Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 18:48

Według mnie idealni, realistyczni kandydaci do wzmocnienia obrony Juve to Caceres i Benatia. Pozostałaby jedynie kwestia lewego obrońcy - mam nadzieję na powrót Zieglera.
Do tego jak wiadomo Marotta nie lubi przepłacać i liczę tu mocno na Montolivo i być może Farfana. Ricardo chyba jest gotów na zmianę otoczenia, na przedłużenie kontraktu z Fiorentiną raczej nie ma już szans. Nie przychodziłby też docelowo na ławkę, w przyszłym sezonie będziemy grać na 3 frontach, a już teraz absencja jednego z pomocników jest odczuwalna, nie miałby problemów z grą, zresztą w Milanie znalazłby się w podobnej sytuacji. Do tego Gio i mamy komplet.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 18:57

Według mnie idealni, realistyczni kandydaci do wzmocnienia obrony Juve to Caceres i Benatia.
Tak, Benatia przynajmniej obecnie prezentuje sie super.
Po tym, co prezentuje z tym sezonie, nie płakałbym za nim.
Mówisz o Matrim? :roll: Ua ciekawa opinia. Równie ciekawa co i głupia.
No nie wiem czy te 2 bramki były winą niemców , bo oglądałem mecz dokładnie i 1 bramka dla francuzów była z winy Piszczka i mówie to jak najbardziej obiektywnie . Łukasz nie pokrył Remiego i spokojnie ten zawodnik mógł oddać strzał.

I Hummels w tym meczu grał całkiem dobrze .
Eh źle mnie zrozumiałeś :wink: Nie mam na myśli tego, że Hummels co kolwiek zawalil, tylko to, że Borussia (w meczach które akurat miałem okazje oglądać) traci dużo goli, a to patrząc obiektywnie idzie na całą gre zespołu w destrukcji, a częścią obrony jest i Matts :)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 20:08

@Maras@ pisze:
Arbuzini pisze:Raczej:
Lichtsteiner (Mesto lub Boulahrouz) - Chiellini/Hummels - Barzagli/Hummels - Kolarov (Chiellini)
:ok:

Swoją drogą podobno znowu chcemy Dzeko :prochno: . Nie miałbym nic przeciwko, ale po co on ma odchodzić? Gra regularnie, dorobek strzelecki super, zarobki szejkowe - żyć, nie umierać. Zresztą skąd kasa na tych wszystkich super zawodników? :think:
Ponoć kasa ma się znaleźć z praw do nazwy stadionu (ponoć mamy dostać za to nawet 80 baniek z których spora część ma pójść na transfery). Dzeko uważam za gościa idealnie pasującego do naszego obecnego ustawienia. Świetnie pasowałby na środkowego napastnika. Dobre warunki fizyczne, dobra technika, dobra gra głową. Żyć nie umierać (niestety Matri wtedy jako rezerwowy)...
Prawa za nazwę stadionu zostały sprzedane firmie Sportfive już dawno, pieniądze z nich pokryły chyba z 2/3 kosztów budowy stadionu. Jeśli nazwa naszego nowego domu zmieni się w najbliższym czasie to Juve i tak nic już na tym nie zarobi. Sportfive ma te prawa do chyba 2023 jeśli dobrze pamiętam.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 20:40

^FAZZI^ pisze:
@Maras@ pisze:
Arbuzini pisze:Raczej:
Lichtsteiner (Mesto lub Boulahrouz) - Chiellini/Hummels - Barzagli/Hummels - Kolarov (Chiellini)
:ok:

Swoją drogą podobno znowu chcemy Dzeko :prochno: . Nie miałbym nic przeciwko, ale po co on ma odchodzić? Gra regularnie, dorobek strzelecki super, zarobki szejkowe - żyć, nie umierać. Zresztą skąd kasa na tych wszystkich super zawodników? :think:
Ponoć kasa ma się znaleźć z praw do nazwy stadionu (ponoć mamy dostać za to nawet 80 baniek z których spora część ma pójść na transfery). Dzeko uważam za gościa idealnie pasującego do naszego obecnego ustawienia. Świetnie pasowałby na środkowego napastnika. Dobre warunki fizyczne, dobra technika, dobra gra głową. Żyć nie umierać (niestety Matri wtedy jako rezerwowy)...
Prawa za nazwę stadionu zostały sprzedane firmie Sportfive już dawno, pieniądze z nich pokryły chyba z 2/3 kosztów budowy stadionu. Jeśli nazwa naszego nowego domu zmieni się w najbliższym czasie to Juve i tak nic już na tym nie zarobi. Sportfive ma te prawa do chyba 2023 jeśli dobrze pamiętam.
Świetnie na tym wyszliśmy. My juz swoja zarobilismy, a wybuchl kryzys i Sportfive ma teraz problem ze sprzedażą tej nazwy dalej :C

