Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 09:18

deszczowy pisze:Byłoby warto. Hummels, mimo, że robi błędy, ma zadatki na naprawdę wysokiej klasy stopera. Ale trudno uwierzyć, że Borussia go puści, mimo wszystko, nawet za taką kasę. A może akurat? Z Barzaglim mógłby naprawdę ogarnąć środek obrony.
Myślę, że jednego piłkarza Borussia sprzeda - nie będą w stanie utrzymać całego składu u siebie. Jeśli nie padnie na Goetze, który według zapewnień Kloppa w przerwie zimowej nie opuści Dortmundu, to może właśnie Hummels? Warto się nim interesować.

PS. Porto ma problemy z wypłatami dla wszystkich sekcji sportowych. Może u nich kogoś ciekawego można znaleźć? :whistle:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 09:26

@steru Hulk ustawiony jako prawy napastnik schodzacy do srodka i walacy bombe z tej swojej lewej nogi... Dobra zejdzmy na ziemie :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 09:35

jakku1 pisze:Jest plotka na forum Juventuz.com, ze podobno dogadalismy sie z Borussia w sprawie Hummelsa. Deal zaklada kwote transferu w wysokosci zblizonej do 22m euro. Pozostaje jedynie dogadac sie w sprawie kontraktu z zawodnikiem
Że niby to latem, czy zimą?
dama pisze:Przy okazji meczu Legii z PSV zwróciłem uwagę na 2 ciekawych skrzydłowych PSV.

Dries Mertens (24 lata) - 21 meczów, 14 bramek i 14 asyst
Zakaria Labyad (18 lat) - 20 meczów, 7 bramek i 10 asyst
Z PSV to przede wszystkim Strootman!

Podobno Novara chce Iaquintę. Fajnie byłoby upchnąć gdzieś jednej zimy Vicka i Amaurusa

Obrazek
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 10:21

Akurat uważam że transfer Hummels jest możliwy ale nie w zimę tylko w lato. Będzie LM (mam nadzieję), będą pieniądze.

A obrona wymaga wzmocnienia środkowym, lewym obrońcą i co najmniej jednym rezerwowym.

Jeżeli będziemy grali 4-3-3 (wszystko na to wskazuje) to potrzebny będzie i środkowy pomocnik, po zastanowieniu się uważam że Palombo to kiepski pomysł, gdyż to zawodnik o podobnej charakterystyce do Pazienzy. A nam jest potrzebny ktoś bardziej o charakterystyce Pirlo, chociaż trudno znaleźć kandydatów - ja jestem fanem Evera Banegi, który potrafi wrzucać genialne piłki, ale to transfer nierealny, gdyż sam piłkarz raczej zmiennikiem nie będzie chciał być akurat pewnie stać by nas było ale pewnie jakiegoś dziadka kupimy za półdarmo lub za darmo weźmiemy za Pirlo, chociaż to jest poważny problem.

Ale Koralov, Hummels + np. Caceres to byłoby rozwiązanie obrony na lata , koszt pewnie ok. 42-45mln, więc teoretycznie stać nas by było na kogoś bardziej klasowego i mogącego zastępować Pirlo niż Palombo.

No i liczę na powrót Giovinco, który chyba jest poniekąd przesądzony - dochodzi Amauri, Vicek pewnie też, Alex. A Gio jest stworzony do 4-3-3.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 10:30

Alexinhio-10 pisze:@steru Hulk ustawiony jako prawy napastnik schodzacy do srodka i walacy bombe z tej swojej lewej nogi... Dobra zejdzmy na ziemie :)
przy naszej 4-3-3 atak Vucinic-Matri-Hulk byłby miodek.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 12:22

