Serie A (15): Roma 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 20:53

Kadra okrojona, ale zawsze ten Totti czy Osvaldo krzywdy mogą narobić.
Liczę na wysokie zwycięstwo czyli 2-0, rzadko kiedy strzelamy więcej bramek.

Edvyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 21:38

Trzeba zagrać jak zawsze z pełnym zaangażowaniem nie patrząc na to że Roma jest bardzo przeciętna w tym sezonie.

Obstawiam 3:1 dla naszych .

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 22:06

Juve w ostatnich 5 meczach zdobyło 13 pkt natomiast Roma 6 pkt. Niby statystyki są po stronie Juve, ale zachowałbym ostrożność. Nie ma się co napalać bo np Roma może zamurować bramkę,a potem jakiś błysk Tottiego i robi się nieciekawie. Liczę na 3pkt, ale wiem, że łatwe one nie będą jak to co niektórzy z góry zakładają.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 22:12

Castiel pisze:Juve w ostatnich 5 meczach zdobyło 13 pkt natomiast Roma 6 pkt. Niby statystyki są po stronie Juve, ale zachowałbym ostrożność. Nie ma się co napalać bo np Roma może zamurować bramkę,a potem jakiś błysk Tottiego i robi się nieciekawie. Liczę na 3pkt, ale wiem, że łatwe one nie będą jak to co niektórzy z góry zakładają.
Powiedz mi tylko czym ma murować tą bramkę jak ma tylko 1 obrońcę do grania ? Przypominam że Kjear i Burdisso z kontuzją, a Juan dostał czerwo :D
Myślę, że poradzimy sobie z nimi dosyć łatwo, bo jeśli będziemy mieli takie posiadanie piłki jak w poprzednich meczach i będziemy ich mocno atakować, to nie ma opcji żeby ta niezgrana obrona (ponoć De Rossi może wystąpić na środku obrony) będzie musiała popełnić błąd ;)

ObrazekObrazekObrazek
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 22:25

Liczę na zdobycie trzech punktów. Jednak nie należy lekceważyć zbytnio Romy, choć jest mocno osłabiona. Totti zawsze może nam namieszać. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 22:45

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=73611

Kolejne osłabienia w Romie! W spotkaniu mają nie zagrać także Cassetti i Pizarro (obaj nie pojawili się dziś na treningu). W Rzymie mają istny szpital. Enrique ma się zdecydować na cofnięcie do defensywy De Rossiego, który miałby stanowić parę z Heinze. Stwarza to jednak lukę w pomocy, którą zapełnić miałby młody Viviani. Z formacji ataku wypadł jedynie Bojan - od pierwszej minut mieliby się zatem pojawić Totti wespół z Osvaldo (grali razem dzisiaj na treningu). Dołączy do nich ktoś z pary Lamela-Borriello. Sytuacja kadrowa Romy jest słowem fatalna.

Co do samego spotkania... Faworytem tego pojedynku bylibyśmy nawet wówczas, gdyby trener naszego poniedziałkowego rywal miał do dyspozycji pełen skład. W obecnej sytuacji obie ekipy znajdują się na dwóch przeciwległych biegunach - Roma gra kiepsko, bez pomysłu, do tego te niebagatelne przecież osłabienia kadrowe. Rzymianie znajdują się w bardzo kiepskim momencie, na wylocie jest Enrique. Wszystkie argumenty przemawiają za naszym pewnym zwycięstwem. Nie wierzę jednak w to, że ten pojedynek będzie łatwy. Na Juventus grająca przed własną publicznością Roma zmotywuje się podwójnie, ma coś do udowodnienia kibicom. Jestem jednak przekonany, że jeśli zagramy w pełni skoncentrowani i zaprezentujemy się jak w meczach z Lazio czy Napoli, zdobędziemy jakże ważne 3 punkty.

