Premier League
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Newcastle owszem, ale z tym Tottenhamem smiem sie nie zgodzic. Newcastle pewnie sie zatchnie, i skonczy sezon na 8-9 miejscu, bo nie wytrzymają w takiej formie do konca sezonu, natomiast Tottenham ma dobry sklad, bardzo dobrych zawodnikow i niezlego trenera, dlatego moga walczyc smialo o miejsca 3-5.jackop pisze:Po dzisiejszym kapitalnym widowisku Arsenal, w końcu, przełamał niemoc w meczach z Chelsea. Goście zwyciężają 3-5, a tytuł MVP wędruje do RvP.
W tym momencie wysuwam nieśmiałą tezę dotyczącą walki o mistrzostwo. Mianowicie MU i MC o mistrza (miejsca 1-2), Chelsea, Arsenal i Liverpool europejskie kwalifikacje (miejsca 3-5).
Przy całym szacunku dla pracy Tottenhamu i Newcastle, wydaje mi się, że będą one walczyły co najwyżej o LE.
Inną kwestią jest sprawa wygrania Pucharu Anglii i Pucharu Ligi, które też dają przepustkę do gry w Europie.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Vimes
- Juventino
Trzeba przyznać, że w tym sezonie szlagierowe spotkania ligi angielskiej nie zawodzą ani pod względem bramek ani atrakcyjności. Nawet jak się nie kibicuje żadnej z drużyn to oglądanie meczu jest ciekawe ze względu na poziom gry. Dzisiejszy derby Londynu tylko to potwierdziły. Serie A powinna równać do takiego poziomu.
- francois
- Juventino
Newcastle jest zespołem, który najbardziej mi imponuje i obok Levante jest największą niespodzianką spośród pięciu najlepszych lig Europy. Rozgrywają póki co fantastyczny sezon. Trzeba pochwalić ich za sposób, w jaki poukładali całą drużynę po spadku do Championshipjackop pisze:Przy całym szacunku dla pracy Tottenhamu i Newcastle, wydaje mi się, że będą one walczyły co najwyżej o LE.

Zdecydowanie masz racjęVimes pisze:Trzeba przyznać, że w tym sezonie szlagierowe spotkania ligi angielskiej nie zawodzą ani pod względem bramek ani atrakcyjności. Nawet jak się nie kibicuje żadnej z drużyn to oglądanie meczu jest ciekawe ze względu na poziom gry. Dzisiejszy derby Londynu tylko to potwierdziły. Serie A powinna równać do takiego poziomu.

Trzeba przyznać, że wszystkie szlagiery (

Nie na darmo PL nazywana jest najlepszą ligą świata.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć kawałek dobrej piłki (jak i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> farta Newcastle), to polecam obejrzeć dzisiejsze spotkanie (albo chociaż 2gą połowę). Naprawdę, nie było czasu na nudę.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Oglądałem, i szczerze przyznam, że takiego szturmu na bramkę jaki zafundowało ManU Srokom od 75min (chyba) nigdy nie widziałem. Mnóstwo szczęścia Newcastle i paskudna pomyłka sędziego liniowego przy golu na 1:1. Jedyne co mnie raziło (i zawsze razi przy 4-4-2), to liczba dośrodkowań, z których często nic nie wynika, bo jest to wbicie piłki w pole karne na tak zwany przypałjackop pisze:Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć kawałek dobrej piłki (jak i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> farta Newcastle), to polecam obejrzeć dzisiejsze spotkanie (albo chociaż 2gą połowę). Naprawdę, nie było czasu na nudę.

