Serie A (14): JUVENTUS 2-0 Cesena
- @Maras@
- Juventino
Ja bym widział taki skład:pan Zambrotta pisze:zauważ jednak misiu, że ci panowie są zagrożeni wyoutowaniem za kartki w meczu z Romą. zastanów się, co gorsze.liqu!d pisze:Przewidywane składy według tuttojuve:
Juventus (4-3-3): 1 Buffon, 26 Lichtsteiner, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 22 Vidal, 5 Pazienza, 8 Marchisio, 7 Pepe, 32 Matri, 14 Vucinic.
Cesena (4-4-2): 1 Antonioli, 25 Benalouane, 25 Von Bergen, 2 Rodriguez, 6 Lauro, 32 Ghezzal, 8 Candreva, 5 Guana, 18 Parolo, 10 Mutu, 70 Bogdani.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=72753
Cieszy to, że zagramy silnym składem, nie lekceważąc rywala. Jedyną zmianę jaką rozważyłbym to zamiana Pepe na Estigarribie, żeby ten pierwszy nie wykartkował się na Romę.
Węcej eksperymentów ze składem możemy zobaczyć w meczu z Bologną (Coppa Italia), jednak nie powinniśmy go odpuszczać wychodząc rezerwowym składem.
Chcę DeCe, Esti'ego i Quaglię w meczu z Ceseną.
Buffon - Liechtsteiren, Barzagli, Bonucci, Grosso - Marchisio, Pazienza, Esti - Vucinic , Quag - Matri
Z ławki wchodzi Krasic i Elia...

- pan Zambrotta
- Juventino
szczypek pisze::roll:pan Zambrotta pisze:Chcę DeCe

naprawdę Juventus i Conte jest tak słaby, że Kutcher zamieni każde zwycięstwo w stratę punktów?
- @Maras@
- Juventino
Ja mimo wszystko wolę Grosso (jak z resztą opisałem to w "mojej wyjściowej 11-stce"pan Zambrotta pisze:szczypek pisze::roll:pan Zambrotta pisze:Chcę DeCe
naprawdę Juventus i Conte jest tak słaby, że Kutcher zamieni każde zwycięstwo w stratę punktów?

- liqu!d
- Juventino
Gorsze jest stracenie punktów z Ceseną u siebie niż z Romą na wyjeździe. Powinien wyjść najbardziej optymalny skład. Obejmując przekonujące prowadzenie możemy ściągnąć zagrożonych graczy, nawet w przerwie. Pazerny dwa razy traci misiu.pan Zambrotta pisze:zauważ jednak misiu, że ci panowie są zagrożeni wyoutowaniem za kartki w meczu z Romą. zastanów się, co gorsze.liqu!d pisze:Przewidywane składy według tuttojuve:
Juventus (4-3-3): 1 Buffon, 26 Lichtsteiner, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 22 Vidal, 5 Pazienza, 8 Marchisio, 7 Pepe, 32 Matri, 14 Vucinic.
Cesena (4-4-2): 1 Antonioli, 25 Benalouane, 25 Von Bergen, 2 Rodriguez, 6 Lauro, 32 Ghezzal, 8 Candreva, 5 Guana, 18 Parolo, 10 Mutu, 70 Bogdani.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=72753
Cieszy to, że zagramy silnym składem, nie lekceważąc rywala. Jedyną zmianę jaką rozważyłbym to zamiana Pepe na Estigarribie, żeby ten pierwszy nie wykartkował się na Romę.
Węcej eksperymentów ze składem możemy zobaczyć w meczu z Bologną (Coppa Italia), jednak nie powinniśmy go odpuszczać wychodząc rezerwowym składem.
Chcę DeCe, Esti'ego i Quaglię w meczu z Ceseną.
Jedynie dałbym zagrać Esigaribii kosztem Pepe. W przypadku korzystnego przebiegu meczu zdjąłbym pozostałych zagrożonych (Vidal, Chiellini). Quag może zagrać, ale z Bologną (CI).
- pumex
- Juventino
Z jednej strony chciałbym, żeby Chiellini w ogóle nie wychodził na boisko, bo jest zagrożony wykluczeniem w meczu z Romą. Natomiast środek Bonucci- Barzagli a na boku Cegła to chyba nie jest dobry pomysł :doh: Vidal też jest zagrożony, ale w jego miejsce nawet nie ma kogo wystawić.

