Serie A (14): JUVENTUS 2-0 Cesena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 14:30

Żeby tylko nie przekombinować z tymi zmianami. Mam nadzieję, że Conte odnajdzie złoty środek pomiędzy ilością rezerwowych desygnowanych do gry, a spadkiem jej jakości - tak, aby w tym meczu zgarnąć upragniony komplet punktów. Każdy mecz jest punktowany tak samo, czy to gramy z Cesena czy też Milanem i (pomijając rywalizacje i stosunek fanów) na pewno łatwiej, mniejszym nakładem sił wygrać z tymi pierwszymi. To nie LM w fazie pucharowej, gdzie o przejściu do kolejnej rundy decydują dwa mecze - wtedy można się zastanowić nad daniem szansy wielu rezerwowym w meczu poprzedzającym. Jak dla mnie trzon drużyny trzeba zachować, dokonać dwóch, góra trzech rotacji - postarać się o przewagę dwóch bramek w pierwszej połowie - a następnie już w drugiej połowie dać odpocząć kolejnym dwóm/trzem.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 16:30

stahoo pisze: Sorensen kosztem Bonucciego? Nie dziękuję, nic na jakości by ta zmiana nie dała.
Właśnie ja go na środku obrony jeszcze nie widziałem, ale chciałbym zobaczyć. Gorzej od Leo chyba nie będzie a jakby ten siadł na ławce na jeden mecz to może by się trochę ogarnął. Licze na Pana Q, Alexa, Milosa i Elie (nie mówie wszyscy w pierwszym składzie) bo kiedy przekonamy się jak grają i w jakiej są formie? Potem Conte boi się wpuścić w innych meczach któregokolwiek bo nie wiadomo jak grają :prochno: Przyjedzie za rok walczyć na trzech frontach a my nie będziemy wiedzieć jak graja nasi rezerwowi i co tak naprawdę trzeba wzmocnić.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 16:38

Kompletnie nierozumiem dlaczego większość chce wymienić połowe składu, to tylko może świadczyć o tym że lekceważycie przeciwnkia. Dobrze że Conte ani piłkarze tak nie myślą.
W tym spotkaniu musimy wyjść jak najmocniejszym składzie, a zmiennicy sobie pograją w czwartek w meczu Coppa Italia z Bologną przez 90minut.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 17:04

bajbek17 pisze: Właśnie ja go na środku obrony jeszcze nie widziałem, ale chciałbym zobaczyć.
A tam... Tak patrząc jeden chciałby zobaczyć Alexa, inny Quaga, inny Elię, a jeszcze inny Storariego... Wyjdźmy najsilniejszym składem i tyle.
Gorzej od Leo chyba nie będzie
Gorzej od Leo B. z Napoli nie będzie. Z Cesena Bonucci, jeśli zagra, zaliczy poprawny występ :)

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 17:21

podobno ma taki sklad wyjsc buffon lichy barzagli chiellini de ceglie pazienza vidal marchisio pepe estigarribia matri, lub za pepe vucinic

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 17:30

bajbek17 pisze:
stahoo pisze: Sorensen kosztem Bonucciego? Nie dziękuję, nic na jakości by ta zmiana nie dała.
Właśnie ja go na środku obrony jeszcze nie widziałem, ale chciałbym zobaczyć. Gorzej od Leo chyba nie będzie a jakby ten siadł na ławce na jeden mecz to może by się trochę ogarnął. Licze na Pana Q, Alexa, Milosa i Elie (nie mówie wszyscy w pierwszym składzie) bo kiedy przekonamy się jak grają i w jakiej są formie? Potem Conte boi się wpuścić w innych meczach któregokolwiek bo nie wiadomo jak grają :prochno: Przyjedzie za rok walczyć na trzech frontach a my nie będziemy wiedzieć jak graja nasi rezerwowi i co tak naprawdę trzeba wzmocnić.
Nasz Duńczyk ma dużo lepsze predyspozycje niż Bonucci. On w wieku 18 lat radził sobie w derby d'italia.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 17:38