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 21:40

Yo, tylko ktoś teraz chce kupować za wydane już pieniądze Dżeko:P

Przerwa meczu Basel- Man UTD, i na pewno warte zanotowania w notesie i przedyskutowania nazwisko- Xherdan Shaqiri.
Niesamowite panowanie nad piłką i szybkość 20letniego Szwajcara.
Z drugiej strony czasem bania się zagrzała i mógł zagrać lepiej, ponadto mało biegał w defensywie- kiedy piłkę rozgrywali United mało było wsparcia od pomocy Bazylei.
Jak dla mnie- Messi 5-6 lat temu(choć zaznaczę, że po pierwsze nie jestem onanistą Argentyńczyka, po drugie wypowiadam się nieco na wyrost, po obejrzeniu Shaqa w akcji przez 45 minut)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 21:56

Po co Dzeko niby miałby zamieniać City na Juventus? Po co Araby miałyby go sprzedawać? I po co w ogóle Marotta miałby o tym myśleć skoro nie dał rady z Wolfsburgiem prędzej.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:05

SKAr7 pisze:Przerwa meczu Basel- Man UTD, i na pewno warte zanotowania w notesie i przedyskutowania nazwisko- Xherdan Shaqiri.
Tego gracza ponoć widział już u nas przed sezonem Nedved, ale Marotta wybrał pewnego piłkarza HSV.
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... dvedem.php

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:09

Przecież jest już oficjalne dementi w sprawie transferu Dzeko: "Dzeko to Juve rumour denied".

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 22:13

Brawo ^FAZZI^, właśnie miałem o tym napisać. :ok:
Poznawiam apel aliny o dodawanie źródeł do każdego "ponoć" czy "podobno". Jesteśmy w temacie w 99% złożonym z spekulacji, jak do każdego info dodamy źródło łatwiej będzie samemu ustosunkować się do danego tematu i unikniemy baboli jak wyżej. Ja oczywiście rozumiem, że często opieramy się na tym co pamiętamy, ale poświecenie chwili czasu na zweryfikowanie własnych informacji nie zaboli. Wiem bo sam rzucilem pare razy farmazonem i teraz wszystko sprawdzam. :D A jeśli ktoś spekuluje we własnym zakresie, proszę, niech się tym nie dzieli z innymi.

Co do tematu..
Dante93 pisze:
pablo1503 pisze: Po tym, co prezentuje z tym sezonie, nie płakałbym za nim.
Mówisz o Matrim? :roll: Ua ciekawa opinia. Równie ciekawa co i głupia.
Ten Pan to znany hejter Matriego, proponuję ignorować.
blackadder pisze:Według mnie idealni, realistyczni kandydaci do wzmocnienia obrony Juve to Caceres i Benatia.
W przejście Urugwajczyka nie wierzę, ot pismaki ładnie wykorzystały sparing z Italią do zapełnienia gazet kolejnymi bzdurami, może też nie bez znaczenia jest fakt, że obrońcę Sevilli reprezentuje nasz były piłkarz. ;) Jeśli chodzi o Benatie, to byłbym bardzo zadowolony gdybyśmy się nim poważnie zainteresowali, jak dla mnie jest lepszy niż Filipe i Zapata którzy to jeszcze niedawno stanowili o sile obrony Udine.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 23:04

