Serie A (15): Roma 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 11:40

A ja dla odmiany spodziewam się ciężkiej przeprawy. Zdaję sobie sprawę z tego w jakiej jesteśmy formie i jak ostatnio idzie nam w Rzymie, ale Roma to zawsze Roma, na mecz Juve zepną jaja. De Rossi z Tottim będą trzymać tam wszystkich za mordy, dodatkowo nie wiadomo czy nie zagrają o posadę trenera.

Patrzę na ten skład Romy i widzę straszną degrengoladę w defensywie, więc pozostaje mieć nadzieję, że druga linia Rzymian skupi się na destrukcji i oddadzą nam pole w środku, który zdominujemy i zagramy swój mecz.

Martwi mnie trochę nieobecność Vucinicia. Wiem, że mamy go kim zastąpić, ale w ostatnich meczach nasze trio Miras-Matri-Pepe funkcjonowało bardzo fajnie i mam nadzieję, że Indianin albo Giaccherini będą w stanie ich zastąpić.

Chciałbym widzieć Elie na conajmniej 20 minut.

1:2 (Matri, Marchisio)

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 12:07

Vincitore pisze: Martwi mnie trochę nieobecność Vucinicia. Wiem, że mamy go kim zastąpić, ale w ostatnich meczach nasze trio Miras-Matri-Pepe funkcjonowało bardzo fajnie i mam nadzieję, że Indianin albo Giaccherini będą w stanie ich zastąpić.
Jedyną osobą do zastąpienia jest Miras, a za niego widziałbym Alexa albo Quaga, a nie Dżiaka czy Estiego... Alex zagrał dobry mecz z Bologną, powinien zagrać od początku z Romą :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 12:09

Zdacydowanie podzielam opinię tych, którzy ostrożnie podchodzą do tego pojedynku niż hurraoptymistów, że ich zmieciemy. Musimy twardo stapać po Ziemi inaczej w najmniej spodziewanym momencie przyjdzie porażka. Koncentracja na 100%. Fakt, że to my rozdajemy karty, jestesmy faworytem ale to trzeba udowodnić na boisku.

Osłabienia romy? Nie napałałbym się zabardzo, ofensywę mają kim łatać, osobiście upatruję naszą szansę w ich przemeblowanej obornie. Nie wierzę, że nie popełnią kilku kiksów. Ponadto roma wyjdzie zagarać o 3pkt. i nie będzie stawiała autobusu przed bramką jak Cesena, czego nie lublimy.
Ostatnimy laty w Rzymie i z naszym poniedziałkowym rywalem jak i z lazio, gra nam się wybornie. Same vittorie.
Trzon zespołu jest wypoczety a Pirlo już pewnie się gotuje :P pociągnie to 8) Pytanie tylko kto zastąpi Mirko. Myslę, że Giaccherini sobie wywalczył miejsce czwartkową potyczą, choć ja bym zaczął z Quagliarellą.

Będziemy zmuszenia ponownie odbić fotel lidera ponieważ chyba nikt nie przewiduje niespodzianek w potyczkach Udine z Chievio jak i Bologny z Milanem.

Obrazek
Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 13:19

Może was to zdziwi, ale ja osobiście bardzo boje się o kontuzje w tym meczu. Mam złe przeczucia, że mogą nam wyeliminować kogoś istotnego jak Matri czy Vidal. Ale no miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Roma kadrowo wygląda fatalnie. Ale mimo wszystko mają Tottiego i Osvaldo. Tej dwójki trzeba dobrze pilnować i skrupulatnie wykorzystać ich osłabienia w obronie. Najważniejsza będzie wg. mnie skuteczność, bo mogą się trafić trzy dobre akcje i trzeba z nich skorzystać. Żeby nie było jak często ostatnio, że mamy po 18 strzałów przykładowo i 13 leci obok bramki..
Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja, bo jak by nie daj Boże to oni nam pierwsi strzelili, to zamurują się i ich już nie będzie tak łatwo ścignąć jak Cesene :p

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 14:07

Nie rozumiem tych ktorzy sa tak optymistycznie nastawieni do tego pojedynku. Roma to zawsze Roma. My tez jak dolowalismy w poprzednich sezonach to urywalismy punkty np. Interowi czy Milanowi.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 14:53

Monte Cristo pisze:Nie rozumiem tych ktorzy sa tak optymistycznie nastawieni do tego pojedynku.
Może wynika to stąd, że sami piłkarze Romy będą chcieli zwolnić Ludwika Henryka?

