Seriale
- steru
- Qualità Juventino
Pojawił się właśnie zwiastun kolejnego sezonu Californication. Mamy przeskok w czasie o 3 lata. Zwiastun mi przypomniał jak tęsknie za tym serialem 
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/178 ... rnication/
Ogląda ktoś Revenge? Czarny koń tegorocznej ramówki. Bardzo dobrze przemyślana pozycja, potrafi zaintrygować i wciąga strasznie. Dopiero połowa sezonu więc szybko da się nadrobić.

Ogląda ktoś Revenge? Czarny koń tegorocznej ramówki. Bardzo dobrze przemyślana pozycja, potrafi zaintrygować i wciąga strasznie. Dopiero połowa sezonu więc szybko da się nadrobić.
- bendzamin
- Redaktor
No, dzisiejszy Dex juz za mna 

Dexter 6x10 pisze:
Wreszcie sie dzieje i nawet bez patrzenia na numer odcinka mozna stwierdzic, ze do konca sezonu nie zostalo duzo. Watek DDK zostal dosc zrecznie pociagniety, Travis w oczach widza przeszedl prawdziwa przemiane i z pokrzywdzonego mieczaka stal sie kombinatorem, zwerbowal sobie nowych zolnierzy i wytrwale dazy do wystawienia ostatniej sceny. Dziwi mnie troche ostatnia scena i zachowanie Dexa - telefon pod 911. Pokazuje to, ze chyba po blednym osadzeniu Travisa zaczal sie troche wahac i watpic w siebie i swoja nieomylnosc.
Z wazniejszych watkow pobocznych
- Louis okazuje sie prawdziwym maniakiem Dextera, ceni go i jego opinie chyba wyzej niz wszystko, co pokazuje jego zachowanie po reakcji Dexa na to, co zobaczyl na jego laptopie. Na Filmwebie przeczytalem nawet domysly, ze ta wyszukiwarka, ktora Louis pokazal Dexowi to pewnego rodzaju pulapka, zbierajaca wszystkie zapytania w jednym miejscu i dajaca stazyscie spory zbior informacji. W kwestii Louisa moim zdaniem cos sie jeszcze na pewno bedzie dzialo.
- Debra wie o tym, ze Matthews byl na miejscu smierci Jessiki. Matthews domysla sie, ze ona wie, albo ze wkrotce sie dowie - stad zaproszenie na kolacje, ciekawe jak przebiegnie to spotkanie. Debra moze wcale nie chciec pojsc na zaden uklad i dazyc do osiagniecia sprawiedliwosci.
- Quinn dalej zjezdza w dol. Teraz przez niego Batista jest w niebezpieczenstwie i jesli uda mu sie je przezyc, to chyba skonczy przymykac oko na to, co robi jego partner.
A promo nastepnego odcinka? Miod. Szkoda, ze trzeba czekac az tydzien.
- Wojtek1610
- Juventino
Wie ktoś może czy jakaś telewizja zamierza puścić Dextera od 1 sezonu?
Narzekałem na ten serial, ale ten zwiastun mnie przekonuje. 3 wirtualne lata przerwy powinny dobrze zrobić serii.steru pisze:Pojawił się właśnie zwiastun kolejnego sezonu Californication. Mamy przeskok w czasie o 3 lata. Zwiastun mi przypomniał jak tęsknie za tym serialem
A nie mówiłem, że Karen będzie mieć nowego kolesia? 8)
- francois
- Juventino
Z tego co wiem to swego czasu Dexter leciał nawet na TVN-ie, bodajże pierwsze dwa sezony.Wojtek1610 pisze:Wie ktoś może czy jakaś telewizja zamierza puścić Dextera od 1 sezonu?
Ale raczej wątpię, żeby teraz jakiś kanał zdecydował się puszczać serial od samego początku.
W każdym razie chyba każdy, kto śledzi ten serial stwierdzi, że warto
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- tanhayi
- Juventino
