Serie A (14): JUVENTUS 2-0 Cesena
- deszczowy
- Juventino
Parafrazując pewnego trenera polskiej Ekstraklasy... "wypada mi tylko przeprosić Marchisio".
- strong return
- Juventino
Jest się z czego cieszyć. To dla mnie osobiście zaskoczenie, ale za Conte nie dość, że prowadzimy to jeszcze chwilami naprawdę gramy bardzo dobrze w piłkę. Brawo. Natomiast nasza skuteczność w dzisiejszym meczu wołała po prostu o pomstę do nieba. Mogło się skończyć piątką lub szóstką. Znowu dupę ratuje nam Claudio, nastała zatem pora by go przeprosić.
kutwa-deszczowy był pół minuty szybszy! Arghhhh. Ale za to ja podkreśliłem za co należą mi się dodatkowe punkty. 8)
kutwa-deszczowy był pół minuty szybszy! Arghhhh. Ale za to ja podkreśliłem za co należą mi się dodatkowe punkty. 8)
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2011, 17:00 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Cress
- Juventino
Naprawdę mamy szczęście, że wygraliśmy, Cesena pokazała niesamowite zaangażowanie (nawet jeśli synonimem tegoż jest autobus w bramce), lecz Juve pokazało, że pomimo rozgrywania słabych spotkań potrafi wygrywać. To cechuje późniejszych mistrzów.
Cieszyła dzisiaj oko gra Giaccheriniego, chociaż wszedł w nieprzyjemnych okolicznościach, a do tego grał przeciwko swojej byłej drużynie, rozegrał najlepsze jak dotąd w Juve spotkanie. Znakomicie w pierwszej połowie spisywał się Pazienza, zaś zawiedli ci, od których wymagałem po ostatnich spotkaniach najwięcej: Pepe i Matri. Panowie, jaką trzeba mieć sytuację, żeby trafić do bramki?!
Szkoda Quagliarelli, mógł się przełamać, ale widocznie Licht go nie lubi
Mecz się skończył, są 3 punkty, teraz myślimy już tylko o Romie i co z Del Piero...
Cieszyła dzisiaj oko gra Giaccheriniego, chociaż wszedł w nieprzyjemnych okolicznościach, a do tego grał przeciwko swojej byłej drużynie, rozegrał najlepsze jak dotąd w Juve spotkanie. Znakomicie w pierwszej połowie spisywał się Pazienza, zaś zawiedli ci, od których wymagałem po ostatnich spotkaniach najwięcej: Pepe i Matri. Panowie, jaką trzeba mieć sytuację, żeby trafić do bramki?!
Szkoda Quagliarelli, mógł się przełamać, ale widocznie Licht go nie lubi

Mecz się skończył, są 3 punkty, teraz myślimy już tylko o Romie i co z Del Piero...
- Kubba
- Juventino
Juventus 2-0 Bunkier
Zasłużona, ale jak wymęczona wygrana... Marchisio dziś wybitnie nie zagrał, ale na całe szczęście trafił po bardzo fajnej wymianie piłki.
Karny z tyłka. Poziom sędziowania we Włoszech spada łeb na szyję...
Vidal
Był dziś wszędzie. Świetny mecz Arturo.
A co do sytuacji z Del Piero... Oby to było tylko jakieś rozcięcie łuku brwiowego bez jakiegoś wstrząśnienia. Wyglądało to bardzo poważnie.
PS. Czy ktoś przypatrzył się reakcji Claudio po strzeleniu bramki? Na powtórce było widać jakby pokazywał zakładanie opaski kapitańskiej. Zwrócił ktoś na to uwagę?
Zasłużona, ale jak wymęczona wygrana... Marchisio dziś wybitnie nie zagrał, ale na całe szczęście trafił po bardzo fajnej wymianie piłki.
Karny z tyłka. Poziom sędziowania we Włoszech spada łeb na szyję...
Vidal

A co do sytuacji z Del Piero... Oby to było tylko jakieś rozcięcie łuku brwiowego bez jakiegoś wstrząśnienia. Wyglądało to bardzo poważnie.
PS. Czy ktoś przypatrzył się reakcji Claudio po strzeleniu bramki? Na powtórce było widać jakby pokazywał zakładanie opaski kapitańskiej. Zwrócił ktoś na to uwagę?