Obrazek
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 14:59

19 pisze:jestesmy zdecydowanym faworytem, nie zagra vucinic ale jest giaccherini i estigarribia wiec nie musimy sie obawiac
Wielka szkoda,ze czarnogora nie zagra :(
Vimes pisze:Wśród kibiców Romy panują minorowe nastroje przed poniedziałkowym meczem:

Obrazek

Aż miło poczytać :D.

poczytac moze i milo ale akurat wybrales artystow co zyja tylko przed internetem w swiatku kibicowskim :)
@Maras@ pisze:Powiedz mi tylko czym ma murować tą bramkę jak ma tylko 1 obrońcę do grania ? Przypominam że Kjear i Burdisso z kontuzją, a Juan dostał czerwo :D
Myślę, że poradzimy sobie z nimi dosyć łatwo, bo jeśli będziemy mieli takie posiadanie piłki jak w poprzednich meczach i będziemy ich mocno atakować, to nie ma opcji żeby ta niezgrana obrona (ponoć De Rossi może wystąpić na środku obrony) będzie musiała popełnić błąd ;)
Brak Kjear'a i Juana to wzmocnienie :) nie moge sie doczekac kiedy obaj opuszcza Rzym. Tak samo brak ,,bojana" to tylko na plus.

Co tu duzo mowic Juve jest faworytem i jego szanse zwiekszyly sie po problemach Romy,ale 3pkt bym tak latwo nie przypisywal mimo ze od wielu lat dobrze Wam idzie w Miecznym Miescie.Licze na duet Osvaldo-Lamela i pomoc Tottiego,Pjanicia ktory radzi sobie coraz lepiej,ale jeszcze nie pokazal na co go stac.A co do Viviano w spraingach przedsezonowych spisywal sie swietnie liczylem ze zagosci na stale w pierwszej druzynie wiec jego obecnosc na boisku bedzie mnie cieszyc. Problemem Romy moze wcale nie byc srodek obrony ja sie boje ze Juve bedzie mijac na boku Taddei'ego jak pacholka.

edit:
Vimes pisze:
Monte Cristo pisze:Nie rozumiem tych ktorzy sa tak optymistycznie nastawieni do tego pojedynku.
Może wynika to stąd, że sami piłkarze Romy będą chcieli zwolnić Ludwika Henryka?
Nie sadze.Na pewno nie przeciwko Juve.

LE nie przekonal mnie swoja wizja trenerska licze na zmiane trenera,ale ma duze zaufanie u amerykanow.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 15:47

Brutalo pisze:
Vincitore pisze: Martwi mnie trochę nieobecność Vucinicia. Wiem, że mamy go kim zastąpić, ale w ostatnich meczach nasze trio Miras-Matri-Pepe funkcjonowało bardzo fajnie i mam nadzieję, że Indianin albo Giaccherini będą w stanie ich zastąpić.
Jedyną osobą do zastąpienia jest Miras, a za niego widziałbym Alexa albo Quaga, a nie Dżiaka czy Estiego... Alex zagrał dobry mecz z Bologną, powinien zagrać od początku z Romą :ok:
Niestety Brutalo nie podzielę Twej opinii.. Bologna a Roma to spora różnica klas. Alex może błyszczeć z ogórkami lecz przy taktyce Antosia wymagana jest dynamika, a taka prezentuje z pewnością Esti/Quag.

Strzelam na Atak Esti-Guag-Pepe. Chcialbym zobaczyć Elije jako zmiennika.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 16:38

iltalismano pisze: Strzelam na Atak Esti-Guag-Pepe. Chcialbym zobaczyć Elije jako zmiennika.
Eeee a Matri co? Chyba nie wierzysz, że na ławce?

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 17:21

Będzie ciężko. Ale stawiam 0:3 dla naszych.
Pepe Matri Marchisio :)

A i stacja Sky pokaże te spotkanie w 3D, nie oglądałem jeszcze meczu w 3D oglądał ktoś? Jakie wrażenia :D ?

