Serie A (15): Roma 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:05

jakku1 pisze:
zahor pisze: Po pierwsze, pochwaliłem za podobny faul taktyczny (i żółtko) Pirlo w meczu z Interem, więc teraz ciężko mi się oburzać na sędziego że De Rossi nie poleciał. Za faul taktyczny na 40. metrze, w dodatku bez żadnej brutalności, czerwieni się nie daje. Giaccherini nie miał przed sobą pustej bramki, a De Rossi nie połamał mu nóg.
Faul taktyczny, gdzie szlismy z bardzo grozna kontra, w dodatku wyjatkowo chamski (zlapanie od tylu za szyje i przewrocenie zawodnika) w moim odczuciu kwalifikuje sie na czerwona kartke jak najbardziej.
Odczucia nie mają nic do rzeczy, za to daje się żółtko.

Nie mamy porządnego napastnika od kilku meczów... za to mamy bohatera w postaci Barzagliego :bravo:
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 23:07 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:07

Nie może być tak, że słaba forma Pirlo czy brak Vucinica decyduje o tym, że nagle gramy aż taki piach.. Nie oszukujmy się, dziś powinniśmy wygrać to spotkanie, zwłaszcza patrząc na to co wcześniej pokazywaliśmy choćby w meczu z Milanem czy fenomenalny pościg w Neapolu. Dziś dominowała nas słabiutka Roma. Rozgrywaliśmy fatalnie, było zdecydowanie za dużo niedokładności i nonszalancji. Tak jak pisałem przedwczoraj - najważniejsza to koncentracja, bo może nam się przytrafić jedna akcja i trzeba będzie ją wykorzystać. Nie mam pretensji do Q, bo zrobił co trzeba, widać, że brakuje mu ogrania. Mam natomiast lekki żal do Conte, że tak długo zwlekał ze zmianami. Po tym co zagrał Pepe w pierwszej połowie, powinien zostać ściągnięty już w przerwie. Elia wszedł na 10 minut i pokazał że ma przyspieszenie i co ważne, że potrafi dobrze podawać czy sprintować. Kto wie jak by to się potoczyło, gdyby niektóre zmiany wystąpiły już po przerwie?

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:07

matri ma ostatnio wielkie problemy, kiedy musi pograć piłką, ale nadal jest ruchliwy i potrafi sobie znaleźć pozycję. dziś dwa razy mógł strzelić i dwa razy skaszanił pepe. najpierw pod koniec pierwszej połowy, potem na początku drugiej - matri czekał niekryty na 10. metrze, no ale tiger woods wolał znów bezmyślnie kopnąć w obrońcę stojącego w polu bramkowym

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:10

Mnie w Matrim zaczyna masakrycznie irytować jego wyraz twarzy po spalonym, albo jak wstaje z murawy. Uśmiecha się jak by na litość chciał samego Boga wziąć...

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:11

kosciu88 pisze:Giaccherini po wejsciu ozywil troche gre z przodu, oddal grozny strzal i na pewno pokazal sie lepiej od Estigarribi dlatego uwazam ze dal dobra zmiane, a na pewno lepsza od Fabio czy Elii.
Czy ty dobrze oglądałeś ten mecz? Giaccherini w ogóle nie ożywił gry wręcz przeciwnie dużo akcji zepsuł. Zresztą według mnie żadna zmiana dzisiaj nie poprawiła gry Juventusu. Ale to nic zdarza się i tak. W ogóle cały zespół dzisiaj nic nie grał chociaż były przebłyski. Zdecydowanie o naszej grze zadecydowała bramka stracona na początku meczu. Marchissio nie widoczny, Pirlo zdecydowanie poniżej swojej formy z ostatnich spotkań. Ta przerwa w grze wcale mu nie pomogła wręcz odwrotnie zaszkodziła mu. Ale cóż czasami i taki słabszy mecz może się zdarzyć choć szkoda, że to właśnie ten słabszy mecz przypadł właśnie z Romą.