Jakoś nigdy nie widziałem tego tematu, a tak się składa że mały serialomaniak ze mnie. Lista długa, ale jeśli się ogląda wszystko na bieżąco to nie ma źle, teraz większość serialów ma przerwę, więc można nadrabiać;) W moim przypadku to HIMYM bo zacząłem oglądać 2 dni temu, a teraz kończę 2 sezon.
Polecam stronę http://next-episode.net/ , na której idzie stworzyć własną "watchliste" i strona mówi nam, ile zostało do premiery najbliższego odcinka;)
Alphas
Boardwalk Empire
Bones
Chuck
Eureka
Falling Skies
Fringe
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Haven
Hawaii Five-0
House
How I Met Your Mother
One Tree Hill
Primeval
Sherlock
Suits
Supernatural
Switched at Birth
Terra Nova
The Big Bang Theory
The Vampire Diaries
The Walking Dead
Na uwagę zasługują Alphas, Chuck, Terra Nova, HIMYM, Haven i Bones.
A tu już te które przestały istnieć.
Camelot
FlashForward
Friday Night Lights
Friends
Heroes
Lie to Me
Mr. Sunshine
No Ordinary Family
Off the Map
Roswell
The Class
The Event
The O.C.
V
Polecam stronę http://next-episode.net/ , na której idzie stworzyć własną "watchliste" i strona mówi nam, ile zostało do premiery najbliższego odcinka;)
Alphas
Boardwalk Empire
Bones
Chuck
Eureka
Falling Skies
Fringe
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Haven
Hawaii Five-0
House
How I Met Your Mother
One Tree Hill
Primeval
Sherlock
Suits
Supernatural
Switched at Birth
Terra Nova
The Big Bang Theory
The Vampire Diaries
The Walking Dead
Na uwagę zasługują Alphas, Chuck, Terra Nova, HIMYM, Haven i Bones.
A tu już te które przestały istnieć.
Camelot
FlashForward
Friday Night Lights
Friends
Heroes
Lie to Me
Mr. Sunshine
No Ordinary Family
Off the Map
Roswell
The Class
The Event
The O.C.
V
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Jestem po ostatnim epizodzie bieżącego sezonu SoA. I choć zawsze jak coś o nich skrobnę w tym temacie, ginę w gąszczu postów o tym jakie masło lubi Dexter, to i tak podzielę się swoimi wrażeniami.
spojler pisze:
Pomimo wcześniejszych obaw, podoba mi się sposób jak załatwiono problem Claya. Irlandczycy dali mu solidny powód do pozostania przy życiu. Nie łudziłem się też, że Jax opuści SamCrow. Dobrze się stało, że teraz on będzie dzierżyć młotek. Akcja z powiązaniem kartelu Galindo z CIA szczerze mnie zaskoczyła i dała nadzieję na ciekawe perturbacje Sons w przyszłości. Najwięcej obiecuje sobie jednak po wątku z zemstą "9" i włączeniu się do zabawy kolejnego dużego "gracza", dziewczyna Laroya - rozjechana przez Tiga, okazała się córką jakiegoś poważnego czarnego gangsta. Oby dalej było grubo, niech krew się leje a trup ściele gęsto. Amen.
- steru
- Qualità Juventino
Nie marudź, też oglądam SoA, ale czekałem z prawie całym sezonem do finału żeby łyknąć wszystko na jedno posiedzenie. Tak też w weekend zrobię więc będziesz miał z kim pogadaćJuras_Senat pisze:Jestem po ostatnim epizodzie bieżącego sezonu SoA. I choć zawsze jak coś o nich skrobnę w tym temacie, ginę w gąszczu postów o tym jakie masło lubi Dexter, to i tak podzielę się swoimi wrażeniami.

Ty Dextera nie oglądasz?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Jakoś się tak złożyło, że odpadłem po 10 odcinku premierowego sezonu.steru pisze:Ty Dextera nie oglądasz?
Kiedyś do niego na pewno wrócę.

