Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 18:53

Coś wam się nie pomieszało? To jest temat o mercato, a nie o meczu z Napoli, czy Ceseną...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 20:11

Obrońca o poziomie Barzagliego bądź Lichtsteinera musi przyjść.
Na dzień dzisiejszy... Choć nie lubię Bonucciego, to jednak wolę wariant w nim i z Kielonem na lewej. De Ceglie to parodia piłkarza i jedyne na co zasługuję to głęboka rezerwa. O Grosso już zapomniałem i mam nadzieję, że za parę miesięcy nie trzeba będzie już oglądać jego gęby w Juve.

O dziwo na forum sa osoby które będą bronić Kuczera i boskiego Leo, ja tego nie będę robił, bo chcę w Juve piłkarzy najwyższej klasy, a jeśli ktoś uważa, że którykolwiek z tych zawodników nadaję się do 1 składu na dłuższą metę, to najwyraźniej postradał zmysły.
Nadal nieodgadnioną zagadką pozostanie dla mnie odesłanie Zieglera do Turcji, nie potrafię sobie tego w żaden sposób wytłumaczyć.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 20:41

De Ceglie zostanie w Juve do lata, potem mam nadzieję że go sprzedamy. Trzeba też koniecznie szukać kogoś kto przynajmniej zmusi Bonucciego do rywalizacji o miejsce w składzie. Myślę tutaj o Benatii.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 20:46

alina pisze:1. bramka (pomijam, ze był spalony)
Tu przede wszystkim była ręka zawodnika Napoli (obok Leo), oglądałem na SKY i w przerwie ładnie to pokazali w kółeczku, oczywiście sędzie mógł tego nie widzieć, ale jednak.
alina pisze:3. bramka - Chiellini pozwolil wrzucić (część winy), Bonucci nie zdąrzył z wślizgiem, a Barzagli stoi metr obok Pandeva i patrzy jak ten podbija piłkę 2 razy (!), zanim oddaje strzał.

Błąd Bonucciego, ale bierność wychwalanego pod niebiosa Barzagliego razi w oczy. Powinien asekurowac Leo, mial czas wybic piłkę Pandevowi.
No nie wiem, wina jednak głównie Bonucciego. Niby Barzagli mógł się zachować lepiej, ale po pierwsze Leo miał dość czasu by zareagować i pewnie tak to ocenił Andrea, po drugie załóżmy że Barzagli pdobiega do Pandeva, ten nie strzela, ale jakoś odgrywa do jakiegoś innego zawodnika Napoli (dobra, nikogo innego nie było w polu karnym, ale powiedzmy że któryś by dobiegał), wteyd błędem byłoby to, że dwóch stoperów jest przy jednym graczu, podczas, gdy inny jest niepilnowany. Generalnie trochę martwiło wczoraj, że każda akcja Napoli to było mega zagrożenie bramkowe, jakoś z Lazio czegoś takiego nie było. Niby mieli sporo sytuacji, ale zagrożenia niewiele.
alina pisze: :stop: Dajmy spokój z pomysłami typu Sorensen (DC jak co).
No Sorensenowi też zdarzają się błędy jak Bonucciemu, typu złe ustawienie, ale mało grał jako stoper, więc nie bardzo rzucało się to w oczy (z resztą dawno nie grał), więc nie musiałoby być z nim znacząco lepiej niż z Leo. Choć pewnie potencjał ma większy i lepiej mu chyba idzie gra 1 na 1. Bonucci za to chyba lepszy taktycznie mimo wszystko, ale to też kwestia braku doświadczenia Duńczyka.
Łukasz pisze:DC do składu, Sorensen na ławkę, Bonucci do rezerw.
No nie wiem co gorsze, ja jednak chyba bym wolał obecny stan, De Ceglie to jeszcze większa ciapa w defensywie a i Giorgio z całym szacunkiem na środku w tym sezonie nie grał wybornie. Na lewej za to się przydaje, bo jednak coś tam umie grać, poza tym wspiera dwóch stoperów, czego niewątpliwie nie robi De Ceglie (a przy całych zachwytach-słusznych-nad Lichtsteinerem, to jednak Szwajcara czasem brakuje z tyłu, no ale to też sprawa taktyki). Z resztą wariant z Paolo już był i Conte jakoś dość szybko się z niego wycofał, pytanie brzmi, co w nim widział w okresie przygotowawczym?
Mietson pisze:Montolivo to niezły pomysł, tylko zastanawiam się czy będzie chciał dołączyć wiedząc, że jest tylko do łatania dziur w składzie?
Też się obawiam.
ewerthon pisze: De Ceglie to parodia piłkarza i jedyne na co zasługuję to głęboka rezerwa.
Może nie tak ostro, ale co racja to racja. Niech sobie na rezerwie siedzi jeśli mało zarabia i nie marudzi, ale dla mnie to zawsze była średniawka. Ni to obrońca ni to pomocnik, słabszy od Grosso w ofensywie, słabszy był od Molinaro z tyłu a w niczym nie przewyższał znacząco ww zawodników, tyle że młodszy i wychowanek, to jedyne atuty.
Z tym Zieglerem to jest tak, że wątpie by Conte go wyrzucał na siłę, po prostu szczerze powiedział, że Reto nie może być pewny miejsca w pierwszym składzie, a Szwajcarowi się to nie podobało, bo chce grać. Żadnego do końca nie można winić, bo Reto mógłby skończyć jak Krasic, Quagaliarella czy Elia (z tym że oni póki co nie marudzą), choć i pewnie kilka razy by zagrał, przynajmniej na początku sezonu po czerwieni i słabej grze De Ceglie i kiedy jeszcze Antonio szukał optymalnego ustawienia..