- stara _dama
- Juventino
Mecz będzie transmitowany na Ictimai TV ...wie ktoś czy będzie kodowane???
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A mnie nie, bo jest w składzie kosztem Bonucciego, a to właściwie żadna różnica, poza tym, że Chiellini zagra w środku, a nie na boku obrony. Jeśli już zmieniać to właśnie Chielliniego, który jest zagrożony i którego strata boleć będzie bardziej niż Bonucciego.alina pisze:PDC ciągle w składzie. Mnie się podoba.
Ole ole ja.
- Andryk
- Juventino
- Maku
- Juventino
Z tym Ictimai to jest loteria, z Lazio na przykład mecz był zakodowany, a z Interem i Napoli można było oglądać, nie wiadomo więc.stara _dama pisze:Mecz będzie transmitowany na Ictimai TV ...wie ktoś czy będzie kodowane???

- @D@$
- Juventino
yanquez pisze:Ja nie uważam, żebyśmy musieli zastosować jakieś rotacje. Ewentualnie jedna-dwie zmiany i tyle. Żadnych Sorensenów na razie.

Dziwne masz marzenia.pan Zambrotta pisze:Chcę DeCe, Esti'ego i Quaglię w meczu z Ceseną.
Trudno żeby Vidal nie zagrał, zwłaszcza pod nieobecność Pirlo. Niech się pilnuje to kartki może nie będzie. Z dalszą częścią się zgadzam, jakieś korekty mogą być, ale nie możemy sobie pozwolić na rezerwowy skład. Może z Bolognią będzie okazja dla Krasica, Elii czy Quagliarelli na pierwszy skład (choć nie mam nic przeciwko by Milos z Ceseną zagrał).Ouh_yeah pisze:No to Vidal ma praktycznie pewny odpoczynek z Romą. Jedna groźniejsza kontra, faul taktyczny i po ptakach.
Z drugiej strony - trzy punkty to trzy punkty. Tak samo warte te z Ceseną co te z Milanem. Nie ma grania na 80% ani oszczędzania składu. Pirlo odpocznie bo ostatnio szału nie robi a Pazienza powinien w końcu coś zagrać.
W takim meczu też. Oczywiście jeśli szybko strzelimy to niewiele się dowiemy, ale jak gol na początku nie padnie, to będziemy prowadzić grę, będzie można zobaczyć jak wygląda atak pozycyjny bez Pirlo.szczypek pisze:W takim meczu? Nie nie, ile znaczy Juventus bez Pirlo moglibyśmy zobaczyć w meczu z Romą, ale nie z Cesena.
Może nie, ale swoje szanse miał i nie wykorzystał. Lichtsteiner gra bardzo ofensywnie, czasem go jednak z tyłu brakuje, z Paolo który popełnia błędy może się to źle skończyć. Zobaczymy, Conte musi wybrać z "dwojga złego", Leo albo Paolo.pan Zambrotta pisze:naprawdę Juventus i Conte jest tak słaby, że Kutcher zamieni każde zwycięstwo w stratę punktów?
Już wiadomo, że tradycyjnie poza składem.@Maras@ pisze:Ja mimo wszystko wolę Grosso (jak z resztą opisałem to w "mojej wyjściowej 11-stce")...
Co najmniej jeden powinien się zmieścić, stawiam na Krasica, który prawie że wszedł z Napoli. Chyba że dla jaj pół godziny biegał przy linii.Vimes pisze:Oni akurat będą zajęci dopingowaniem z trybun.@Maras@ pisze:Z ławki wchodzi Krasic i Elia...