iltalismano pisze:
Alexinhio-10 pisze:@steru Hulk ustawiony jako prawy napastnik schodzacy do srodka i walacy bombe z tej swojej lewej nogi... Dobra zejdzmy na ziemie :)
przy naszej 4-3-3 atak Vucinic-Matri-Hulk byłby miodek.
Kolega wyżej słusznie zauważył - zejdźmy na ziemię. Zresztą, jeśli już Conte zdecyduje się na kogoś w miejsce Pepe, to stawiam, że będzie to gracz prawonożny. Typ klasycznego skrzydłowego, odwrotnie do Mirka.
Alexinhio-10 pisze:Potrzebujemy uksztaltowanego obronce ktory z miejsca bedzie podpora nie ma czasu na ogrywanie sie. Wiec tylko fdswiadczony obronca w wieku 26-29 lat. Mats sie zapowiada na wielkiego obronce ale popelnia jeszcze zbyt duzo bledow, a patrzac na to jakie bledy popelnia nasza defensywa, mogla by byc ciekawa mieszanka...
Barzagli gra tego bardziej doświadczonego. Zresztą Hummels jest w BVB tym dowodzącym i się sprawdza. A, że popełnia błędy? Każdy popełnia a naprawdę nie wiem skąd się wzięło to, że on ich niby robi tak dużo. Chciałbym tylko zauważyć, że w zeszłym roku Borussia straciła tylko 22 bramki co jest dużą zasługą Hummelsa. W ogóle uważam, że zeszłoroczny sukces Borussii to przede wszystkim żelazna obrona.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 12:59

steru pisze: PS. Porto ma problemy z wypłatami dla wszystkich sekcji sportowych. Może u nich kogoś ciekawego można znaleźć? :whistle:
To pewne info? Bo wydawało mi się że taki klub, który kupuje za grosze a sprzedaje za grube miliony musiałby się bardzo postarać żeby popaść w kłopoty finansowe.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 13:00

Hmmm moim zdaniem nie wrócimy już do 4-4-2. Według Conte ta formacja się nie sprawdziła bo ustawienie tam Pirlo z tylko jednym walczakiem murzynem się nie sprawdza. Trzeba mieć w środku 3 zawodników,a przy tej formacji jak widzimy Elia i Krasic są mało pomocni i najpewniej ich pożegnamy. Dalej styl Juve będzie polegał na narzucaniu swojego stylu gry i podawaniu każdej piłki do Pirlo. Pozbyłbym się szrotu i ściągnął Giovinco, który umie fajnie dograć i przytrzymać piłkę. Matri, Vucinic, Giovinco, Pepe, Esi i Quagliarella to myślę będzie 6 piłkarzy ofensywnych i ogólnie mi to pasuje. Świetnie byłoby zabezpieczyć środek obrony jakimś klasowym obrońcą. Może być Hummels, ale np Bruno Alves też by pasował no i jakiś jeden uniwersalny w obronie gracz jak np Caceres, którego można rzucić na jakąkolwiek pozycję i wiadomo, że niczego nie zawali.
Raczej na 100% odejdą Amauri, Toni, Iaquinta, Del Piero, Marrone, Krasic/Elia, Sorensen, Grosso, De Ceglie, Motta. Czy w styczniu czy w lecie to nieistotne. Jestem pewny, że w sezonie 2012/2013 tych zawodników w koszulce Juve już nie zobaczymy.
A dobrze byłoby mieć przynajmniej 2 zawodników na jedną pozycję.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 13:33

Parę plotek:
1) Fiorentina nie ma zamiaru sprzedawać w zimie Montolivo. Mnie cieszy, że szanse na jego przeprowadzkę do Turynu maleją. Według mnie to przeciętny grajek, w zasadzie nie wiem, skąd się bierze fascynacja tym zawodnikiem :think: Sezon 09/10 - 2 bramki, 1 asysta. Sezon 10/11 - 2 bramki, 3 asysty. Sezon obecny - 0 bramek, 0 asyst.
2) Ponoć głównymi zimowymi celami transferowymi Marotty są Kuzmanovic i ktoś z dwójki Aogo/Fuchs. Nie chcę wyjść na wiecznie marudzącego, ale temat Aogo przypomina sprawę Elii - obaj grali(grają) tragicznie, szkoda na niego pieniędzy. Jeśli chodzi o Fuchsa, to tak naprawdę widziałem jego parę spotkań, ostatnio w meczu z Borussią, niczym nie zachwycił.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:05

alina pisze: Inny świat, ten Juventuz.com. Połowa ludzi ma avatary z Marchisio, zdarzają sie też z Vuciniciem...taa... i nadużywają emotki "fap fap" w temacie o Hummelsie.
No i co z tego? :roll: U nas niektórzy mają z Vickiem. :smile: 
Loremaster pisze: Jeżeli awansujemy do LM i biorąc pod uwagę sprzedaż kilku zawodników (Krasic, Bonucci, Melo) to myślę że tych 3 obrońców możemy sprowadzić a może pokusić się o kogoś jako zmiennika dla Pirlo.
Wielkich pieniądzorów za tą trójkę nie będzie, wątpię zresztą, by Leoś odszedł. 

Bardzo fajne podsumowanie dotychczasowych spekulacji odnośnie zbliżającego się mercato zamieścił portal transfery.info.
Oto co napisali o Juventusie.
Nie należy zapominać o Juventusie, który wyrasta na głównego faworyta do scudetto. Tam wzmocnień szuka się w Niemczech, a potencjalni "nowi" to przede wszystkim Zdravko Kuzmanovic ze Stuttgartu oraz Dennis Aogo z HSV. W razie niepowodzenia przy transferze tego drugiego, alternatywą ma być Christian Fuchs z Schalke.
Aogo temat był wałkowany, osobiście nie mam o nim najlepszego zdania.
Kuzmanovic to niejaka nowość. O ile się orientuje, jest to środkowy pomocnik, ale jakie zadania ma na boisku? Może być alternatywą dla Pirlo? Transfermarkt wycenia go na 8.5mln ojro. Biorąc pod uwagę, że jest to jeden z najlepszych piłkarzy Stuttgartu, koszt tego transferu na pewno byłby większy.
Fuchs to chyba ten sam poziom co Aogo, także lepiej sobie odpuścić obu.

Pojawia się też tam informacja, że Quag jest jednym z kandydatów na zastępstwo za Rossiego w Villarrealu.

Edit: Dziergałem tak długo tego posta w przerwach na faja, że przegapiłem wpis Pumexsa.

Obrazek
samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:37

Z tego, co zapamiętałem, to Fuchs ma świetną, podkreślam świetną lewą noge. Zobaczcie sobie jego bramki z wolnych na YT ;) . Ponadto potrafi bardzo celnie podać długą piłkę i jest całkiem szybki. Nie wiem natomiast jak to wygląda od strony defensywy u tego piłkarza .

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:37

Loremaster pisze: Ale Koralov, Hummels + np. Caceres to byłoby rozwiązanie obrony na lata
Nie mówię że nadmiar bogactwa to jakiś wielki problem, ale jak byś to widział, Caceres na ławę, tak? Na upartego może by przyszedł, ale Koralov i Hummels sądząc ile by kosztowali, to pewnie materiał na pierwszy skład, to wtedy na ławę kto? Barzagli czy Chiellini. Przyjdzie jeden konkretny stoper i będę się cieszył.
Mietson pisze:Kolega wyżej słusznie zauważył - zejdźmy na ziemię.
Tak na dobrą sprawę to choć trójka w pomocy to jeden z głównych elemantów który spowodował, ze Juve jest które jest, to jednak nasze trio ofensywne też ciągnie grę, bardzo skutecznie. Różne nazwiska się pojawiają a póki co za te "gwiazdy" robią: Vucinic którego większość forumowiczów nie chciał, Pepe czy "kandydat do wywalenia" i podobno "przepłacony Matri" :D Trochę to zabawne mimo wszystko.
zahor pisze:To pewne info? Bo wydawało mi się że taki klub, który kupuje za grosze a sprzedaje za grube miliony musiałby się bardzo postarać żeby popaść w kłopoty finansowe.
Inter za samych Eto'o+Zlatan+Balotelli zarobił jakieś 100 mln a jednak stoją dużo gorzej finansowo niż Juve które jednak po calciopoli umoczyło mnóstwo kasy. Podejrzewam że powodem nie tylko jest rozrzutność Morattiego przed 2006 ale i złe zarządzanie, może w Porto jest podobnie? Jest kilka klubów np. w lidze hiszpańskiej, które ciągle sprzedają i nadal mają problemy, np. Valencia swego czasu.
Castiel pisze:Hmmm moim zdaniem nie wrócimy już do 4-4-2. Według Conte ta formacja się nie sprawdziła bo ustawienie tam Pirlo z tylko jednym walczakiem murzynem się nie sprawdza. Trzeba mieć w środku 3 zawodników
Jeśli wykartkowanie Pirlo to prawda, to co najmniej z Ceseną jeszcze możemy zagrać 4-4-2. Oczywiście może być opcja jak z Napoli, czyli Pepe bliżej środka, ale na takiego rywala i to u siebie można 4-4-2 spróbować. Oczywiście nie lekceważę ich, nawet się nie zdziwię jak Mutu pyknie nam brameczkę, niemniej tu trzeba zgarnąć 3 pkt tak czy siak.
Castiel pisze:Raczej na 100% odejdą Amauri, Toni, Iaquinta, Del Piero, Marrone, Krasic/Elia, Sorensen, Grosso, De Ceglie, Motta.
Ja jestem ciekawy jaka tak naprawdę jest sytuacja Iaquinty. Nie jest to taki totalny odrzut jak Amauri, bo jednak w bardzo szerokiej kadrze na mecze się znajduje, choć faktycznie latem już pewnie odejdzie. Sorensen i Marrone mam nadzieję że góra na wypożyczenie, z De Ceglie sam nie wiem jak będzie. Osobiście nigdy mnie nie przekonywał, ale nie ja decyduję :) poza tym jakaś rezerwa też musi być.
Krasic...mam jednak nadzieję, że coś jeszcze w Juve pokaże (z resztą Marotta ani myśli go sprzedawać, no i zdjęcie przy stadionie trzeba by zmienić). Alex... No głębszy temat. Aha, pewnie Manninger też sobie pójdzie.
pumex pisze:Fiorentina nie ma zamiaru sprzedawać w zimie Montolivo. Mnie cieszy, że szanse na jego przeprowadzkę do Turynu maleją. Według mnie to przeciętny grajek, w zasadzie nie wiem, skąd się bierze fascynacja tym zawodnikiem :think: Sezon 09/10 - 2 bramki, 1 asysta. Sezon 10/11 - 2 bramki, 3 asysty. Sezon obecny - 0 bramek, 0 asyst.
No to chyba chcą z nim przedłużyć umowę, bo gdzieś tam pisało, że latem jest do wzięcia za darmo. Jak dla mnie mieć takiego gościa za grosze na ławce to super opcja. A statystyki typu gole-asysty to nie jest wystarczające by go ocenić.
Juras_Senat pisze:Pojawia się też tam informacja, że Quag jest jednym z kandydatów na zastępstwo za Rossiego w Villarrealu.
Sratatata.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:47

@D@$ pisze:Nie mówię że nadmiar bogactwa to jakiś wielki problem, ale jak byś to widział, Caceres na ławę, tak? Na upartego może by przyszedł, ale Koralov i Hummels sądząc ile by kosztowali, to pewnie materiał na pierwszy skład, to wtedy na ławę kto? Barzagli czy Chiellini. Przyjdzie jeden konkretny stoper i będę się cieszył.
W mojej główce wygląda to tak, że jak przychodzi stoper to Bonucci spada na ławę, a Chielini zostaje na lewej tak czy siak.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 15:28

Kurza twarz, tylko nie Aogo... To jest bardzo przeciętny lewy obrońca. Nie wydaje mi się żeby Chiellini był od niego gorszy. Marotta uparł się na te Niemcy. Francja, panie, nie zapominaj o Francji. Tam też można niedrogo kupować.

Lichtsteiner, Boulahrouz (free), Barzagli, Hummels, Chiellini, Kolarov + ew. Mesto (free), bo w 433 może grać na boku obrony, w środku pomocy i na prawym skrzydle. Dla mnie bardzo dobra grupa zawodników i bez zbędnego tłoku.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 16:39

Arbuzini pisze: Lichtsteiner, Boulahrouz (free), Barzagli, Hummels, Chiellini, Kolarov + ew. Mesto (free), bo w 433 może grać na boku obrony, w środku pomocy i na prawym skrzydle. Dla mnie bardzo dobra grupa zawodników i bez zbędnego tłoku.
Słuchanie Lennona jest miłe i dobre, ale kolega chyba trochę przesadził z marzycielstwem.
Co do Bundesligi to nie dziwię sie, że Marotek tam szuka(wyciągnął Barzagliego za 300 tysięcy, a dziś ma lekko licząc 20krotne przebicie), ale nazwiska powyżej to nie jest poziom Juventusu.

Zablokowany