- francois
- Juventino
Jak widać biało-czarne pasy rządzą w tym sezonie :-D
Osobiście mam pewną słabość do Newcastle, nawet mam ich koszulkę i bluzę treningową, więc cieszy mnie ich dobra postawa w lidze.
Jak widać nawet w PL można stworzyć konkurencyjny zespół za niewielki pieniądze. Trzeba tylko umieć szukać okazji (np. Demba Ba) i nie bać się stawiać na młodzież.
Osobiście mam pewną słabość do Newcastle, nawet mam ich koszulkę i bluzę treningową, więc cieszy mnie ich dobra postawa w lidze.
Jak widać nawet w PL można stworzyć konkurencyjny zespół za niewielki pieniądze. Trzeba tylko umieć szukać okazji (np. Demba Ba) i nie bać się stawiać na młodzież.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dtmiu
- Katalończyk
Ja ostatnio oglądając premier league zwróciłem za to uwagę na bramkarza Newcastle Tima Krula. Już z United bronił świetnie, ale z tego co słyszałem to z Chelsea też miał sporo ważnych interwencji mimo takiego a nie innego wyniku. Zresztą całe Newcastle gra naprawdę fajnie, mimo że teraz spadli parę pozycji niżej to jednak ostatnio mieli mecze z samymi wielkimi, więc pewnie co nieco nadrobią. W każdym razie, fajnie że ktoś miesza w czołówce.
- Arbuzini
- Juventino
Odpowiedź masz w komentarzu na YT: "Balotelli scoring from 1 yard is better than other players scoring from 30 yards."Dragon pisze:Kolejny nieprzewidywalny wyczyn Mario (dzisiejszy mecz) tym razem jednak udanyNigdy nie zrozumien dlaczego on to robi...

- Bartas_01
- Juventino
Dziwny człowiek.. Nigdy nie lubiłem zawodników, którzy grę w piłkę traktują z taką nonszalancją z jaką właśnie robi to Mario. Mimo, że nie życzę nikomu źle to przez swoją głupotę (bo inaczej określić tego nie umiem) wielkiej kariery nigdy nie zrobi bo do tego oprócz umiejętności potrzebna jest też głowa.Dragon pisze:Kolejny nieprzewidywalny wyczyn Mario (dzisiejszy mecz) tym razem jednak udanyNigdy nie zrozumien dlaczego on to robi...
- M.R.
- Juventino
Krul broni na tyle dobrze że to on, a nie Stekelenburg powinien być pierwszym bramkarzem Holandii na EURO w Polsce i Ukrainie. A samo Newcastle zapewne niedługo "spuchnie" i wypadnie na dobre z pierwszej czwórki,a kto wie czy nawet siódemki. Kontuzji ścięgna Achillesa doznał ich podstawowy stoper Steven Taylor przez co może wypaść z gry na dłuższy czas. Ponadto na Puchar Narodów Afryki ubędzie Srokom kilku ważnych graczy. Mnie ciekawi sytuacja Tottenhamu, który po rozegraniu zaległego meczu z Evertonem może wskoczyć na drugie miejsce w lidze. Ciekawe czy uda im się powrócić do pierwszej 4 w tym sezonie, a jeżeli tak - to czyim kosztem.Dtmiu pisze:Ja ostatnio oglądając premier league zwróciłem za to uwagę na bramkarza Newcastle Tima Krula. Już z United bronił świetnie, ale z tego co słyszałem to z Chelsea też miał sporo ważnych interwencji mimo takiego a nie innego wyniku. Zresztą całe Newcastle gra naprawdę fajnie, mimo że teraz spadli parę pozycji niżej to jednak ostatnio mieli mecze z samymi wielkimi, więc pewnie co nieco nadrobią. W każdym razie, fajnie że ktoś miesza w czołówce.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Vimes
- Juventino
Po meczu Juve przełączyłem na końcówkę spotkania Chelsea-Manchester City. Zdążyłem zobaczyć karnego w wykonaniu Lamparda i pierwszą porażkę szejków w tym sezonie. United są już tylko dwa punkty za City i biorąc pod uwagę fakt, że oba kluby odpadły już z Ligi Mistrzów walka o zwycięstwo w Premiership powinna być bardzo zacięta.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W rzeczy samej, Vimesie. Ja twierdzę, że dobrze się stało, iż Chelsea wygrało, bo walka nie tylko o mistrzostwo, ale i o podium będzie bardzo zacięta.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.