Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2011, 11:49

paruf pisze:
mateusz6 pisze:Juventus jako jedyny niepokonany w tym sezonie w meczach oficjalnych :)
Ależ NIE masz racji drogi kolego bo Dynamo Kijów, Porto i Benfica też nie doznały w lidze jeszcze porażki w tym sezonie.
A czytać potrafisz ? Wyraźnie napisał że w meczach oficjalnych.

Obrazek
paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2011, 12:36

A w moim odczuciu mówił o meczach ligowych i miał na myśli nas i City, które wczoraj przegrało. Przynajmniej ja to tak odebrałem. Nie mam zamiaru sie sprzeczać co autor miał na myśli, moge tylko napisac jak ja to zrozumiałem. Pozdro.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2011, 13:08

kamilu_87 pisze: A czytać potrafisz ? Wyraźnie napisał że w meczach oficjalnych.
Czyli spotkania Porto czy drużyny z Lizbony w ramach ligi są nieoficjalne? :angry: Chyba jednak Ty musisz się nauczyć czytać ze zrozumieniem.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2011, 14:58

Skibil :roll: Chodziło o to że prócz meczów z ligi, oficjalne są też te z LM i LE.

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2011, 15:22

Dtmiu pisze:Skibil :roll: Chodziło o to że prócz meczów z ligi, oficjalne są też te z LM i LE.
To w takim wypadku jaki jest sens porównywać nas z zespołami grającymi w LE i LM skoro nas tam nie ma ???
Edit: i tak jak pisałem wcześniej, pisanie, że jesteśmy niepokonani w topicu o Premier League w moim odczuciu odnosi się do meczu Chelsea-City i porażki City w lidze (pierwszej w lidze w tym sezonie, bo w LM [w meczu oficjalnym ] już przegrali).

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 21:10

Zdziwiła mnie wypowiedź Arsena Wengera po wczorajszym meczu z City odnośnie walki o tytuł w Anglii: "Niestety dla nas było to spotkanie, które musieliśmy wygrać. W takim wypadku, różnica między nami, a Manchesterem City wynosiłaby sześć punktów, a z powracającymi piłkarzami jak obrońcy, Wilshere czy Diaby – mielibyśmy lepszy skład w drugiej części sezonu. Aktualnie jesteśmy już zbyt daleko. "
http://kanonierzy.com/shownews_id-23777 ... gera.shtml

Wygląda to trochę tak jakby Wenger poddał już walkę o tytuł. Dziwna deklaracja w takim momencie sezonu.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 21:31

M.R. pisze:Zdziwiła mnie wypowiedź Arsena Wengera po wczorajszym meczu z City odnośnie walki o tytuł w Anglii: "Niestety dla nas było to spotkanie, które musieliśmy wygrać. W takim wypadku, różnica między nami, a Manchesterem City wynosiłaby sześć punktów, a z powracającymi piłkarzami jak obrońcy, Wilshere czy Diaby – mielibyśmy lepszy skład w drugiej części sezonu. Aktualnie jesteśmy już zbyt daleko. "
http://kanonierzy.com/shownews_id-23777 ... gera.shtml

Wygląda to trochę tak jakby Wenger poddał już walkę o tytuł. Dziwna deklaracja w takim momencie sezonu.
Prawda jest taka, że Arsenal nie jest brany pod uwagę w walce o tytuł już od dawna, bo porostu są za słabi w tym sezonie. Jednakże troszkę szokują takie oficjalne słowa trenera :think:

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 23:51

Eee... tam, jak dla mnie to normalka w PL. Wenger chce prawdopodobnie zaoszczędzić zawodnikom chwilowej presji po porażce w ważnym meczu. Jeśli Arsenal znów zacznie seryjnie zgarniać punkty i po cichu dobije do TOP 3 to za 2-3 miechy nikt nie będzie o tej wypowiedzi pamiętał.

Nie zmienia to faktu, że na wygranie ligi Kanonierzy mają w tym momencie minimalne szanse. Po pierwsze, zima to okres w którym zazwyczaj jasne jest, kto będzie walczył o końcowy sukces - ostatnie lata walki MU vs Chelsea gdzie każdy punkt a nawet bilans bramkowy robił różnicę. Po drugie, po odpadnięciu z CL City i United rzucą wszystkie siły na PL. Jeśli mistrzostwo zdobędzie drużyna spoza Manchesteru, to będzie to moim zdaniem sensacja.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2011, 23:28

Suarez zawieszony na 8 meczów za rasizm wobec Evry

http://www.eurofutbol.pl/news/401975-Na ... iem-meczow!/

Z jednej strony, z rasizmem trzeba walczyć, z drugiej 8 meczów to chyba lekkie przegięcie. Być może bagatelizuję sprawę ale wydaje mi się, że jak za niesportowe zachowania z użyciem przemocy daje się z reguły od 3-5 meczów to za wiązankę bluzgów na przeciwnika nie powinno być aż 8.

Jako ciekawostkę dodam fakt, że w zeszłym roku Suarez dostał 7 meczowe zawieszenie za...... pogryzienie przeciwnika :prochno:

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2011, 23:38

Mietson pisze:Suarez zawieszony na 8 meczów za rasizm wobec Evry

Z jednej strony, z rasizmem trzeba walczyć, z drugiej 8 meczów to chyba lekkie przegięcie. Być może bagatelizuję sprawę ale wydaje mi się, że jak za niesportowe zachowania z użyciem przemocy daje się z reguły od 3-5 meczów to za wiązankę bluzgów na przeciwnika nie powinno być aż 8.

Jako ciekawostkę dodam fakt, że w zeszłym roku Suarez dostał 7 meczowe zawieszenie za...... pogryzienie przeciwnika :prochno:
Tutaj sytuacja podobna z zawieszeniami za symulacje w Serie A, Luis powiedział coś do Evry czego nie słyszał żaden inny gracz, tylko na podstawie zeznań gracza United tak surowa kara. Wiadomo Suarez jest znany z "dziwnych" zachowań ale akuratnie zawsze uczestniczył w akcjach przeciw temu. Jak sam przyznał powiedział do Evry "negrito" w określeniu " czarnoskórego", może i niezbyt to ładne ale 8 meczy? Wyraźna przesada.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 00:16

No ładnie. Niedługo za ostry wślizg na czarnym piłkarzu będzie od razu czerwona kartka bo przecież walczymy z rasizmem.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 00:32

Nowe przepisy FIFA dot. zawieszeń za "rasizm". Za "spadaj...:
- Białasie; brak,
- Latynosie; brak,
- Żółtku; 1 mecz,
- Turku; 3 mecze,
- Arabie; 5 meczów,
- Murzynie; 8 meczów,
- Żydzie; dożywotni zakaz gry w piłkę lub interwencja Mossadu.

Jak ktoś się urodził z garbem (:prochno:) to mówię, że jest Gryg... garbaty. Jak ktoś się urodził czarny, to mówię, że jest murzynem i już. Takie życie, a nie żaden tam rasizm.

Z resztą <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to więksi rasiści niż białasy i araby razem wzięte.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 01:25

Ale, że w UK już też taka nachalna "lewatywa" nastała... Liverpool został przez tę pokazową poli-poprawność wydymany i załatwiony na szaro, bardzo możliwe, że stracą teraz szanse na eliminacje LM przez tych osiem meczów.(głównie przecież ligowych) Nie ma jak "uatrakcyjnić ligę przy stoliczku", jakby to od razu "Patrysia" miało zabić. Mam nadzieję, że jakoś to skrócą.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 02:00

pablo1503 pisze: Prawda jest taka, że Arsenal nie jest brany pod uwagę w walce o tytuł już od dawna, bo porostu są za słabi w tym sezonie. Jednakże troszkę szokują takie oficjalne słowa trenera :think:
Arsenal jest brany pod uwagę w walce o Mistrzostwo Anglii mniej więcej tak, jak zespoły prowadzone przez Siwego w walce o scudetto. Arsenal musi się baaaardzo sprężać żeby załapać się do Ligi Mistrzów wobec dwóch nowych sił które złamały wieloletni porządek w PL i myślę że dla zespołu lepiej będzie, jeżeli zawodnicy zobaczą że trener twardo stąpa po ziemi, wyznacza realne cele i nie odlatuje.
Mietson pisze:Suarez zawieszony na 8 meczów za rasizm wobec Evry

O wysokości kary chyba już powiedziano dużo, mnie natomiast zastanawia co innego. FA wydał taki wyrok bazując wyłącznie na ... zeznaniach Evry. Sędziowie nic nie słyszeli, inni piłkarze nic nie słyszeli, na nagraniach nic nie zarejestrowany, a oni buch, kara ośmiu spotkań zanim w ogóle przesłuchali Urugwajczyka. Trochę absurd, nie?

EDIT: stahoo - tutaj
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011, 09:17 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2011, 08:19

Zahor, gdzie przeczytałeś, że wyrok jest na podstawie zeznania Evry? Tam tylko w jednym komentarzu jest o tym wzmianka... Szczerze mówiąc, jeśli byłaby to prawda, to chyba bez większych problemów odwołanie od wyroku się powiedzie Suarezowi?

ODPOWIEDZ