FORZA JUVE
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:15

jakku1 pisze:
zahor pisze: Po pierwsze, pochwaliłem za podobny faul taktyczny (i żółtko) Pirlo w meczu z Interem, więc teraz ciężko mi się oburzać na sędziego że De Rossi nie poleciał. Za faul taktyczny na 40. metrze, w dodatku bez żadnej brutalności, czerwieni się nie daje. Giaccherini nie miał przed sobą pustej bramki, a De Rossi nie połamał mu nóg.
Faul taktyczny, gdzie szlismy z bardzo grozna kontra, w dodatku wyjatkowo chamski (zlapanie od tylu za szyje i przewrocenie zawodnika) w moim odczuciu kwalifikuje sie na czerwona kartke jak najbardziej.

I bardzo fajnie, ze De Rossi gral "dobrze" w linii (mimo dwoch kiksow w pierwszej polowie, ktore pomarnowal Matri, ale juz mniejsza z tym), ale w tej sytuacji ostro sie przeliczyl z tajmingiem i zwykly Giaccherini go wyminal jak dziecko. Ogolnie facet jako nominalny defensywny pomocnik zagral dobry mecz, naprawde, ale zeby pisac, ze byl "nie do przejscia" i "nawet Vucinic nie da rady go wyminac" to juz ostra przesada.
Co do faulu - odpowiedział Ci już kolega stahoo - pokaż mi mecz, w którym gracz przerywający kontrę złapaniem rywala na czterdziestym metrze dostaje za to czerwoną kartkę.
Co zaś się tyczy De Rossiego - ja bym powiedział, że nie zagrał "dobrze" tylko świetnie - na goal.com wybrali go właśnie zawodnikiem meczu. Ja pisałem że żaden nasz ofensywny zawodnik nie miał z nim szans jeden na jeden (mylę się?) a także że czytał grę, przez co wymiana podań w polu karnym rywala też odpadała. Sądzisz że Vucinić dałby radę wkręcić go w ziemię i przesądzić losy meczu? Ja nie przypuszczam.
kosciu88 pisze:Giaccherini po wejsciu ozywil troche gre z przodu, oddal grozny strzal i na pewno pokazal sie lepiej od Estigarribi dlatego uwazam ze dal dobra zmiane, a na pewno lepsza od Fabio czy Elii.
Jestem dziwnie spokojny że jakby Giac piętnaście razy znalazł się w takiej sytuacji, to nie padłby ani razu z tego gol. Heinze widział co robi - zostawił mu tyle miejsca, że jedyne co dał radę zrobić to oddać taki nędzny strzał.
pablo1503 pisze:Wracając do Matriego na chwilkę. Od jakiegoś czasu jestem lekkim hejterem Matriego i nie jeden raz zostałem skrytykowany, przez moje nastawienie do niego. Gdy gra słabo, ale strzela gola, to piszecie, że napastnika rozlicza się z bramek, a nie z gry. Gdy Alessandro nie strzela, to piszecie(oczywiście nie wszyscy), ze się dobrze ustawiał itp...
Ludzie?! co wy widzicie w Matrim, że tak go bronicie. IMO w tym sezonie zagrał dobrze, góra dwa mecze dobrze. Porównując go do ostatniego sezonu, to jest to jedna z największych wtop w tym sezonie. :whistle:
Czekam na krytykę :prochno:
Problem jest taki, że wiele osób tutaj widzi tylko na czarno albo biało. Albo napastnik jest super, albo do chrzanu. Ja cały czas uważam że Matri to taki niezły ligowiec, ale na LM potrzeba kogoś lepszego. I że te 15,5 baniek które za niego płacono to żadna super oferta. Ale z drugiej strony nie wiem skąd aż taki wjazd na niego po tym meczu. Kiedy De Rossi skutecznie wyłączył go z gry w polu karnym (bo to nie ta klasa piłkarza), szukał coś tam okazji po bokach, a jego wrzutka na kanciasty łeb Pepe była naprawdę całkiem całkiem.
Arcadio Morello pisze:W zimowym mercato kupić Naniego i G. Rossiego.
A w letnim poproszę Messiego, Thiago Silvę i Yaya Toure. I frytki do tego.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 23:22 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:15