Za to Pepe "wrócił". Mnie nie przekonuje by Conte postawił na Pazienzę.alina pisze:PDC ciągle w składzie. Mnie się podoba.
Przynamniej tak jak mi logika nakazuje, skoro w Neapolu z ciężsym rywalem w środku był Pepe, to czemu teraz ma być 3 środkowych. Niby zamiast Pirlo jest Marchisio, ale on nie jest gorszy w odbiorze (może i lepszy) mimo, że nominalnie gra bliżej ataku.
Ale co ja tam wiem.
Ja pisałem na początku tego tematu, ze spokojnie można zagrać 4-4-2. I dla Pepe i dla Marchisio jest miejsce (Cesena gra 4-4-2, więc spokojnie z Vidalem poradziliby sobie ze zdominowaniem środka)@D@$ pisze:Przynamniej tak jak mi logika nakazuje, skoro w Neapolu z ciężsym rywalem w środku był Pepe, to czemu teraz ma być 3 środkowych. Niby zamiast Pirlo jest Marchisio, ale on nie jest gorszy w odbiorze (może i lepszy) mimo, że nominalnie gra bliżej ataku.
Ale co ja tam wiem.
Co do taktyki:
Taktyczna analiza meczu z Lazio:
http://www.zonalmarking.net/2011/11/28/ ... s-tactics/
...i Napoli:
http://www.zonalmarking.net/2011/11/30/ ... -3-napoli/
- NoWaCzEk
- Juventino
Każdy inny wynik jak wygrana Juventusu, będzie ogromną niespodzianką. My po prostu musimy ten mecz wygrać, bo tych punktów może na koniec nam zabraknąć... Np. z Bologną, czy Chievo... Bylibyśmy zdecydowanym liderem, gdyby nie te przykre wpadki. Marzy mi się 30 scudetto i 10 CI! To byłoby coś;)
Ps. Takie brednie wypisują kibice milanu (poniżej).. Ręce czasami opadają:( Ale przynajmniej jest wesoło;) Sorry za offa;)
"Prawda jest tak, że w tej chwili gdyby doszło do konfrontacji na linii AC Milan - FC Inter zostalibyście sprowadzeni do pionu i zmieszani z "gównem", w tej chwili żadna drużyna w Serie A nie dorównuje poziomem prezentowanym w tym sezonie przez Milan . O czym świadczy bynajmniej ilość strzelonych bramek w ostatnich 3 kolejkach... Szkoda ma Interu bo derby juz nie będą tak emocjonujące jak w poprzednim sezonie i do tego jeszcze wtryniło Juve ten swój długi nos tam gdzie nie trzeba i myśli że wygra Scudetto"
Ps. Takie brednie wypisują kibice milanu (poniżej).. Ręce czasami opadają:( Ale przynajmniej jest wesoło;) Sorry za offa;)
"Prawda jest tak, że w tej chwili gdyby doszło do konfrontacji na linii AC Milan - FC Inter zostalibyście sprowadzeni do pionu i zmieszani z "gównem", w tej chwili żadna drużyna w Serie A nie dorównuje poziomem prezentowanym w tym sezonie przez Milan . O czym świadczy bynajmniej ilość strzelonych bramek w ostatnich 3 kolejkach... Szkoda ma Interu bo derby juz nie będą tak emocjonujące jak w poprzednim sezonie i do tego jeszcze wtryniło Juve ten swój długi nos tam gdzie nie trzeba i myśli że wygra Scudetto"
NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!
- matrisite
- Juventino
i tu sie z Tobą zgodzęNoWaCzEk pisze:Każdy inny wynik jak wygrana Juventusu, będzie ogromną niespodzianką.

FORZA JUVE!!