19 pisze:podobno ma taki sklad wyjsc buffon lichy barzagli chiellini de ceglie pazienza vidal marchisio pepe estigarribia matri, lub za pepe vucinic
Skąd to info? Jeśli to prawda, to skład nie jest mocno-rezerwowy... Czyżby Conte odpuszczał CI i tam pojawią się grajki typu Storari, Sorensen, Elia?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 23:05

nowik92 pisze:Szkoda, że Elia w ogóle nie pyka, pewno zabiorą mu skille w fifie :evil:
Tak, to by było najgorsze :roll:
pumex pisze:Jeszcze trochę czasu do meczu jest, więc trudno wytypować pierwszą "11", ale prognozy gazzetty.it są takie:
Nie sądzę. Leo zagrał kiepski mecz, ale czy z De Ceglie będzie lepiej? No ale taka opcja powiedzmy że możliwa. Pazienza? Na Napoli Conte dał do środka Pepe, to na Cesene wpuści def. pomocnika? Jedyny argument za takim obrotem sprawy to to, że nie będzie chciał zmieniać miejsca dla Marchisio i Vidala, więc Pazienza zajmie dokładnie miejsce Pirlo. Ja bym się jednak skłaniał ku 4-4-2 ze składem jak z Napoli (zamiast Pirlo Marchisio), ale tym razem bardziej klasyczne 4-4-2, czyli Pepe na skrzydle nie w środku. Ostatnia rzecz jaka mi nie pasuje w tym ustawieniu i najbardziej razi to brak Pepe... Za kartki chyba na pauzuje?
mambooocha pisze:Wykorzystuję kapitana bardzo oszczędnie, prawie w ogóle w meczach wyjazdowych, a z kim ma Alex zagrać od początku jeśli nie z taką Ceseną na własnym stadionie?
Nie jestem przekonany czy Antonio na to pójdzie, ale jeśli zagramy 4-4-2 to czemu nie w sumie.
K.M. pisze:Conte stawia na wąską grupę piłkarzy, co czyni ich nietykalnymi. Powoduje to brak zdrowej rywalizacji w klubie. Mnie się to nie podoba, choć póki co się sprawdza znakomicie, obawiam się jednak sytuacji w której ze składu nie wypadnie jeden piłkarz, a 3-4.
Na początku próbował różnych wariantów i po prostu wybrał najlepszych, tych którzy go nie zawiedli, nie ma co się mu dziwić. Nie mówię, że wszyscy dostali dużo szans, ale cóż, liczy się zespół nie indywidualne ambicje. Jakieś korekty mogą być, ale żeby nie przesadzić. Z resztą za tydzień okazja na nieco większe rotacje w Pucharze Włoch.
Gotti pisze:W ataku mam wielką nadzieję zobaczyć od pierwszych minut Quagliarelle.
Nawet Quag i Del Piero mogli by zagrać razem od pierwszych minut i Conte by przynajmniej się zorientował jak to wygląda.
Bez przesady, to tak samo ważny mecz jak z Lazio czy Napoli. Nic nie mam do Alexa czy Fabio, ale taki Matri to większa gwarancja dobrej gry na dzisiaj.
Eric6666 pisze:przy DN jak dobrze pamiętam Giorgio skarżył się, że nie jest bocznym obrońcą itd. a u Conte strach;d?
Ja tam tylko pamiętam, że mówił że woli na środku grać, ale jak trzeba to i na lewej zagra (ale optymalnie jest środkowym), coś w ten deseń, nie wiem czy to było skarżenie się, raczej odpowiedźna pytanie, ale może źle pamiętam.
Mietson pisze:Mam tak samo jak Ty :) Faktycznie, dla nas sezon póki co świetny, naprawdę dawno tak dobrze się nie układało obu klubom i to w tym samym czasie.
Mi tam Legia wisi, ale miło zaskoczyli w LE, bo ostatnie ich sezony w europie kończyły się katastrofą. Generalnie polskie zespoły interesują mnie głównie w pucharach, zwłaszcza jak gra tam dużo...Polaków, co ostatnio nie jest takie oczywiste.
annihilator1988 pisze: Zresztą Paolo nie jest lewym obrońcą, tylko środkowym pomocnikiem, który z konieczności od kilku lat jest wystawiany na lewej stronie defensywy.
A nie lewym pomocnikiem? Z resztą dobrze to on nigdzie nie gra.
Arbuzini pisze:Popieram pomysł z Sorensenem. W sparingach dawał/dał (nie pamiętam ile ich było :P) nam więcej na LO niż Di Ciele.
Myślę, że jeśli zagra to prędzej na środku, a na lewej jednak Giorgio.
Wojtek pisze:Kompletnie nierozumiem dlaczego większość chce wymienić połowe składu, to tylko może świadczyć o tym że lekceważycie przeciwnkia.
Właśnie, mecz z Ceseną to wcale nie musi być spacerek. Będzie 2:0 to sobie Del Piero i Quagliarella wcześniej wejdą. W defensywie góra 1 zmiana, ale też tylko wtedy gdy ktoś inny jest w lepszej formie a nie na zasadzie"próbowania".
W tym sezonie rmisy mamy "parami", no ale z Ceseną należy wygrać. Milan niestety wywiózł 3 pkt z Genoi, nie widziałem meczu, ale na livescore widzę, że do przerwy było 0:0, potem ich były kolega Kaładze "załatwił" im karnego a drużynie osłabienie, szkoda :/