edit: Bym zapomniał. Chciałbym serdecznie pogratulować tym którzy latem mocno ściskali kciuki za to by Pepe sprzedać gdziekolwiek :bravo: choć nie powiem, mimo, że zawsze ("zawsze" - czytaj: po przyjściu niżej wymienionych do Juve) go ceniłem wyżej niż Martineza to i mnie zaskakuje w tym sezonie, zwłaszcza wczoraj, kiedy grał praktycznie jak trequartista w drugiej połowie... Swoją drogą patrząc na gola z Napoli (nie powiem, przy lekkim farcie) i wcześniejszą asystę bodajże z Violą to chyba skończą się płacze po "niedoścignionym" Diego...
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011, 22:45 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 22:00

Obrona wymaga konkretnych wzmocnień

optymalnie to
- Caceres - może grać na każdej pozycji co jest niewątpliwym atutem biorąc pod uwagę brak rezerw jakichkolwiek.
- Koralov
- Hummels
- Bonucci OUT !

Jeżeli mamy grać 4-3-3 niezbędni są też zmiennicy do środka pola. Palombo jak najbardziej na plus.

Atak myślę że nie ulegnie zmianie, jest Vucinic, Pepe, Matri, Quagliarella i pewnie dojdzie Giovinco. Wątpie abyśmy jakiegoś sprowadzili napastnika.

Jeżeli awansujemy do LM i biorąc pod uwagę sprzedaż kilku zawodników (Krasic, Bonucci, Melo) to myślę że tych 3 obrońców możemy sprowadzić a może pokusić się o kogoś jako zmiennika dla Pirlo.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 22:07

Loremaster pisze:- Caceres - może grać na każdej pozycji co jest niewątpliwym atutem biorąc pod uwagę brak rezerw jakichkolwiek
chodź byłem, jestem i będę zwolennikiem jego talenty to nie wierzę żeby miał odejść na rzecz klubu który de facto go nie chciał
Loremaster pisze: - Koralov
na lewą to jest nam potrzebny jakikolwiek dobry zawodnik, każdy lepszy od DC, ale jeśli chodzi konkretnie o Serba to też jestem za jego ewentualną kandydaturą ;)
Loremaster pisze:- Hummels
- Bonucci OUT !
jeden nie przyjdzie, drugi nie odejdzie :whistle:
Loremaster pisze:biorąc pod uwagę sprzedaż kilku zawodników (Krasic, Bonucci, Melo) to myślę że tych 3 obrońców możemy sprowadzić a może pokusić się o kogoś jako zmiennika dla Pirlo.
... myślałem, że po tym okienku gdzie na zarobku Iaquinty, Amauriego, Melo, Sissoko itd mieliśmy zarabiać nie wiadomo ile według wyliczeń, sprawi że będziemy unikać tego typu wypowiedzi :roll:
meda11 pisze:Przecie Martin przy okazji meczu Urusów z Italią urządził sobie sympatyczną pogawędke z byłymi kolegami, a w wywiadzie stwierdził, że z chęcią wróciłby do Juve.
i co z tego ? Aguero też dużo gadał itd, zakręci się koło niego jakiś Liverpool, Men.Utd, Milan i będzie po ptakach :roll: :doh:
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011, 22:45 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 22:28

wagner pisze:
Loremaster pisze:- Caceres - może grać na każdej pozycji co jest niewątpliwym atutem biorąc pod uwagę brak rezerw jakichkolwiek
chodź byłem, jestem i będę zwolennikiem jego talenty to nie wierzę żeby miał odejść na rzecz klubu który de facto go nie chciał
:roll:

Przecie Martin przy okazji meczu Urusów z Italią urządził sobie sympatyczną pogawędke z byłymi kolegami, a w wywiadzie stwierdził, że z chęcią wróciłby do Juve.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 22:29

Łukasz pisze:
alina pisze: :stop: Dajmy spokój z pomysłami typu Sorensen (DC jak co).
DC do składu,
:shock:
Że coooooooo? Oźrebiło Cię, Łukasz? Jednego kaleki w składzie w obronie Ci mało?
Łukasz pisze:Sorensen na ławkę, Bonucci do rezerw.
Lepiej. Ale ja bym Duńczykowi dał szansę. Np. w Pucharze Włoch.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 22:45

Jest plotka na forum Juventuz.com, ze podobno dogadalismy sie z Borussia w sprawie Hummelsa. Deal zaklada kwote transferu w wysokosci zblizonej do 22m euro. Pozostaje jedynie dogadac sie w sprawie kontraktu z zawodnikiem.