SKAr7 pisze:Yo, tylko ktoś teraz chce kupować za wydane już pieniądze Dżeko:P

Przerwa meczu Basel- Man UTD, i na pewno warte zanotowania w notesie i przedyskutowania nazwisko- Xherdan Shaqiri.
Niesamowite panowanie nad piłką i szybkość 20letniego Szwajcara.
Z drugiej strony czasem bania się zagrzała i mógł zagrać lepiej, ponadto mało biegał w defensywie- kiedy piłkę rozgrywali United mało było wsparcia od pomocy Bazylei.
Jak dla mnie- Messi 5-6 lat temu(choć zaznaczę, że po pierwsze nie jestem onanistą Argentyńczyka, po drugie wypowiadam się nieco na wyrost, po obejrzeniu Shaqa w akcji przez 45 minut)
Ja widziałem już 90 więc mogę powiedzieć więcej :-D A tak na serio - ja chcę tego pana w Juve, choćby miał kosztować i 25 baniek. To jest właśnie ten typ piłkarza którego chciałbym oglądać w Juve - nie tylko obdarzony dryblingiem, ale i przeglądem pola, silny i waleczny (raz ustał na nogach jak Błaszczykowski w meczu z Czechami - tak mi się skojarzyło). Takich właśnie piłkarzy cenię - nie dryblujących bez sensu, ale takich, którzy potrafią zwolnić, przyspieszyć, rozejrzeć się, a także przymierzyć (dzisiaj akurat tego nie pokazał, ale ostatnio w kadrze w jednym meczu władował dwa takie gole, że głowa mała) - mi trochę przypomina Lavezziego, ale sprawia wrażenie jeszcze bardziej kompletnego zawodnika (a przynajmniej takiego, który ma bardzo duże szanse się stać. Zdecydowanie dzisiejszy rezultat i ogólnie awans do dalszej fazy rozgrywek to wielka zasługa tego gościa. I do tego facet ma raptem dwadzieścia lat.
M.R. pisze: Tego gracza ponoć widział już u nas przed sezonem Nedved, ale Marotta wybrał pewnego piłkarza HSV.
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... dvedem.php
Może źródło niezbyt wiarygodne, ale mi osobiście nie jest trudno w to uwierzyć - to jest właśnie jedna z głównych, moim zdaniem, przywar Marotty - asekuranctwo jeżeli chodzi o transfery. Mógł sprowadzić gracza pół anonimowego, nieogranego w piłce na najwyższym poziomie, do tego wbrew woli Antka, a teraz mógłby się tym szczycić. Tymczasem postanowił minimalizować ryzyko i wyszło jak wyszło.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 23:38

Transfermarkt podaje, że Malaga już sobie ostrzy ząbki na tego gościa.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2011, 23:41

zahor pisze: Może źródło niezbyt wiarygodne, ale mi osobiście nie jest trudno w to uwierzyć - to jest właśnie jedna z głównych, moim zdaniem, przywar Marotty - asekuranctwo jeżeli chodzi o transfery. Mógł sprowadzić gracza pół anonimowego, nieogranego w piłce na najwyższym poziomie, do tego wbrew woli Antka, a teraz mógłby się tym szczycić. Tymczasem postanowił minimalizować ryzyko i wyszło jak wyszło.
Co do źródła to zapadła mi w pamięć wypowiedź któregoś z użytkowników, że dobrze by było, gdyby podawane informację były w miarę możliwości podparte źródłami do nich. Postanowiłem więc podać źródło, żeby nie było że był to tylko wytwór mej wyobraźni.
Jednak jeżeli jest to prawda, to szkoda że Marotta nie posłuchał się podpowiedzi Nedveda. Mógłby teraz się szczycić sprowadzeniem dobrego gracza, tak jak napisałeś.

edit: dobra, zrozumiałem aluzję :-D Na przyszłość sprawdzę dwa razy źródło do źródła.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011, 00:21 przez M.R., łącznie zmieniany 1 raz.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 00:03

M.R. pisze: Co do źródła to zapadła mi w pamięć wypowiedź któregoś z użytkowników, że dobrze by było, gdyby podawane informację były w miarę możliwości podparte źródłami do nich.
:bravo: Dam głowę, że nie chodziło o Twoje źródło a o źródło newsa - czyli Twitter. :)

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 00:19

Juras_Senat pisze:
M.R. pisze: Co do źródła to zapadła mi w pamięć wypowiedź któregoś z użytkowników, że dobrze by było, gdyby podawane informację były w miarę możliwości podparte źródłami do nich.
:bravo: Dam głowę, że nie chodziło o Twoje źródło a o źródło newsa - czyli Twitter. :)
No właśnie o to mi chodziło - popieram sam pomysł podawania źródła nie jest głupi, niemniej jednak informacja z twittera czy od kebaba to akurat tak samo, jakby napisać "gdzieś słyszałem że..". Myślę że lepiej po prostu apelować do użytkowników żeby nie wrzucali newsów, z których sami się śmieją typu "dają 25 baniek za Krasicia" albo "Man City chce wymienić Dżeko na Amauriego". Aczkolwiek, jak pisałem, w tym konkretnym przypadku jestem skłonny w prawdziwość informacji uwierzyć.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2011, 00:32

Jeśli chodzi o sytuację Dżeko, to może się ona szybko zmienić, ponieważ City (razem z Chelsea) robi pierwsze przymiarki pod zakup Pato.

A jeśli chodzi o ostatnią kolejkę LM to nie żaden Shaqiri za 25 mln tylko Hazard, Eden Hazard. :pray:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany