zdaje się niż Turyn, a o to podobno głównie Argentyńczykowi chodzi. Po drugie jest już wyraźnie po słowie z Galianim. Po trzecie najważniejsze-jak to stronach Milanu piszą "bezwłosy biznesmen" ma zawsze w negocjacjach asa w rękawie w postaci karnetu wstępu na bunga-bunga.
Aha jest jeszcze PSG, tylko na razie Argentyńczyk nie wykazuje podobno woli, zobaczymy, czy mu się nie odmieni.
Uważam mimo wszystko, że Tevez to wielka okazja i ja bym go u nas chciał. Skoro jednak stwierdził, że zostaje póki co w Europie. Potrzebujemy wiodącego snajpera na LM. Podobno też Conte go chce, więc chyba wie na co się pisze. W Milanie cały skład to krewcy zawodnicy i nic z tego nie wynika. Było mistrzostwo(a zwłaszcza z Tevezem nadchodzi zapewne drugie)
Poza tym uważam, że bywają mecze, w których gramy naprawdę dobrze, ale możemy wygrać te mecze znacznie wyżej.
Ale bardzo wątpię w ten transfer do nas. Po pierwsze Mediolan jest lepszym miejscem do życia zdaje się niż Turyn, a o to podobno głównie Argentyńczykowi chodzi. Po drugie jest już wyraźnie po słowie z Galianim. Po trzecie najważniejsze-jak to stronach Milanu piszą "bezwłosy biznesmen" ma zawsze w negocjacjach asa w rękawie w postaci karnetu wstępu na bunga-bunga.

Aha jest jeszcze PSG, tylko na razie Argentyńczyk nie wykazuje podobno woli, zobaczymy, czy mu się nie odmieni.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Deyvid
- Juventino
Zastanówmy się może tak.. Czy jest sens ściągać do nas za wielkie jak by nie patrzeć pieniądze, kogoś kto nie chce u nas grać?
http://www.pilka.pl/juventus-oferuje-25 ... ca-juniors
Sprowadzimy go, pogra z pół roku i uzna, że nie chce grać i ucieknie znowu gdzieś albo będzie robił jakieś szopki.. Jak dla mnie to inwestycja, która nie ma sensu. Jest znakomitym napastnikiem to fakt, ale jest strasznie problematyczny, te pieniądze lepiej przeznaczyć na nieco pewniejszą postać.
źródło:Jak donosi dziennik "The Guardian", Pavel Nedved (działacz Juventusu) spotkał się w Manchesterze z Roberto Mancinim (trenerem Manchesteru City) i Juve już złożyło za Teveza oficjalną ofertę, wartą aż 25 mln euro! To, że Tevez nie zagra w Milanie praktycznie już teraz jest przesądzone. Piłkarz nie chce jednak grać także zarówno dla Juventusu, jak i PSG, gdyż marzy mu się powrót do Boca Juniors Buenos Aires.
http://www.pilka.pl/juventus-oferuje-25 ... ca-juniors
Sprowadzimy go, pogra z pół roku i uzna, że nie chce grać i ucieknie znowu gdzieś albo będzie robił jakieś szopki.. Jak dla mnie to inwestycja, która nie ma sensu. Jest znakomitym napastnikiem to fakt, ale jest strasznie problematyczny, te pieniądze lepiej przeznaczyć na nieco pewniejszą postać.
- zahor
- Juventino
@strong return
Popieram w 100%. Dodam tylko tyle, że ja osobiście nie wierzę specjalnie w transfer Teveza do PSG. Nie po to właśnie ucieka od jednych zblazowanych Arabów, żeby wylądować u innych. Jasne, nie można przewidzieć jak będzie budowany francuski zespół, może akurat rozsądnie, a nie tak jak City na zasadzie "mamy najlepszy atak świata, kupmy kolejnego topowego napastnika" - tyle że póki co tego nie wiemy, a wątpię żeby Tevez miał ochotę podjąć to ryzyko skoro zabiega o niego Milan, w którym takich akcji mu raczej nikt odwalać nie będzie i nie posadzi go na ławkę tylko dlatego, że Berlusconi kupi sobie nową zabawkę.
Niewątpliwie zespół z Mediolanu ma kilka atutów, których nie ma Juventus, więc to oni są faworytami w kwestii pozyskania Teveza, ale ja widzę jedną możliwość żeby trafił on do Turynu - jeżeli Galliani nie dogada się z Arabami w kwestii tego, czy będzie to wypożyczenie, transfer definitywny czy jeszcze inna forma transakcji. Z tego powodu uważam że Marotta powinien trzymać rękę na pulsie i jak zobaczy, że chyba się nie dogadają, wyskoczyć z propozycją kupna. Myślę że sam Tevez będzie wolał iść do nas niż do PSG z powodów o których pisałem.
@Deyvid
Wybacz że napisałem posta który zupełnie ignoruje informacje z newsa, którego dodałeś, ale myślę że jak zobaczysz kto jest jego autorem to mnie zrozumiesz.
Popieram w 100%. Dodam tylko tyle, że ja osobiście nie wierzę specjalnie w transfer Teveza do PSG. Nie po to właśnie ucieka od jednych zblazowanych Arabów, żeby wylądować u innych. Jasne, nie można przewidzieć jak będzie budowany francuski zespół, może akurat rozsądnie, a nie tak jak City na zasadzie "mamy najlepszy atak świata, kupmy kolejnego topowego napastnika" - tyle że póki co tego nie wiemy, a wątpię żeby Tevez miał ochotę podjąć to ryzyko skoro zabiega o niego Milan, w którym takich akcji mu raczej nikt odwalać nie będzie i nie posadzi go na ławkę tylko dlatego, że Berlusconi kupi sobie nową zabawkę.
Niewątpliwie zespół z Mediolanu ma kilka atutów, których nie ma Juventus, więc to oni są faworytami w kwestii pozyskania Teveza, ale ja widzę jedną możliwość żeby trafił on do Turynu - jeżeli Galliani nie dogada się z Arabami w kwestii tego, czy będzie to wypożyczenie, transfer definitywny czy jeszcze inna forma transakcji. Z tego powodu uważam że Marotta powinien trzymać rękę na pulsie i jak zobaczy, że chyba się nie dogadają, wyskoczyć z propozycją kupna. Myślę że sam Tevez będzie wolał iść do nas niż do PSG z powodów o których pisałem.
@Deyvid
Wybacz że napisałem posta który zupełnie ignoruje informacje z newsa, którego dodałeś, ale myślę że jak zobaczysz kto jest jego autorem to mnie zrozumiesz.
Ty dalej wierzysz w te jego "chcę do Argentyny"? Póki nikt go nie posadził na ławkę za nic to nie było z nim praktycznie żadnych problemów - raz na jakiś czas coś tam w mediach pomarudził, ale gole ładował jeden za drugim. Faktyczne cyrki zaczęły się dopiero teraz, kiedy zrobiono mu ogromne świństwo i niejeden piłkarz na jego miejscu tak by się zachował. Teraz niby też chce do Argentyny, ale chętnie zagrałby w Mediolanie, który raczej w tym kraju nie leży. I zapewne jak tam trafi to też raz na jakiś czas, między kolejnymi golami, przebąknie coś o tęsknocie za ojczyzną i za dziećmi, ale pożytek z niego będzie. A my w tym czasie będziemy straszyć obronę rywali Quagliarellą i Matrim.Castiel pisze:Dajcie już spokój z tym Tevezem. Już wolałbym żeby Juve przekazało te pieniądze dla jakiejś fundacji niż na tego nienormalnego gościa. Psychika tego człowieka to jeden wielki burdel. Raz tak...raz tak. No rany boskie. Zapłacimy za niego minimum 20 kilka mln, a w połowie się mu uwidzi, że chce do Argentyny i koniec.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2011, 13:20 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
Dajcie już spokój z tym Tevezem. Już wolałbym żeby Juve przekazało te pieniądze dla jakiejś fundacji niż na tego nienormalnego gościa. Psychika tego człowieka to jeden wielki burdel. Raz tak...raz tak. No rany boskie. Zapłacimy za niego minimum 20 kilka mln, a w połowie się mu uwidzi, że chce do Argentyny i koniec.
- Castiel
- Juventino
To już bym wolał wydać te pieniądze na Joveticia, który ma dopiero 22 lata i można o nim myśleć jako następcy Alexa. Na pewno on nie wyskoczy z tekstem "Chce do domu".zahor pisze: Ty dalej wierzysz w te jego "chcę do Argentyny"? Póki nikt go nie posadził na ławkę za nic to nie było z nim praktycznie żadnych problemów - raz na jakiś czas coś tam w mediach pomarudził, ale gole ładował jeden za drugim. Faktyczne cyrki zaczęły się dopiero teraz, kiedy zrobiono mu ogromne świństwo i niejeden piłkarz na jego miejscu tak by się zachował. Teraz niby też chce do Argentyny, ale chętnie zagrałby w Mediolanie, który raczej w tym kraju nie leży. I zapewne jak tam trafi to też raz na jakiś czas, między kolejnymi golami, przebąknie coś o tęsknocie za ojczyzną i za dziećmi, ale pożytek z niego będzie. A my w tym czasie będziemy straszyć obronę rywali Quagliarellą i Matrim.