No ale to tylko plotka, w ktora w dodatku nie wierze.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 22:55

jakku1 pisze:Jest plotka na forum Juventuz.com, ze podobno dogadalismy sie z Borussia w sprawie Hummelsa. Deal zaklada kwote transferu w wysokosci zblizonej do 22m euro. Pozostaje jedynie dogadac sie w sprawie kontraktu z zawodnikiem.

Byłbym w stanie uwierzyć gdyby była też mowa o włączeniu Elii(?). O kiepskiej formie i sytuacji Krasicia wspomina się już od tygodni, a Marotta ostatnimi czasy mówi, że Krasić nadal jest w planach Juve na ten sezon. Elia natomiast zapadł się pod ziemie i przegrywa rywalizacje o minuty z Giacchierinim i Estigarribią, a Milos ostatnio posadził go na trybunie. Cisza o murzynie. Może coś z tego wyniknie...

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 23:15

jakku1 pisze:Jest plotka na forum Juventuz.com, ze podobno dogadalismy sie z Borussia w sprawie Hummelsa. Deal zaklada kwote transferu w wysokosci zblizonej do 22m euro. Pozostaje jedynie dogadac sie w sprawie kontraktu z zawodnikiem.

A jakieś link do tej plotki na tym Juventuz.com? A najlepiej również info skąd to ktoś wytrzasnął? Bo nawet goal.com milczy na ten temat, a oni mają hobby z kolekcjonowania każdej informacji, niezależnie od tego jakie jest stężenie bzdur w danej.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 23:16

Inny świat, ten Juventuz.com. Połowa ludzi ma avatary z Marchisio, zdarzają sie też z Vuciniciem...taa... i nadużywają emotki "fap fap" w temacie o Hummelsie.

22 mln? byłoby nieźle.

dama

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 23:21

Przy okazji meczu Legii z PSV zwróciłem uwagę na 2 ciekawych skrzydłowych PSV.

Dries Mertens (24 lata) - 21 meczów, 14 bramek i 14 asyst
Zakaria Labyad (18 lat) - 20 meczów, 7 bramek i 10 asyst

Wiem, że to liga holenderska i o imponujące statystyki łatwiej, aczkolwiek robią dobre wrażenie chłopcy.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 08:53

meda11 pisze:

Byłbym w stanie uwierzyć gdyby była też mowa o włączeniu Elii(?). O kiepskiej formie i sytuacji Krasicia wspomina się już od tygodni, a Marotta ostatnimi czasy mówi, że Krasić nadal jest w planach Juve na ten sezon. Elia natomiast zapadł się pod ziemie i przegrywa rywalizacje o minuty z Giacchierinim i Estigarribią, a Milos ostatnio posadził go na trybunie. Cisza o murzynie. Może coś z tego wyniknie...
Ja nie wierzę w tą plotkę ale lepiej jakby Marotta zrezygnował z transakcji wiązanych, sprawa Bruno Alvesa się kłania. Lepiej dać np. 22mln i później sprzedawać tymbardziej że na Krasica powinniśmy znaleźć chętnych, gorzej może z Murzynkiem ale też nie kupiliśmy go za jakąś furę forsy, więc nawet sprzedanie go za 5-6mln nie byłoby wielką tragedią. Zostawienie go też nie, może się rozegra.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 09:12

Loremaster pisze:
meda11 pisze:

Ja nie wierzę w tą plotkę ale lepiej jakby Marotta zrezygnował z transakcji wiązanych, sprawa Bruno Alvesa się kłania. Lepiej dać np. 22mln i później sprzedawać tymbardziej że na Krasica powinniśmy znaleźć chętnych, gorzej może z Murzynkiem ale też nie kupiliśmy go za jakąś furę forsy, więc nawet sprzedanie go za 5-6mln nie byłoby wielką tragedią. Zostawienie go też nie, może się rozegra.
Byłoby warto. Hummels, mimo, że robi błędy, ma zadatki na naprawdę wysokiej klasy stopera. Ale trudno uwierzyć, że Borussia go puści, mimo wszystko, nawet za taką kasę. A może akurat? Z Barzaglim mógłby naprawdę ogarnąć środek obrony.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany