Serie A (14): JUVENTUS 2-0 Cesena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 15:51

Powinniśmy się cieszyć z tej żółtej dla Pirlo. Chłop odpocznie bo już nie ma siły i będzie gotowy na Romę. W tym meczu liczę na mocniej rezerwowy skład i przynajmniej 1:0. Czas dać odpocząć tym, którzy wypluwają płuca w każdym meczu.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 16:21

KondzioJuveFans pisze:wszystko ok , tylko czemu Storari ? Buffon złapał teraz formę i ma usiąść na ławce ? głupi pomysł.
Myślę, że za 1 mecz się Buffon nie obrazi. Coś w stylu "daj pograć koledze w mniej prestiżowym meczu, ok?"

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 16:31

Jestem bardzo przeciw. Bramkarz to nie pozycja na rotacje.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 16:38

alina pisze:
KondzioJuveFans pisze:wszystko ok , tylko czemu Storari ? Buffon złapał teraz formę i ma usiąść na ławce ? głupi pomysł.
Myślę, że za 1 mecz się Buffon nie obrazi. Coś w stylu "daj pograć koledze w mniej prestiżowym meczu, ok?"
Raczej "dać pograć koledze w mniej prestiżowych rozgrywkach". Na taką zmianę przyjdzie czas w Coppa Italia.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 16:51

mazi12 pisze:Powinniśmy się cieszyć z tej żółtej dla Pirlo. Chłop odpocznie bo już nie ma siły i będzie gotowy na Romę.
Czy powinniśmy się cieszyć? To już sprawa indywidualna, ja na przykład trochę się martwię, jak drużyna poradzi sobie bez głównego kreatora gry. Marchisio jest świetnym box-to-box'em, ale rozgrywający z niego mierny. Poza tym nie przesadzajmy z tym zmęczeniem Pirlo. Ani nie jest wybitnym "biegaczem", ani nie jest zmuszony do rozgrywania jakiejś nadzwyczajnej ilości spotkań, bo mecz w tygodniu w obecnym sezonie to rzadkość a zawodnicy w jego wieku (32 lata) powinni bez problemu wytrzymywać trudy samej ligi

Obrazek
witkowskipl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 16:57

Cesena właśnie 3:0 z Gubbio. Więc poprawili sobie humory i mogą bez stresu z nami przegrać.

_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 17:08

Vimes pisze:
_Piotrek_ pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=72428

Pirlo zawieszony na mecz z Ceseną. Zagrożeni zawieszeniem Chiellini, Bonucci, Vidal i Pepe.

Z Pirlo jest o tyle sytuacja dziwna (burdel jak z Lavezzim), że strona Lega Calcio nie zamieściła informacji jakoby Andrea dostał żółtą kartkę z Napoli. A podobną takową otrzymał.
Trzy żółte kartki mają: Pirlo, Vidal, Chiellini i Pepe. Bonucci i Lichtsteiner mają po dwie żółte. Matri i Giaccherini mają po jednej. Zatem na mecz z Ceseną wszyscy będą dostępni. Pytanie tylko czy nie warto by dać niektórym odpocząć?

EDIT

Na oficjalnej stronie jest news, że Pirlo jednak zawieszony, ale na stronie Lega Calcio podają, że ma jednak tylko trzy żółte kartki :think:.
A na głównej znalazł się news:
Mecz z Napoli wydłużył też listę tych, którym do zawieszenia na jeden mecz brakuje jeszcze jednego żółtego kartonika. Do Chielliniego i Pepe dołączyli Bonucci i Vidal
Także następnym razem zaufaj :P

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 17:31

Według mnie zmienią się napastnicy. Może nawet obaj. Nieobecność Pirlo, może wymagac na boisku nieco więcej kreatywności, więc jest szansa, że Alex wybiegnie w większym wymiarze czasowym.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 18:27

Dobrze, że ci którym groziło zawieszenie dostali kartki i odpoczną przed Romą. Co do zmiany bramkarza fakt ta pozycja nie jest dobra na rotacje ale niech i Bufon sobie odpocznie. Choć można się domyślać, że i tak nie miałby dużo roboty. Ja liczę, że w końcu zobaczę Krasica. A Qagiarellę kto wie może nawet przez cały mecz. Wierzę, że ten mecz wygrają chłopaki chociaż z takim rywalem jak Cesena to nie powinno być trudne.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2011, 21:14 przez Darius19, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 18:31

pumex pisze:
mazi12 pisze:Powinniśmy się cieszyć z tej żółtej dla Pirlo. Chłop odpocznie bo już nie ma siły i będzie gotowy na Romę.
Czy powinniśmy się cieszyć? To już sprawa indywidualna, ja na przykład trochę się martwię, jak drużyna poradzi sobie bez głównego kreatora gry. Marchisio jest świetnym box-to-box'em, ale rozgrywający z niego mierny. Poza tym nie przesadzajmy z tym zmęczeniem Pirlo. Ani nie jest wybitnym "biegaczem", ani nie jest zmuszony do rozgrywania jakiejś nadzwyczajnej ilości spotkań, bo mecz w tygodniu w obecnym sezonie to rzadkość a zawodnicy w jego wieku (32 lata) powinni bez problemu wytrzymywać trudy samej ligi
Po sprokurowanym karnym miał 2 straty pod rząd. Myślałem, ze mnie ściśnie. Niech odpocznie.

Dzisiejszy Juventus różni się od niedawnego tym, że nie jest uzależniony od formy jednego zawodnika (Diego, Krasić, Quagliarella...). I to pozwala myśleć o podium.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 18:36

alina pisze:Dzisiejszy Juventus różni się od niedawnego tym, że nie jest uzależniony od formy jednego zawodnika (Diego, Krasić, Quagliarella...). I to pozwala myśleć o podium.
O tym to się dopiero przekonamy w niedzielę jak na boisku nie będzie Pirlo, bo on nawet w słabszej formie daje jakąś stabilizację w środku pola.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 18:46

Vimes pisze:
alina pisze:Dzisiejszy Juventus różni się od niedawnego tym, że nie jest uzależniony od formy jednego zawodnika (Diego, Krasić, Quagliarella...). I to pozwala myśleć o podium.
O tym to się dopiero przekonamy w niedzielę jak na boisku nie będzie Pirlo, bo on nawet w słabszej formie daje jakąś stabilizację w środku pola.
Ja się bałem, jak Pirlo gral genialnie na początku. Ostatnio gra przyzwoicie. Marchisio też się umie utrzymać przy piłce, dużo biegają z Vidalem, spokojnie damy radę. Długimi piłkami zajmie się Bonucci :smile: (vide: nieuznana bramka Matriego w Neapolu)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 19:00

_Piotrek_ pisze:A na głównej znalazł się news:
Mecz z Napoli wydłużył też listę tych, którym do zawieszenia na jeden mecz brakuje jeszcze jednego żółtego kartonika. Do Chielliniego i Pepe dołączyli Bonucci i Vidal
Także następnym razem zaufaj :P
Z czystej ciekawości zapytam kiedy i za co Pirlo dostał tę żółtą kartkę, bo w raporcie pomeczowym przy jego nazwisku jest "czysto". Natomiast w tym komunikacie wyjaśnienie jest dość lakoniczne.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 19:12

Dla mnie to będzie prawdziwy test mecz. Po meczach mega trudnych, prestiżowych przychodzi wreszcie klub słaby, broniący się przed spadkiem. Z takimi Juve najczęściej traci punkty. Pokażcie Grande Juve nie tylko z Interem, Napoli czy Milanem!

Obrazek
Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2011, 19:53

Wy to jak zwykle. Ze wszystkimi to mamy mecze sezonu? Cesena bardzo ciężko bo to słaba drużyna, Napoli bardzo ciężko bo przecież u siebie są mocni, Palermo mecz sezonu bo nie wygraliśmy tam od iluś tam kolejek. Więc z kim w końcu będzie normalny mecz i będzie łatwo? Może z jakąś Pascarą w pucharze? Aaa nie sory, zapomniałem, że tam gra Ciro Immobile i przecież nie wiadomo czy nam nie właduje 8 goli -.-

Zablokowany