Wracając do Matriego na chwilkę. Od jakiegoś czasu jestem lekkim hejterem Matriego i nie jeden raz zostałem skrytykowany, przez moje nastawienie do niego. Gdy gra słabo, ale strzela gola, to piszecie, że napastnika rozlicza się z bramek, a nie z gry. Gdy Alessandro nie strzela, to piszecie(oczywiście nie wszyscy), ze się dobrze ustawiał itp...
Ludzie?! co wy widzicie w Matrim, że tak go bronicie. IMO w tym sezonie zagrał dobrze, góra dwa mecze dobrze. Porównując go do ostatniego sezonu, to jest to jedna z największych wtop w tym sezonie. :whistle:

Obrazek
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:16

W zimowym mercato kupić Naniego i G. Rossiego.
Dobrze, że Estigaribia jest tylko wypożyczony. W Elii drzemie potencjał tylko trzeba mu dawać więcej szans. Matri w kolejnym meczu powinien usiąść na ławce, a od pierwszych minut niech zagra Fabio Q. Esti też ława.
Przydał by się jakiś bardzo dobry rozgrywający, bo jak Pirlo i Marchisio są w słabszej formie to gra Juve się nie klei. Tak nie może być. Niedokładne podania Pirlo, straty. Marchisio nie widoczny. Mecz z Romą był do wygrania.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 23:17 przez Arcadio Morello, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:17

To jeszcze nie jest ten Juventus. Mamy jeden skład bez porządnych i pewnych zmian, który po 14(?) kolejkach jest już mocno zmęczony. Potrzebujemy dobrych graczy na zastąpienie, a nie, że nie mamy zawodnika z pierwszej 11 i zastępuje go zawodnik za 0,5 mln, nieograny, niedoświadczony. Dzisiaj nie było Mirko, nie mieliśmy ostatniego podania. Matri w jednej akcji stoi na spalonym i dostając piłkę dodatkowo dotyka ją ręką. Bez formy. Pepe, Esti beznadziejnie. Marchisio pokazał się schodząc z boiska a Pirlo beznadziejnie tracąc piłki. Vidal :( co tam się stało, że on jej nie wybił? Ależ bramka szmata. Mimo to i karnego najlepszy z naszych pomocników. Obrona w miarę w miarę.
12 puktów już straciliśmy. Trochę dużo. Powtarzam. To jeszcze nie ten Juventus, Musimy dostać się do LM i kupić kogoś PORZĄDNEGO. Dziękuje, dobranoc

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:17

Swoja droga, petroruble wygraly z petrodolarami, wiec jestesmy bodajze jedyna niepokonana druzyna w najwiekszych europejskich ligach :D Oby udalo sie utrzymac ten stan do konca roku, choc wiadomo, ze predzej czy pozniej ta porazka przyjsc musi.

No i z Novara bedzie pauzowal Bonucci. Sorensen? :pray: De Ceglie? :naughty:

Obrazek
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:18

Odpowiem tak na wszystko: zawodnicy którym nie można chyba nic zarzucić dzisiaj to Buffon, Chiellini, Barzagli i Lichy, na każdego z pozostałych coś by się znalazło.
Jeżeli ktoś pisze, że Vidal miał dzisiaj pecha tylko, to niech założy okulary :] On po prostu dzisiaj grał bardzo słabe zawody, a do tego komiczna sytuacja z bramką i karny gdzie bezmyślnie wyciął gracza Romy, no wybaczcie ludzie...Pirlo coś starał się robić, ale ogólnie momentami nonszalancko, jak zagubione dziecko i jeszcze jedna rzecz która irytuje, Pirlo zapomniał jak się bije stałe fragmenty gry i to jest smutne dla nas. Żaden rzut wolny Mu jeszcze nie wyszedł porządnie w tym sezonie, a strzał pod murem o sile juniora należy przemilczeć...
Marchisio...i tyle na Jego temat dzisiaj, niewidoczny kompletnie.
Estigarribia - robienie wiatru to za mało z takimi ogórkami jak Roma w ostatnim czasie.
Pepe...to samo, mało widoczny, mógł kilka akcji rozwiązać inaczej.
Matri - ustawianie się, wyjście do piłki blablabla przestańcie :) zagrał słabo i w ogóle ma obniżkę formy, a to, że nie potrafi dobrze przyjąć piłki do nogi to już jest dogmat.
Fabio Q - miał piłkę meczową, spartolił jak dzieciak, zagrał słabo z Bologną, dalej nie rozumiecie czemu grzeje ławę ? Czas się rozglądać za napastnikiem zimą
Elia - dograł piłkę meczową i gdyby nie nieudolność Fabio to byłby bohaterem, a tak to jeszcze stracił raz piłkę i nie zdążył nic więcej pokazać i tyle, nie ma co oceniać.
Giaccherini - trochę jak Esti, robienie wiatru to za mało, świetny mecz z Bologną, a dzisiaj słabo.

Conte - bronią Go wyniki, ale nadal zmian przeprowadzać nie potrafi, mało tego, nie ma napastników na ławce...tak wszyscy psioczą na Vucinica, ale jest teraz nam niezbędny przy tym co grają pozostali napastnicy. Conte do tego uparł się na 5 pomocników dzisiaj co moim zdaniem bylo poronionym pomysłem, na słabą Romę, która dostała babol Natale od Arturo Vidala i tyle...trochę jestem rozczarowany postawą calego zespołu dzisiaj. Szkoda...

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:18

W jednym meczu nie zagrał Vucinić i odrazu okazuje się, że akcji bramkowych mamy jak na lekarstwo. Mogliśmy to wygrać jak i przegrać, ale to jak Quag zmarnował setkę w końcówce pokazuje tylko, że brakuje nam jakości w ataku. Milan też się męczył z Romą, ale wymeczył to 3-2 głównie dzięki dobrej postawie swoich napastników.
Conte musi coś wymyślić na czas nieobecności Vucinicia. Gole musimy strzelać, a dziś trafiliśmy tylko raz i to dosyć szczęśliwie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:22

Paulo pisze:Odpowiem tak na wszystko: zawodnicy którym nie można chyba nic zarzucić dzisiaj to Buffon, Chiellini, Barzagli i Lichy, na każdego z pozostałych coś by się znalazło.
Jeżeli ktoś pisze, że Vidal miał dzisiaj pecha tylko, to niech założy okulary :] On po prostu dzisiaj grał bardzo słabe zawody, a do tego komiczna sytuacja z bramką i karny gdzie bezmyślnie wyciął gracza Romy, no wybaczcie ludzie...Pirlo coś starał się robić, ale ogólnie momentami nonszalancko, jak zagubione dziecko i jeszcze jedna rzecz która irytuje, Pirlo zapomniał jak się bije stałe fragmenty gry i to jest smutne dla nas. Żaden rzut wolny Mu jeszcze nie wyszedł porządnie w tym sezonie, a strzał pod murem o sile juniora należy przemilczeć...
Marchisio...i tyle na Jego temat dzisiaj, niewidoczny kompletnie.
Estigarribia - robienie wiatru to za mało z takimi ogórkami jak Roma w ostatnim czasie.
Pepe...to samo, mało widoczny, mógł kilka akcji rozwiązać inaczej.
Matri - ustawianie się, wyjście do piłki blablabla przestańcie :) zagrał słabo i w ogóle ma obniżkę formy, a to, że nie potrafi dobrze przyjąć piłki do nogi to już jest dogmat.
Fabio Q - miał piłkę meczową, spartolił jak dzieciak, zagrał słabo z Bologną, dalej nie rozumiecie czemu grzeje ławę ? Czas się rozglądać za napastnikiem zimą
Elia - dograł piłkę meczową i gdyby nie nieudolność Fabio to byłby bohaterem, a tak to jeszcze stracił raz piłkę i nie zdążył nic więcej pokazać i tyle, nie ma co oceniać.
Giaccherini - trochę jak Esti, robienie wiatru to za mało, świetny mecz z Bologną, a dzisiaj słabo.