- cerb
- Juventino
Nie no .. bądzmy obiektywni.. bramkarz piąstkowal dosrodkowanie .. a to ze Giaccherini nie potrafi trafic w pilke tylko w leciec w bramkarza to juz nie wina Antoniolego..szczypek pisze:Po tym jak sędzia gwizdał w tym meczu można się było spodziewać wszystkiego, a czerwona kartka powinna być już niejedna wcześniej.Bartek88 pisze:Tego karnego ani czerwonej kartki nie powinno byc, prawda?
Karny z kapelusza i czerwona kartka w tej sytuacji tez nie sluszna.. ale poprostu sedzia to inaczej zinterpretowal jako faul.. i wtedy owszem i karny i kartka zasluzona.. tylko ze faulu poprostu nie bylo..
3 pkt i to jest najwazniejsze
- Damiankarol
- Juventino
Bardzo emocjonujący meczyk, pozytywnie jak i negatywnie.
Tylu niewykorzystanych sytuacji dawno nie mieliśmy, więc zwyciestwo cieszy podwójnie.
Szkoda Alexa
ale mam nadzieję, że to nic poważnego.
Cesena postawiła autobus w bramce, ale powoli i inne ogórki tak będą robić, więc pora brać się za trening strzelecki, bo strzały z dystansu wychodzą marnie.
Przy braku Pirlo i Alexa, znaczenie stałych fragmentów schodzi na dalszy plan, szkoda, bo była niejedna sytuacja aby pokusić się o gola z wolnego dzisiaj..
No nic, ważne że 3 pkt są i jedziemy do Rzymu, w roli faworyta. :C
Tylu niewykorzystanych sytuacji dawno nie mieliśmy, więc zwyciestwo cieszy podwójnie.
Szkoda Alexa
Cesena postawiła autobus w bramce, ale powoli i inne ogórki tak będą robić, więc pora brać się za trening strzelecki, bo strzały z dystansu wychodzą marnie.
Przy braku Pirlo i Alexa, znaczenie stałych fragmentów schodzi na dalszy plan, szkoda, bo była niejedna sytuacja aby pokusić się o gola z wolnego dzisiaj..
No nic, ważne że 3 pkt są i jedziemy do Rzymu, w roli faworyta. :C
Forza Juve !! Forza Alex !!
- djj
- Juventino
Też mnie to zaciekawiło. Chociaż ja nadal sądzę, że chwalił się nowym tatuażemKubba pisze:PS. Czy ktoś przypatrzył się reakcji Claudio po strzeleniu bramki? Na powtórce było widać jakby pokazywał zakładanie opaski kapitańskiej. Zwrócił ktoś na to uwagę?

- Winiar1989JuveForever
- Juventino
I karny i czerwień powinny byc już wcześniej wiec na zero Cesena wyszła , nie ma co tu o tym gdybaćtypkens pisze:Rzeczywiście coś komentator wspominał o Juanie, Gago i Bojanie, ale niestety po rumuńsku, więc nie wiedziałem o co chodziFilip pisze:Oprócz tego że wygraliśmy, widzieliście co zrobiła Roma ? 3 x czerwona kartka (Juan, Gago, Bojan) ;-))
Co do Ceseny - szkoda mi tego zespołu. Czerwona kartka i karny z tyłka. Powinniśmy wygrać wysoko, ale bez takich cyrków.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Skoro wszyscy, to wszyscy.
Przepraszam Marchisio.
W sumie moja przygoda z nim wygląda jak prawdziwy film romantyczny, od nienawiści, przez trudne momenty, do miłości.
Co do meczu: Ten brudny szczyl, który kopnął Alexa powinien wylecieć z boiska. Mam nadzieję, że nasz numer 10 nie został kopnięty w oko i że to "tylko" rozcięcie skóry...
Przepraszam Marchisio.
W sumie moja przygoda z nim wygląda jak prawdziwy film romantyczny, od nienawiści, przez trudne momenty, do miłości.
Co do meczu: Ten brudny szczyl, który kopnął Alexa powinien wylecieć z boiska. Mam nadzieję, że nasz numer 10 nie został kopnięty w oko i że to "tylko" rozcięcie skóry...
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2011, 17:03 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Gramy z Roma bez ich najlepszego w tym sezonie stopera, Dm i Bojana..typkens pisze:Rzeczywiście coś komentator wspominał o Juanie, Gago i Bojanie, ale niestety po rumuńsku, więc nie wiedziałem o co chodziFilip pisze:Oprócz tego że wygraliśmy, widzieliście co zrobiła Roma ? 3 x czerwona kartka (Juan, Gago, Bojan) ;-))
Co do Ceseny - szkoda mi tego zespołu. Czerwona kartka i karny z tyłka. Powinniśmy wygrać wysoko, ale bez takich cyrków.
Lubia chyba nam iść na rękę

Jezeli chodzi o mecz to Cesena dziś powinna kończyć w 9 więc i tak się ciesza.
To dlaczego sędzia nie odgwizdał faulu na Liszim na początku meczu stanowi największą zagadkę meczu..
70% posiadania, całkowita dominacja , Bonucci od 1 minuty tragedia. Aż się modliłem gdy miał piłkę.
2:0 jest okej, wiec nie narzekać. Dominacja,wygrana. Czego chcecie więcej?
Nie rozumiem zmiany świetnego dziś Mirko na Alexa ale wierzę że go oszczędza na Romę nasz Antoś.
Cieszy mnie fakt że pograł Fabio i grał bardzo fajnie.
Za tydzień zdobywamy Rzym po raz drugi w tym sezonie

- kosciu88
- Juventino
Czerwona powinna byc dla Rossiego ale karnego na Lichym nie bylo tylko wolny
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Vimes
- Juventino
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wątpię, żeby przez rozcięcie łuku brwiowego Alex tak się zwijał z bólu i nie był w stanie podnieść się z murawy.Kubba pisze:A co do sytuacji z Del Piero... Oby to było tylko jakieś rozcięcie łuku brwiowego bez jakiegoś wstrząśnienia.
Myślałem że Pazienza to facet od odbioru a on całkiem ładnie piłki rozdaje.