Serie A (14): JUVENTUS 2-0 Cesena
- mazi12
- Juventino
Powinniśmy się cieszyć z tej żółtej dla Pirlo. Chłop odpocznie bo już nie ma siły i będzie gotowy na Romę. W tym meczu liczę na mocniej rezerwowy skład i przynajmniej 1:0. Czas dać odpocząć tym, którzy wypluwają płuca w każdym meczu.
Myślę, że za 1 mecz się Buffon nie obrazi. Coś w stylu "daj pograć koledze w mniej prestiżowym meczu, ok?"KondzioJuveFans pisze:wszystko ok , tylko czemu Storari ? Buffon złapał teraz formę i ma usiąść na ławce ? głupi pomysł.
- Vimes
- Juventino
Raczej "dać pograć koledze w mniej prestiżowych rozgrywkach". Na taką zmianę przyjdzie czas w Coppa Italia.alina pisze:Myślę, że za 1 mecz się Buffon nie obrazi. Coś w stylu "daj pograć koledze w mniej prestiżowym meczu, ok?"KondzioJuveFans pisze:wszystko ok , tylko czemu Storari ? Buffon złapał teraz formę i ma usiąść na ławce ? głupi pomysł.
- pumex
- Juventino
Czy powinniśmy się cieszyć? To już sprawa indywidualna, ja na przykład trochę się martwię, jak drużyna poradzi sobie bez głównego kreatora gry. Marchisio jest świetnym box-to-box'em, ale rozgrywający z niego mierny. Poza tym nie przesadzajmy z tym zmęczeniem Pirlo. Ani nie jest wybitnym "biegaczem", ani nie jest zmuszony do rozgrywania jakiejś nadzwyczajnej ilości spotkań, bo mecz w tygodniu w obecnym sezonie to rzadkość a zawodnicy w jego wieku (32 lata) powinni bez problemu wytrzymywać trudy samej ligimazi12 pisze:Powinniśmy się cieszyć z tej żółtej dla Pirlo. Chłop odpocznie bo już nie ma siły i będzie gotowy na Romę.

- witkowskipl
- Juventino
Cesena właśnie 3:0 z Gubbio. Więc poprawili sobie humory i mogą bez stresu z nami przegrać.
- _Piotrek_
- Juventino
A na głównej znalazł się news:Vimes pisze:Trzy żółte kartki mają: Pirlo, Vidal, Chiellini i Pepe. Bonucci i Lichtsteiner mają po dwie żółte. Matri i Giaccherini mają po jednej. Zatem na mecz z Ceseną wszyscy będą dostępni. Pytanie tylko czy nie warto by dać niektórym odpocząć?_Piotrek_ pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=72428
Pirlo zawieszony na mecz z Ceseną. Zagrożeni zawieszeniem Chiellini, Bonucci, Vidal i Pepe.
Z Pirlo jest o tyle sytuacja dziwna (burdel jak z Lavezzim), że strona Lega Calcio nie zamieściła informacji jakoby Andrea dostał żółtą kartkę z Napoli. A podobną takową otrzymał.
EDIT
Na oficjalnej stronie jest news, że Pirlo jednak zawieszony, ale na stronie Lega Calcio podają, że ma jednak tylko trzy żółte kartki.
Także następnym razem zaufajMecz z Napoli wydłużył też listę tych, którym do zawieszenia na jeden mecz brakuje jeszcze jednego żółtego kartonika. Do Chielliniego i Pepe dołączyli Bonucci i Vidal

- Corcky
- Juventino
Według mnie zmienią się napastnicy. Może nawet obaj. Nieobecność Pirlo, może wymagac na boisku nieco więcej kreatywności, więc jest szansa, że Alex wybiegnie w większym wymiarze czasowym.