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 01:03

Wojtek pisze:Kompletnie nierozumiem dlaczego większość chce wymienić połowe składu, to tylko może świadczyć o tym że lekceważycie przeciwnkia. Dobrze że Conte ani piłkarze tak nie myślą.
W tym spotkaniu musimy wyjść jak najmocniejszym składzie, a zmiennicy sobie pograją w czwartek w meczu Coppa Italia z Bologną przez 90minut.
Tak też patrzyć nie można. Ja bym wolał oszczędzić Vidala, Pepe i Kielona, żeby przypadkiem nie dostali żółtej kartki i nie wypadli na mecz z Romą...

ObrazekObrazekObrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 02:43

@D@$-Oj tam, oj tam. Sam swoją wypowiedzią stwierdziłeś, że jest kaleką. Tak, czy siak, dni Paolo w Turynie są policzone.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 07:39

Mietson pisze:Faktycznie, dla nas sezon póki co świetny, naprawdę dawno tak dobrze się nie układało obu klubom i to w tym samym czasie.
Dokładnie. Lider w Serie A i lider w Ekstraklasie. Dawno tak dobrze się NAM nie układało :C

Ja nie uważam, żebyśmy musieli zastosować jakieś rotacje. Ewentualnie jedna-dwie zmiany i tyle. Żadnych Sorensenów na razie.

PS. Nareszcie zobaczymy ile znaczy Juventus bez Pirlo.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 10:17

Przewidywane składy według tuttojuve:

Juventus (4-3-3): 1 Buffon, 26 Lichtsteiner, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 22 Vidal, 5 Pazienza, 8 Marchisio, 7 Pepe, 32 Matri, 14 Vucinic.

Cesena (4-4-2): 1 Antonioli, 25 Benalouane, 25 Von Bergen, 2 Rodriguez, 6 Lauro, 32 Ghezzal, 8 Candreva, 5 Guana, 18 Parolo, 10 Mutu, 70 Bogdani.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=72753

Cieszy to, że zagramy silnym składem, nie lekceważąc rywala. Jedyną zmianę jaką rozważyłbym to zamiana Pepe na Estigarribie, żeby ten pierwszy nie wykartkował się na Romę.

Węcej eksperymentów ze składem możemy zobaczyć w meczu z Bologną (Coppa Italia), jednak nie powinniśmy go odpuszczać wychodząc rezerwowym składem.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 10:51

liqu!d pisze:Przewidywane składy według tuttojuve:

Juventus (4-3-3): 1 Buffon, 26 Lichtsteiner, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 22 Vidal, 5 Pazienza, 8 Marchisio, 7 Pepe, 32 Matri, 14 Vucinic.

Cesena (4-4-2): 1 Antonioli, 25 Benalouane, 25 Von Bergen, 2 Rodriguez, 6 Lauro, 32 Ghezzal, 8 Candreva, 5 Guana, 18 Parolo, 10 Mutu, 70 Bogdani.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=72753

Cieszy to, że zagramy silnym składem, nie lekceważąc rywala. Jedyną zmianę jaką rozważyłbym to zamiana Pepe na Estigarribie, żeby ten pierwszy nie wykartkował się na Romę.

Węcej eksperymentów ze składem możemy zobaczyć w meczu z Bologną (Coppa Italia), jednak nie powinniśmy go odpuszczać wychodząc rezerwowym składem.
zauważ jednak misiu, że ci panowie są zagrożeni wyoutowaniem za kartki w meczu z Romą. zastanów się, co gorsze.
Chcę DeCe, Esti'ego i Quaglię w meczu z Ceseną.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 12:02

No to Vidal ma praktycznie pewny odpoczynek z Romą. Jedna groźniejsza kontra, faul taktyczny i po ptakach.

Z drugiej strony - trzy punkty to trzy punkty. Tak samo warte te z Ceseną co te z Milanem. Nie ma grania na 80% ani oszczędzania składu. Pirlo odpocznie bo ostatnio szału nie robi a Pazienza powinien w końcu coś zagrać.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 12:08

yanquez pisze:Nareszcie zobaczymy ile znaczy Juventus bez Pirlo.
W takim meczu? Nie nie, ile znaczy Juventus bez Pirlo moglibyśmy zobaczyć w meczu z Romą, ale nie z Cesena.
pan Zambrotta pisze:Chcę DeCe
:roll:

Nie wiem sam jak powinniśmy podejść do tego meczu właśnie ze względu na kadrę i ewentualne przyszłe zawieszenia. Jeśli chodzi o zmęczenie to zmiennicy na pewno zagrają w meczu CI.

Zablokowany