LaLiga
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Kibice Realu mają w sobotę zlot w ....Lublinie
Taka ciekawostka.
Szokuje mnie liczba aż 300 os. :shock: Nie wiem gdzie oni się pomnieszczą w tym lokalu...
Brawa za akcję charytatywną
Taka ciekawostka.
Szokuje mnie liczba aż 300 os. :shock: Nie wiem gdzie oni się pomnieszczą w tym lokalu...
Brawa za akcję charytatywną

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dzisiaj El Clasico a na JP cisza
Jak typujecie? Kto wygra? Kto dostanie czerwoną kartkę jako pierwszy? W której minucie sędzia wyrzuci Mourinho na trybuny a Busquets poczuje uderzenie w twarz?
Według mnie będzie dużo bramek i wygrana Realu 4-2.

- Vimes
- Juventino
- Pan Mietek
- Juventino
Ja od niemal zawsze byłem za Barceloną ale ostatnio przeszła mi sympatia do tej drużyny także tym razem będę bezstronnym obserwatorem ale ogólnie to nie wiem czy będzie mi się chciało oglądać ten przereklamowany pojedynek. Z drugiej strony, co innego można robić o 22 w sobotę kiedy nie ma żadnego melanżu?Ouh_yeah pisze:Dzisiaj El Clasico a na JP ciszaJak typujecie? Kto wygra? Kto dostanie czerwoną kartkę jako pierwszy? W której minucie sędzia wyrzuci Mourinho na trybuny a Busquets poczuje uderzenie w twarz?
![]()
Ja dla odmiany sądzę, że goli będzie mniej niż 3.5 ale też przeczuwam, że wygra Real

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Ouh_yeah pisze:Dzisiaj El Clasico

Barcelona radzi sobie bardzo słabo w tym sezonie na wyjeździe, wątpię by to się zmieniło po dzisiejszym meczu. Mourinho najpewniej nie ustawi swojej drużyny bardzo ofensywnie, stawiam, że skupi się na kontratakach. Barcelona, wg. Leszka Orłowskiego, też wyjdzie ustawiona bardziej defensywie niż ma to w zwyczaju. Nie zdziwiłby mnie remis, choć stawiam na Real zdecydowanie.Ouh_yeah pisze:Jak typujecie? Kto wygra? Kto dostanie czerwoną kartkę jako pierwszy? W której minucie sędzia wyrzuci Mourinho na trybuny a Busquets poczuje uderzenie w twarz?![]()
- Kubba
- Juventino
Otóż to... Derby Europy? Dla mnie to pojedynek dwóch najbardziej utytułowanych drużyn na starym kontynencie... Czyli Real i ... Milan.Juras_Senat pisze:Ouh_yeah pisze:Dzisiaj El ClasicoZdecydowanie bardziej wolę to określenie, niż "Gran Derbi Europa".
Strasznie mnie wkurza to nazewnictwo, które jest powtarzane co chwilę w polskich i zagranicznych mediach... Bleee
Fajnie jak wygra Real...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No chyba tak jak zwykł to robić przeciwko Barcy, czyli zasadniczo broni cała drużyna oprócz Di Marii, Ronaldo i snajpera na szpicy, którzy tylko atakują.Juras_Senat pisze:Mourinho najpewniej nie ustawi swojej drużyny bardzo ofensywnie, stawiam, że skupi się na kontratakach.
Ciekawe tylko czy zrobią agresywny pressing od samego początku i ile minut wytrzymają w takim tempie.
- Dtmiu
- Katalończyk
Mi się przyśniło że będzie 3:4. Raczej mało prawdopodobne ale kto wie
Ważne żeby mecz był czysty, bez zbędnych przpychanek, teatrzyków itp.
Razem z bratem modlimy się o brak Busquetsa w wyjściowej jedenastce ale chyba się zawiedziemy
W każdym razie, nawet jeśli mecz zakończy się remisem lub porażką, chciałbym móc powiedzieć że jestem dumny z postawy Barcy, że walczyli do samego końca i zrobili wszystko by wygrać. Jak będę w nastroju to pewnie skrobnę coś po meczu.

Ważne żeby mecz był czysty, bez zbędnych przpychanek, teatrzyków itp.
Razem z bratem modlimy się o brak Busquetsa w wyjściowej jedenastce ale chyba się zawiedziemy

W każdym razie, nawet jeśli mecz zakończy się remisem lub porażką, chciałbym móc powiedzieć że jestem dumny z postawy Barcy, że walczyli do samego końca i zrobili wszystko by wygrać. Jak będę w nastroju to pewnie skrobnę coś po meczu.
- Wojtek
- Juventino
Wreszczie przyszedł czas w którym to Real jest faworytem tego spotkania! Wygrywając ten mecz Real odskoczy Barcie na 9pkt(przy wygraniu zaległego meczu w stosunku do Katalończyków)!
Będe dziś oglądał to spotkanie i głęboko wierze w zwycięstwo podpiecznych Mourinho.
Samolot Barcelony został opanowany przez szczury
Będe dziś oglądał to spotkanie i głęboko wierze w zwycięstwo podpiecznych Mourinho.
Samolot Barcelony został opanowany przez szczury

W dotychczasowych 215 spotkaniach tych gigantów 86 zwycięstw zanotował Real, Barcelona 84 a 45 razy padł remis.
- Donnie
- Juventino
Słyszałem, że podobno mecz ma oglądać 9 mld ludzi na całym świecie. Nic dziwnego, w końcu Gran Derby de Galaxy, grają zespoły rodem z Play Station 7.
Nienawidzę tej pompy przed tymi meczami, tym bardziej, że ostatnio nie ma za bardzo na co popatrzeć.
A, i stawiam na Barcę. Ewentualnie remis.
Nienawidzę tej pompy przed tymi meczami, tym bardziej, że ostatnio nie ma za bardzo na co popatrzeć.
A, i stawiam na Barcę. Ewentualnie remis.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Widocznie nie wie tego Leszek Orłowski:Dtmiu pisze:Faworytem? W tym meczu nie ma faworyta i każdy zorientowany dobrze o tym wie.
ŹródłoLeszek Orłowski na pilkanozna.pl pisze:Dekalog Mou
Gran Derbi zbliżają się wielkimi krokami. Faworytem jest tym razem Real. Jednak Jose Mourinho wie, że największym wrogiem jego ekipy może stać się zadufanie we własne siły. Dlatego sporządził dekalog, którego zachowanie przez jego piłkarzy, ale też i kibiców, jest niezbędne by wygrać z Barcą. Opublikowała go „Marca". Oto on: 1. Nie stracić gola, a w każdym razie nie na 0:1. 2. Kibice muszą zamienić nasz stadion w piekło dla rywala. 3. Zapomnieć o arbitrze. Uważać na kartki. 4. Wykorzystać naszą siłę w grze powietrznej. 5. Nie tracić z oczu piłki ani na sekundę. 6. Zamykać rywalowi przestrzeń do ataku. 7. Narzucić szybki rytm gry, wywierać presję na rywalach. 8. Dać z siebie wszystko, wykończyć przeciwnika kondycyjnie. 9. Dbać o koncentrację i koordynację ruchów. 10. Wierzyć w siebie, grać bez niecierpliwości.