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 17:51

Mate.G pisze:Będzie ciężko. Ale stawiam 0:3 dla naszych.
Pepe Matri Marchisio :)

A i stacja Sky pokaże te spotkanie w 3D, nie oglądałem jeszcze meczu w 3D oglądał ktoś? Jakie wrażenia :D ?
Ja oglądałem mecz w 3D, ale w kinie, bodajże Hiszpania - Niemcy. Robi wrażenie, najbardziej gdy kamera jest z boku, przy wyrzucie z auto chociażby czy zza pleców bramkarza, nie wspominając już o slowmotions.
Polecam ;-)

MaNieK_JuVe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 18:04

Wszystko zalezy od pierwszych 30 minut, jesli Juve strzeli szybko bramke to nie wierze, ze Roma bedzie sie potrafila podniesc. Natomiast jesli Roma nie daj Panie Boże wyjdzie na prowadzenie moze sie w nich obudzic wilczy instynkt i beda walczyc do ostatniej kropli krwi.
Ciekawe kto za Mirko zagra, ale czy to bedzie Giacchu, Quag, DP czy Esti to nie odczujemy braku badz co badz dobrze spisujacego sie czarnogorca. Zdecydowanie trzeba uwazac na duet Totti Boriello o ile takowy zagra, Cesco jest cwany jak malo kto a Bonucci lubi od czasu do czasu dac sie ograc.
Licze ze wykorzystamy absolutny balagan w lini obrony Rzymian, w srodku pola powinnismy miec jak zwykle przewage, skutecznosc i bezbledna gra w obronie to to o co powinnismy zadbac szczegolnie.
Nie pokusze sie o typ ale po cichu licze na to ze powalimy i znokautujemy lezacego, jednak najwazniejszy jest komplet punktow i zdrowie zawodnikow naszych jak i rywali.

Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 18:28

"Potem przez jeden rok nie mógł dać popalić Starej Damie, ponieważ Juventus walczył w lidze, na którą nie zasłużył (zamiast w Serie B powinien skończyć w C po calciopoli)"
Żałosne, tyle mam do powiedzenia.

A co do meczu to jestem dziwnie spokojny. Jestem pewien że środek pola zostanie opanowany i Matri po mega słabym meczu z Ceseną pokaże że był to wypadek przy pracy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 18:51

bajbek17 pisze:
iltalismano pisze: Strzelam na Atak Esti-Guag-Pepe. Chcialbym zobaczyć Elije jako zmiennika.
Eeee a Matri co? Chyba nie wierzysz, że na ławce?
Oczywiście Boski Alleandro, nie Quag :)

typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 19:27

Elo Vidal:) pisze:Na asroma.pl pojawiło się kilka tekstów odnośnie meczów z Nami:

Gol Turone

Roma-JUVE konflikt rasowy

17 lat Tottiego przeciwko Juve
Czytałem choć przyznam, że nie było łatwo. Nie wiem kto był problemem w tych artykułach - tłumacz czy autor?
Tak swoją drogą zauważyłem pewną zależność - jeśli ktoś nie ma czym się jarać, to jara się historią. Podobnie mieliśmy my 2-3 lata temu kiedy kompletnie nam nie szło. Rzymianie od zawsze, na zawsze chyba będą wspominać jedno, dwa spotkania na przestrzeni prawie stu lat. Przykro mi z tego powodu, bo przez to rodzi się masa napinaczy i napinek, które nie są potrzebne. Wszystko zweryfikuje boisko.

Edit:
Najbardziej obawiam się 2 wariantów:
1. Nie daj Boże wpadnie dla nas bramka ze spalonego, albo sędzia gwizdnie karnego dla Starej Damy (co ostatnio w ogóle się nie zdarza).
2. Roma wygra to spotkanie.

Kiedy któryś z ww. wariantów będzie miał miejsce bądźmy pewni. Rzymianie będą pisali o tym artykułu i jarali się tym kolejne sto lat.

Przepraszam za brzydki ton tego postu, ale rozgniewała mnie ta insynuacyjna atmosfera, do tego wstałem dziś lewą nogą ;<
Netiux pisze:"Potem przez jeden rok nie mógł dać popalić Starej Damie, ponieważ Juventus walczył w lidze, na którą nie zasłużył (zamiast w Serie B powinien skończyć w C po calciopoli)"
Żałosne, tyle mam do powiedzenia.
Widzę, że nie tylko mnie ruszyły te teksty.

Zablokowany