Jedziemy do Rzymu pewni swego, jednocześnie pełni pokory, której zawodników nauczył Conte - na to liczę.
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2011, 22:47 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 22:46

@Maras@ pisze: Powiedz mi tylko czym ma murować tą bramkę jak ma tylko 1 obrońcę do grania ?
Mogą murować tym co będzie. Nie pamiętasz Juve w ostatnich 2 sezonach kiedy to Quag czy Amauri wybijali piłkę z linii bramkowej?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2011, 23:59

Castiel pisze:Juve w ostatnich 5 meczach zdobyło 13 pkt natomiast Roma 6 pkt. Niby statystyki są po stronie Juve, ale zachowałbym ostrożność. Nie ma się co napalać bo np Roma może zamurować bramkę,a potem jakiś błysk Tottiego i robi się nieciekawie. Liczę na 3pkt, ale wiem, że łatwe one nie będą jak to co niektórzy z góry zakładają.
Totti ,Osvaldo to napastnicy, a wiekszość dotychczasowych spotkań wygrywaliśmy dzięki dominacji w środku pola. Jeżeli Vidal-Marchisio-Pirlo zrobią to po raz kolejny, wątpie że Roma uzyska wiecej niż 40% posiadania.

Chciałbym totalną dominację i rozgromienie Romy.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 00:04

Powinniśmy bez większych problemów pokonać zdziesiątkowaną Romę. A nawet gdyby dysponowała wszystkimi zawodnikami nie spodziewałbym się trudności. Sądzę że w ataku zamiast Vucinica powinien wejść ostatnio bardzo dobry Giaccherni. Pomoc: Marchisio - Pirlo - Vidal. Chyba że ktoś jest zawieszony...? Wtedy Piazenza. Obrona wraz z Buffonem musi uważać, powinniśmy przeważać, ale "strzeżonego pan Bóg strzeże". Totti i Osvaldo, zawsze są groźni :whistle: .

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 00:23

Na asroma.pl pojawiło się kilka tekstów odnośnie meczów z Nami:

Gol Turone

Roma-JUVE konflikt rasowy

17 lat Tottiego przeciwko Juve

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 01:43

Nie wiem po prostu jakim prawem ten klub ma czelność mówić tu o jakiejś rywalizacji z nami. Rozumiem Inter, Milan faktycznie na przestrzeni lat to godni rywale, ale Roma... :prochno: Liderami w ruchu oporu? Jakieś żarty czy co? Nigdy jakoś szczególnie nie pałałem do nich nienawiścią, ot mocny, grożny rywal nic więcej, ale po takich tekstach to aż czuć te kompleksy względem nas.

No cóż wypada im tylko pokazać, że "włoska Barcelona" niech zajmie się szukaniem miejsca w środku tabeli :roll: FORZA JUVE!

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 02:07

Ja szczerze myślałem, że Romie będzie lepiej szło. Widać niestety to, że hiszpańska filozofia gry nie sprawdzi się w calcio tak jak włoska nie sprawdziła się w Hiszpanii (Ranieri). Miałem szczere nadziej, że Roma urwie kilka pkt zespołom bezpośrednio z nami walczącymi o LM, a tak to wychodzi kicha. Miejmy nadzieję, że Roma się ocknie i pomoże nam w tej walce.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 08:12

Castiel pisze: tak jak włoska nie sprawdziła się w Hiszpanii (Ranieri).
hmm... Capello? :)

Co do meczu, to liczę na pewną wygraną, bez nerwówki na koniec. Obym się nie przeliczył.

czarny93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 09:40

Czytając wasze komentarze przypominają mi się czasy gdy każdy napalał się na gładkie zwycięstwo a wychodziła kicha. Roma jest w słabej formie i zdziesiątkowana, ale nie możemy ich zlekceważyć. Moim zdaniem to wcale nie będzie taki mega łatwy mecz. Ale muszą być 3 punkty tak czy inaczej :-D

DejW
Dest

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2011, 10:25

A moim zdaniem Juve totalnie zdominuje Romę. Jednak hokejowego wyniku bym się nie spodziewał.

typuje 1:3

Zablokowany