Alessandro Del Piero ole!
- Darius19
- Juventino
Dobrze, że ci którym groziło zawieszenie dostali kartki i odpoczną przed Romą. Co do zmiany bramkarza fakt ta pozycja nie jest dobra na rotacje ale niech i Bufon sobie odpocznie. Choć można się domyślać, że i tak nie miałby dużo roboty. Ja liczę, że w końcu zobaczę Krasica. A Qagiarellę kto wie może nawet przez cały mecz. Wierzę, że ten mecz wygrają chłopaki chociaż z takim rywalem jak Cesena to nie powinno być trudne.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2011, 21:14 przez Darius19, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE
Po sprokurowanym karnym miał 2 straty pod rząd. Myślałem, ze mnie ściśnie. Niech odpocznie.pumex pisze:Czy powinniśmy się cieszyć? To już sprawa indywidualna, ja na przykład trochę się martwię, jak drużyna poradzi sobie bez głównego kreatora gry. Marchisio jest świetnym box-to-box'em, ale rozgrywający z niego mierny. Poza tym nie przesadzajmy z tym zmęczeniem Pirlo. Ani nie jest wybitnym "biegaczem", ani nie jest zmuszony do rozgrywania jakiejś nadzwyczajnej ilości spotkań, bo mecz w tygodniu w obecnym sezonie to rzadkość a zawodnicy w jego wieku (32 lata) powinni bez problemu wytrzymywać trudy samej ligimazi12 pisze:Powinniśmy się cieszyć z tej żółtej dla Pirlo. Chłop odpocznie bo już nie ma siły i będzie gotowy na Romę.
Dzisiejszy Juventus różni się od niedawnego tym, że nie jest uzależniony od formy jednego zawodnika (Diego, Krasić, Quagliarella...). I to pozwala myśleć o podium.
- Vimes
- Juventino
O tym to się dopiero przekonamy w niedzielę jak na boisku nie będzie Pirlo, bo on nawet w słabszej formie daje jakąś stabilizację w środku pola.alina pisze:Dzisiejszy Juventus różni się od niedawnego tym, że nie jest uzależniony od formy jednego zawodnika (Diego, Krasić, Quagliarella...). I to pozwala myśleć o podium.
Ja się bałem, jak Pirlo gral genialnie na początku. Ostatnio gra przyzwoicie. Marchisio też się umie utrzymać przy piłce, dużo biegają z Vidalem, spokojnie damy radę. Długimi piłkami zajmie się BonucciVimes pisze:O tym to się dopiero przekonamy w niedzielę jak na boisku nie będzie Pirlo, bo on nawet w słabszej formie daje jakąś stabilizację w środku pola.alina pisze:Dzisiejszy Juventus różni się od niedawnego tym, że nie jest uzależniony od formy jednego zawodnika (Diego, Krasić, Quagliarella...). I to pozwala myśleć o podium.
- Vimes
- Juventino
Z czystej ciekawości zapytam kiedy i za co Pirlo dostał tę żółtą kartkę, bo w raporcie pomeczowym przy jego nazwisku jest "czysto". Natomiast w tym komunikacie wyjaśnienie jest dość lakoniczne._Piotrek_ pisze:A na głównej znalazł się news:Także następnym razem zaufajMecz z Napoli wydłużył też listę tych, którym do zawieszenia na jeden mecz brakuje jeszcze jednego żółtego kartonika. Do Chielliniego i Pepe dołączyli Bonucci i Vidal
- Fonczek1947
- Juventino
Wy to jak zwykle. Ze wszystkimi to mamy mecze sezonu? Cesena bardzo ciężko bo to słaba drużyna, Napoli bardzo ciężko bo przecież u siebie są mocni, Palermo mecz sezonu bo nie wygraliśmy tam od iluś tam kolejek. Więc z kim w końcu będzie normalny mecz i będzie łatwo? Może z jakąś Pascarą w pucharze? Aaa nie sory, zapomniałem, że tam gra Ciro Immobile i przecież nie wiadomo czy nam nie właduje 8 goli -.-