Conte - bronią Go wyniki, ale nadal zmian przeprowadzać nie potrafi, mało tego, nie ma napastników na ławce...tak wszyscy psioczą na Vucinica, ale jest teraz nam niezbędny przy tym co grają pozostali napastnicy. Conte do tego uparł się na 5 pomocników dzisiaj co moim zdaniem bylo poronionym pomysłem, na słabą Romę, która dostała babol Natale od Arturo Vidala i tyle...trochę jestem rozczarowany postawą calego zespołu dzisiaj. Szkoda...
Chyba najlepsza OBIEKTYWNA ocena naszych zawodników. Brawo, polać Ci :bravo: :bravo:
'Czas się rozglądać za napastnikiem zimą' Zgadzam się. Ten mecz mi uświadomił, że naszym jedynym produktywnym napastniko/skrzydłowym jest Vucinić i Del Piero[?(Zawsze jak wchodzi, to coś robi pożyteczniej)]
EDIT:
Mirko wraca już w niedzielę? Nie miał przypadkiem pauzować około 20dni?
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 23:24 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:23

Arcadio Morello pisze:W zimowym mercato kupić Naniego i G. Rossiego.
Dobrze, że Estigaribia jest tylko wypożyczony. W Elii drzemie potencjał tylko trzeba mu dawać więcej szans. Matri w kolejnym meczu powinien usiąść na ławce, a od pierwszych minut niech zagra Fabio Q. Esti też ława.
Przydał by się jakiś bardzo dobry rozgrywający, bo jak Pirlo i Marchisio są w słabszej formie to gra Juve się nie klei. Tak nie może być. Niedokładne podania Pirlo, straty. Marchisio nie widoczny. Mecz z Romą był do wygrania.
Mecz raczej slaby, wielu dogodnych okazji nie wytworzylismy. W nastepnym meczu za Pepe licze ze wskoczy Giacch, za Estiego, Elia, a za Matriego Vucinic. A nastepnie Conte dokona zmian Vucinic -> Quag, Elia - > Del Piero. Szkoda mi po tym mecuz Vidala...

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 23:24

pablo1503 pisze:Wracając do Matriego na chwilkę. Od jakiegoś czasu jestem lekkim hejterem Matriego i nie jeden raz zostałem skrytykowany, przez moje nastawienie do niego. Gdy gra słabo, ale strzela gola, to piszecie, że napastnika rozlicza się z bramek, a nie z gry. Gdy Alessandro nie strzela, to piszecie(oczywiście nie wszyscy), ze się dobrze ustawiał itp...
widzę, że pijesz do mnie, także spieszę z odpowiedzią :) trzeba bowiem pamiętać, że w zasadzie jedyną realną (bo na toniego się conte raczej nie zdecyduje) alternatywą jest quag, który ma oczywiście lepszą technikę użytkową, ale co z tego? dla mnie matri może grać nieszczególnie, jeśli w odpowiednim momencie dostawi nogę i zapewni 3 punkty - w żadnym wypadku nie chciałem pochwalić matriego za dzisiejszy mecz, dlatego że 2 razy pokazał się kolegom na dogodnej pozycji - zauważam jedynie, że nadal ma ten atut, co czyni go w moim przekonaniu bardziej niebezpiecznym wysuniętym napastnikiem niż quagliarella

Zablokowany