Liga Mistrzów 2011/12
- Mrówa
- Juventino
Te sytuacje były wg. mnie tak ewidentne, że ciężko tu mówić o "normalnej pomyłce". Dla mnie to wał i tyle. Szkoda nawet się o tym rozpisywać. A mecz dymano-lijon to juz wogóle śmiech na sali.paruf pisze:Sędzia mógł się pomylić, często się tak zdaża. Moim zdaniem nie jest to równoznaczne ze spiskiem.Smok-u pisze:Nie, ale sędzia, który nie uznał dwóch prawidłowych bramek, już tak.

- rekrut86
- Juventino
We wtorek gdy BvB pozało wynik w Piresuie nagle z 2:0 2:3, wczoraj ten Lyon i obie francukie mają za sponsorów firmy bukmacherskie. Najlepsza kasa gdy ktoś przegrywa i sie na niego postawi.
W poniedziałek był artykuł na onecie o ustawionych meczach LM, choć o finale Liv-Milan.
Sponsorzy na pewno na UEFĘ spore naciski wywierają, dla mnie osobistym skandalem było przełożenie finału LM na sobotę, środa to był symbol LM. Kto sprawdzi czy buk nie dał sponsorowanemu klubowi premii za porażkę?
W poniedziałek był artykuł na onecie o ustawionych meczach LM, choć o finale Liv-Milan.
Sponsorzy na pewno na UEFĘ spore naciski wywierają, dla mnie osobistym skandalem było przełożenie finału LM na sobotę, środa to był symbol LM. Kto sprawdzi czy buk nie dał sponsorowanemu klubowi premii za porażkę?

- @D@$
- Juventino
Jak patrzeć na nogi to nie było, jak na tułów i głowę to był. Generalnie ja jestem za tym zalecieniem, czyli iść z "duchem sportu". W zasadzie byli na linii, ja bym to puścił, niemniej pracy liniowego nie zazdroszczę, jak już pisałem sprawa była o milimetry.Kuben pisze:Słyszałeś o takim zaleceniu FIFY, żeby sędziowie puszczali takie sytuacje, nawet jak zawodnik jest na minimalnym spalonym (a tutaj oczywiście nie był) na korzyść drużyny atakującej?
O właśnie, czegoś takiego chciałem, tu już w 100% zwracam honor, nawet realizator na moje oko minimalnie za późno zatrzymał obraz, ale wcześniej "tym bardziej" nie było spalonego. W sumie był to "spalony" jak "spalone" Włochów na mundialu 2002. :] Argument 20349382 by wprowadzić powtórki video dla sędziów.Kuben pisze:
2:30, Proszę!
Ale czy to były błędy czy spisek, to trzeba ustalić, ja jestem daleki od osądzania z góry. Z resztą @zahor ma szczyptę racji, jak wychodzi korupcja to dotyczy nie tych kontrowersyjnych meczów. Pytanie czy to sprawa tego czy sprzedawane mecze są mniej "bojące po oczach", czy to, że większe wajchy są zmiecione pod dywan.
Bardziej zjadania wyrów/liter, ale fakt, zdarza mi się niestety.Kuben pisze:Zauważyłem ostatnio, że coraz więcej takich przejęzyczeń :C
Spoko, już widziałem "lepsze" powtórki, macie rację.jakku1 pisze:Nie bylo spalonego, przynajmniej w jednym przypadku.
Normalnie dziennikarz śledczyjakku1 pisze: Mam kilka kolejnych fotek. Ten sam pilkarz z powyzszego skrina, ktory wrzucilem zostal przylapany na tym jak obstawial zaklady u bukow przed meczem z Lyonem.

A może się zgubił i o drogę pytał?

Jedno jest pewne, Juventus jest w sprawie czysty

- pan Zambrotta
- Juventino
http://ajax-amsterdam.pl/images/stories ... kandal.jpg
:lol:
bramki na 1-3 i 1-4 mówią wszystko... farsa jednym słowem.
:lol:
bramki na 1-3 i 1-4 mówią wszystko... farsa jednym słowem.
- jakku1
- Juventino
Niektorzy nie ogarniaja chyba jednej rzeczy.paruf pisze:jakku1
Postawa bramkarza Ajaxu przy 3 bramce jest podobna do tej, o której piszesz w meczu Dynamo-Lyon. Bramkarz też pewnie brał udział w szeroko zakrojonym spisku aby wyeliminować Ajax?
O ile w sytuacji gdyby jedna bramka nie zostala uznana, albo wydarzylo sie jedno jakies zdarzenie, ktore mogloby rzucic cien na grupe D, to wtedy tak wielkiego podejrzenia o "oszustwo" by nie bylo. Problem polega na tym, ze tutaj jest caly szereg dziwnych zdarzen, ktory sklada sie w ciag.
1. Dwie nieuznane bramki dla Ajaxu, przy stanie 1:0 dla Realu.
2. 7 bramek w ciagu 45 minut dla Lyonu, gdzie Francuzi do tej pory strzelili 2 gola w calej LM.
3. Dziwna postawa obrony i bramkarza Dynama, ktorzy sobie po prostu stali.
4. Obronca Dynama obstawiajacy mecz u bukow i robiacy dziwne miny w trakcie meczu (najlepiej to oblukac klatka po klatce).
Gdyby wydarzyla sie tylko jedna rzecz z czterech powyzszych punktow, mozna byc kogos tlumaczyc, ale jak sie to wszystko dzieje jednoczesnie, kazdy kto ma troche wyobrazni zaczyna sie zastanawiac, czy to nie jest jakis grubszy szwindel.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dawno już to pisałem, a zaczyna się od samych "losowań", które wcale losowaniami nie są, "losowanie" EURO2012 wyglądało tak samo...Mrówa pisze:Po wczorajszych "wynikach" utwierdziłem się w przekonaniu, że nie oglądam LM jeśli nie gra tam Juventus. Poszły takie wały, że lato to przy nich pikuś.
dlatego nie ma co liczyć na technologię w piłce nożnej bo system sędziów oraz "pomylek" po prostu fifie i uefie odpowiada
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011, 11:53 przez Maly, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- paruf
- Juventino
Owszem owszem, nawet po tym golu którego na screenie pokazuje pan Zambrotta obrońca stawiający u buka oddał ładnie piłkę bez protestu aby Lyon ustawił ją na środku boiska.jakku1 pisze:Niektorzy nie ogarniaja chyba jednej rzeczy.paruf pisze:jakku1
Postawa bramkarza Ajaxu przy 3 bramce jest podobna do tej, o której piszesz w meczu Dynamo-Lyon. Bramkarz też pewnie brał udział w szeroko zakrojonym spisku aby wyeliminować Ajax?
O ile w sytuacji gdyby jedna bramka nie zostala uznana, albo wydarzylo sie jedno jakies zdarzenie, ktore mogloby rzucic cien na grupe D, to wtedy tak wielkiego podejrzenia o "oszustwo" by nie bylo. Problem polega na tym, ze tutaj jest caly szereg dziwnych zdarzen, ktory sklada sie w ciag.
1. Dwie nieuznane bramki dla Ajaxu, przy stanie 1:0 dla Realu.
2. 7 bramek w ciagu 45 minut dla Lyonu, gdzie Francuzi do tej pory strzelili 2 gola w calej LM.
3. Dziwna postawa obrony i bramkarza Dynama, ktorzy sobie po prostu stali.
4. Obronca Dynama obstawiajacy mecz u bukow i robiacy dziwne miny w trakcie meczu (najlepiej to oblukac klatka po klatce).
Gdyby wydarzyla sie tylko jedna rzecz z czterech powyzszych punktow, mozna byc kogos tlumaczyc, ale jak sie to wszystko dzieje jednoczesnie, kazdy kto ma troche wyobrazni zaczyna sie zastanawiac, czy to nie jest jakis grubszy szwindel.
- mateo369
- Juventino
3 klasa, w avatarze masz mojego kolegę z ławkijakku1 pisze:Nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie znasz. Mogles wrzucic jeszcze wiecej emotek w ten post. Wtedy nikt by juz nie mial watpliwosci, ze chodzisz do podstawowki.

No tak, od razu widać, że fotki były zrobione tuż przed meczem (a nie np. rok wcześniej), ba widać nawet, jakie mecze obstawił (jeszcze mu kupon nie wszedł, bo Juve w PW też obstawił, ale to już formalność). Wyjątkowo bezczelny z niego piłkarz - sprzedał mecz i jeszcze chciał się dodatkowo dorobić. Ale przy tym strasznie głupi. Zamiast poprosić jakiegoś znajomego, to sam się pofatygował do bukmachera. Co on myślał, że nikt go nie rozpozna?! Biedak pójdzie siedzieć.jakku1 pisze:Edytka: Mam kilka kolejnych fotek. Ten sam pilkarz z powyzszego skrina, ktory wrzucilem zostal przylapany na tym jak obstawial zaklady u bukow przed meczem z Lyonem.
http://www.ajax-amsterdam.pl/images/sto ... kupon2.jpg
http://www.ajax-amsterdam.pl/images/sto ... kupon3.jpg
http://www.ajax-amsterdam.pl/images/sto ... kupon1.jpg
Wiadomo, ze to jest nielegalne, jesli chodzi o pilkarzy. Tak wiec, sprawa jeszcze bardziej cuchnie.
(tak jest to głupia ironia, ale na głupi argument tylko taka pasuje)
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- De Rossi
- Juventino
Nie jest i nie było, więc nie wprowadzaj ludzi i siebie w błąd. I "dzięki" temu Włosi w tym sezonie - co przedstawiłem we wcześniejszym poście - mają zdobytych mniej punktów, niż Francja, Niemcy, Anglia i Hiszpania, (pomimo największej liczby drużyn w LM) drżąc o 4 pozycję, do której Francuzi będą w przyszłym sezonie tracić 1 punkt. 3 miejsce stracili dokładnie tak samo - Ligą Europy.@D@$ pisze:Wydaje mi się że kilka lat temu było tak, że zwycięstwo w LM to np. 6 pkt (do rankingu) a w LE 3 pkt (mniej więcej tak, może troche w innych jednostkach). Albo się coś zmieniło, albo coś popieprzyłem (np. pomyliłem z rankingiem Fifa: mecze o pkt&mecze towrzyskie).De Rossi pisze:bullshit... LE jest liczona dokładnie tak samo jak LM.
Jeśli masz rację to faktycznie głupota.
Do Szwabenligen mają obecnie 13 punktową stratę.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011, 12:46 przez De Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

- mateo369
- Juventino
widzę, że znowu nie zrozumiałeś więc wytłumaczę najprościej jak się da. Ja w przeciwieństwie do Ciebie pofatygowałem się "bardzo" i sprawdziłem w google co to jest Hrvatske autoceste. Zwykłego lotka też piłkarzom nie wolno puszczać? Bo w to, że jest tak głupi i w swoim mieście, gdzie jest znany i rozpoznawalny na ulicy, poszedł do buka obstawić mecze to na pewno nie uwierzę.jakku1 pisze:Mateo369
Przestan w koncu trollowac jak potluczony. Pilkarze maja absolutny zakaz grania u buka, wiec wszystko jedno jaki mecz obstawil, bylo to nielegalne.
PS. mój nick ma na początku małą literę i pisanie go z dużej jest dla mnie zwykłym przekręcaniem a nie wyrazem szacunku.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Winner
- Juventino
Wydaje mi się że to zależy od kraju w którym się gra, tamtejszych przepisów, i w niektórych krajach można obstawiać nie swoją ligę( tak było np. we Włoszech do 2006 roku). Chyba że teraz są jakieś regulacje UEFA i FIFA które całkowicie zabraniają.jakku1 pisze:Mateo369
Przestan w koncu trollowac jak potluczony. Pilkarze maja absolutny zakaz grania u buka, wiec wszystko jedno jaki mecz obstawil, bylo to nielegalne.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- meda11
- Juventino