Lada dzień finał Boardwalk Empire. Dwanaście odcinków to za mało.
Edit:
Dla zainteresowanych, AleKino+ puszcza The Killing, oryginalną duńska wersję. Z tego co się orientuję, jest możliwość obejrzenia z napisami. Przegapiłem dziś premierowy odcinek, na szczęście we wtorek będą powtórki.

- francois
- Juventino
Nie wiem, jakie seriale masz już na koncie, ale ze swojej strony na pewno mogę polecić White Collar i Mentalistę.Mrówa pisze:Jestem bieżąco z Dexterem i Sons of Anarchy, więc szukam czegoś następnego.
Ps. Jest ktoś na bieżąco z Mentalistą

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Kurde, nie mam tego kanału. Może ktoś to zgra i będzie krążyć po necie... Bardzo chciałem obejrzeć duńską wersjęJuras_Senat pisze:Dla zainteresowanych, AleKino+ puszcza The Killing, oryginalną duńska wersję. Z tego co się orientuję, jest możliwość obejrzenia z napisami. Przegapiłem dziś premierowy odcinek, na szczęście we wtorek będą powtórki.

Póki co pilota Deadwood widziałem i na kolana mnie nie rzucił. Serial ma świetne opinie i dam mu szansę na jeszcze kilka odcinków. Ja od siebie mogę Ci polecić Six feet under.Mrówa pisze:Jestem bieżąco z Dexterem i Sons of Anarchy, więc szukam czegoś następnego.
Oglądał ktoś Deadwood? Polecacie?
No niby tak, ostatniego epa jeszcze jednak nie widziałem. MW 3 odcisnęło swoje piętno na moim życiu...francois pisze:Ps. Jest ktoś na bieżąco z Mentalistą
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Zgadzam się z Martinem, a od siebie dodam że
Robienia bandy idiotów z wydziału zabójstw ciąg dalszy. Oczywiście nikt się nie zainteresował kto do nich zadzwonił z informacją, że zabójcy są na łodzi i mają trujący gaz. Na pewno ciężko byłoby Debrze rozpoznać głos Dextera.
- steru
- Qualità Juventino
Dexter poniżej oczekiwań. Zdecydowanie. Nie będę się już czepiał głupstw typu tych o których wspominał mój przedmówca, ale samej fabuły już tak. Był to przedostatni odcinek sezonu i co się w nim wydarzyło? Nic. Zero napięcia, zero zaskoczenia. Flaki z olejem. Nawet zapowiedź następnego epizodu wygląda dość słabo. Stanie się to czego się spodziewałem, ale liczyłem że tego nie będzie. Potencjał ten sezon miał przeogromny :roll:
Oglądałem też najnowszy odcinek Mentalisty. Słaba sprawa nad którą pracuje CBI, zero nawiązań do Red Johna - powoli zaczynam mieć problemy z wytrwaniem do końca odcinka. Niech, że coś zrobią z tym serialem bo stacza się coraz niżej.
Fajnie wypadł jedynie Two and a half men. Odcinek w którym główne skrzypce grał Jake i wreszcie było się z czego śmiać. Muszą tego chłopaka wykorzystywać więcej. Jego głupota jest nieskończonym źródłem śmiesznych sytuacji.
Oglądałem też najnowszy odcinek Mentalisty. Słaba sprawa nad którą pracuje CBI, zero nawiązań do Red Johna - powoli zaczynam mieć problemy z wytrwaniem do końca odcinka. Niech, że coś zrobią z tym serialem bo stacza się coraz niżej.
Fajnie wypadł jedynie Two and a half men. Odcinek w którym główne skrzypce grał Jake i wreszcie było się z czego śmiać. Muszą tego chłopaka wykorzystywać więcej. Jego głupota jest nieskończonym źródłem śmiesznych sytuacji.